Multimedia

Τραγικό ναυάγιο στη Νότια Κορέα (UPD)

Παρασκευή, 18 Απριλίου 2014 17:02

Εντείνονται οι προσπάθειες των Νοτιοκορεατών διασωστών να μπουν στο εσωτερικό του βυθισμένου πλοίου και να ελέγξουν τους χώρους του, για τον εντοπισμό ατόμων που εξακολουθούν να αγνοούνται μετά το ναυάγιο στα ανοικτά της Νότιας Κορέας. Το έργο των διασωστών είναι εξαιρετικά δύσκολο καθώς τα ρεύματα εμποδίζουν την πρόσβασή τους στο πλοίο.

Περισσότερα από 100 πλοία και αεροπλάνα του στρατού και της ακτοφυλακής χτενίζουν την περιοχή του ναυαγίου, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap. Στις επιχειρήσεις συμμετέχουν επίσης αλιευτικά σκάφη και δύτες του πολεμικού ναυτικού.

Οι οικογένειες των αγνοουμένων έχουν συγκεντρωθεί σε γυμανστήριο στο νησί Τζίντο, κοντά στον τόπο του ναυαγίου, αναμένοντας νέα για την τύχη τους, ενώ η οργή τους αυξάνεται.

Οι μαθητές πήγαιναν σχολική εκδρομή στο νησί Τζετζού ένα από τα σημαντικότερα τουριστικά αξιοθέατα της χώρας το οποίο οι ντόπιοι αποκαλούν και Χαβάη της Νότιας Κορέας.

Ένταλμα σύλληψης του καπετάνιου του πλοίου στο οποίο επέβαιναν εκατοντάδες μαθητές λυκείου εξέδωσαν εισαγγελείς της χώρας.

Οι γονείς, συντετριμμένοι και οργισμένοι, έχουν κατηγορήσει για ανικανότητα το πλήρωμα, τα σωστικά συνεργεία και τις αρχές.

Ναυάγιο στη Νότια Κορέα. Περίπου 650 αξιωματικοί του πολεμικού ναυτικού και της ακτοφυλακής μετέχουν στις έρευνες, μαζί με πολίτες που είναι δύτες, σύμφωνα με το Γιονχάπ.
REUTERS / ISSEI KATO

Περίπου 650 αξιωματικοί του πολεμικού ναυτικού και της ακτοφυλακής μετέχουν στις έρευνες, μαζί με πολίτες που είναι δύτες, σύμφωνα με το Γιονχάπ.

Ναυάγιο στη Νότια Κορέα. Συγγενείς των αγνοούμενων επιβατών του πλοίου Σεουόλ, παρακολουθούν ένα υποβρύχιο βίντεο που τραβήχτηκε από δύτη κοντά στο ναυάγιο, στις εγκαταστάσεις του γυμναστηρίου στο νησί Τζίντο, όπου έχουν συγκεντρωθεί περιμένοντας νέα από τις έρευνες για ανεύρεση επιζώντων. 
REUTERS / KIM HONG-JI

Συγγενείς των αγνοούμενων επιβατών του πλοίου Σεουόλ, παρακολουθούν ένα υποβρύχιο βίντεο που τραβήχτηκε από δύτη κοντά στο ναυάγιο, στις εγκαταστάσεις του γυμναστηρίου στο νησί Τζίντο, όπου έχουν συγκεντρωθεί περιμένοντας νέα από τις έρευνες για ανεύρεση επιζώντων. 

Ναυάγιο στη Νότια Κορέα. Μαθητές κρατούν επιγραφές με μηνύματα ελπίδας για την επιστροφή των αγνοούμενων φίλων τους οι οποίοι επέβαιναν στο φέρυ μποτ Σεουόλ, στο σχολείο Ντανγουόν στο Ανσάν.
REUTERS / YONHAP

Μαθητές κρατούν επιγραφές με μηνύματα ελπίδας για την επιστροφή των αγνοούμενων φίλων τους οι οποίοι επέβαιναν στο φέρυ μποτ Σεουόλ, στο σχολείο Ντανγουόν στο Ανσάν.

