Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου 2014 18:59

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014.

Παπουτσωμένες πιπεριές. Γλυπτά της εικαστικού Κουμάρι Ναχαπάν παρουσιάζονται στα μέσα ενημέρωσης μία ημέρα πριν την επίσημη έναρξη της έκθεσης Art Stage στη Σιγκαπούρη. Στην έκθεση περιλαμβάνονται περισσότερες από 158 γκαλερί με έργα, κατά κύριο λόγο, ασιατών καλλιτεχνών.
EPA / HOW HWEE YOUNG

Γλυπτά της εικαστικού Κουμάρι Ναχαπάν παρουσιάζονται στα μέσα ενημέρωσης μία ημέρα πριν την επίσημη έναρξη της έκθεσης Art Stage στη Σιγκαπούρη. Στην έκθεση περιλαμβάνονται περισσότερες από 158 γκαλερί με έργα, κατά κύριο λόγο, ασιατών καλλιτεχνών.

Έξι χρόνια ύφεσης. Άστεγος κοιμάται στην είσοδο κλειστού καταστήματος στην οδό Σταδίου, το βράδυ της Τρίτης. Το 2013 η Ελλάδα έκλεισε την έκτη κατά σειρά χρονιά με αρνητική μεταβολή του ΑΕΠ, βιώνοντας τη μεγαλύτερη οικονομική κρίση που αντιμετώπισε ποτέ ευρωπαϊκή χώρα. 
EUROKINISSI / ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Άστεγος κοιμάται στην είσοδο κλειστού καταστήματος στην οδό Σταδίου, το βράδυ της Τρίτης. Το 2013 η Ελλάδα έκλεισε την έκτη κατά σειρά χρονιά με αρνητική μεταβολή του ΑΕΠ, βιώνοντας τη μεγαλύτερη οικονομική κρίση που αντιμετώπισε ποτέ ευρωπαϊκή χώρα. 

Παρουσίαση προτεραιοτήτων της ελληνικής προεδρίας από τον Πρωθυπουργό . «Η Ελλάδα δοκιμάστηκε, αλλά άντεξε και τώρα αλλάζει ριζικά, ξεπερνά τα προβλήματά της, μπαίνει στο δρόμο της εξυγίανσης και της ανάκαμψης», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατά την ομιλία του για την προεδρία της Ε.Ε. στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Ο κ. Σαμαράς έκανε μία αναδρομή στον χρόνο για να θυμίσει στους ευρωβουλευτές ότι πριν από 1,5 έτος «η Ελλάδα ήταν στα πρόθυρα της καταστροφής, πολλοί καταστροφολογούσαν ενώ μερικοί θεωρούσαν βέβαιο ότι θα έβγαινε από το Ευρώ». «Διαψεύσαμε όλες τις Κασσάνδρες», τόνισε, «πριν 1,5 χρόνο ήμασταν ο αδύναμος κρίκος της Ένωσης σήμερα αναλαμβάνουμε την προεδρία».
EPA / PATRICK SEEGER

«Η Ελλάδα δοκιμάστηκε, αλλά άντεξε και τώρα αλλάζει ριζικά, ξεπερνά τα προβλήματά της, μπαίνει στο δρόμο της εξυγίανσης και της ανάκαμψης», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατά την ομιλία του για την προεδρία της Ε.Ε. στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Ο κ. Σαμαράς έκανε μία αναδρομή στον χρόνο για να θυμίσει στους ευρωβουλευτές ότι πριν από 1,5 έτος «η Ελλάδα ήταν στα πρόθυρα της καταστροφής, πολλοί καταστροφολογούσαν ενώ μερικοί θεωρούσαν βέβαιο ότι θα έβγαινε από το Ευρώ». «Διαψεύσαμε όλες τις Κασσάνδρες», τόνισε, «πριν 1,5 χρόνο ήμασταν ο αδύναμος κρίκος της Ένωσης σήμερα αναλαμβάνουμε την προεδρία».

