Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Σάββατο, 18 Ιανουαρίου 2014 22:09

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014.

Ταϊλάνδη: Εορτασμός της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων . Μέλη του βασιλικού στρατού της Ταϊλάνδης συμμετέχουν στους εορτασμούς της ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων στη Μπανγκόγκ. Η Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων γιορτάστηκε με μία μεγάλη παρέλαση και με επιδείξεις πολεμικών δεξιοτήτων σε ένα σκηνικό οξείας πολιτικής αναταραχής, κατά τη διάρκεια της οποίας χιλιάδες διαδηλωτές έχουν κατακλύσει τους δρόμους της πρωτεύουσας, στην προσπάθειά τους να ανατρέψουν την κυβέρνηση. 
REUTERS / ATHIT PERAWONGMETHA

Μέλη του βασιλικού στρατού της Ταϊλάνδης συμμετέχουν στους εορτασμούς της ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων στη Μπανγκόγκ. Η Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων γιορτάστηκε με μία μεγάλη παρέλαση και με επιδείξεις πολεμικών δεξιοτήτων σε ένα σκηνικό οξείας πολιτικής αναταραχής, κατά τη διάρκεια της οποίας χιλιάδες διαδηλωτές έχουν κατακλύσει τους δρόμους της πρωτεύουσας, στην προσπάθειά τους να ανατρέψουν την κυβέρνηση. 

Διαδήλωση κούρδων στην Κωνσταντινούπολη  . Κούρδοι διαδηλωτές φωνάζουν συνθήματα κρατώντας σημαίες του PKK κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στην Κωνσταντινούπολη. Οι κούρδοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας ζητώντας να εκπροσωπηθούν στην ειρηνευτική διάσκεψη «Γενεύη 2» που έχει ως στόχο την εξεύρεση μιας πολιτικής λύσης στον εμφύλιο πόλεμο της Συρίας.
EPA / SEDAT SUNA

Κούρδοι διαδηλωτές φωνάζουν συνθήματα κρατώντας σημαίες του PKK κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στην Κωνσταντινούπολη. Οι κούρδοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας ζητώντας να εκπροσωπηθούν στην ειρηνευτική διάσκεψη «Γενεύη 2» που έχει ως στόχο την εξεύρεση μιας πολιτικής λύσης στον εμφύλιο πόλεμο της Συρίας.

Αντικυβερνητική διαδήλωση στην Τουρκία. Τούρκοι αστυνομικοί χρησιμοποιούν αντλίες νερού εναντίον διαδηλωτών κατά τη διάρκεια αντικυβερνητικής διαδήλωσης στην Κωνσταντινούπολη. Εκατοντάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν για να διαδηλώσουν ενάντια στην ψήφιση νέου νόμου από την τουρκική κυβέρνηση, ο οποίος προβλέπει περεταίρω περιορισμούς στο διαδίκτυο.
EPA / SEDAT SUNA

Τούρκοι αστυνομικοί χρησιμοποιούν αντλίες νερού εναντίον διαδηλωτών κατά τη διάρκεια αντικυβερνητικής διαδήλωσης στην Κωνσταντινούπολη. Εκατοντάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν για να διαδηλώσουν ενάντια στην ψήφιση νέου νόμου από την τουρκική κυβέρνηση, ο οποίος προβλέπει περεταίρω περιορισμούς στο διαδίκτυο.

Πρωινή γυμναστική στο Μουμπάι  . Ένας άνδρας τρέχει, ενώ άλλοι κάνουν ποδήλατο στο εθνικό πάρκο Sanjay Gandhi του Μουμπάι . Η θερμοκρασία στις βόρειες περιοχές της Ινδίας εξακολουθεί να είναι χαμηλή
EPA / DIVYAKANT SOLANKI

Ένας άνδρας τρέχει, ενώ άλλοι κάνουν ποδήλατο στο εθνικό πάρκο Sanjay Gandhi του Μουμπάι . Η θερμοκρασία στις βόρειες περιοχές της Ινδίας εξακολουθεί να είναι χαμηλή

Γερμανία: Διαμαρτυρία ενάντια στην αγροτική πολιτική. Διαδηλωτές κρατούν ένα πανό μπροστά από το κτήριο της γερμανικής Κάτω Βουλής, «Μπούντεσταγκ» κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας εναντίον της αγροτικής πολιτικής της γερμανικής κυβέρνησης, στην οποία συμμετείχαν χιλιάδες άνθρωποι . Στο πανό αναγράφεται: «Σταματήστε το γενετικά τροποποιημένο καλαμπόκι».
REUTERS / TOBIAS SCHWARZ

Διαδηλωτές κρατούν ένα πανό μπροστά από το κτήριο της γερμανικής Κάτω Βουλής, «Μπούντεσταγκ» κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας εναντίον της αγροτικής πολιτικής της γερμανικής κυβέρνησης, στην οποία συμμετείχαν χιλιάδες άνθρωποι . Στο πανό αναγράφεται: «Σταματήστε το γενετικά τροποποιημένο καλαμπόκι».

