Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου 2014 19:09

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014.

Βραδινή βόλτα στο Σότσι. Κόσμος κοιτάζει το φωτισμένο συντριβάνι στο κέντρο του Σότσι.
EPA / Tobias Hase

Κόσμος κοιτάζει το φωτισμένο συντριβάνι στο κέντρο του Σότσι.

Έφυγε από τη ζωή ο Σάκης Μπουλάς. Έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 60 ετών, μετά από μάχη με τον καρκίνο, ο Σάκης Μπουλάς. Το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν σε ιδιωτικό θεραπευτήριo και για τον λόγο αυτό διέκοψε τις εμφανίσεις του στην Ακτή Πειραιώς, όπου συμμετείχε στην μουσική παράσταση «Γκαγκαντίν: Οι γενναίοι της νύχτας», μαζί με τους Διονύση Σαββόπουλο, Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και Γιάννη Ζουγανέλη.
EUROKINISSI / ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

Έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 60 ετών, μετά από μάχη με τον καρκίνο, ο Σάκης Μπουλάς. Το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν σε ιδιωτικό θεραπευτήριo και για τον λόγο αυτό διέκοψε τις εμφανίσεις του στην Ακτή Πειραιώς, όπου συμμετείχε στην μουσική παράσταση «Γκαγκαντίν: Οι γενναίοι της νύχτας», μαζί με τους Διονύση Σαββόπουλο, Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και Γιάννη Ζουγανέλη.

Ουκρανία: Ελπίδες για τέλος της βίας. Κόσμος μπροστά από άγαλμα στη πλατεία της Ανεξαρτησίας στο Κίεβο ακούει τις ομιλίες. Λίγο πριν τις 4 το απόγευμα ώρα Ελλάδος στο προεδρικό μέγαρο της Ουκρανίας υπεγράφη η συμφωνία εξόδου από την πολιτική κρίση από τους τρεις βασικούς ηγέτες της αντιπολίτευσης. Εξουσιοδότηση για την υπογραφή είχε παράσχει νωρίτερα και το Συμβούλιο των Διαδηλωτών της πλατείας Ανεξαρτησίας. Προσδοκάται ότι με τη κίνηση αυτή θα δοθεί τέλος στη βία.
REUTERS / DAVID MDZINARISHVILI

Κόσμος μπροστά από άγαλμα στη πλατεία της Ανεξαρτησίας στο Κίεβο ακούει τις ομιλίες. Λίγο πριν τις 4 το απόγευμα ώρα Ελλάδος στο προεδρικό μέγαρο της Ουκρανίας υπεγράφη η συμφωνία εξόδου από την πολιτική κρίση από τους τρεις βασικούς ηγέτες της αντιπολίτευσης. Εξουσιοδότηση για την υπογραφή είχε παράσχει νωρίτερα και το Συμβούλιο των Διαδηλωτών της πλατείας Ανεξαρτησίας. Προσδοκάται ότι με τη κίνηση αυτή θα δοθεί τέλος στη βία.

Καλλιτεχνικό πατινάζ: Στην Αντελίνα Σοτνίκοβα το χρυσό. Η 17χρονη Αντελίνα Σοτνίκοβα (φωτογραφία) από τη Ρωσία κατέκτησε το χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο στο ατομικό γυναικών στο καλλιτεχνικό πατινάζ. Η νεαρή αθλήτρια άφησε στη δεύτερη θέση το «φαβορί» για την πρώτη θέση, Γιούνα Κιμ από τη Ν. Κορέα, ενώ το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Καρολίνα Κόστνερ από την Ιταλία. 
REUTERS / ALEXANDER DEMIANCHUK

Η 17χρονη Αντελίνα Σοτνίκοβα (φωτογραφία) από τη Ρωσία κατέκτησε το χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο στο ατομικό γυναικών στο καλλιτεχνικό πατινάζ. Η νεαρή αθλήτρια άφησε στη δεύτερη θέση το «φαβορί» για την πρώτη θέση, Γιούνα Κιμ από τη Ν. Κορέα, ενώ το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Καρολίνα Κόστνερ από την Ιταλία. 

Απολαμβάνοντας τον ήλιο στο πάρκο Κένεντι του Περού. Μια γάτα χασμουριέται καθώς απολαμβάνει τον ήλιο στο πάρκο Κένεντι στη Λίμα του Περού. Στο πάρκο ζουν περίπου 200 γάτες τις οποίες φροντίζουν εθελοντές, οι οποίοι αναλαμβάνουν επίσης να βρουν οικογένειες που θα τις φιλοξενήσουν. 
REUTERS / MARIANA BAZO

Μια γάτα χασμουριέται καθώς απολαμβάνει τον ήλιο στο πάρκο Κένεντι στη Λίμα του Περού. Στο πάρκο ζουν περίπου 200 γάτες τις οποίες φροντίζουν εθελοντές, οι οποίοι αναλαμβάνουν επίσης να βρουν οικογένειες που θα τις φιλοξενήσουν. 