Τρισδιάστατη οφθαλμαπάτη στο Κίεβο . Ένας άντρας περπατά πάνω σε μια τρισδιάστατη ζωγραφιά στο Ολυμπιακό Στάδιο του Κιέβου. Το έργο του Άλεξ Μάξιοφ καταλαμβάνει έκταση 421 τ.μ. και είναι το μεγαλύτερο του είδους του στην Ουκρανία, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα. 
REUTERS / STRINGER

Ένας άντρας περπατά πάνω σε μια τρισδιάστατη ζωγραφιά στο Ολυμπιακό Στάδιο του Κιέβου. Το έργο του Άλεξ Μάξιοφ καταλαμβάνει έκταση 421 τ.μ. και είναι το μεγαλύτερο του είδους του στην Ουκρανία, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα. 

Συρία: Επείγουσα ανάγκη για βοήθεια στο μισό πληθυσμό. Φωτογραφία που δόθηκε στη δημοσιότητα στις 15 Ιανουαρίου, απεικονίζει τα κατεστραμμένα κτήρια στη Χομς της Συρίας. Την ίδια ημέρα ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν ανακοίνωσε, ότι δωρητές σε συγκέντρωση στο Κουβέιτ υποσχέθηκαν την παροχή 1,76 δισεκατομμυρίων ευρώ σε ανθρωπιστική βοήθεια για τη Συρία, τονίζοντας ότι ο μισός συριακός πληθυσμός έχει επείγουσα ανάγκη για βοήθεια.
REUTERS / Thaer Al Khalidiya

Φωτογραφία που δόθηκε στη δημοσιότητα στις 15 Ιανουαρίου, απεικονίζει τα κατεστραμμένα κτήρια στη Χομς της Συρίας. Την ίδια ημέρα ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν ανακοίνωσε, ότι δωρητές σε συγκέντρωση στο Κουβέιτ υποσχέθηκαν την παροχή 1,76 δισεκατομμυρίων ευρώ σε ανθρωπιστική βοήθεια για τη Συρία, τονίζοντας ότι ο μισός συριακός πληθυσμός έχει επείγουσα ανάγκη για βοήθεια.

Ινδία: Ο χορός της Τίγρης. Μαθητές χορεύουν το «χορό της Τίγρης» κατά τη διάρκεια πρόβας για την καθιερωμένη παρέλαση στο Νέο Δελχί της Ινδίας, με αφορμή την 65η επέτειο της «Ημέρας της Δημοκρατίας», που θα εορταστεί στις 26 Ιανουαρίου.
EPA / STR

Μαθητές χορεύουν το «χορό της Τίγρης» κατά τη διάρκεια πρόβας για την καθιερωμένη παρέλαση στο Νέο Δελχί της Ινδίας, με αφορμή την 65η επέτειο της «Ημέρας της Δημοκρατίας», που θα εορταστεί στις 26 Ιανουαρίου.

Μαύρες αλεπούδες στο ζωολογικό κήπο του Μινσκ. Χιόνι έχει πέσει στο κατάμαυρο τρίχωμα δύο αλεπούδων, στο ζωολογικό κήπο του Μινσκ. 
REUTERS / VASILY FEDOSENKO

Χιόνι έχει πέσει στο κατάμαυρο τρίχωμα δύο αλεπούδων, στο ζωολογικό κήπο του Μινσκ. 

«I’m OK». Υπάλληλος γκαλερί βγάζει τα προστατευτικά πλαστικά από τα έργα της σειράς «I’m OK» που έχει φιλοτεχνήσει η Γιου Τζιν – Γιουνγκ από τη Νότια Κορέα και το οποίο παρουσιάζεται στο London Art Fair.
REUTERS / LUKE MACGREGOR

Υπάλληλος γκαλερί βγάζει τα προστατευτικά πλαστικά από τα έργα της σειράς «I’m OK» που έχει φιλοτεχνήσει η Γιου Τζιν – Γιουνγκ από τη Νότια Κορέα και το οποίο παρουσιάζεται στο London Art Fair.

