Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Τρίτη, 14 Ιανουαρίου 2014 18:40

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014.

Καθημερινή ζωή στην Ινδία. Αποδημητικά πουλιά συνοδεύουν μια παρέα παιδιών στη βαρκάδα τους, νωρίς το πρωί, στον ποταμό Γιαμούνα της Ινδίας. 
REUTERS / AHMAD MASOOD

Αποδημητικά πουλιά συνοδεύουν μια παρέα παιδιών στη βαρκάδα τους, νωρίς το πρωί, στον ποταμό Γιαμούνα της Ινδίας. 

Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα στη Λευκορωσία . Κάτοικοι του χωριού Νοβίνι, που βρίσκεται 90 χλμ ανατολικά του Μινσκ, ψάλλουν παραδοσιακά πρωτοχρονιάτικα κάλαντα, γνωστά στην περιοχή με το όνομα «Kolyadki». Πολλοί ορθόδοξοι λευκορώσοι γιορτάζουν σήμερα την πρώτη ημέρα του χρόνου, σύμφωνα με το ιουλιανό ημερολόγιο. 
REUTERS / VASILY FEDOSENKO

Κάτοικοι του χωριού Νοβίνι, που βρίσκεται 90 χλμ ανατολικά του Μινσκ, ψάλλουν παραδοσιακά πρωτοχρονιάτικα κάλαντα, γνωστά στην περιοχή με το όνομα «Kolyadki». Πολλοί ορθόδοξοι λευκορώσοι γιορτάζουν σήμερα την πρώτη ημέρα του χρόνου, σύμφωνα με το ιουλιανό ημερολόγιο. 

Με θέα τη λάβα. Ένας άνδρας κοιτά τη λάβα που εκτοξεύεται από το ηφαίστειο Σιναμπούνγκ, στην επαρχία Κάρο της Ινδονησίας. Περισσότεροι από 25.000 κάτοικοι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους από το Νοέμβριο εξαιτίας της ηφαιστειακής δραστηριότητας.
REUTERS / RONI BINTANG

Ένας άνδρας κοιτά τη λάβα που εκτοξεύεται από το ηφαίστειο Σιναμπούνγκ, στην επαρχία Κάρο της Ινδονησίας. Περισσότεροι από 25.000 κάτοικοι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους από το Νοέμβριο εξαιτίας της ηφαιστειακής δραστηριότητας.

Κοιτώντας μέσα από το χιτζάμπ. Ένα κορίτσι φορά «χιτζάμπ», τη μαντίλα που καλύπτει τελείως το κεφάλι καθώς συμμετέχει στους εορτασμούς για τη γέννηση του προφήτη Μωάμεθ στο στάδιο Shah Alam της Κουάλα Λουμπούρ.
REUTERS / SAMSUL SAID

Ένα κορίτσι φορά «χιτζάμπ», τη μαντίλα που καλύπτει τελείως το κεφάλι καθώς συμμετέχει στους εορτασμούς για τη γέννηση του προφήτη Μωάμεθ στο στάδιο Shah Alam της Κουάλα Λουμπούρ.

Στιγμιότυπο από το κέντρο της Αθήνας. Προτομή με μαύρη μπογιά στα μάτια έξω από το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων. 
FOSPHOTOS / Angeliki Panagiotou

Προτομή με μαύρη μπογιά στα μάτια έξω από το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων. 

Στρατιωτική εκπαίδευση στη Γάζα. Νεαρός παλαιστίνιος εκπαιδευόμενος του στρατιωτικού προγράμματος στη Γάζα, πηδάει εμπόδια κατά τη διάρκεια τελετής αποφοίτησης. Περίπου 13.000 μαθητές συμμετέχουν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα που ως στόχο έχει «την απελευθέρωση της Παλαιστίνης από το Ισραήλ», σύμφωνα με αξιωματούχους της Χαμάς. 
REUTERS / SUHAIB SALEM

Νεαρός παλαιστίνιος εκπαιδευόμενος του στρατιωτικού προγράμματος στη Γάζα, πηδάει εμπόδια κατά τη διάρκεια τελετής αποφοίτησης. Περίπου 13.000 μαθητές συμμετέχουν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα που ως στόχο έχει «την απελευθέρωση της Παλαιστίνης από το Ισραήλ», σύμφωνα με αξιωματούχους της Χαμάς. 

ΗΠΑ: Συμφωνία για το ν/σ περί δαπανών ύψους 1 τρισ. δολ. Σε συμφωνία σχετικά με το νομοσχέδιο περί δαπανών, ύψους 1 τρισεκατομμυρίου δολαρίων, κατέληξε το αμερικανικό Κογκρέσο, σε μια προσπάθεια να αποτραπεί μια ακόμα δαπανηρή διακοπή λειτουργίας της κυβέρνησης, τουλάχιστον μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, δήλωσε τη Δευτέρα η πρόεδρος της Επιτροπής Χρηματοδότησης της Γερουσίας. 
EPA / MICHAEL REYNOLDS

Σε συμφωνία σχετικά με το νομοσχέδιο περί δαπανών, ύψους 1 τρισεκατομμυρίου δολαρίων, κατέληξε το αμερικανικό Κογκρέσο, σε μια προσπάθεια να αποτραπεί μια ακόμα δαπανηρή διακοπή λειτουργίας της κυβέρνησης, τουλάχιστον μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, δήλωσε τη Δευτέρα η πρόεδρος της Επιτροπής Χρηματοδότησης της Γερουσίας. 