«Ψυχρολουσία» σε νηπιαγωγείο της Σιβηρίας. Παιδιά παρακολουθούν τους συμμαθητές τους να λούζονται με παγωμένο νερό, υπό το βλέμμα της προπονήτριας τους (κέντρο) σε νηπιαγωγείο της πόλης Κρασνογιάρσκ στη Σιβηρία. Το πρόγραμμα φυσικής κατάστασης που υλοποιείται στο νηπιαγωγείο εδώ και 15 χρόνια περιλαμβάνει επίσης σάουνα και προπόνηση σε αθλήματα. Η «ψυχρολουσία» γίνεται μόνο από τα παιδιά που έχουν ήδη ακολουθήσει εντατικό πρόγραμμα προπονήσεων για τρία χρόνια. 
REUTERS / ILYA NAYMUSHIN

Παιδιά παρακολουθούν τους συμμαθητές τους να λούζονται με παγωμένο νερό, υπό το βλέμμα της προπονήτριας τους (κέντρο) σε νηπιαγωγείο της πόλης Κρασνογιάρσκ στη Σιβηρία. Το πρόγραμμα φυσικής κατάστασης που υλοποιείται στο νηπιαγωγείο εδώ και 15 χρόνια περιλαμβάνει επίσης σάουνα και προπόνηση σε αθλήματα. Η «ψυχρολουσία» γίνεται μόνο από τα παιδιά που έχουν ήδη ακολουθήσει εντατικό πρόγραμμα προπονήσεων για τρία χρόνια. 

Εκτόξευση του πυραύλου Delta IV . Ο πύραυλος Delta IV, ο οποίος μεταφέρει σε τροχιά αμερικανικό δορυφόρο GPS εκτοξεύεται από την αεροπορική βάση του Ακρωτηρίου Κανάβεραλ το βράδυ της Πέμπτης. 
REUTERS / MIKE BROWN

Ο πύραυλος Delta IV, ο οποίος μεταφέρει σε τροχιά αμερικανικό δορυφόρο GPS εκτοξεύεται από την αεροπορική βάση του Ακρωτηρίου Κανάβεραλ το βράδυ της Πέμπτης. 

Η χαριτωμένη πόζα του Τζαμάλ. Η καμηλοπάρδαλη του είδους Ρότσιλντ, που γεννήθηκε στις 18 Ιανουαρίου, ποζάρει στο φωτογραφικό φακό. Το προσωπικό του ζωολογικού κήπου της Λειψίας του έδωσε το όνομα Τζαμάλ, που στα Αραβικά σημαίνει «ομορφιά». 
EPA / SEBASTIAN WILLNOW

Η καμηλοπάρδαλη του είδους Ρότσιλντ, που γεννήθηκε στις 18 Ιανουαρίου, ποζάρει στο φωτογραφικό φακό. Το προσωπικό του ζωολογικού κήπου της Λειψίας του έδωσε το όνομα Τζαμάλ, που στα Αραβικά σημαίνει «ομορφιά». 

Συντριβή διασωστικού αεροσκάφους στην Τυνησία. Στρατιωτικό διασωστικό αεροσκάφος της Λιβύης συνετρίβη κοντά στην πρωτεύουσα της Τυνησίας, Τύνιδα, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν και οι 11 επιβαίνοντες, έξι μέλη πληρώματος, τρεις γιατροί και δύο ασθενείς.
EPA / STR

Στρατιωτικό διασωστικό αεροσκάφος της Λιβύης συνετρίβη κοντά στην πρωτεύουσα της Τυνησίας, Τύνιδα, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν και οι 11 επιβαίνοντες, έξι μέλη πληρώματος, τρεις γιατροί και δύο ασθενείς.

Με τον Μισέλ Πλατινί συναντήθηκε ο Αντ. Σαμαράς. Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς (αριστερά) δέχεται αναμνηστικό δώρο από τον πρόεδρο της UEFA Μισέλ Πλατινί κατά την διάρκεια της συνάντησης τους στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο «ισχυρός άνδρας» της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας ενημερώθηκε μεταξύ άλλων για τον επικείμενο εκσυγχρονισμό των γηπέδων στα οποία διεξάγονται αγώνες της Σούπερ Λίγκας και της Football League σύμφωνα με τις προδιαγραφές της UEFA.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΓΟΥΛΙΕΛΜΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς (αριστερά) δέχεται αναμνηστικό δώρο από τον πρόεδρο της UEFA Μισέλ Πλατινί κατά την διάρκεια της συνάντησης τους στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο «ισχυρός άνδρας» της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας ενημερώθηκε μεταξύ άλλων για τον επικείμενο εκσυγχρονισμό των γηπέδων στα οποία διεξάγονται αγώνες της Σούπερ Λίγκας και της Football League σύμφωνα με τις προδιαγραφές της UEFA.

