Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Τετάρτη, 30 Απριλίου 2014 19:09

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Τετάρτη 30 Απριλίου 2014.

Ηλιοβασίλεμα στο Βερολίνο. Μία βάρκα περνά δίπλα από το γλυπτό «Molecule Man», του Αμερικανού καλλιτέχνη Τζόναθαν Μπορόφσκι, στον ποταμό Σπρέε, κατά τη διάρκεια ηλιοβασιλέματος στο Βερολίνο.
EPA / PAUL ZINKEN

Μία βάρκα περνά δίπλα από το γλυπτό «Molecule Man», του Αμερικανού καλλιτέχνη Τζόναθαν Μπορόφσκι, στον ποταμό Σπρέε, κατά τη διάρκεια ηλιοβασιλέματος στο Βερολίνο.

Δωμάτια ξενοδοχείου σε τσιμεντοσωλήνες. Το ξενοδοχείο «Dasparkhotel», το οποίο βρίσκεται στην πόλη Ότενσχαϊμ της Αυστρίας, αποτελείται από δωμάτια που έχουν κατασκευαστεί από τσιμεντένιους σωλήνες. Οι κρατήσεις των δωματίων γίνονται ανώνυμα μέσω διαδικτύου και σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου, Αντρέα Στράους, οι πελάτες πληρώνουν όσο θέλουν. Το ξενοδοχείο είναι ανοιχτό το διάστημα 1 Μαΐου - 1 Οκτωβρίου.
REUTERS / HEINZ-PETER BADER
Το ξενοδοχείο «Dasparkhotel», το οποίο βρίσκεται στην πόλη Ότενσχαϊμ της Αυστρίας, αποτελείται από δωμάτια που έχουν κατασκευαστεί από τσιμεντένιους σωλήνες. Οι κρατήσεις των δωματίων γίνονται ανώνυμα μέσω διαδικτύου και σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου, Αντρέα Στράους, οι πελάτες πληρώνουν όσο θέλουν. Το ξενοδοχείο είναι ανοιχτό το διάστημα 1 Μαΐου - 1 Οκτωβρίου.
Ουρές για τη διανομή τροφίμων από τους παραγωγούς. Εκατοντάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν από νωρίς στα σημεία όπου οι παραγωγοί λαϊκών αγορών μοιράζουν δωρεάν τα προϊόντα τους σήμερα, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών τους ενάντια στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Ανάπτυξης που αφορά τον κλάδο τους. Στη φωτογραφία, στιγμιότυπο από τη λαϊκή αγορά του Κολωνού, στην Αθήνα.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ
Εκατοντάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν από νωρίς στα σημεία όπου οι παραγωγοί λαϊκών αγορών μοιράζουν δωρεάν τα προϊόντα τους σήμερα, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών τους ενάντια στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Ανάπτυξης που αφορά τον κλάδο τους. Στη φωτογραφία, στιγμιότυπο από τη λαϊκή αγορά του Κολωνού, στην Αθήνα.
Βουλευτικές εκλογές στο Ιράκ. Μία γυναίκα ποζάρει στον φωτογραφικό φακό, λίγα λεπτά αφότου ψήφισε, στη Βαγδάτη. Βουλευτικές εκλογές διεξάγονται σήμερα στο Ιράκ, οι πρώτες μετά την απόσυρση των αμερικανικών στρατευμάτων από τη χώρα. Ο απερχόμενος πρωθυπουργός Νούρι αλ Μάλικι που διεκδικεί τρίτη θητεία δήλωσε ήδη «σίγουρος για τη νίκη του». Ιδιαίτερα δύσκολη είναι η εκλογική διαδικασία, καθώς μετά από έκρηξη βόμβας κοντά σε εκλογικό κέντρο στα βόρεια της χώρας, βρήκαν το θάνατο τουλάχιστον δύο γυναίκες.
REUTERS / THAIER AL-SUDANI
Μία γυναίκα ποζάρει στον φωτογραφικό φακό, λίγα λεπτά αφότου ψήφισε, στη Βαγδάτη. Βουλευτικές εκλογές διεξάγονται σήμερα στο Ιράκ, οι πρώτες μετά την απόσυρση των αμερικανικών στρατευμάτων από τη χώρα. Ο απερχόμενος πρωθυπουργός Νούρι αλ Μάλικι που διεκδικεί τρίτη θητεία δήλωσε ήδη «σίγουρος για τη νίκη του». Ιδιαίτερα δύσκολη είναι η εκλογική διαδικασία, καθώς μετά από έκρηξη βόμβας κοντά σε εκλογικό κέντρο στα βόρεια της χώρας, βρήκαν το θάνατο τουλάχιστον δύο γυναίκες.
Σε ρυθμούς Εργατικής Πρωτομαγιάς η Μανίλα. Ένας άνδρας περνά, κάνοντας ποδήλατο, δίπλα από ένα γκράφιτι που γράφει «Εργάτες του κόσμου ενωθείτε!», σε δρόμο της Μανίλα. Στους δρόμους αναμένεται να βγουν την Πρωτομαγιά ακτιβιστές και κάτοικοι της πρωτεύουσας των Φιλιππίνων, απαιτώντας υψηλότερους μισθούς και περισσότερες ευκαιρίες απασχόλησης.
REUTERS / ROMEO RANOCO
Ένας άνδρας περνά, κάνοντας ποδήλατο, δίπλα από ένα γκράφιτι που γράφει «Εργάτες του κόσμου ενωθείτε!», σε δρόμο της Μανίλα. Στους δρόμους αναμένεται να βγουν την Πρωτομαγιά ακτιβιστές και κάτοικοι της πρωτεύουσας των Φιλιππίνων, απαιτώντας υψηλότερους μισθούς και περισσότερες ευκαιρίες απασχόλησης.
Τσακωμός ιπποπόταμων στην Κίνα. Δύο ιπποπόταμοι τσακώνονται σε ένα καταφύγιο άγριας ζωής στο Γκουανγκζού, στην Κίνα.
REUTERS / ALEX LEE
Δύο ιπποπόταμοι τσακώνονται σε ένα καταφύγιο άγριας ζωής στο Γκουανγκζού, στην Κίνα.
Θέατρο μέσα στο νερό. Μία ηθοποιός ποζάρει στους φωτογράφους, ενώ βρίσκεται σε μία πλαστική γυάλα γεμάτη νερό, κατά την παρουσίαση της παράστασης «Fuerza Bruta» στον Τύπο, στο Σαντιάγο της Χιλής. Η αργεντίνικης παραγωγής παράσταση αποτελεί ένα πολυδιάστατο και πολυαισθητηριακό θεατρικό πείραμα.
EPA / FELIPE TRUEBA

