Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου 2014 23:12

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014.

Ιταλία: Τελετή παράδοσης - παραλαβής καθηκόντων μεταξύ Λέτα και Ρέντσι. Σε εμφανώς «παγωμένο» κλίμα πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης και παραλαβής καθηκόντων ανάμεσα στον απερχόμενο πρωθυπουργό της Ιταλίας Ενρίκο Λέττα και στον διάδοχό του Ματτέο Ρέντσι, στο κυβερνητικό μέγαρο Παλάτσο Κίτζι. Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΑΜΠΕ στη Ρώμη, οι δύο άνδρες απέφυγαν να κοιταχτούν στα μάτια, δεν αντάλλαξαν ούτε μια λέξη και η επιβεβλημένη χειραψία τους διήρκεσε ελάχιστα.
REUTERS / TONY GENTILE

Σε εμφανώς «παγωμένο» κλίμα πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης και παραλαβής καθηκόντων ανάμεσα στον απερχόμενο πρωθυπουργό της Ιταλίας Ενρίκο Λέττα και στον διάδοχό του Ματτέο Ρέντσι, στο κυβερνητικό μέγαρο Παλάτσο Κίτζι. Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΑΜΠΕ στη Ρώμη, οι δύο άνδρες απέφυγαν να κοιταχτούν στα μάτια, δεν αντάλλαξαν ούτε μια λέξη και η επιβεβλημένη χειραψία τους διήρκεσε ελάχιστα.

Γαλλία: Ο Ολάντ στη 51η Διεθνή Αγροτική Έκθεση στο Παρίσι. Ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ επισκέπτεται την 51η Διεθνή Αγροτική Έκθεση στο Παρίσι, η οποία θα διαρκέσει από τις 22 Φεβρουαρίου μέχρι τις 2 Μαρτίου.
REUTERS / POOL

Ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ επισκέπτεται την 51η Διεθνή Αγροτική Έκθεση στο Παρίσι, η οποία θα διαρκέσει από τις 22 Φεβρουαρίου μέχρι τις 2 Μαρτίου.

Ελεύθερη αφέθηκε η Γιούλια Τιμοσένκο. Ελεύθερη αφέθηκε η Γιούλια Τιμοσένκο από το νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν υπό φρούρηση σωφρονιστικών υπαλλήλων για το μεγαλύτερο διάστημα μετά την καταδίκη της το 2011. Το κοινοβούλιο της Ουκρανίας ενέκρινε νωρίστερα ψήφισμα το οποίο προέβλεπε την άμεση αποφυλάκιση της ηγέτιδας της αντιπολίτευσης.
REUTERS / STRINGER

Ελεύθερη αφέθηκε η Γιούλια Τιμοσένκο από το νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν υπό φρούρηση σωφρονιστικών υπαλλήλων για το μεγαλύτερο διάστημα μετά την καταδίκη της το 2011. Το κοινοβούλιο της Ουκρανίας ενέκρινε νωρίστερα ψήφισμα το οποίο προέβλεπε την άμεση αποφυλάκιση της ηγέτιδας της αντιπολίτευσης.

Στο πλευρό του λαού οι δυνάμεις ασφαλείας της Ουκρανίας. Μέλη των δυνάμεων ασφαλείας Berkut επιβιβάζονται στο λεωφορείο της μονάδας καθώς φεύγουν από τις μονάδες τους στο Κίεβο. Οι επικεφαλείς τεσσάρων ουκρανικών σωμάτων ασφαλείας ανακοίνωσαν το Σάββατο στο κοινοβούλιο ότι δεν θα λάβουν μέρος σε οποιαδήποτε διένεξη με το λαό από εδώ και πέρα. Με ανακοίνωσή του, το υπουργείο ζήτησε από τους πολίτες να «ενωθούν για την εγγύηση της ασφάλειας και τη δημιουργία μιας ανεξάρτητης, δημοκρατικής και ευρωπαϊκής χώρας». Τόνισε επίσης ότι υπηρετεί «αποκλειστικά τον ουκρανικό λαό και συμμερίζεται πλήρως την ισχυρή του επιθυμία για ταχεία αλλαγή».
REUTERS / YANNIS BEHRAKIS

Μέλη των δυνάμεων ασφαλείας Berkut επιβιβάζονται στο λεωφορείο της μονάδας καθώς φεύγουν από τις μονάδες τους στο Κίεβο. Οι επικεφαλείς τεσσάρων ουκρανικών σωμάτων ασφαλείας ανακοίνωσαν το Σάββατο στο κοινοβούλιο ότι δεν θα λάβουν μέρος σε οποιαδήποτε διένεξη με το λαό από εδώ και πέρα. Με ανακοίνωσή του, το υπουργείο ζήτησε από τους πολίτες να «ενωθούν για την εγγύηση της ασφάλειας και τη δημιουργία μιας ανεξάρτητης, δημοκρατικής και ευρωπαϊκής χώρας». Τόνισε επίσης ότι υπηρετεί «αποκλειστικά τον ουκρανικό λαό και συμμερίζεται πλήρως την ισχυρή του επιθυμία για ταχεία αλλαγή».

