Multimedia

Ένα μήνα σε κώμα ο Μίχαελ Σουμάχερ

Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου 2014 12:34

Ένα μήνα μετά το σοβαρό τραυματισμό του ενώ έκανε σκι στο Μεριμπέλ, στις γαλλικές Άλπεις, ο επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής στη Φόρμουλα 1 Μίχαελ Σουμάχερ παραμένει στην μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου της Γκρενόμπλ. Ο Σουμάχερ εισήχθη στη νευροχειρουργική κλινική του νοσοκομείου την 29η Δεκεμβρίου, όταν έπεσε και χτύπησε στο κεφάλι ενώ έκανε σκι εκτός πίστας. Από την ημέρα εκείνη, νοσηλεύεται σε τεχνητό κώμα. Οι φίλοι του πάντως δεν τον ξεχνούν και συνεχίζουν να τον υποστηρίζουν με όποιο τρόπο μπορούν.

Σουμάχερ - Γκρενόμπλ . Ο Σουμάχερ εισήχθη στη νευροχειρουργική κλινική του νοσοκομείου την 29η Δεκεμβρίου, όταν έπεσε και χτύπησε στο κεφάλι ενώ έκανε σκι εκτός πίστας. Από την ημέρα εκείνη, νοσηλεύεται σε τεχνητό κώμα. 
REUTERS / ROBERT PRATTA

Ο Σουμάχερ εισήχθη στη νευροχειρουργική κλινική του νοσοκομείου την 29η Δεκεμβρίου, όταν έπεσε και χτύπησε στο κεφάλι ενώ έκανε σκι εκτός πίστας. Από την ημέρα εκείνη, νοσηλεύεται σε τεχνητό κώμα. 

Ένα μήνα σε τεχνητό κώμα ο Μίχαελ Σουμάχερ. Γενική άποψη της περιοχής όπου πιθανολογείται ότι τραυματίστηκε ο πρωταθλητής της Φόρμουλα 1 Μίκαελ Σουμάχερ, κάνοντας σκι. Γαλλική εφημερίδα ανέφερε την προηγούμενη εβδομάδα πως ειδικοί θα εξετάσουν τα πέδιλα και το κράνος του 45χρονου πρώην πιλότου της Φόρμουλα 1, προκειμένου να εξακριβώσουν εάν ο εξοπλισμός του ήταν σε καλή κατάσταση.
REUTERS / EMMANUEL FOUDROT

Γενική άποψη της περιοχής όπου πιθανολογείται ότι τραυματίστηκε ο πρωταθλητής της Φόρμουλα 1 Μίκαελ Σουμάχερ, κάνοντας σκι. Γαλλική εφημερίδα ανέφερε την προηγούμενη εβδομάδα πως ειδικοί θα εξετάσουν τα πέδιλα και το κράνος του 45χρονου πρώην πιλότου της Φόρμουλα 1, προκειμένου να εξακριβώσουν εάν ο εξοπλισμός του ήταν σε καλή κατάσταση.

Ένα μήνα σε τεχνητό κώμα ο Μίχαελ Σουμάχερ. Η αστυνομική έρευνα για το ατύχημα έδειξε ότι η ζώνη στην οποία έκανε σκι είχε σωστή σήμανση και όρια. Οι εισαγγελικές αρχές αναφέρουν ότι η οικογένειά του δεν έχει εκφράσει κανένα παράπονο για το χιονοδρομικό κέντρο, όπου έγινε το ατύχημα.
EPA / DAVID EBENER

Η αστυνομική έρευνα για το ατύχημα έδειξε ότι η ζώνη στην οποία έκανε σκι είχε σωστή σήμανση και όρια. Οι εισαγγελικές αρχές αναφέρουν ότι η οικογένειά του δεν έχει εκφράσει κανένα παράπονο για το χιονοδρομικό κέντρο, όπου έγινε το ατύχημα.

Ένα μήνα σε τεχνητό κώμα ο Μίχαελ Σουμάχερ. Ένας άνδρας κρατά ομοίωμα του Μίχαελ Σουμάχερ, καθώς συμμετέχει σε εκδήλωση συμπαράστασης στο πρόσωπό του στην πίστα του Σπα -Φρανκοσάμπ στο Βέλγιο στις 26 Ιανουαρίου. 
REUTERS / FRANCOIS LENOIR

Ένας άνδρας κρατά ομοίωμα του Μίχαελ Σουμάχερ, καθώς συμμετέχει σε εκδήλωση συμπαράστασης στο πρόσωπό του στην πίστα του Σπα -Φρανκοσάμπ στο Βέλγιο στις 26 Ιανουαρίου. 