Εκρηξη του ηφαιστείου Σιναμπούνγκ. Κάτοικος του χωριού Μπερας Τέπου στην επαρχία Κάρο της Ινδονησίας περπατά, ενώ πίσω του διακρίνεται ένα σύννεφο στάχτης που έχει εκτοξευτεί από το ηφαίστειο Σιναμπούνγκ. Περισσότεροι από 25.000 κάτοικοι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους από το Νοέμβριο εξαιτίας της συνεχιζόμενης ηφαιστειακής δραστηριότητας.
REUTERS / BEAWIHARTA

Κάτοικος του χωριού Μπερας Τέπου στην επαρχία Κάρο της Ινδονησίας περπατά, ενώ πίσω του διακρίνεται ένα σύννεφο στάχτης που έχει εκτοξευτεί από το ηφαίστειο Σιναμπούνγκ. Περισσότεροι από 25.000 κάτοικοι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους από το Νοέμβριο εξαιτίας της συνεχιζόμενης ηφαιστειακής δραστηριότητας.

Ανησυχία ΟΗΕ για την κατάσταση στο Ν. Σουδάν. Δύο παιδιά που έχουν εγκαταλείψει την πόλη Μπορ του Νοτίου Σουδάν εξαιτίας των εμφύλιων συγκρούσεων μεταξύ κυβερνητικών και ανταρτικών δυνάμεων. Ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Κι Μουν εξέφρασε τις έντονες ανησυχίες του για την αύξηση του αριθμού των ανθρώπων που εγκαταλείπουν το Νότιο Σουδάν, με το σχετικό αριθμό να ξεπερνά αυτή την εβδομάδα τις 400.000. Κατηγόρησε επίσης τον στρατό του Νότιου Σουδάν και τους αντάρτες, των οποίων ηγείται ο πρώην αντιπρόεδρος Ρίεκ Μακάρ, ότι κλέβουν τα εφόδια των οχημάτων που προορίζονται για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας. 
REUTERS / ANDREEA CAMPEANU

Δύο παιδιά που έχουν εγκαταλείψει την πόλη Μπορ του Νοτίου Σουδάν εξαιτίας των εμφύλιων συγκρούσεων μεταξύ κυβερνητικών και ανταρτικών δυνάμεων. Ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Κι Μουν εξέφρασε τις έντονες ανησυχίες του για την αύξηση του αριθμού των ανθρώπων που εγκαταλείπουν το Νότιο Σουδάν, με το σχετικό αριθμό να ξεπερνά αυτή την εβδομάδα τις 400.000. Κατηγόρησε επίσης τον στρατό του Νότιου Σουδάν και τους αντάρτες, των οποίων ηγείται ο πρώην αντιπρόεδρος Ρίεκ Μακάρ, ότι κλέβουν τα εφόδια των οχημάτων που προορίζονται για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας. 

Ομιλία Αλ. Τσίπρα στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ. Τη θέση ότι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ήταν κατώτερος των περιστάσεων κατά τη σημερινή του ομιλία ενώπιον των ευρωβουλευτών διατύπωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην Κ.Ο. του κόμματος. Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, ο κ. Σαμαράς έδωσε άλλη μία παράσταση, παρουσιάζοντας μία εικόνα για την Ελλάδα εντελώς αντίθετη από την πραγματική.
FOSPHOTOS / Menelaos Myrillas

Τη θέση ότι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ήταν κατώτερος των περιστάσεων κατά τη σημερινή του ομιλία ενώπιον των ευρωβουλευτών διατύπωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην Κ.Ο. του κόμματος. Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, ο κ. Σαμαράς έδωσε άλλη μία παράσταση, παρουσιάζοντας μία εικόνα για την Ελλάδα εντελώς αντίθετη από την πραγματική.

