Μπείτε στον κόσμο των προνομίων της Ναυτεμπορικής. Γίνετε συνδρομητής στην έντυπη έκδοση και αποκτήστε άμεση πρόσβαση σε όλα τα Premium Services.
Μεγάλες φοιτητικές αντικυβερνητικές διαδηλώσεις πραγματοποιούνται εδώ και δύο εβδομάδες στην Βενεζουέλα, οι οποίες την περασμένη Τετάρτη κατέληξαν σε βίαιες συγκρούσεις με τρεις νεκρούς και πάνω από 60 τραυματίες. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη κινητοποίηση κατά του προέδρου Νίκολας Μαδούρο από την εκλογή του τον Απρίλιο του 2013. Η ασφάλεια είναι το κύριο ζητούμενο των διαδηλωτών σε μια χώρα όπου σχεδόν 24.800 άνθρωποι είχαν βίαιο θάνατο το περασμένο έτος, σύμφωνα με την μη κυβερνητική οργάνωση OVV. Ο πληθωρισμός ξεπέρασε το 56% πέρυσι, ενώ υπάρχουν ελλείψεις βασικών στοιχείων αγαθών, όπως γάλα. Από την πλευρά του, ο Νίκολας Μαδούρο διέταξε την τριών αμερικανών προξενικών υπαλλήλων, τους οποίους κατηγορεί ότι συνωμοτούσαν εναντίον της κυβέρνησής του.
Την Τρίτη παραδόθηκε στις αρχές της Βενεζουέλας, από τις οποίες και καταζητούνταν για «υποκίνηση αιματηρών ταραχών», ο ηγέτης της «Λαϊκής Θέλησης» και εκ των βασικών στελεχών της αντιπολίτευσης Λεοπόλδο Λόπες, όπως αναφέρουν πηγές του πρακτορείου Reuters. Για «επίμονο πραξικόπημα» έκανε λόγο ο πρόεδρος της Βενεζουέλας αναφερόμενος στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις και προειδοποίησε ότι όλοι οι «φασίστες», όπως αποκάλεσε τους ηγέτες της αντιπολίτευσης, θα φυλακιστούν ακολουθώντας τον δρόμο του Λεοπόλδο Λόπεζ.
Υποστηρικτές του ηγέτη της αντιπολίτευσης Λεοπόλδο Λόπεζ δέχονται τα χτυπήματα της αστυνομίας κατά τη διάρκεια αντικυβερνητικής διαδήλωσης στο Καράκας.
Ένας άνδρας περπατά ανάμεσα στη συντρίμμια που άφησαν πίσω τους οι συγκρούσεις της Τρίτης στην περιοχή El Prebo της Βαλένθια.
Διαδηλωτής εκτοξεύει ένα δακρυγόνο προς τους αστυνομικούς κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στο Καράκας το περασμένο Σάββατο.
Η αστυνομία της Βενεζουέλας χρησιμοποίησε αντλίες νερού για να απομακρύνει τους διαδηλωτές, οι οποίοι επιχείρησαν να μπλοκάρουν την κυκλοφορία σε αυτοκινητόδρομο του Καράκας το Σάββατο.
Οι διαδηλωτές ζητούν την παραίτηση του προέδρου Νίκολας Μαδούρο.
Ένας νεαρός διαδηλωτής κρατά ένα πλακάτ στο οποίο αναγράφεται «Όχι στην λογοκρισία». Το Twitter κατηγόρησε την Παρασκευή την κυβέρνηση της Βενεζουέλας ότι εμπόδισε τη μεταφορά εικόνων στο δίκτυό του, τη στιγμή που πολλές πόλεις και επαρχίες της χώρας είναι θέατρα αντικυβερνητικών διαδηλώσεων τις τελευταίες δέκα ημέρες.
Μεγάλες φοιτητικές αντικυβερνητικές διαδηλώσεις πραγματοποιούνται εδώ και δύο εβδομάδες στην Βενεζουέλα, οι οποίες την περασμένη Τετάρτη κατέληξαν σε βίαιες συγκρούσεις με τρεις νεκρούς και πάνω από 60 τραυματίες.
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νίκολας Μαδούρο δείχνει στους δημοσιογράφους φωτογραφίες από τις πρόσφατες βίαιες συγκρούσεις κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Ο Μαδούρο κατηγόρησε τις ΗΠΑ για υπόθαλψη της αντιπολίτευσης κατά της κυβέρνησης του την οποία κληρονόμησε μετά τον θάνατο του Ούγκο Τσάβες (16/02).
Διαδηλωτές προσφέρουν βοήθεια σε μία γυναίκα η οποία λιποθύμησε κατά τη διάρκεια διαδήλωσης τη Δευτέρα.
Χιλιάδες άνθρωποι συμμετείχαν σε αντικυβερνητική διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στο Καράκας.
Πρόκειται για τη μεγαλύτερη κινητοποίηση κατά του προέδρου Νίκολας Μαδούρο από την εκλογή του τον Απρίλιο του 2013.
Η ασφάλεια είναι το κύριο ζητούμενο των διαδηλωτών σε μια χώρα όπου σχεδόν 24.800 άνθρωποι είχαν βίαιο θάνατο το περασμένο έτος, σύμφωνα με την μη κυβερνητική οργάνωση OVV.
Ο πληθωρισμός στη χώρα ξεπέρασε το 56% πέρυσι, ενώ υπάρχουν ελλείψεις βασικών στοιχείων αγαθών, όπως γάλα.