Ένα μήνα σε τεχνητό κώμα ο Μίχαελ Σουμάχερ. Η Mercedes εταιρία, την οποία εκπροσώπησε ο «Σούμι» (2010-2012), ανακοίνωσε πως τα μονοθέσιά της θα έχουν γραμμένη στο πλάι τη φράση "#KeepFightingMichael", προτρέποντας τον επτάκις παγκόσμιο πρωταθλητή τής Φόρμουλα Ένα να μην εγκαταλείψει την προσπάθεια για να κρατηθεί στη ζωή, ένα μήνα μετά το σοβαρό ατύχημα που είχε στις Άλπεις.
EPA / ROMAN RIOS

Η Mercedes εταιρία, την οποία εκπροσώπησε ο «Σούμι» (2010-2012), ανακοίνωσε πως τα μονοθέσιά της θα έχουν γραμμένη στο πλάι τη φράση "#KeepFightingMichael", προτρέποντας τον επτάκις παγκόσμιο πρωταθλητή τής Φόρμουλα Ένα να μην εγκαταλείψει την προσπάθεια για να κρατηθεί στη ζωή, ένα μήνα μετά το σοβαρό ατύχημα που είχε στις Άλπεις.

Ένα μήνα σε τεχνητό κώμα ο Μίχαελ Σουμάχερ. Θαυμαστής του Μίχαελ Σουμάχερ επιδεικνύει στο φωτογραφικό τατουάζ με το πρόσωπο του επτά φορές πρωταθλητή της Φόρμουλα 1 κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο πρόσωπό του στην πίστα του Σπα - Φρανκοσάμπ στο Βέλγιο στις 26 Ιανουαρίου. 
REUTERS / FRANCOIS LENOIR

Θαυμαστής του Μίχαελ Σουμάχερ επιδεικνύει στο φωτογραφικό τατουάζ με το πρόσωπο του επτά φορές πρωταθλητή της Φόρμουλα 1 κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο πρόσωπό του στην πίστα του Σπα - Φρανκοσάμπ στο Βέλγιο στις 26 Ιανουαρίου. 

Ένα μήνα σε τεχνητό κώμα ο Μίχαελ Σουμάχερ. Ο Φελίπε Μάσα δείχνει το αυτοκόλλητο με τη λέξη «Σούμι» που έχει τοποθετήσει στο κράνος του, λίγο πριν τη συμμετοχή του σε αγώνα κάρτ στη Βραζιλία στις 11/1.
REUTERS / HANDOUT

Ο Φελίπε Μάσα δείχνει το αυτοκόλλητο με τη λέξη «Σούμι» που έχει τοποθετήσει στο κράνος του, λίγο πριν τη συμμετοχή του σε αγώνα κάρτ στη Βραζιλία στις 11/1.

Ένα μήνα σε τεχνητό κώμα ο Μίχαελ Σουμάχερ. Ο πρώην πιλότος της Φόρμουλα 1, Φελίπε Μάσα (έκτος αριστερά) μαζί με άλλους συναδέλφους του, έχουν αναρτήσει πανό με μήνυμα συμπαράστασης προς τον Σουμάχερ στο περιθώριο αγώνα καρτ στις 11 Ιανουαρίου στη Βραζιλία. 
REUTERS / HANDOUT

Ο πρώην πιλότος της Φόρμουλα 1, Φελίπε Μάσα (έκτος αριστερά) μαζί με άλλους συναδέλφους του, έχουν αναρτήσει πανό με μήνυμα συμπαράστασης προς τον Σουμάχερ στο περιθώριο αγώνα καρτ στις 11 Ιανουαρίου στη Βραζιλία. 

Ένα μήνα σε τεχνητό κώμα ο Μίχαελ Σουμάχερ. Στις 9 Ιανουαρίου οι γαλλικές αρχές επιβεβαίωσαν ότι ο Μίκαελ Σουμάχερ χτύπησε σε βράχο κάνοντας σκι εκτός πίστας. Ο επικεφαλής της έρευνας τόνισε ότι από το υλικό της κάμερας που είχε στο κράνος του ο θρύλος της F1 δεν προκύπτει ότι ο πρώην πιλότος βγήκε εκτός πίστας για να βοηθήσει κάποιον άλλο σκιέρ. Η ταχύτητα που είχε αναπτύξει πριν την πτώση δεν ήταν υπερβολική, ενώ η σήμανση που προσδιόριζε τα όρια της πίστας ήταν επαρκής. Δεν διαπιστώθηκε κάποιο πρόβλημα στον εξοπλισμό. (Φωτογραφία σκιέρ με κάμερα στο κράνος στις 7/01).
REUTERS / EMMANUEL FOUDROT