Αυστραλιανό όπεν: Άνετη πρόκριση για Τζόκοβιτς . Ο Νόβακ Τζόκοβιτς περπατά μπροστά από περιοδικά με τη φωτογραφία του, τα οποία έχουν προτάξει οι θαυμαστές του περιμένοντας να τους υπογράψει αυτόγραφο, κατά τη διάρκεια του Αυστραλιανού όπεν. Ο «Νόλε», νικητής των τριών τελευταίων διοργανώσεων και συνολικά τεσσάρων στη μακρινή ήπειρο (το 2008 η 4η) νίκησε 3-0 (6-0, 6-4, 6-4) χωρίς να σπαταλήσει ούτε μια σταγόνα ενέργειας: 12 άσοι και το πρώτο σετ κράτησε μόλις 22 λεπτά, επιτρέποντας μόνο οκτώ πόντους στον αντίπαλό του, Λεονάρντο Μάγερ.
REUTERS / JASON REED

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς περπατά μπροστά από περιοδικά με τη φωτογραφία του, τα οποία έχουν προτάξει οι θαυμαστές του περιμένοντας να τους υπογράψει αυτόγραφο, κατά τη διάρκεια του Αυστραλιανού όπεν. Ο «Νόλε», νικητής των τριών τελευταίων διοργανώσεων και συνολικά τεσσάρων στη μακρινή ήπειρο (το 2008 η 4η) νίκησε 3-0 (6-0, 6-4, 6-4) χωρίς να σπαταλήσει ούτε μια σταγόνα ενέργειας: 12 άσοι και το πρώτο σετ κράτησε μόλις 22 λεπτά, επιτρέποντας μόνο οκτώ πόντους στον αντίπαλό του, Λεονάρντο Μάγερ.

Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις στη Μπανγκόκ. Βουδιστές μοναχοί παρευρίσκονται σε θρησκευτική τελετή σε εξέδρα που έχουν στήσει οι αντικυβερνητικοί διαδηλωτές του κινήματος «παράλυσης της Μπανγκόκ». Χιλιάδες Ταϊλανδοί συμμετείχαν σε πορεία υπό τον Σουτέπ Ταγκσουμπάν, ο οποίος ηγείται της κινητοποίησης για την παράλυση της Μπανγκόκ που άρχισε τη Δευτέρα ύστερα από δύο μήνες διαδηλώσεων στην πρωτεύουσα, με αίτημα την παραίτηση της πρωθυπουργού της χώρας Γινγκλάκ Σιναουάτρα και της κυβέρνησής της.
REUTERS / DAMIR SAGOLJ

Βουδιστές μοναχοί παρευρίσκονται σε θρησκευτική τελετή σε εξέδρα που έχουν στήσει οι αντικυβερνητικοί διαδηλωτές του κινήματος «παράλυσης της Μπανγκόκ». Χιλιάδες Ταϊλανδοί συμμετείχαν σε πορεία υπό τον Σουτέπ Ταγκσουμπάν, ο οποίος ηγείται της κινητοποίησης για την παράλυση της Μπανγκόκ που άρχισε τη Δευτέρα ύστερα από δύο μήνες διαδηλώσεων στην πρωτεύουσα, με αίτημα την παραίτηση της πρωθυπουργού της χώρας Γινγκλάκ Σιναουάτρα και της κυβέρνησής της.

Στα ύψη ο υδράργυρος στην Αυστραλία . Αστυνομικοί πηγαίνουν τα άλογά τους για μια πρωινή «βουτιά» σε παραλία της Αδελαΐδας, όπου ο υδράργυρος ξεπέρασε την Τρίτη τους 45 βαθμούς. Σύμφωνα με τις προβλέψεις, μέχρι και την Παρασκευή θα διατηρηθούν θερμοκρασίες άνω των 40 βαθμών. Σε πολλές περιοχές της Αυστραλίας, το θερμόμετρο δείχνει από 46 έως 48 βαθμούς.
EPA / DAVID MARIUZ

Αστυνομικοί πηγαίνουν τα άλογά τους για μια πρωινή «βουτιά» σε παραλία της Αδελαΐδας, όπου ο υδράργυρος ξεπέρασε την Τρίτη τους 45 βαθμούς. Σύμφωνα με τις προβλέψεις, μέχρι και την Παρασκευή θα διατηρηθούν θερμοκρασίες άνω των 40 βαθμών. Σε πολλές περιοχές της Αυστραλίας, το θερμόμετρο δείχνει από 46 έως 48 βαθμούς.

Ολάντ: Περικοπές στην οικονομία, σιγή για την ιδιωτική του ζωή. Ο γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου του για την έναρξη του νέου έτους, δεσμεύθηκε να περικόψει δαπάνες ύψους 50 δισεκατομμυρίων ευρώ μέσα στα επόμενα τρία έτη. Σχετικά με το θέμα Γκιγιέκ, ο κ. Ολάντ σημείωσε ότι δεν πρόκειται να απαντήσει σε καμία ερώτηση σχετική με την ιδιωτική του ζωή, η οποία θεωρεί ότι δεν έχει θέση στο δημόσιο διάλογο. Ο γάλλος πρόεδρος παραδέχθηκε, πάντως, ότι πρόκειται για μία «δύσκολη περίοδο» σε ό,τι αφορά την προσωπική του ζωή.
EPA / IAN LANGSDON

Ο γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου του για την έναρξη του νέου έτους, δεσμεύθηκε να περικόψει δαπάνες ύψους 50 δισεκατομμυρίων ευρώ μέσα στα επόμενα τρία έτη. Σχετικά με το θέμα Γκιγιέκ, ο κ. Ολάντ σημείωσε ότι δεν πρόκειται να απαντήσει σε καμία ερώτηση σχετική με την ιδιωτική του ζωή, η οποία θεωρεί ότι δεν έχει θέση στο δημόσιο διάλογο. Ο γάλλος πρόεδρος παραδέχθηκε, πάντως, ότι πρόκειται για μία «δύσκολη περίοδο» σε ό,τι αφορά την προσωπική του ζωή.

Επίθεση με γκαζάκια στο πολιτικό γραφείο του Γ. Μιχελάκη. Γείτονες και προσωπικό του πολιτικού γραφείου του υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη επιθεωρούν τις ζημιές στην είσοδο των δύο διαμερισμάτων που προκάλεσε η εκρηξη που σημειώθηκε αργά το βράδυ της 14ης Ιανουαρίου. Από την επίθεση, η οποία σημειώθηκε στις 23.25, προκλήθηκαν ζημιές στην είσοδο του γραφείου του υπουργού επί της οδού Αμερικής 10, στον 4ο όροφο. Σε εξέλιξη βρίσκονται έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών.
ΑΠΕ ΜΠΕ / ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Γείτονες και προσωπικό του πολιτικού γραφείου του υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη επιθεωρούν τις ζημιές στην είσοδο των δύο διαμερισμάτων που προκάλεσε η εκρηξη που σημειώθηκε αργά το βράδυ της 14ης Ιανουαρίου. Από την επίθεση, η οποία σημειώθηκε στις 23.25, προκλήθηκαν ζημιές στην είσοδο του γραφείου του υπουργού επί της οδού Αμερικής 10, στον 4ο όροφο. Σε εξέλιξη βρίσκονται έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών.

Προσμονή για το μπόνους . Οι κάτοικοι του χωριού Τζιάνσε στην επαρχία Σιτσουάν της Κίνας έχουν συγκεντρωθεί στην πλατεία όπου έχουν τοποθετηθεί τα 13.115.000 γουάν (2.169.221 δολ.) που θα τους διανεμηθούν ως μπόνους για τη χρονιά που πέρασε. Στην ουσία πρόκειται για τα κέρδη που τους αντιστοιχούν από την επένδυσή τους στις συλλογικές αγροτικές και κτηνοτροφικές δραστηριότητες του χωριού.
REUTERS / CHINA STRINGER NETWORK

Οι κάτοικοι του χωριού Τζιάνσε στην επαρχία Σιτσουάν της Κίνας έχουν συγκεντρωθεί στην πλατεία όπου έχουν τοποθετηθεί τα 13.115.000 γουάν (2.169.221 δολ.) που θα τους διανεμηθούν ως μπόνους για τη χρονιά που πέρασε. Στην ουσία πρόκειται για τα κέρδη που τους αντιστοιχούν από την επένδυσή τους στις συλλογικές αγροτικές και κτηνοτροφικές δραστηριότητες του χωριού.