Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Κυριακή, 19 Ιανουαρίου 2014 22:13

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014.

Παράσταση στον αέρα . Καλλιτέχνης της ομάδας AirTVshow παρουσιάζει το νούμερό του στο πλαίσιο του 21ου Διεθνούς Φεστιβάλ Θεάτρου «Santiago a Mil» που ολοκληρώνεται απόψε στο Σαντιάγο της Χιλής.
REUTERS / IVAN ALVARADO

Καλλιτέχνης της ομάδας AirTVshow παρουσιάζει το νούμερό του στο πλαίσιο του 21ου Διεθνούς Φεστιβάλ Θεάτρου «Santiago a Mil» που ολοκληρώνεται απόψε στο Σαντιάγο της Χιλής.

Ουράνιο τόξο στη Ρώμη. Ουράνιο τόξο δεσπόζει στον ουρανό πάνω από μια αυλή στο κέντρο της Ρώμης.
REUTERS / TONY GENTILE

Ουράνιο τόξο δεσπόζει στον ουρανό πάνω από μια αυλή στο κέντρο της Ρώμης.

Εβδομάδα μόδας στο Παρίσι. Μοντέλο παρουσιάζει δημιουργία της ανδρικής κολεξιόν του σχεδιαστή Thom Browne για το φθινόπωρο/χειμώνα 2014/15 στο πλαίσιο της εβδομάδας μόδας του Παρισιού. 
EPA / ETIENNE LAURENT

Μοντέλο παρουσιάζει δημιουργία της ανδρικής κολεξιόν του σχεδιαστή Thom Browne για το φθινόπωρο/χειμώνα 2014/15 στο πλαίσιο της εβδομάδας μόδας του Παρισιού. 

Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα καλλιτεχνικού πατινάζ . Η Άντρεα Νταβίντοβιτς και ο Εβγκένι Κρανοπόλσκι από το Ισραήλ διαγωνίζονται στο ελεύθερο πρόγραμμά των ζευγαριών στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα καλλιτεχνικού πατινάζ που ολοκληρώθηκε την Κυριακή στη Βουδαπέστη. 
EPA / Tibor Illyes

Η Άντρεα Νταβίντοβιτς και ο Εβγκένι Κρανοπόλσκι από το Ισραήλ διαγωνίζονται στο ελεύθερο πρόγραμμά των ζευγαριών στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα καλλιτεχνικού πατινάζ που ολοκληρώθηκε την Κυριακή στη Βουδαπέστη. 

Πρέμιερ λιγκ: Τσέλσι - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 3-1 . Ομάδα για τίτλο έδειξε ότι είναι η Τσέλσι του Ζοζέ Μουρίνιο. Με ηγέτη τον Σαμουέλ Ετό, οι Λονδρέζοι επικράτησαν με 3-1 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο μεγάλο ντέρμπι της 22ης αγωνιστικής της πρέμιερ λιγκ και πλησίασαν στους δύο βαθμούς από την πρωτοπόρο Άρσεναλ. Στο στιγμιότυπο, εντυπωσιακή μάχη για την κατοχή της μπάλας μεταξύ Όσκαρ και Κάρικ.
REUTERS / EDDIE KEOGH

Ομάδα για τίτλο έδειξε ότι είναι η Τσέλσι του Ζοζέ Μουρίνιο. Με ηγέτη τον Σαμουέλ Ετό, οι Λονδρέζοι επικράτησαν με 3-1 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο μεγάλο ντέρμπι της 22ης αγωνιστικής της πρέμιερ λιγκ και πλησίασαν στους δύο βαθμούς από την πρωτοπόρο Άρσεναλ. Στο στιγμιότυπο, εντυπωσιακή μάχη για την κατοχή της μπάλας μεταξύ Όσκαρ και Κάρικ.

Ηλιοβασίλεμα στο λιμάνι της Γάζας. Τρεις άντρες ποζάρουν για μια φωτογραφία, καθώς ο ήλιος δύει στο λιμάνι της Γάζας.
EPA / MOHAMMED SABER

Τρεις άντρες ποζάρουν για μια φωτογραφία, καθώς ο ήλιος δύει στο λιμάνι της Γάζας.