Τα παιχνίδια της παιδικής ηλικίας στη Συρία. Παιδιά ποζάρουν για φωτογραφία με ψεύτικα όπλα-παιχνίδια, σε ένα κατεστραμμένο σχολείο στην Ντέιρ αλ-Ζορ, στην ανατολική Συρία.
REUTERS / KHALIL ASHAWI

Παιδιά ποζάρουν για φωτογραφία με ψεύτικα όπλα-παιχνίδια, σε ένα κατεστραμμένο σχολείο στην Ντέιρ αλ-Ζορ, στην ανατολική Συρία.

Ο Batman στους δρόμους της Νέας Υόρκης. Ένας άντρας μεταμφιεσμένος με τη στολή του Μπάτμαν, περνά μπροστά από μία φωτεινή επιγραφή με την αμερικανική σημαία, κατά τη διάρκεια καταιγίδας στη Νέα Υόρκη.
REUTERS / CARLO ALLEGRI

Ένας άντρας μεταμφιεσμένος με τη στολή του Μπάτμαν, περνά μπροστά από μία φωτεινή επιγραφή με την αμερικανική σημαία, κατά τη διάρκεια καταιγίδας στη Νέα Υόρκη.

Β. Κορέα: Επανένωση οικογενειών μετά από 60 χρόνια. Ο βορειοκορεάτης Παρκ Ουν Χουά χαιρετά τον 93χρονο αδερφό του, Παρκ Ουν-Χαγιούνγκ (στο λεωφορείο) από τη Νότια Κορέα, μετά την τριήμερη επανένωση της οικογένειάς τους στο όρος Κουμγκάνγκ στη Βόρεια Κορέα. Πάνω από 100 Νοτιοκορεάτες βρέθηκαν στο όρος Κουμγκάνγκ στη Βόρεια Κορέα για να συναντήσουν συγγενείς τους, που είχαν να δουν από το τέλος του πολέμου το 1953. Οι περισσότεροι από αυτούς υπερήλικοι έσπευσαν να αγκαλιάσουν στοργικά τους δικούς τους ανθρώπους.
REUTERS / YONHAP

Ο βορειοκορεάτης Παρκ Ουν Χουά χαιρετά τον 93χρονο αδερφό του, Παρκ Ουν-Χαγιούνγκ (στο λεωφορείο) από τη Νότια Κορέα, μετά την τριήμερη επανένωση της οικογένειάς τους στο όρος Κουμγκάνγκ στη Βόρεια Κορέα. Πάνω από 100 Νοτιοκορεάτες βρέθηκαν στο όρος Κουμγκάνγκ στη Βόρεια Κορέα για να συναντήσουν συγγενείς τους, που είχαν να δουν από το τέλος του πολέμου το 1953. Οι περισσότεροι από αυτούς υπερήλικοι έσπευσαν να αγκαλιάσουν στοργικά τους δικούς τους ανθρώπους.

Εβδομάδα Μόδας στο Μιλάνο. Μοντέλο παρουσιάζει δημιουργία από τη συλλογή Roberto Cavalli Φθινόπωρο/Χειμώνας 2014, κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας στο Μιλάνο.
REUTERS / ALESSANDRO BIANCHI

Μοντέλο παρουσιάζει δημιουργία από τη συλλογή Roberto Cavalli Φθινόπωρο/Χειμώνας 2014, κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας στο Μιλάνο.

Αίγυπτος: Προειδοποίηση ισλαμιστών εξτρεμιστών στους τουρίστες να εγκαταλείψουν τη χώρα. Φρουρός ασφαλείας περπατά μέσα στο ναό Αμπού Σιμπέλ, την παραμονή της επετείου της στέψης του Φαραώ Ραμσίς του 2ου, στο Ασουάν, περίπου 1.260 χιλιόμετρα νότια του Καϊρου. Μαχητική ισλαμιστική οργάνωση προειδοποίησε τους τουρίστες να εγκαταλείψουν την Αίγυπτο και απείλησε να επιτεθεί σε οποιονδήποτε παραμείνει στη χώρα μετά τις 20 Φεβρουαρίου. Η οργάνωση Άνσαρ Μπάιτ Αλ Μάκντις η οποία ανέλαβε την ευθύνη για βομβιστική επίθεση καμικάζι που στοίχισε την Κυριακή τη ζωή σε δύο νοτιοκορεάτες τουρίστες και έναν Αιγύπτιο, έκανε τη δήλωση μέσω λογαριασμού της στο Twitter.
REUTERS / MOHAMED ABD EL GHANY