Ναυάγιο στη Νότια Κορέα. Συγγενής αγνοούμενου επιβάτη του ναυαγισμένου φέρυ μποτ Σεουόλ ξεσπά σε λυγμούς, στο λιμάνι του νησιού Τζίντο, όπου βρίσκονται συγκεντρωμένα τα μέλη των οικογενειών των επιβατών του πλοίου.
REUTERS / ISSEI KATO

Συγγενής αγνοούμενου επιβάτη του ναυαγισμένου φέρυ μποτ Σεουόλ ξεσπά σε λυγμούς, στο λιμάνι του νησιού Τζίντο, όπου βρίσκονται συγκεντρωμένα τα μέλη των οικογενειών των επιβατών του πλοίου.

Ναυάγιο στη Νότια Κορέα. Βουδιστής μοναχός προσεύχεται για τους αγνοούμενους επιβάτες του πλοίου εουόλ, το οποίο βυθίστηκε στα ανοικτά του νησιού Τζίντο.
REUTERS / ISSEI KATO

Βουδιστής μοναχός προσεύχεται για τους αγνοούμενους επιβάτες του πλοίου εουόλ, το οποίο βυθίστηκε στα ανοικτά του νησιού Τζίντο.

Ναυάγιο στη Νότια Κορέα - ο καπετάνιος Λι Τζουν-Σεόκ. Δημοσιογράφοι κάνουν ερωτήσεις στον καπετάνιο του πλοίου Σεουόλ που ναυάγησε στα ανοικτά των νότιων ακτών της Νότιας Κορέας, Λι Τζουν Σέοκ, καθώς αυτός εξέρχεται από το δικαστήριο στο Μόκπο, μετά από ανάκριση. Ο 52χρονος πλοίαρχος είναι αντιμέτωπος με πέντε κατηγορίες, μεταξύ αυτών αμέλεια, παραβίαση του δίκαιου της θάλασσας, ενώ κατηγορείται και επειδή ήταν από τους πρώτους που απομακρύνθηκαν από το πλοίο την ώρα που οι επιβάτες εξακολουθούσαν να είναι παγιδευμένοι και κινδύνευαν.
REUTERS / YONHAP

Δημοσιογράφοι κάνουν ερωτήσεις στον καπετάνιο του πλοίου Σεουόλ που ναυάγησε στα ανοικτά των νότιων ακτών της Νότιας Κορέας, Λι Τζουν Σέοκ, καθώς αυτός εξέρχεται από το δικαστήριο στο Μόκπο, μετά από ανάκριση. Ο 52χρονος πλοίαρχος είναι αντιμέτωπος με πέντε κατηγορίες, μεταξύ αυτών αμέλεια, παραβίαση του δίκαιου της θάλασσας, ενώ κατηγορείται και επειδή ήταν από τους πρώτους που απομακρύνθηκαν από το πλοίο την ώρα που οι επιβάτες εξακολουθούσαν να είναι παγιδευμένοι και κινδύνευαν.

Ναυάγιο στη Νότια Κορέα. Οι διασώστες προσπαθούν να βρουν επιβάτες από το ναυαγισμένο πλοίο Σεουόλ. Είκοσι οκτώ πτώματα έχουν ανασυρθεί, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό των λιμενικών. Πάνω στο Sewol βρίσκονταν 475 άνθρωποι, από τους οποίους 352 μαθητές λυκείου. Διακόσιοι εξήντα οκτώ αγνοούνται και κανείς δεν έχει διασωθεί από την Τετάρτη.
REUTERS / KIM HONG-JI

Οι διασώστες προσπαθούν να βρουν επιβάτες από το ναυαγισμένο πλοίο Σεουόλ. Είκοσι οκτώ πτώματα έχουν ανασυρθεί, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό των λιμενικών. Πάνω στο Sewol βρίσκονταν 475 άνθρωποι, από τους οποίους 352 μαθητές λυκείου. Διακόσιοι εξήντα οκτώ αγνοούνται και κανείς δεν έχει διασωθεί από την Τετάρτη.

