Multimedia

Τραγικό ναυάγιο στη Νότια Κορέα (UPD)

Παρασκευή, 18 Απριλίου 2014 17:02

Εντείνονται οι προσπάθειες των Νοτιοκορεατών διασωστών να μπουν στο εσωτερικό του βυθισμένου πλοίου και να ελέγξουν τους χώρους του, για τον εντοπισμό ατόμων που εξακολουθούν να αγνοούνται μετά το ναυάγιο στα ανοικτά της Νότιας Κορέας. Το έργο των διασωστών είναι εξαιρετικά δύσκολο καθώς τα ρεύματα εμποδίζουν την πρόσβασή τους στο πλοίο.

Περισσότερα από 100 πλοία και αεροπλάνα του στρατού και της ακτοφυλακής χτενίζουν την περιοχή του ναυαγίου, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap. Στις επιχειρήσεις συμμετέχουν επίσης αλιευτικά σκάφη και δύτες του πολεμικού ναυτικού.

Οι οικογένειες των αγνοουμένων έχουν συγκεντρωθεί σε γυμανστήριο στο νησί Τζίντο, κοντά στον τόπο του ναυαγίου, αναμένοντας νέα για την τύχη τους, ενώ η οργή τους αυξάνεται.

Οι μαθητές πήγαιναν σχολική εκδρομή στο νησί Τζετζού ένα από τα σημαντικότερα τουριστικά αξιοθέατα της χώρας το οποίο οι ντόπιοι αποκαλούν και Χαβάη της Νότιας Κορέας.

Ένταλμα σύλληψης του καπετάνιου του πλοίου στο οποίο επέβαιναν εκατοντάδες μαθητές λυκείου εξέδωσαν εισαγγελείς της χώρας.

Οι γονείς, συντετριμμένοι και οργισμένοι, έχουν κατηγορήσει για ανικανότητα το πλήρωμα, τα σωστικά συνεργεία και τις αρχές.