Φρουρός ασφαλείας περπατά μέσα στο ναό Αμπού Σιμπέλ, την παραμονή της επετείου της στέψης του Φαραώ Ραμσίς του 2ου, στο Ασουάν, περίπου 1.260 χιλιόμετρα νότια του Καϊρου. Μαχητική ισλαμιστική οργάνωση προειδοποίησε τους τουρίστες να εγκαταλείψουν την Αίγυπτο και απείλησε να επιτεθεί σε οποιονδήποτε παραμείνει στη χώρα μετά τις 20 Φεβρουαρίου. Η οργάνωση Άνσαρ Μπάιτ Αλ Μάκντις η οποία ανέλαβε την ευθύνη για βομβιστική επίθεση καμικάζι που στοίχισε την Κυριακή τη ζωή σε δύο νοτιοκορεάτες τουρίστες και έναν Αιγύπτιο, έκανε τη δήλωση μέσω λογαριασμού της στο Twitter.

Αντικυβερνητική διαδήλωση στη Βενεζουέλα. Αντικυβερνητικοί διαδηλωτές κάνουν πορεία διαμαρτυρίας εναντίον της κυβέρνησης του Νίκολας Μαδούρο, στο Καράκας. Η Βενεζουέλα πλήττεται εδώ και τουλάχιστον 15 ημέρες από ένα κύμα φοιτητικών κινητοποιήσεων που άρχισε στην περιφέρεια και υποστηρίζεται από την αντιπολίτευση, με τους διαδηλωτές να διαμαρτύρονται για την έλλειψη ασφάλειας και την ακρίβεια.
REUTERS / JORGE SILVA

Αντικυβερνητικοί διαδηλωτές κάνουν πορεία διαμαρτυρίας εναντίον της κυβέρνησης του Νίκολας Μαδούρο, στο Καράκας. Η Βενεζουέλα πλήττεται εδώ και τουλάχιστον 15 ημέρες από ένα κύμα φοιτητικών κινητοποιήσεων που άρχισε στην περιφέρεια και υποστηρίζεται από την αντιπολίτευση, με τους διαδηλωτές να διαμαρτύρονται για την έλλειψη ασφάλειας και την ακρίβεια.

Ουκρανία: Θρήνος για τα θύματα των βίαιων επεισοδίων. Ένας άντρας θρηνεί κατά τη διάρκεια της κηδείας δύο αντικυβερνητικών διαδηλωτών οι οποίοι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια των βίαιων επεισοδίων στο Κίεβο. Οι διαδηλωτές κατέλαβαν το Σάββατο το γραφείο του Προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς στο Κίεβο, ενώ η ουκρανική Βουλή ψήφισε υπέρ της απομάκρυνσης του προέδρου της Ουκρανίας και της διεξαγωγής πρόωρων εκλογών στις 25 Μαΐου.
REUTERS / BAZ RATNER

Ένας άντρας θρηνεί κατά τη διάρκεια της κηδείας δύο αντικυβερνητικών διαδηλωτών οι οποίοι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια των βίαιων επεισοδίων στο Κίεβο. Οι διαδηλωτές κατέλαβαν το Σάββατο το γραφείο του Προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς στο Κίεβο, ενώ η ουκρανική Βουλή ψήφισε υπέρ της απομάκρυνσης του προέδρου της Ουκρανίας και της διεξαγωγής πρόωρων εκλογών στις 25 Μαΐου.

Λιονέλ Μέσι: 229 γκολ σε 264 ματς του ισπανικού πρωταθλήματος. Ο Αργεντινός σταρ της Μπαρτσελόνα Λιονέλ Μέσι, είναι ο τρίτος σκόρερ από καταβολής της πριμέρα ντιβιζιόν, καθώς με το γκολ της ισοφάρισης επί της Ρεάλ Σοσιεδάδ πέρασε το μεγάλο, Ραούλ Γκονζάλεθ που είχε σταματήσει στα 228 γκολ. Ο Μέσι έφτασε τα 229 σε 264 ματς και οδεύει με μαθηματική ακρίβεια για να γίνει ο αρχισκόρερ στην ιστορία του πρωταθλήματος της χώρας της Ιβηρικής Χερσονήσου.
REUTERS / NIGEL RODDIS

Ο Αργεντινός σταρ της Μπαρτσελόνα Λιονέλ Μέσι, είναι ο τρίτος σκόρερ από καταβολής της πριμέρα ντιβιζιόν, καθώς με το γκολ της ισοφάρισης επί της Ρεάλ Σοσιεδάδ πέρασε το μεγάλο, Ραούλ Γκονζάλεθ που είχε σταματήσει στα 228 γκολ. Ο Μέσι έφτασε τα 229 σε 264 ματς και οδεύει με μαθηματική ακρίβεια για να γίνει ο αρχισκόρερ στην ιστορία του πρωταθλήματος της χώρας της Ιβηρικής Χερσονήσου.

