Multimedia

Αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στη Βενεζουέλα

Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2014 15:22

Μεγάλες φοιτητικές αντικυβερνητικές διαδηλώσεις πραγματοποιούνται εδώ και δύο εβδομάδες στην Βενεζουέλα, οι οποίες την περασμένη Τετάρτη κατέληξαν σε βίαιες συγκρούσεις με τρεις νεκρούς και πάνω από 60 τραυματίες. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη κινητοποίηση κατά του προέδρου Νίκολας Μαδούρο από την εκλογή του τον Απρίλιο του 2013. Η ασφάλεια είναι το κύριο ζητούμενο των διαδηλωτών σε μια χώρα όπου σχεδόν 24.800 άνθρωποι είχαν βίαιο θάνατο το περασμένο έτος, σύμφωνα με την μη κυβερνητική οργάνωση OVV. Ο πληθωρισμός ξεπέρασε το 56% πέρυσι, ενώ υπάρχουν ελλείψεις βασικών στοιχείων αγαθών, όπως γάλα. Από την πλευρά του, ο Νίκολας Μαδούρο διέταξε την τριών αμερικανών προξενικών υπαλλήλων, τους οποίους κατηγορεί ότι συνωμοτούσαν εναντίον της κυβέρνησής του.

Την Τρίτη παραδόθηκε στις αρχές της Βενεζουέλας, από τις οποίες και καταζητούνταν για «υποκίνηση αιματηρών ταραχών», ο ηγέτης της «Λαϊκής Θέλησης» και εκ των βασικών στελεχών της αντιπολίτευσης Λεοπόλδο Λόπες, όπως αναφέρουν πηγές του πρακτορείου Reuters. Για «επίμονο πραξικόπημα» έκανε λόγο ο πρόεδρος της Βενεζουέλας αναφερόμενος στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις και προειδοποίησε ότι όλοι οι «φασίστες», όπως αποκάλεσε τους ηγέτες της αντιπολίτευσης, θα φυλακιστούν ακολουθώντας τον δρόμο του Λεοπόλδο Λόπεζ.

Βενεζουέλα - συγκρούσεις. Υποστηρικτές του ηγέτη της αντιπολίτευσης Λεοπόλδο Λόπεζ δέχονται τα χτυπήματα της αστυνομίας κατά τη διάρκεια αντικυβερνητικής διαδήλωσης στο Καράκας.
REUTERS / Carlos Garcia Rawlins

Υποστηρικτές του ηγέτη της αντιπολίτευσης Λεοπόλδο Λόπεζ δέχονται τα χτυπήματα της αστυνομίας κατά τη διάρκεια αντικυβερνητικής διαδήλωσης στο Καράκας.

Βενεζουέλα - συγκρούσεις. Ένας άνδρας περπατά ανάμεσα στη συντρίμμια που άφησαν πίσω τους οι συγκρούσεις της Τρίτης στην περιοχή El Prebo της Βαλένθια.
EPA / STR

Ένας άνδρας περπατά ανάμεσα στη συντρίμμια που άφησαν πίσω τους οι συγκρούσεις της Τρίτης στην περιοχή El Prebo της Βαλένθια.

Αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στη Βενεζουέλα #1. Διαδηλωτής εκτοξεύει ένα δακρυγόνο προς τους αστυνομικούς κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στο Καράκας το περασμένο Σάββατο.
REUTERS / Carlos Garcia Rawlins

Διαδηλωτής εκτοξεύει ένα δακρυγόνο προς τους αστυνομικούς κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στο Καράκας το περασμένο Σάββατο.

Αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στη Βενεζουέλα #2. Η αστυνομία της Βενεζουέλας χρησιμοποίησε αντλίες νερού για να απομακρύνει τους διαδηλωτές, οι οποίοι επιχείρησαν να μπλοκάρουν την κυκλοφορία σε αυτοκινητόδρομο του Καράκας το Σάββατο.
REUTERS / Carlos Garcia Rawlins

Η αστυνομία της Βενεζουέλας χρησιμοποίησε αντλίες νερού για να απομακρύνει τους διαδηλωτές, οι οποίοι επιχείρησαν να μπλοκάρουν την κυκλοφορία σε αυτοκινητόδρομο του Καράκας το Σάββατο.

Αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στη Βενεζουέλα #3. Οι διαδηλωτές ζητούν την παραίτηση του προέδρου Νίκολας Μαδούρο.
REUTERS / Carlos Garcia Rawlins

Οι διαδηλωτές ζητούν την παραίτηση του προέδρου Νίκολας Μαδούρο.

Αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στη Βενεζουέλα #4. Ένας νεαρός διαδηλωτής κρατά ένα πλακάτ στο οποίο αναγράφεται «Όχι στην λογοκρισία». Το Twitter κατηγόρησε την Παρασκευή την κυβέρνηση της Βενεζουέλας ότι εμπόδισε τη μεταφορά εικόνων στο δίκτυό του, τη στιγμή που πολλές πόλεις και επαρχίες της χώρας είναι θέατρα αντικυβερνητικών διαδηλώσεων τις τελευταίες δέκα ημέρες.
REUTERS / Carlos Garcia Rawlins

Ένας νεαρός διαδηλωτής κρατά ένα πλακάτ στο οποίο αναγράφεται «Όχι στην λογοκρισία». Το Twitter κατηγόρησε την Παρασκευή την κυβέρνηση της Βενεζουέλας ότι εμπόδισε τη μεταφορά εικόνων στο δίκτυό του, τη στιγμή που πολλές πόλεις και επαρχίες της χώρας είναι θέατρα αντικυβερνητικών διαδηλώσεων τις τελευταίες δέκα ημέρες.

Αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στη Βενεζουέλα #5. Μεγάλες φοιτητικές αντικυβερνητικές διαδηλώσεις πραγματοποιούνται εδώ και δύο εβδομάδες στην Βενεζουέλα, οι οποίες την περασμένη Τετάρτη κατέληξαν σε βίαιες συγκρούσεις με τρεις νεκρούς και πάνω από 60 τραυματίες.
REUTERS / Carlos Garcia Rawlins

Μεγάλες φοιτητικές αντικυβερνητικές διαδηλώσεις πραγματοποιούνται εδώ και δύο εβδομάδες στην Βενεζουέλα, οι οποίες την περασμένη Τετάρτη κατέληξαν σε βίαιες συγκρούσεις με τρεις νεκρούς και πάνω από 60 τραυματίες.

Αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στη Βενεζουέλα #6.
REUTERS / Carlos Garcia Rawlins
Αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στη Βενεζουέλα #7. Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νίκολας Μαδούρο δείχνει στους δημοσιογράφους φωτογραφίες από τις πρόσφατες βίαιες συγκρούσεις κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Ο Μαδούρο κατηγόρησε τις ΗΠΑ για υπόθαλψη της αντιπολίτευσης κατά της κυβέρνησης του την οποία κληρονόμησε μετά τον θάνατο του Ούγκο Τσάβες (16/02).
REUTERS / HANDOUT

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νίκολας Μαδούρο δείχνει στους δημοσιογράφους φωτογραφίες από τις πρόσφατες βίαιες συγκρούσεις κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Ο Μαδούρο κατηγόρησε τις ΗΠΑ για υπόθαλψη της αντιπολίτευσης κατά της κυβέρνησης του την οποία κληρονόμησε μετά τον θάνατο του Ούγκο Τσάβες (16/02).

Αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στη Βενεζουέλα #8. Διαδηλωτές προσφέρουν βοήθεια σε μία γυναίκα η οποία λιποθύμησε κατά τη διάρκεια διαδήλωσης τη Δευτέρα.
REUTERS / Carlos Garcia Rawlins

Διαδηλωτές προσφέρουν βοήθεια σε μία γυναίκα η οποία λιποθύμησε κατά τη διάρκεια διαδήλωσης τη Δευτέρα.

Αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στη Βενεζουέλα #9.
REUTERS / Carlos Garcia Rawlins
Αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στη Βενεζουέλα #10. Χιλιάδες άνθρωποι συμμετείχαν σε αντικυβερνητική διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στο Καράκας.
EPA / Miguel Gutierrez

Χιλιάδες άνθρωποι συμμετείχαν σε αντικυβερνητική διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στο Καράκας.

Αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στη Βενεζουέλα #11. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη κινητοποίηση κατά του προέδρου Νίκολας Μαδούρο από την εκλογή του τον Απρίλιο του 2013.
EPA / SANTI DONAIRE

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη κινητοποίηση κατά του προέδρου Νίκολας Μαδούρο από την εκλογή του τον Απρίλιο του 2013.

Αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στη Βενεζουέλα #12.
EPA / Miguel Gutierrez
Αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στη Βενεζουέλα #13. Η ασφάλεια είναι το κύριο ζητούμενο των διαδηλωτών σε μια χώρα όπου σχεδόν 24.800 άνθρωποι είχαν βίαιο θάνατο το περασμένο έτος, σύμφωνα με την μη κυβερνητική οργάνωση OVV.
EPA / MIGUEL GUTIERREZ

Η ασφάλεια είναι το κύριο ζητούμενο των διαδηλωτών σε μια χώρα όπου σχεδόν 24.800 άνθρωποι είχαν βίαιο θάνατο το περασμένο έτος, σύμφωνα με την μη κυβερνητική οργάνωση OVV.

Αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στη Βενεζουέλα #14.
EPA / Miguel Gutierrez
Αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στη Βενεζουέλα #15. Ο πληθωρισμός στη χώρα ξεπέρασε το 56% πέρυσι, ενώ υπάρχουν ελλείψεις βασικών στοιχείων αγαθών, όπως γάλα.
EPA / MIGUEL GUTIERREZ

Ο πληθωρισμός στη χώρα ξεπέρασε το 56% πέρυσι, ενώ υπάρχουν ελλείψεις βασικών στοιχείων αγαθών, όπως γάλα.

Αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στη Βενεζουέλα #16. Μεγάλες φοιτητικές αντικυβερνητικές διαδηλώσεις πραγματοποιούνται εδώ και δύο εβδομάδες στην Βενεζουέλα, οι οποίες την περασμένη Τετάρτη κατέληξαν σε βίαιες συγκρούσεις με τρεις νεκρούς και πάνω από 60 τραυματίες.
EPA / HUMBERTO MATHEUS

Μεγάλες φοιτητικές αντικυβερνητικές διαδηλώσεις πραγματοποιούνται εδώ και δύο εβδομάδες στην Βενεζουέλα, οι οποίες την περασμένη Τετάρτη κατέληξαν σε βίαιες συγκρούσεις με τρεις νεκρούς και πάνω από 60 τραυματίες.