Στις 9 Ιανουαρίου οι γαλλικές αρχές επιβεβαίωσαν ότι ο Μίκαελ Σουμάχερ χτύπησε σε βράχο κάνοντας σκι εκτός πίστας. Ο επικεφαλής της έρευνας τόνισε ότι από το υλικό της κάμερας που είχε στο κράνος του ο θρύλος της F1 δεν προκύπτει ότι ο πρώην πιλότος βγήκε εκτός πίστας για να βοηθήσει κάποιον άλλο σκιέρ. Η ταχύτητα που είχε αναπτύξει πριν την πτώση δεν ήταν υπερβολική, ενώ η σήμανση που προσδιόριζε τα όρια της πίστας ήταν επαρκής. Δεν διαπιστώθηκε κάποιο πρόβλημα στον εξοπλισμό. (Φωτογραφία σκιέρ με κάμερα στο κράνος στις 7/01).

Ένα μήνα σε τεχνητό κώμα ο Μίχαελ Σουμάχερ. Ο εισαγγελέας Πάτρικ Κουϊνσί (κέντρο) μιλά στους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στις 8/01 για το ατύχημα το οποίο έχει θέσει σε κίνδυνο τη ζωή του πρωταθλητή της Φόρμουλα 1 Μίχαελ Σουμάχερ.
REUTERS / EMMANUEL FOUDROT

Ο εισαγγελέας Πάτρικ Κουϊνσί (κέντρο) μιλά στους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στις 8/01 για το ατύχημα το οποίο έχει θέσει σε κίνδυνο τη ζωή του πρωταθλητή της Φόρμουλα 1 Μίχαελ Σουμάχερ.

Ένα μήνα σε τεχνητό κώμα ο Μίχαελ Σουμάχερ. Στις 7 Ιανουαρίου, μιλώντας για πρώτη φορά μετά το σοβαρό ατύχημα του Μίκαελ Σουμάχερ, η σύζυγός του Κορίνα κάλεσε τους δημοσιογράφους να φύγουν από το νοσοκομείο ώστε οι γιατροί να μπορούν να εργαστούν απερίσπαστοι. 
REUTERS / CHARLES PLATIAU

Στις 7 Ιανουαρίου, μιλώντας για πρώτη φορά μετά το σοβαρό ατύχημα του Μίκαελ Σουμάχερ, η σύζυγός του Κορίνα κάλεσε τους δημοσιογράφους να φύγουν από το νοσοκομείο ώστε οι γιατροί να μπορούν να εργαστούν απερίσπαστοι. 

Ένα μήνα σε τεχνητό κώμα ο Μίχαελ Σουμάχερ. Να συνεχίσει να μάχεται για τη ζωή του ζήτησαν από αυτόν οι θαυμαστές του Μίχαελ Σουμάχερ με μήνυμα σε φωτεινή επιγραφή που προέβαλλαν στην πρόσοψη του πανεπιστημιακού νοσοκομείου της Γκρενόμπλ, ανήμερα των 45ων γενεθλίων του (3/01/2014). Η επιγραφή, αποτέλεσμα κατασκευής από φώτα, δημιουργήθηκε από ομάδα Γερμανών καλλιτεχνών που ταξίδεψαν από το Ντίσελντορφ για να υποστηρίξουν τον πιλότο είδωλο της Φόρμουλα 1. 
REUTERS / CHARLES PLATIAU

Να συνεχίσει να μάχεται για τη ζωή του ζήτησαν από αυτόν οι θαυμαστές του Μίχαελ Σουμάχερ με μήνυμα σε φωτεινή επιγραφή που προέβαλλαν στην πρόσοψη του πανεπιστημιακού νοσοκομείου της Γκρενόμπλ, ανήμερα των 45ων γενεθλίων του (3/01/2014). Η επιγραφή, αποτέλεσμα κατασκευής από φώτα, δημιουργήθηκε από ομάδα Γερμανών καλλιτεχνών που ταξίδεψαν από το Ντίσελντορφ για να υποστηρίξουν τον πιλότο είδωλο της Φόρμουλα 1. 