Ακτιβίστριες της PETA στην Εβδομάδα Μόδας του Βερολίνου. Ακτιβίστριες της οργάνωσης για την ηθική μεταχείριση των ζώων PETA κρατούν πλακάτ που αναγράφουν:  «Ποιου είναι το δέρμα που φοράς;» μπροστά από την Πύλη του Βρανδεμβούργου, λίγο πριν την έναρξη επίδειξης στο πλαίσιο της Εβδομάδας Μόδας του Βερολίνου. 
REUTERS / TOBIAS SCHWARZ

Ακτιβίστριες της οργάνωσης για την ηθική μεταχείριση των ζώων PETA κρατούν πλακάτ που αναγράφουν:  «Ποιου είναι το δέρμα που φοράς;» μπροστά από την Πύλη του Βρανδεμβούργου, λίγο πριν την έναρξη επίδειξης στο πλαίσιο της Εβδομάδας Μόδας του Βερολίνου. 

Πρωτογενές πλεόνασμα 691 εκατ. ευρώ το 2013. Πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 691 εκατ. ευρώ, ή 0,4% του ΑΕΠ, καταγράφηκε, σε τροποποιημένη ταμειακή βάση, το περυσινό 12μηνο, όπως προκύπτει από τα προσωρινά αποτελέσματα εκτέλεσης του Κρατικού Προϋπολογισμού για την περίοδο Ιανουαρίου - Δεκεμβρίου 2013. Καθίσταται εφικτός ο στόχος του Προϋπολογισμού για πρωτογενές πλεόνασμα, σε επίπεδο Γενικής Κυβέρνησης, άνω των 800 εκατ. ευρώ σύμφωνα με το Πρόγραμμα Οικονομικής Πολιτικής. Όταν στόχος ήταν για μηδενικό πρωτογενές πλεόνασμα», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, παρουσιάζοντας τα στοιχεία.
FOSPHOTOS / Panayiotis Tzamaros

Πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 691 εκατ. ευρώ, ή 0,4% του ΑΕΠ, καταγράφηκε, σε τροποποιημένη ταμειακή βάση, το περυσινό 12μηνο, όπως προκύπτει από τα προσωρινά αποτελέσματα εκτέλεσης του Κρατικού Προϋπολογισμού για την περίοδο Ιανουαρίου - Δεκεμβρίου 2013. Καθίσταται εφικτός ο στόχος του Προϋπολογισμού για πρωτογενές πλεόνασμα, σε επίπεδο Γενικής Κυβέρνησης, άνω των 800 εκατ. ευρώ σύμφωνα με το Πρόγραμμα Οικονομικής Πολιτικής. Όταν στόχος ήταν για μηδενικό πρωτογενές πλεόνασμα», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, παρουσιάζοντας τα στοιχεία.

Νεπάλ: Συνωστισμός για την παρέλαση. Δύο αγόρια προσπαθούν να βρουν λίγο χώρο για να δουν την παρέλαση που πραγματοποιείται με αφορμή την επέτειο της γέννησης του προφήτη Μωάμεθ, σε δρόμο του Κατμαντού στο Νεπάλ.
REUTERS / NAVESH CHITRAKAR

Δύο αγόρια προσπαθούν να βρουν λίγο χώρο για να δουν την παρέλαση που πραγματοποιείται με αφορμή την επέτειο της γέννησης του προφήτη Μωάμεθ, σε δρόμο του Κατμαντού στο Νεπάλ.

Αίγυπτος: Έκρηξη πριν το δημοψήφισμα. Επίθεση με αυτοσχέδια βόμβα σημειώθηκε το πρωί σε δικαστήριο του Καΐρου δίχως να υπάρξουν θύματα και δύο μόνο ώρες πριν ανοίξουν τα εκλογικά τμήματα για τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος για το νέο Σύνταγμα της χώρας. Είναι η πρώτη ψηφοφορία στην Αίγυπτο μετά την ανατροπή από τον στρατό του προέδρου της χώρας Μοχάμεντ Μόρσι.
REUTERS / MOHAMED ABD EL GHANY

Επίθεση με αυτοσχέδια βόμβα σημειώθηκε το πρωί σε δικαστήριο του Καΐρου δίχως να υπάρξουν θύματα και δύο μόνο ώρες πριν ανοίξουν τα εκλογικά τμήματα για τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος για το νέο Σύνταγμα της χώρας. Είναι η πρώτη ψηφοφορία στην Αίγυπτο μετά την ανατροπή από τον στρατό του προέδρου της χώρας Μοχάμεντ Μόρσι.