Ναυάγιο στη Νότια Κορέα. Συγγενής αγνοούμενου επιβάτη του ναυαγισμένου φέρυ μποτ Σεουόλ περιμένει να μάθει νέα από τις έρευνες διάσωσης των αρχών, στο λιμάνι του νησιού Τζίντο,
REUTERS / ISSEI KATO

Συγγενής αγνοούμενου επιβάτη του ναυαγισμένου φέρυ μποτ Σεουόλ περιμένει να μάθει νέα από τις έρευνες διάσωσης των αρχών, στο λιμάνι του νησιού Τζίντο,

Αυτοκτόνησε καθηγητής που σώθηκε από το ναυάγιο στη Νότια Κορέα. Οι συγγενείς των αγνοουμένων του νοτιοκορεατικού ναυαγίου καταγγέλλουν τις αρχές για εγκληματικές καθυστερήσεις στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης. Επιβεβαιωμένα νεκροί είναι 28 επιβάτες, ενώ 268 παραμένουν αγνοούμενοι. Καθώς οι ώρες περνούν, οι ελπίδες για την ανεύρεση επιζώντων εξανεμίζονται. Στο σημείο της ναυτικής τραγωδίας οι έρευνες συνεχίζονται, υπό αντίξοες συνθήκες.
REUTERS / KIM HONG-JI

Οι συγγενείς των αγνοουμένων του νοτιοκορεατικού ναυαγίου καταγγέλλουν τις αρχές για εγκληματικές καθυστερήσεις στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης. Επιβεβαιωμένα νεκροί είναι 28 επιβάτες, ενώ 268 παραμένουν αγνοούμενοι. Καθώς οι ώρες περνούν, οι ελπίδες για την ανεύρεση επιζώντων εξανεμίζονται. Στο σημείο της ναυτικής τραγωδίας οι έρευνες συνεχίζονται, υπό αντίξοες συνθήκες.

Ναυάγιο στη Νότια Κορέα. Εντείνονται οι προσπάθειες των Νοτιοκορεατών διασωστών να μπουν στο εσωτερικό του βυθισμένου πλοίου και να ελέγξουν τους χώρους του, για τον εντοπισμό ατόμων που εξακολουθούν να αγνοούνται μετά το ναυάγιο στα ανοικτά της Νότιας Κορέας.
REUTERS / KIM KYUNG-HOON

Εντείνονται οι προσπάθειες των Νοτιοκορεατών διασωστών να μπουν στο εσωτερικό του βυθισμένου πλοίου και να ελέγξουν τους χώρους του, για τον εντοπισμό ατόμων που εξακολουθούν να αγνοούνται μετά το ναυάγιο στα ανοικτά της Νότιας Κορέας.

Ναυάγιο στη Νότια Κορέα. Το έργο των διασωστών είναι εξαιρετικά δύσκολο καθώς τα ρεύματα εμποδίζουν την πρόσβασή τους στο πλοίο.
REUTERS / ISSEI KATO

Το έργο των διασωστών είναι εξαιρετικά δύσκολο καθώς τα ρεύματα εμποδίζουν την πρόσβασή τους στο πλοίο.

Ναυάγιο στη Νότια Κορέα - Οργή και οδύνη για το ναυάγιο . Οργισμένος συγγενής αγνοούμενου επιβάτη του φέρυ μποτ που ναυάγησε, μιλά σε νοτιοκορεάτες αξιωματούχους, σε ένα γυμναστήριο στο νησί Τζίντο κοντά στον τόπο του ναυαγίου, όπου έχουν συγκεντρωθεί οι οικογένειες των θυμάτων.
REUTERS / KIM HONG-JI

Οργισμένος συγγενής αγνοούμενου επιβάτη του φέρυ μποτ που ναυάγησε, μιλά σε νοτιοκορεάτες αξιωματούχους, σε ένα γυμναστήριο στο νησί Τζίντο κοντά στον τόπο του ναυαγίου, όπου έχουν συγκεντρωθεί οι οικογένειες των θυμάτων.