Καθημερινή ζωή στη Μιανμάρ. Ένα παιδί φωτογραφίζεται κρατώντας μια γρανίτα σε συνοικία της Γιανγκόν στη Μιανμάρ.
EPA / LYNN BO BO

Ένα παιδί φωτογραφίζεται κρατώντας μια γρανίτα σε συνοικία της Γιανγκόν στη Μιανμάρ.

Διαδήλωση Ρομά στο κέντρο της Αθήνας. Στην Αθήνα διαδήλωσαν σήμερα Ρομά από όλη τη χώρα, ζητώντας καλύτερες συνθήκες διαβίωσης, ελεύθερη πρόσβαση στην Υγεία και να αντιμετωπίζονται ως ισότιμα μέλη της κοινωνίας. Περίπου 1.000 διαδηλωτές έφθασαν με λεωφορεία στην πλατεία Κλαυθμώνος, από όπου λίγο πριν τις 12:30 ξεκίνησαν πορεία προς τη Βουλή.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΑΛΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ

Στην Αθήνα διαδήλωσαν σήμερα Ρομά από όλη τη χώρα, ζητώντας καλύτερες συνθήκες διαβίωσης, ελεύθερη πρόσβαση στην Υγεία και να αντιμετωπίζονται ως ισότιμα μέλη της κοινωνίας. Περίπου 1.000 διαδηλωτές έφθασαν με λεωφορεία στην πλατεία Κλαυθμώνος, από όπου λίγο πριν τις 12:30 ξεκίνησαν πορεία προς τη Βουλή.

Σότσι 2014: Στιγμιότυπο από τα ημιτελικά του ελεύθερου σκι - cross γυναικών. Φωτογραφία πολλαπλής έκθεσης που απεικονίζει τη σουηδή Άννα Χόλμλουντ (πράσινη στολή), την καναδή Κέλσεϊ Σέρουα (κόκκινη στολή) και την ελβετίδα Φάνι Σμιθ (κίτρινη στολή) να διαγωνίζονται στον ημιτελικό του ελεύθερου σκι - cross γυναικών στο χιονοδρομικό κέντρο Ρόζα Κούτορ, στο Σότσι.
REUTERS / LUCAS JACKSON

Φωτογραφία πολλαπλής έκθεσης που απεικονίζει τη σουηδή Άννα Χόλμλουντ (πράσινη στολή), την καναδή Κέλσεϊ Σέρουα (κόκκινη στολή) και την ελβετίδα Φάνι Σμιθ (κίτρινη στολή) να διαγωνίζονται στον ημιτελικό του ελεύθερου σκι - cross γυναικών στο χιονοδρομικό κέντρο Ρόζα Κούτορ, στο Σότσι.

Υπεραμύνθηκε των κινήσεών του σχετικά με τις ΜΚΟ ο Γ. Παπανδρέου. Των κινήσεων της κυβέρνησής του αλλά και του ιδίου ως υπουργός Εξωτερικών σχετικά με τις ΜΚΟ υπεραμύνθηκε ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ερωτηθείς σχετικά σε εκδήλωση του Συλλόγου αποφοίτων του Χάρβαρντ. Στον διάλογο που ακολούθησε την ομιλία του ο κ. Παπανδρέου ρωτήθηκε αν μπορούμε να μιλάμε για αξιοπιστία όταν υπάρχουν τέτοιες «απάτες». Ο πρώην πρωθυπουργός απάντησε αρχικά ότι ήταν η δική του κυβέρνηση εκείνη που δημιούργησε το νομικό πλαίσιο, ώστε να μπορεί να κινείται η Δικαιοσύνη και να διερευνά παρόμοιες υποθέσεις, όπως ζήτησε και τη διερεύνηση της υπόθεσης ΜΚΟ που αναλάμβανε προγράμματα αποναρκοθέτησης.
FOSPHOTOS / Angeliki Panagiotou

Των κινήσεων της κυβέρνησής του αλλά και του ιδίου ως υπουργός Εξωτερικών σχετικά με τις ΜΚΟ υπεραμύνθηκε ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ερωτηθείς σχετικά σε εκδήλωση του Συλλόγου αποφοίτων του Χάρβαρντ. Στον διάλογο που ακολούθησε την ομιλία του ο κ. Παπανδρέου ρωτήθηκε αν μπορούμε να μιλάμε για αξιοπιστία όταν υπάρχουν τέτοιες «απάτες». Ο πρώην πρωθυπουργός απάντησε αρχικά ότι ήταν η δική του κυβέρνηση εκείνη που δημιούργησε το νομικό πλαίσιο, ώστε να μπορεί να κινείται η Δικαιοσύνη και να διερευνά παρόμοιες υποθέσεις, όπως ζήτησε και τη διερεύνηση της υπόθεσης ΜΚΟ που αναλάμβανε προγράμματα αποναρκοθέτησης.