Απολαμβάνοντας τη θέα. Ένας άντρας κάθεται στην κορυφή του όρους Αλ-Χάντα και ατενίζει τη θέα, μία ομιχλώδη ημέρα στην πόλη Ταϊφ, περίπου 88 χιλιόμετρα από τη Μέκκα.
REUTERS / STRINGER

Ένας άντρας κάθεται στην κορυφή του όρους Αλ-Χάντα και ατενίζει τη θέα, μία ομιχλώδη ημέρα στην πόλη Ταϊφ, περίπου 88 χιλιόμετρα από τη Μέκκα.

Σε  συνέχιση των διαδηλώσεων καλεί η Γιούλια Τιμοσένκο. Να συνεχίσουν τις διαδηλώσεις κάλεσε τους συγκεντρωμένους στην Πλατεία Ανεξαρτησίας η πρώην πρωθυπουργός της Ουκρανίας και αντίπαλος του φιλορώσου προέδρου της χώρας Βίκτορ Γιανουκόβιτς, Γιούλια Τιμοσένκο, η οποία είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση επτά ετών και αφέθηκε ελεύθερη νωρίτερα με απόφαση της ουκρανικής Βουλής. Η Τιμοσένκο, μιλώντας καθισμένη σε αναπηρικό καροτσάκι, χαιρέτισε τους «ήρωες της Ουκρανίας», ενώ πρόσθεσε ότι ο Βίκτορ Γιανουκόβιτς θα έπρεπε να «εξαναγκαστεί να έλθει» στην πλατεία.
REUTERS / YANNIS BEHRAKIS

Να συνεχίσουν τις διαδηλώσεις κάλεσε τους συγκεντρωμένους στην Πλατεία Ανεξαρτησίας η πρώην πρωθυπουργός της Ουκρανίας και αντίπαλος του φιλορώσου προέδρου της χώρας Βίκτορ Γιανουκόβιτς, Γιούλια Τιμοσένκο, η οποία είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση επτά ετών και αφέθηκε ελεύθερη νωρίτερα με απόφαση της ουκρανικής Βουλής. Η Τιμοσένκο, μιλώντας καθισμένη σε αναπηρικό καροτσάκι, χαιρέτισε τους «ήρωες της Ουκρανίας», ενώ πρόσθεσε ότι ο Βίκτορ Γιανουκόβιτς θα έπρεπε να «εξαναγκαστεί να έλθει» στην πλατεία.

Στην κατοικία  του Γιανουκόβιτς δημοσιογράφοι και διαδηλωτές. Κόσμος κοιτά μέσα από τα παράθυρα της οικίας του ουκρανού προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς. Η κατοικία του προέδρου της Ουκρανίας, που απέχει περί τα 15 χλμ. από το Κίεβο, είναι άδεια και αφύλακτη σήμερα, και δημοσιογράφοι εισχώρησαν ελεύθερα σε αυτήν. Η αστυνομία σταματησε να φυλάει προεδρικά κτήρια, επιτρέποντας την είσοδο δημοσιογράφων και στη συνέχεια και των διαδηλωτών σε αυτά.
REUTERS / Konstantin Chernichkin

Κόσμος κοιτά μέσα από τα παράθυρα της οικίας του ουκρανού προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς. Η κατοικία του προέδρου της Ουκρανίας, που απέχει περί τα 15 χλμ. από το Κίεβο, είναι άδεια και αφύλακτη σήμερα, και δημοσιογράφοι εισχώρησαν ελεύθερα σε αυτήν. Η αστυνομία σταματησε να φυλάει προεδρικά κτήρια, επιτρέποντας την είσοδο δημοσιογράφων και στη συνέχεια και των διαδηλωτών σε αυτά.

Κεντροαφρικανική Δημοκρατία: Μαχητές της χριστιανικής πολιτοφυλακής Αντι-Μπαλάκα. Μαχητές της χριστιανικής πολιτοφυλακής Αντι-Μπαλάκα, στην έδρα τους στο βόρειο προάστιο Μπόινγκ, της πρωτεύουσας Μπανγκί, περιοχή κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο Μπόκο.
REUTERS / LUC GNAGO

Μαχητές της χριστιανικής πολιτοφυλακής Αντι-Μπαλάκα, στην έδρα τους στο βόρειο προάστιο Μπόινγκ, της πρωτεύουσας Μπανγκί, περιοχή κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο Μπόκο.