Ναυάγιο στη Νότια Κορέα - Οργή και οδύνη για το ναυάγιο. Οι οικογένειες των αγνοουμένων έχουν συγκεντρωθεί σε γυμναστήριο στο νησί Τζίντο, κοντά στον τόπο του ναυαγίου, αναμένοντας νέα για την τύχη των συγγενών τους.
REUTERS / KIM HONG-JI

Οι οικογένειες των αγνοουμένων έχουν συγκεντρωθεί σε γυμναστήριο στο νησί Τζίντο, κοντά στον τόπο του ναυαγίου, αναμένοντας νέα για την τύχη των συγγενών τους.

Ναυάγιο στη Νότια Κορέα - Οργή και οδύνη για το ναυάγιο. Οι οικογένειες των αγνοουμένων έχουν συγκεντρωθεί σε γυμναστήριο στο νησί Τζίντο, κοντά στον τόπο του ναυαγίου, αναμένοντας νέα για την τύχη των συγγενών τους.
REUTERS / KIM HONG-JI

Οι οικογένειες των αγνοουμένων έχουν συγκεντρωθεί σε γυμναστήριο στο νησί Τζίντο, κοντά στον τόπο του ναυαγίου, αναμένοντας νέα για την τύχη των συγγενών τους.

Ναυάγιο στη Νότια Κορέα - Καπετάνιος. Ο καπετάνιος του φέρυ μποτ που ναυάγησε στα ανοικτά της Νότιας Κορέας, Λι Τζουν - Σεόκ, ανακρίνεται από το νοτιοκορεάτικο Λιμενικό Σώμα στο Μόκπο. Εντείνονται οι προσπάθειες των Νοτιοκορεατών διασωστών να μπουν στο εσωτερικό του βυθισμένου πλοίου και να ελέγξουν τους χώρους του, για τον εντοπισμό όσων εξακολουθούν να αγνούνται.
REUTERS / YONHAP

Ο καπετάνιος του φέρυ μποτ που ναυάγησε στα ανοικτά της Νότιας Κορέας, Λι Τζουν - Σεόκ, ανακρίνεται από το νοτιοκορεάτικο Λιμενικό Σώμα στο Μόκπο. Εντείνονται οι προσπάθειες των Νοτιοκορεατών διασωστών να μπουν στο εσωτερικό του βυθισμένου πλοίου και να ελέγξουν τους χώρους του, για τον εντοπισμό όσων εξακολουθούν να αγνούνται.

Ναυάγιο στη Νότια Κορέα. Μέλη των οικογενειών των αγνοουμένων του ναυαγίου, βρίσκονται στο σημείο του ατυχήματος με πλοιάριο, στα ανοιχτά του νησιού Τζίντο.
REUTERS / ISSEI KATO

Μέλη των οικογενειών των αγνοουμένων του ναυαγίου, βρίσκονται στο σημείο του ατυχήματος με πλοιάριο, στα ανοιχτά του νησιού Τζίντο.

Ναυάγιο στη Νότια Κορέα. Μέλη των οικογενειών των αγνοουμένων του ναυαγίου, βρίσκονται στο σημείο του ατυχήματος με πλοιάριο, στα ανοιχτά του νησιού Τζίντο.
REUTERS / ISSEI KATO

Μέλη των οικογενειών των αγνοουμένων του ναυαγίου, βρίσκονται στο σημείο του ατυχήματος με πλοιάριο, στα ανοιχτά του νησιού Τζίντο.

Ναυάγιο στη Νότια Κορέα. Διασώστης του νοτιοκορεατικού ναυτικού αναζητά αγνοούμενους επιβάτες στο βυθισμένο πλοίο που ναυάγησε στα ανοικτά του νησιού Τζίντο, στη Νότια Κορέα.
REUTERS / YONHAP

Διασώστης του νοτιοκορεατικού ναυτικού αναζητά αγνοούμενους επιβάτες στο βυθισμένο πλοίο που ναυάγησε στα ανοικτά του νησιού Τζίντο, στη Νότια Κορέα.

Ναυάγιο στη Νότια Κορέα. Το έργο των διασωστών είναι εξαιρετικά δύσκολο καθώς τα ρεύματα εμποδίζουν την πρόσβασή τους στο πλοίο.
REUTERS / YONHAP

Το έργο των διασωστών είναι εξαιρετικά δύσκολο καθώς τα ρεύματα εμποδίζουν την πρόσβασή τους στο πλοίο.