Μία ηθοποιός ποζάρει στους φωτογράφους, ενώ βρίσκεται σε μία πλαστική γυάλα γεμάτη νερό, κατά την παρουσίαση της παράστασης «Fuerza Bruta» στον Τύπο, στο Σαντιάγο της Χιλής. Η αργεντίνικης παραγωγής παράσταση αποτελεί ένα πολυδιάστατο και πολυαισθητηριακό θεατρικό πείραμα.

Ουκρανία: Κατάληψη του κυβερνείου του Λουχάνσκ από φιλορώσους . Ένας φιλορώσος στέκεται κρατώντας ένα ρόπαλο έξω από το κτήριο που στεγάζεται το περιφερειακό κυβερνείο του Λουχάνσκ, στην ανατολική Ουκρανία. Εκατοντάδες φιλορώσοι αποσχιστές κατέλαβαν την Τρίτη το κυβερνείο, χωρίς να συναντήσουν αντίσταση από πλευράς της αστυνομίας.
REUTERS / VASILY FEDOSENKO
Ένας φιλορώσος στέκεται κρατώντας ένα ρόπαλο έξω από το κτήριο που στεγάζεται το περιφερειακό κυβερνείο του Λουχάνσκ, στην ανατολική Ουκρανία. Εκατοντάδες φιλορώσοι αποσχιστές κατέλαβαν την Τρίτη το κυβερνείο, χωρίς να συναντήσουν αντίσταση από πλευράς της αστυνομίας.
Διαδήλωση κατά του Μουντιάλ στο Σάο Πάολο. Στιγμιότυπο από επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών, κατά τη διάρκεια διαδήλωσης κατά του Μουντιάλ, στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας. Περίπου 1.500 άτομα βγήκαν στους δρόμους προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για το υψηλό κόστος της διεξαγωγής του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου και να απαιτήσουν τη δαπάνη περισσότερων χρημάτων για την εκπαίδευση, την υγειονομική περίθαλψη, τα δημόσια μέσα συγκοινωνίας και για την καταπολέμηση του εγκλήματος.
REUTERS / NACHO DOCE

Στιγμιότυπο από επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών, κατά τη διάρκεια διαδήλωσης κατά του Μουντιάλ, στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας. Περίπου 1.500 άτομα βγήκαν στους δρόμους προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για το υψηλό κόστος της διεξαγωγής του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου και να απαιτήσουν τη δαπάνη περισσότερων χρημάτων για την εκπαίδευση, την υγειονομική περίθαλψη, τα δημόσια μέσα συγκοινωνίας και για την καταπολέμηση του εγκλήματος.