Ένα μήνα σε τεχνητό κώμα ο Μίχαελ Σουμάχερ. Σιωπηλή συγκέντρωση για τα 45α γενέθλια του Μίχαελ Σουμάχερ διοργάνωσαν στις 3 Ιανουαρίου οι θαυμαστές του, έξω από το νοσοκομείο της Γκρενόμπλ, στο οποίο νοσηλεύεται. 
REUTERS / EMMANUEL FOUDROT

Σιωπηλή συγκέντρωση για τα 45α γενέθλια του Μίχαελ Σουμάχερ διοργάνωσαν στις 3 Ιανουαρίου οι θαυμαστές του, έξω από το νοσοκομείο της Γκρενόμπλ, στο οποίο νοσηλεύεται. 

Ένα μήνα σε τεχνητό κώμα ο Μίχαελ Σουμάχερ. Μέλη των club της Ferrari από τη Γαλλία και την Ιταλία έχουν τοποθετήσει κεράκια στο πλαίσιο της σιωπηλής συγκέντρωσης για τα 45α γενέθλια του Σουμάχερ έξω από το νοσοκομείο της Γκρενόμπλ.
REUTERS / INA FASSBENDER

Μέλη των club της Ferrari από τη Γαλλία και την Ιταλία έχουν τοποθετήσει κεράκια στο πλαίσιο της σιωπηλής συγκέντρωσης για τα 45α γενέθλια του Σουμάχερ έξω από το νοσοκομείο της Γκρενόμπλ.

Ένα μήνα σε τεχνητό κώμα ο Μίχαελ Σουμάχερ. Στιγμιότυπο από την σιωπηλή συγκέντρωση για τα 45α γενέθλια του Μίχαελ Σουμάχερ.
REUTERS / CHARLES PLATIAU

Στιγμιότυπο από την σιωπηλή συγκέντρωση για τα 45α γενέθλια του Μίχαελ Σουμάχερ.

Ένα μήνα σε τεχνητό κώμα ο Μίχαελ Σουμάχερ. Η ομάδα της Ferrari ποζάρει κρατώντας πανό με μήνυμα συμπαράστασης προς τον Μίχαελ Σουμάρχερ στην πίστα Χέρεθ (27/01).
REUTERS / HANDOUT

Η ομάδα της Ferrari ποζάρει κρατώντας πανό με μήνυμα συμπαράστασης προς τον Μίχαελ Σουμάρχερ στην πίστα Χέρεθ (27/01).

Ένα μήνα σε τεχνητό κώμα ο Μίχαελ Σουμάχερ. Ο πατέρας του Μίχαελ Σουμάχερ, Ρολφ σε επίσκεψή του στο νοσοκομείο στις 3 Ιανουαρίου.
REUTERS / EMMANUEL FOUDROT

Ο πατέρας του Μίχαελ Σουμάχερ, Ρολφ σε επίσκεψή του στο νοσοκομείο στις 3 Ιανουαρίου.

Ένα μήνα σε τεχνητό κώμα ο Μίχαελ Σουμάχερ. Γλυπτό από άμμο σε παραλία της Ινδίας, με ευχές για ταχεία ανάρρωση (2/01/2014).
REUTERS / STRINGER/INDIA

Γλυπτό από άμμο σε παραλία της Ινδίας, με ευχές για ταχεία ανάρρωση (2/01/2014).

Ένα μήνα σε τεχνητό κώμα ο Μίχαελ Σουμάχερ. Η Σαμπίνε Κεμ, η μάνατζερ του πρώην πιλότου προειδοποίησε κοινό και δημοσιογράφους να μην δίνουν βάση σε ανακοινώσεις ή εκτιμήσεις σχετικά με την υγεία του, εκτός κι αν προέρχονται από τους ίδιους ή τους γιατρούς. Φωτογραφία από την επίσκεψή της στο νοσοκομείο την 1η Ιανουαρίου. 
REUTERS / CHARLES PLATIAU

Η Σαμπίνε Κεμ, η μάνατζερ του πρώην πιλότου προειδοποίησε κοινό και δημοσιογράφους να μην δίνουν βάση σε ανακοινώσεις ή εκτιμήσεις σχετικά με την υγεία του, εκτός κι αν προέρχονται από τους ίδιους ή τους γιατρούς. Φωτογραφία από την επίσκεψή της στο νοσοκομείο την 1η Ιανουαρίου. 

Ένα μήνα σε τεχνητό κώμα ο Μίχαελ Σουμάχερ. Εκδήλωση συμπαράστασης προς τον Μίχαελ Σουμάχερ στην πίστα του Σπα -Φρανκοσάμπ στο Βέλγιο στις 26 Ιανουαρίου.
EPA / OLIVIER HOSLET

Εκδήλωση συμπαράστασης προς τον Μίχαελ Σουμάχερ στην πίστα του Σπα -Φρανκοσάμπ στο Βέλγιο στις 26 Ιανουαρίου.