Ναυάγιο στη Νότια Κορέα. Οι οικογένειες των αγνοουμένων έχουν συγκεντρωθεί σε γυμναστήριο στο νησί Τζίντο, κοντά στον τόπο του ναυαγίου, αναμένοντας νέα για την τύχη των συγγενών τους.
REUTERS / KIM HONG-JI

Οι οικογένειες των αγνοουμένων έχουν συγκεντρωθεί σε γυμναστήριο στο νησί Τζίντο, κοντά στον τόπο του ναυαγίου, αναμένοντας νέα για την τύχη των συγγενών τους.

Ναυάγιο στη Νότια Κορέα. Οδύνη έχει κυριεύσει τους συγγενείς των αγνοούμενων του ναυαγίου στα ανοικτά της Νότιας Κορέας, οι οποίοι έχουν συγκεντρωθεί σε γυμναστήριο στο νησί Τζίντο, κοντά στον τόπο του ναυαγίου, αναμένοντας νέα για την τύχη τους.
REUTERS / KIM HONG-JI

Οδύνη έχει κυριεύσει τους συγγενείς των αγνοούμενων του ναυαγίου στα ανοικτά της Νότιας Κορέας, οι οποίοι έχουν συγκεντρωθεί σε γυμναστήριο στο νησί Τζίντο, κοντά στον τόπο του ναυαγίου, αναμένοντας νέα για την τύχη τους.

Ναυάγιο στη Νότια Κορέα. Σύμφωνα με τις τελευταίες αναφορές, οι αγνοούμενοι είναι περίπου 300. Υπενθυμίζεται ότι στο φέρυ μποτ επέβαιναν 475 άτομα, εκ των οποίων τα 325 ήταν μαθητές. Η ακτοφυλακή έχει ανακοινώσει ότι έχουν διασωθεί 179 άνθρωποι, ενώ οι νεκροί μέχρι στιγμής είναι έξι.
REUTERS / KIM KYUNG-HOON

Σύμφωνα με τις τελευταίες αναφορές, οι αγνοούμενοι είναι περίπου 300. Υπενθυμίζεται ότι στο φέρυ μποτ επέβαιναν 475 άτομα, εκ των οποίων τα 325 ήταν μαθητές. Η ακτοφυλακή έχει ανακοινώσει ότι έχουν διασωθεί 179 άνθρωποι, ενώ οι νεκροί μέχρι στιγμής είναι έξι.

Ναυάγιο στη Νότια Κορέα. Εντείνονται οι προσπάθειες των Νοτιοκορεατών διασωστών να μπουν στο εσωτερικό του βυθισμένου πλοίου και να ελέγξουν τους χώρους του, για τον εντοπισμό όσων εξακολουθούν να αγνούνται.
REUTERS / KIM KYUNG-HOON

Εντείνονται οι προσπάθειες των Νοτιοκορεατών διασωστών να μπουν στο εσωτερικό του βυθισμένου πλοίου και να ελέγξουν τους χώρους του, για τον εντοπισμό όσων εξακολουθούν να αγνούνται.

Ναυάγιο στη Νότια Κορέα. Συγγενής αγνοούμενου επιβάτη του φέρυ μποτ που βυθίστηκε, αντιδρά στη θέα του βυθισμένου πλοίου, στα ανοικτά του νησιού Τζίντο.
REUTERS / ISSEI KATO

Συγγενής αγνοούμενου επιβάτη του φέρυ μποτ που βυθίστηκε, αντιδρά στη θέα του βυθισμένου πλοίου, στα ανοικτά του νησιού Τζίντο.

Ναυάγιο στη Νότια Κορέα. Μέλη των οικογενειών των αγνοουμένων επιβατών, περιμένουν την άφιξη ομάδας διάσωσης στο λιμάνι του νησιού Τζίντο.
REUTERS / KIM HONG-JI

Μέλη των οικογενειών των αγνοουμένων επιβατών, περιμένουν την άφιξη ομάδας διάσωσης στο λιμάνι του νησιού Τζίντο.