Πρωινό τρέξιμο στο Σικάγο. Ένας άντρας κάνει το πρωινό του τρέξιμο στο Σικάγο των ΗΠΑ.
REUTERS / JIM YOUNG

Ένας άντρας κάνει το πρωινό του τρέξιμο στο Σικάγο των ΗΠΑ.

Ομιχλώδες τοπίο στα Τρίκαλα. Δέντρο διακρίνεται μέσα στην ομίχλη, σε χωράφι έξω από την πόλη των Τρικάλων.
EUROKINISSI / ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ

Δέντρο διακρίνεται μέσα στην ομίχλη, σε χωράφι έξω από την πόλη των Τρικάλων.

Εγκαταλείποντας την εμπόλεμη ζώνη. Ένας άνδρας ξεφορτώνει τα υπάρχοντά του από τη βάρκα με την οποία μεταφέρθηκε στο λιμάνι του Μινκαμάν, έχοντας εγκαταλείψει την Μπορ λόγω των εμφύλιων συγκρούσεων μεταξύ κυβερνητικών και ανταρτικών δυνάμεων. Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, περισσότεροι από 350.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους στο Νότιο Σουδάν.
REUTERS / ANDREEA CAMPEANU

Ένας άνδρας ξεφορτώνει τα υπάρχοντά του από τη βάρκα με την οποία μεταφέρθηκε στο λιμάνι του Μινκαμάν, έχοντας εγκαταλείψει την Μπορ λόγω των εμφύλιων συγκρούσεων μεταξύ κυβερνητικών και ανταρτικών δυνάμεων. Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, περισσότεροι από 350.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους στο Νότιο Σουδάν.

Βουτιά σε παγωμένα νερά. Ένας 74χρονος άνδρας βουτά στα παγωμένα νερά ενός ποταμού στην πόλη Ταϊγιουάν της Κίνας.
REUTERS / JON WOO

Ένας 74χρονος άνδρας βουτά στα παγωμένα νερά ενός ποταμού στην πόλη Ταϊγιουάν της Κίνας.

Ταξίδι για το Φεστιβάλ της Άνοιξης. Ένα βρέφος ακουμπά τα παράθυρο βαγονιού σε σταθμό της πόλης Χεφέι στην επαρχία Ανουί της Κίνας. Περίπου 257 εκατομμύρια δρομολόγια αναμένεται να εκτελεστούν τις επόμενες 40 ημέρες σε ολόκληρη την επικράτεια της Κίνας, καθώς εκατομμύρια άνθρωποι επιστρέφουν στον τόπο καταγωγής τους με αφορμή το Φεστιβάλ της Άνοιξης στις 31 Ιανουαρίου.
REUTERS / JIANAN YU

Ένα βρέφος ακουμπά τα παράθυρο βαγονιού σε σταθμό της πόλης Χεφέι στην επαρχία Ανουί της Κίνας. Περίπου 257 εκατομμύρια δρομολόγια αναμένεται να εκτελεστούν τις επόμενες 40 ημέρες σε ολόκληρη την επικράτεια της Κίνας, καθώς εκατομμύρια άνθρωποι επιστρέφουν στον τόπο καταγωγής τους με αφορμή το Φεστιβάλ της Άνοιξης στις 31 Ιανουαρίου.

Αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στην Ταϊλάνδη. Μεγάλοι οδικοί κόμβοι της πρωτεύουσας Μπανγκόκ είναι αποκλεισμένοι για δεύτερη συνεχή ημέρα και σκληροπυρηνικοί διαδηλωτές απειλούν με εισβολή στο χρηματιστήριο της χώρας. Οι ηγέτες των διαδηλωτών τονίζουν ότι οι τελευταίοι θα παραμείνουν στις βασικές οδικές αρτηρίες μέχρι ένα μη εκλεγμένο «λαϊκό συμβούλιο» να αντικαταστήσει την πρωθυπουργό και την κυβέρνησή της, εναντίον των οποίων εκτοξεύονται κατηγορίες για διαφθορά και νεποτισμό.
REUTERS / CHAIWAT SUBPRASOM

Μεγάλοι οδικοί κόμβοι της πρωτεύουσας Μπανγκόκ είναι αποκλεισμένοι για δεύτερη συνεχή ημέρα και σκληροπυρηνικοί διαδηλωτές απειλούν με εισβολή στο χρηματιστήριο της χώρας. Οι ηγέτες των διαδηλωτών τονίζουν ότι οι τελευταίοι θα παραμείνουν στις βασικές οδικές αρτηρίες μέχρι ένα μη εκλεγμένο «λαϊκό συμβούλιο» να αντικαταστήσει την πρωθυπουργό και την κυβέρνησή της, εναντίον των οποίων εκτοξεύονται κατηγορίες για διαφθορά και νεποτισμό.