Ισχυρή καταιγίδα στη γαλλική Ριβιέρα. Ένας άνδρας κάνει βόλτα με τον σκύλο του στην παραλία της Νίκαιας καθώς ισχυρή βροχή ξεσπά στη γαλλική Ριβιέρα.
REUTERS / ERIC GAILLARD

Ένας άνδρας κάνει βόλτα με τον σκύλο του στην παραλία της Νίκαιας καθώς ισχυρή βροχή ξεσπά στη γαλλική Ριβιέρα.

Αντιρατσιστική διαδήλωση στη μνήμη του Λουκμάν Σαχζάτ. Στιγμιότυπο από το συλλαλητήριο ενάντια σε κάθε ρατσιστική πολιτική, που διοργανώθηκε από συνδικάτα, φορείς και συλλογικότητες το Σάββατο, στα Πετράλωνα, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από τη δολοφονία του 27χρονου μετανάστη από το Πακιστάν, Λουκμάν Σαχζάτ,, την ώρα που πήγαινε στη δουλειά του. Η συγκέντρωση έγινε στην πλατεία Μερκούρη και ακολούθησε πορεία προς το σημείο της δολοφονίας με κατάληξη το σταθμό ΗΣΑΠ των Πετραλώνων.
EUROKINISSI / ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ

Στιγμιότυπο από το συλλαλητήριο ενάντια σε κάθε ρατσιστική πολιτική, που διοργανώθηκε από συνδικάτα, φορείς και συλλογικότητες το Σάββατο, στα Πετράλωνα, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από τη δολοφονία του 27χρονου μετανάστη από το Πακιστάν, Λουκμάν Σαχζάτ,, την ώρα που πήγαινε στη δουλειά του. Η συγκέντρωση έγινε στην πλατεία Μερκούρη και ακολούθησε πορεία προς το σημείο της δολοφονίας με κατάληξη το σταθμό ΗΣΑΠ των Πετραλώνων.

Πολύχρωμες τουλίπες στην κεντρική πλατεία του Άμστερνταμ . Μία γυναίκα μαζεύει τουλίπες στην πλατεία Νταμ, μπροστά από το βασιλικό παλάτι του Άμστερνταμ. Η επίσημη έναρξη της εποχής της τουλίπας στην Ολλανδία ξεκίνησε το Σάββατο, με την τοποθέτηση ενός «χαλιού» από τουλίπες στην πλατεία Νταμ από το οποίο καθένας μπορούσε να πάρει ένα μπουκέτο δωρεάν.
REUTERS / CRIS TOALA OLIVARES

Μία γυναίκα μαζεύει τουλίπες στην πλατεία Νταμ, μπροστά από το βασιλικό παλάτι του Άμστερνταμ. Η επίσημη έναρξη της εποχής της τουλίπας στην Ολλανδία ξεκίνησε το Σάββατο, με την τοποθέτηση ενός «χαλιού» από τουλίπες στην πλατεία Νταμ από το οποίο καθένας μπορούσε να πάρει ένα μπουκέτο δωρεάν.

Θεοφάνεια στον Ιορδάνη Ποταμό. Ένας ορθόδοξος προσκυνητής πέφτει στα νερά του Ιορδάνη ποταμού για την τελετή της βάπτισης, στην περιοχή που είναι γνωστή ως  Qasr el-Yahud στη δυτική όχθη του Ιορδάνη ποταμού, κοντά στην πόλη της Ιεριχούς. Χιλιάδες Ορθόδοξοι προσκυνητές, που ακολουθούν το παλαιό ημερολόγιο, συρρέουν στον ποταμό Ιορδάνη όπου ο Ιησούς Χριστός βαπτίστηκε από τον Ιωάννη τον Βαπτιστή.
EPA / ABIR SULTAN

Ένας ορθόδοξος προσκυνητής πέφτει στα νερά του Ιορδάνη ποταμού για την τελετή της βάπτισης, στην περιοχή που είναι γνωστή ως  Qasr el-Yahud στη δυτική όχθη του Ιορδάνη ποταμού, κοντά στην πόλη της Ιεριχούς. Χιλιάδες Ορθόδοξοι προσκυνητές, που ακολουθούν το παλαιό ημερολόγιο, συρρέουν στον ποταμό Ιορδάνη όπου ο Ιησούς Χριστός βαπτίστηκε από τον Ιωάννη τον Βαπτιστή.

Βόλτα στο κέντρο της Αθήνας. Ένας άνδρας μεταφέρει το σκύλο του πάνω σε δίκυκλο στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου στο κέντρο της Αθήνας.
FOSPHOTOS / ANGELIKI PANAGIOTOU

Ένας άνδρας μεταφέρει το σκύλο του πάνω σε δίκυκλο στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου στο κέντρο της Αθήνας.