«Παρέλαση του φωτός» στη Ρίγα . Καλλιτέχνες παρουσιάζουν το σόου: «Η παρέλαση του φωτός» στη Ρίγα της Λετονίας στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την επίσημη απόκτηση του τίτλου της Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Πρωτεύουσας. Η Ρίγα μοιράζεται φέτος τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης με την πόλη Ούμεο, στο βόρειο τμήμα της Σουηδίας, η οποία ωστόσο θα εγκαινιάσει το δικό της πρόγραμμα σε δύο εβδομάδες.
REUTERS / INTS KALNINS

Καλλιτέχνες παρουσιάζουν το σόου: «Η παρέλαση του φωτός» στη Ρίγα της Λετονίας στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την επίσημη απόκτηση του τίτλου της Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Πρωτεύουσας. Η Ρίγα μοιράζεται φέτος τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης με την πόλη Ούμεο, στο βόρειο τμήμα της Σουηδίας, η οποία ωστόσο θα εγκαινιάσει το δικό της πρόγραμμα σε δύο εβδομάδες.

Φεστιβάλ πάλης καμηλών στην Τουρκία. Μια καμήλα περιμένει τη σειρά της να διαγωνιστεί στο φεστιβάλ πάλης καμηλών Selcuk-Efes στην Τουρκία. 
REUTERS / UMIT BEKTAS

Μια καμήλα περιμένει τη σειρά της να διαγωνιστεί στο φεστιβάλ πάλης καμηλών Selcuk-Efes στην Τουρκία. 

Άπλωμα μετά την «ιερή» βουτιά. Γυναίκες απλώνουν τα σάρι τους για να στεγνώσουν αφού βούτηξαν στη συμβολή των ποταμών Γάγγη, Σαρασβάτι και Γιαμούνα, στην πόλη Αλλαχαμπάντ της Ινδίας. Οι ινδουιστές πιστεύουν ότι η βουτιά στο σημείο αυτό «καθαρίζει» τους ανθρώπους από τις αμαρτίες τους. 
REUTERS / JITENDRA PRAKASH

Γυναίκες απλώνουν τα σάρι τους για να στεγνώσουν αφού βούτηξαν στη συμβολή των ποταμών Γάγγη, Σαρασβάτι και Γιαμούνα, στην πόλη Αλλαχαμπάντ της Ινδίας. Οι ινδουιστές πιστεύουν ότι η βουτιά στο σημείο αυτό «καθαρίζει» τους ανθρώπους από τις αμαρτίες τους. 

Συμπλοκές στο Κίεβο. Συμπλοκές ξέσπασαν στο κέντρο του Κιέβου, όπου σχεδόν 200.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν εναντίον των νέων νόμων, οι οποίοι ενισχύουν τις κυρώσεις σε βάρος των διαδηλωτών. Μερικοί διαδηλωτές, οι οποίοι προσπάθησαν να διασπάσουν τον αστυνομικό κλοιό για να προχωρήσουν προς το κοινοβούλιο, κατέλαβαν κλούβες της αστυνομίας. Οι δυνάμεις της τάξης απάντησαν χρησιμοποιώντας δακρυγόνα και γκλομπ. Οι συμπλοκές ξέσπασαν αφού πολιτικοί της αντιπολίτευσης κάλεσαν τον κόσμο να αψηφήσει τη νέα νομοθεσία, η οποία απαγορεύει τις αντικυβερνητικές συγκεντρώσεις.
REUTERS / GLEB GARANICH

Συμπλοκές ξέσπασαν στο κέντρο του Κιέβου, όπου σχεδόν 200.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν εναντίον των νέων νόμων, οι οποίοι ενισχύουν τις κυρώσεις σε βάρος των διαδηλωτών. Μερικοί διαδηλωτές, οι οποίοι προσπάθησαν να διασπάσουν τον αστυνομικό κλοιό για να προχωρήσουν προς το κοινοβούλιο, κατέλαβαν κλούβες της αστυνομίας. Οι δυνάμεις της τάξης απάντησαν χρησιμοποιώντας δακρυγόνα και γκλομπ. Οι συμπλοκές ξέσπασαν αφού πολιτικοί της αντιπολίτευσης κάλεσαν τον κόσμο να αψηφήσει τη νέα νομοθεσία, η οποία απαγορεύει τις αντικυβερνητικές συγκεντρώσεις.