Ναυάγιο στη Νότια Κορέα. Νοτιοκορεάτες διασώστες αναζητούν ανγοούμενους επιβάτες του φέρυ μποτ που βυθίστηκε στα ανοικτά του νησιού Τζίντο, στη Νότια Κορέα.
REUTERS / YONHAP

Νοτιοκορεάτες διασώστες αναζητούν ανγοούμενους επιβάτες του φέρυ μποτ που βυθίστηκε στα ανοικτά του νησιού Τζίντο, στη Νότια Κορέα.

Ναυάγιο στη Νότια Κορέα. Μία γυναίκα προσεύχεται για τους αγνοούμενους μαθητές που επέβαιναν στο φέρυ μποτ που βυθίστηκε στα ανοικτά του νησιού Τζίντο, σε μία αίθουσα του σχολείου Ντανγούν στο Ανσα, νότια της Σεούλ.
REUTERS / YONHAP

Μία γυναίκα προσεύχεται για τους αγνοούμενους μαθητές που επέβαιναν στο φέρυ μποτ που βυθίστηκε στα ανοικτά του νησιού Τζίντο, σε μία αίθουσα του σχολείου Ντανγούν στο Ανσα, νότια της Σεούλ.

Ναυάγιο στη Νότια Κορέα. Οι οικογένειες των αγνοουμένων έχουν συγκεντρωθεί σε γυμναστήριο στο νησί Τζίντο, κοντά στον τόπο του ναυαγίου, αναμένοντας νέα για την τύχη των συγγενών τους.
REUTERS / KIM HONG-JI

Οι οικογένειες των αγνοουμένων έχουν συγκεντρωθεί σε γυμναστήριο στο νησί Τζίντο, κοντά στον τόπο του ναυαγίου, αναμένοντας νέα για την τύχη των συγγενών τους.

Ναυάγιο στη Νότια Κορέα. Αξιωματούχος του πλοίου διάσωσης της ακτοφυλακής κοιτά στο ραντάρ την περιοχή όπου βυθίστηκε το επιβατικό πλοίο, στα ανοικτά του νησιού Τζίντο στη Νότια Κορέα.
REUTERS / KIM KYUNG-HOON

Αξιωματούχος του πλοίου διάσωσης της ακτοφυλακής κοιτά στο ραντάρ την περιοχή όπου βυθίστηκε το επιβατικό πλοίο, στα ανοικτά του νησιού Τζίντο στη Νότια Κορέα.

Ναυάγιο στη Νότια Κορέα. Μέλη των οικογενειών των αγνοούμενων επιβατών του φέρυ μποτ που ναυάγησε στα ανοικτά του νησιού Τζίντο, περιμένουν στο λιμάνι στο νησί Τζίντο.
REUTERS / ISSEI KATO

Μέλη των οικογενειών των αγνοούμενων επιβατών του φέρυ μποτ που ναυάγησε στα ανοικτά του νησιού Τζίντο, περιμένουν στο λιμάνι στο νησί Τζίντο.

Ναυάγιο στη Νότια Κορέα. Οι οικογένειες των αγνοουμένων έχουν συγκεντρωθεί σε γυμναστήριο στο νησί Τζίντο, κοντά στον τόπο του ναυαγίου, αναμένοντας νέα για την τύχη των συγγενών τους.
REUTERS / KIM HONG-JI

Οι οικογένειες των αγνοουμένων έχουν συγκεντρωθεί σε γυμναστήριο στο νησί Τζίντο, κοντά στον τόπο του ναυαγίου, αναμένοντας νέα για την τύχη των συγγενών τους.

Ναυάγιο στη Νότια Κορέα. Οι οικογένειες των αγνοουμένων έχουν συγκεντρωθεί σε γυμναστήριο στο νησί Τζίντο, κοντά στον τόπο του ναυαγίου, αναμένοντας νέα για την τύχη των συγγενών τους.
REUTERS / KIM HONG-JI

Οι οικογένειες των αγνοουμένων έχουν συγκεντρωθεί σε γυμναστήριο στο νησί Τζίντο, κοντά στον τόπο του ναυαγίου, αναμένοντας νέα για την τύχη των συγγενών τους.