Μπάνιο σε ιαματικές πηγές για τους «πιθήκους του χιονιού». Μακάκοι απολαμβάνουν τα ζεστά νερά ιαματικής πηγής στο πάρκο Jigokudani στην Ιαπωνία. Οι μακάκοι της Ιαπωνίας, γνωστοί και ως «πίθηκοι του χιονιού» ζουν ελεύθεροι στο πάρκο που καλύπτεται από χιόνι κατά το ένα τρίτο του έτους. Το Jigokudani είναι το μόνο γνωστό μέρος στον κόσμο, όπου πίθηκοι κάνουν μπάνιο σε φυσικές θερμές πηγές. 
EPA / KIMIMASA MAYAMA

Μακάκοι απολαμβάνουν τα ζεστά νερά ιαματικής πηγής στο πάρκο Jigokudani στην Ιαπωνία. Οι μακάκοι της Ιαπωνίας, γνωστοί και ως «πίθηκοι του χιονιού» ζουν ελεύθεροι στο πάρκο που καλύπτεται από χιόνι κατά το ένα τρίτο του έτους. Το Jigokudani είναι το μόνο γνωστό μέρος στον κόσμο, όπου πίθηκοι κάνουν μπάνιο σε φυσικές θερμές πηγές. 

Εορτασμός των γενεθλίων του προφήτη Μωάμεθ στην Αθήνα. Μέλη της Πακιστανικής κοινότητας Ελλάδος συμμετέχουν στο Eid Milad-un-Nabi, τον εορτασμό της γέννησης του Προφήτη Μωάμεθ στο κέντρο της Αθήνας.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΑΛΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝ

Μέλη της Πακιστανικής κοινότητας Ελλάδος συμμετέχουν στο Eid Milad-un-Nabi, τον εορτασμό της γέννησης του Προφήτη Μωάμεθ στο κέντρο της Αθήνας.

Αποκλείστηκε στην φάση των «16» η Σερένα Ουίλιαμς. Μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις των τελευταίων ετών σημειώθηκε στο Όπεν της Αυστραλίας, με το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου και νούμερο 1 στον κόσμο, Σερένα Ουίλιαμς, να αποκλείεται στην φάση των «16» από την Άνα Ιβάνοβιτς. 
REUTERS / JASON REED

Μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις των τελευταίων ετών σημειώθηκε στο Όπεν της Αυστραλίας, με το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου και νούμερο 1 στον κόσμο, Σερένα Ουίλιαμς, να αποκλείεται στην φάση των «16» από την Άνα Ιβάνοβιτς. 

Έναρξη του Πατρινού Καρναβαλιού. Καρναβαλιστής συμμετέχει στις εκδηλώσεις στη πλατεία Γεωργίου κατά την επίσημη έναρξη του πατρινού Καρναβαλιού 2014. 
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΓΙΩΤΑ ΚΟΡΜΠΑΚΗ

Καρναβαλιστής συμμετέχει στις εκδηλώσεις στη πλατεία Γεωργίου κατά την επίσημη έναρξη του πατρινού Καρναβαλιού 2014. 

Πλημμύρες στη Τζακάρτα . Κάτοικοι της Τζακάρτα προσπαθούν να μετακινηθούν στους πλημμυρισμένους δρόμους της πόλης. Δεκάδες περιοχές της πρωτεύουσας της Ινδονησίας πλήττονται από πλημμύρες από τις 11 Ιανουαρίου, με αποτέλεσμα τέσσερα άτομα να έχουν χάσει τη ζωή τους και περισσότερα από 5.000 να έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους. 
EPA / ADI WEDA

Κάτοικοι της Τζακάρτα προσπαθούν να μετακινηθούν στους πλημμυρισμένους δρόμους της πόλης. Δεκάδες περιοχές της πρωτεύουσας της Ινδονησίας πλήττονται από πλημμύρες από τις 11 Ιανουαρίου, με αποτέλεσμα τέσσερα άτομα να έχουν χάσει τη ζωή τους και περισσότερα από 5.000 να έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους.