Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Δευτέρα, 13 Ιανουαρίου 2014 18:42

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014.

Όταν το γκράφιτι συνάντησε τη μόδα. Γκράφιτι του Μπράντλεϊ Θίοντορ που απεικονίζει καρικατούρες των διάσημων προσωπικοτήτων από το χώρο της μόδας, Άννας Γουίντουρ (διευθύντριας της αμερικανικής Vogue) και του σχεδιαστή Καρλ Λάγκερφελντ σε τοίχο του Σόχο, στη Νέα Υόρκη. 
EPA / JASON SZENES

Γκράφιτι του Μπράντλεϊ Θίοντορ που απεικονίζει καρικατούρες των διάσημων προσωπικοτήτων από το χώρο της μόδας, Άννας Γουίντουρ (διευθύντριας της αμερικανικής Vogue) και του σχεδιαστή Καρλ Λάγκερφελντ σε τοίχο του Σόχο, στη Νέα Υόρκη. 

«Ημέρα της Ενηλικίωσης» στην Ιαπωνία. Κοπέλες ντυμένες με παραδοσιακά κιμονό φωτογραφίζονται στο μετρό του Τόκιο, καθώς επιστρέφουν από εκδήλωση για την «Ημέρα της Ενηλικίωσης». Πρόκειται για μια εθνική γιορτή αφιερωμένη στους νέους που έχουν τα εικοστά γενέθλια τους μέσα στην χρονιά αυτή και η οποία γιορτάζεται τη δεύτερη Δευτέρα του Ιανουαρίου. Στην ηλικία των είκοσι ετών οι Ιάπωνες αποκτούν το δικαίωμα της ψήφου και τους επιτρέπεται να πίνουν και να καπνίζουν. 
REUTERS / YUYA SHINO

Κοπέλες ντυμένες με παραδοσιακά κιμονό φωτογραφίζονται στο μετρό του Τόκιο, καθώς επιστρέφουν από εκδήλωση για την «Ημέρα της Ενηλικίωσης». Πρόκειται για μια εθνική γιορτή αφιερωμένη στους νέους που έχουν τα εικοστά γενέθλια τους μέσα στην χρονιά αυτή και η οποία γιορτάζεται τη δεύτερη Δευτέρα του Ιανουαρίου. Στην ηλικία των είκοσι ετών οι Ιάπωνες αποκτούν το δικαίωμα της ψήφου και τους επιτρέπεται να πίνουν και να καπνίζουν. 

Στον Κριστιάνο Ρονάλντο και στον... Πελέ η «Χρυσή Μπάλα». Ο Κριστιάνο Ρονάλντο αναδείχθηκε κορυφαίος ποδοσφαιριστής για το 2013, κατακτώντας τη "Χρυσή Μπάλα" στο διαγωνισμό που διοργανώνουν από κοινού η FIFA και το γαλλικό περιοδικό France Football. Παράλληλα η φετινή σημερινή εκδήλωση είχε ιστορική σημασία, καθώς δόθηκε Χρυσή Μπάλα και στον θρυλικό Πελέ για να αποκατασταθεί η αδικία, καθώς την εποχή που ο Βραζιλιάνος ήταν ο κυρίαρχος του πλανήτη, ο θεσμός αφορούσε μόνο Ευρωπαίους ποδοσφαιριστές.
REUTERS / RUBEN SPRICH

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο αναδείχθηκε κορυφαίος ποδοσφαιριστής για το 2013, κατακτώντας τη "Χρυσή Μπάλα" στο διαγωνισμό που διοργανώνουν από κοινού η FIFA και το γαλλικό περιοδικό France Football. Παράλληλα η φετινή σημερινή εκδήλωση είχε ιστορική σημασία, καθώς δόθηκε Χρυσή Μπάλα και στον θρυλικό Πελέ για να αποκατασταθεί η αδικία, καθώς την εποχή που ο Βραζιλιάνος ήταν ο κυρίαρχος του πλανήτη, ο θεσμός αφορούσε μόνο Ευρωπαίους ποδοσφαιριστές.

Φονικές πλημμύρες στις Φιλιππίνες. Τουλάχιστον 13 νεκροί είναι ο απολογισμός των πλημμυρών και των κατολισθήσεων που προκάλεσαν οι σφοδρές βροχοπτώσεις στις νότιες Φιλιππίνες, σύμφωνα με αξιωματούχους της εθνικής υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών. Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από κατολίσθηση στην επαρχία Νταβάο Οριένταλ, ενώ δύο πνίγηκαν από τις πλημμύρες και την υπερχείλιση ενός ποταμού. Άλλοι έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις στη γειτονική Κοιλάδα Κομποστέλα.
EPA / RITCHIE B. TONGO

Τουλάχιστον 13 νεκροί είναι ο απολογισμός των πλημμυρών και των κατολισθήσεων που προκάλεσαν οι σφοδρές βροχοπτώσεις στις νότιες Φιλιππίνες, σύμφωνα με αξιωματούχους της εθνικής υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών. Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από κατολίσθηση στην επαρχία Νταβάο Οριένταλ, ενώ δύο πνίγηκαν από τις πλημμύρες και την υπερχείλιση ενός ποταμού. Άλλοι έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις στη γειτονική Κοιλάδα Κομποστέλα.

Αψηφώντας τη βαρύτητα . Μοιάζει με σκηνή από επικείμενο ατύχημα, αλλά πρόκειται για οφθαλμαπάτη. Η διαδραστική εγκατάσταση του καλλιτέχνη Λεάντρο Έρλιχ, που παρουσιάζεται στο Σίδνεϊ χρησιμοποιεί έναν τεράστιο καθρέπτη με κλίση 45 μοιρών στον οποίο αντανακλάται η πρόσοψη ενός κτηρίου, δίνοντας την εντύπωση ότι οι επισκέπτες του αψηφούν τη βαρύτητα. 
EPA / DAN HIMBRECHTS

Μοιάζει με σκηνή από επικείμενο ατύχημα, αλλά πρόκειται για οφθαλμαπάτη. Η διαδραστική εγκατάσταση του καλλιτέχνη Λεάντρο Έρλιχ, που παρουσιάζεται στο Σίδνεϊ χρησιμοποιεί έναν τεράστιο καθρέπτη με κλίση 45 μοιρών στον οποίο αντανακλάται η πρόσοψη ενός κτηρίου, δίνοντας την εντύπωση ότι οι επισκέπτες του αψηφούν τη βαρύτητα. 

Παρέλαση μεταμφιεσμένων στην Ελβετία. Κόσμος με στολές τεράτων συμμετέχει σε παρέλαση μεταμφιεσμένων στην πόλη Diessenhofen της ανατολικής Ελβετίας. 
EPA / ENNIO LEANZA

Κόσμος με στολές τεράτων συμμετέχει σε παρέλαση μεταμφιεσμένων στην πόλη Diessenhofen της ανατολικής Ελβετίας. 

Αποκαλυπτήρια για το νέο 10ευρω. Το νέο χαρτονόμισμα των 10 ευρώ παρουσίασε σήμερα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, το οποίο έχει πολλά κοινά με αυτό που εκδόθηκε για πρώτη φορά το 2002, αλλά είναι ωστόσο πολύ πιο ασφαλές. Το νέο χαρτονόμισμα έχει ανανεωμένη εμφάνιση και ενισχυμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας. Όπως και το νέο χαρτονόμισμα των 5 ευρώ, περιλαμβάνει μια προσωπογραφία της Ευρώπης στο ολόγραμμα και στο υδατογράφημα.
REUTERS / HEINZ-PETER BADER

Το νέο χαρτονόμισμα των 10 ευρώ παρουσίασε σήμερα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, το οποίο έχει πολλά κοινά με αυτό που εκδόθηκε για πρώτη φορά το 2002, αλλά είναι ωστόσο πολύ πιο ασφαλές. Το νέο χαρτονόμισμα έχει ανανεωμένη εμφάνιση και ενισχυμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας. Όπως και το νέο χαρτονόμισμα των 5 ευρώ, περιλαμβάνει μια προσωπογραφία της Ευρώπης στο ολόγραμμα και στο υδατογράφημα.

Βουτιά στη συμβολή του Γάγγη με τον κόλπο της Βεγγάλης. Ινδουιστές προσκυνητές βουτούν στη συμβολή του ποταμού Γάγγη με τον κόλπο της Βεγγάλης στο νησί Σαγκάρ». Μοναχοί και πιστοί ταξιδεύουν στο νησί μία φορά το χρόνο για να βουτήξουν στα νερά, εκτελώντας μια ενέργεια που θεωρείται ιερή και η οποία πραγματοποιείται στο πλαίσιο του φεστιβάλ «Μακάρ Σανκράντι». 
REUTERS / RUPAK DE CHOWDHURI

Ινδουιστές προσκυνητές βουτούν στη συμβολή του ποταμού Γάγγη με τον κόλπο της Βεγγάλης στο νησί Σαγκάρ». Μοναχοί και πιστοί ταξιδεύουν στο νησί μία φορά το χρόνο για να βουτήξουν στα νερά, εκτελώντας μια ενέργεια που θεωρείται ιερή και η οποία πραγματοποιείται στο πλαίσιο του φεστιβάλ «Μακάρ Σανκράντι». 

Καθημερινή ζωή στο Πακιστάν. Ένας άνδρας πουλάει μπαλόνια σε συνοικία της Πεσαβάρ, στο Πακιστάν.
EPA / ARSHAD ARBAB

Ένας άνδρας πουλάει μπαλόνια σε συνοικία της Πεσαβάρ, στο Πακιστάν.

Πυρκαγιά στο Πέρθ. Ένας άνδρας έχασε τη ζωή του, ενώ περίπου 50 σπίτια καταστράφηκαν και αρκετά υπέστησαν ζημιές από τη φωτιά που ξέσπασε την Κυριακή σε προάστια του Περθ στη δυτική Αυστραλία, που πλήττεται εδώ και μέρες από κύμα καύσωνα. Η φωτιά έχει τεθεί υπό πλήρη έλεγχο.
EPA / EVAN COLLIS / DFES / HANDOUT

Ένας άνδρας έχασε τη ζωή του, ενώ περίπου 50 σπίτια καταστράφηκαν και αρκετά υπέστησαν ζημιές από τη φωτιά που ξέσπασε την Κυριακή σε προάστια του Περθ στη δυτική Αυστραλία, που πλήττεται εδώ και μέρες από κύμα καύσωνα. Η φωτιά έχει τεθεί υπό πλήρη έλεγχο.

Στις φυλακές Κορυδαλλού δύο βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Στις φυλακές Κορυδαλλού οδηγήθηκαν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής Γιώργος Γερμενής και Παναγιώτης Ηλιόπουλος, οι οποίοι κρίθηκαν προφυλακιστέοι μετά από τις μαραθώνιες απολογίες τους το Σάββατο και κρατούνταν στη ΓΑΔΑ. Στην επιχείρηση συμμετείχαν εννέα αυτοκίνητα, μεταξύ των οποίων τρία τζιπ της αντιτρομοκρατικής, καθώς και μοτοσικλέτες.
FOSPHOTOS / MENELAOS MYRILLAS

Στις φυλακές Κορυδαλλού οδηγήθηκαν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής Γιώργος Γερμενής και Παναγιώτης Ηλιόπουλος, οι οποίοι κρίθηκαν προφυλακιστέοι μετά από τις μαραθώνιες απολογίες τους το Σάββατο και κρατούνταν στη ΓΑΔΑ. Στην επιχείρηση συμμετείχαν εννέα αυτοκίνητα, μεταξύ των οποίων τρία τζιπ της αντιτρομοκρατικής, καθώς και μοτοσικλέτες.

Δύο χρόνια από την τραγωδία του Costa Concordia. Συγγενής θύματος του του ναυαγίου του Costa Concordia αφήνει λουλούδια στη θάλασσα, κοντά στο κρουαζιερόπλοιο στο λιμάνι του Τζίλιο. Τριάντα τεράστιες δεξαμενές γεμάτες με αέρα θα ανυψώσουν το σκάφος από το βυθό της θάλασσας τον Ιούνιο, ώστε να μπορεί να ρυμουλκηθεί μακριά από το ιταλικό νησί, όπου ανατράπηκε πριν από δύο χρόνια. Το πλοίο βάρους 114.500 τόνων προσέκρουσε σε βράχους στις 13 Ιανουαρίου 2012, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 32 άτομα. 
 
REUTERS / MAX ROSSI

Συγγενής θύματος του του ναυαγίου του Costa Concordia αφήνει λουλούδια στη θάλασσα, κοντά στο κρουαζιερόπλοιο στο λιμάνι του Τζίλιο. Τριάντα τεράστιες δεξαμενές γεμάτες με αέρα θα ανυψώσουν το σκάφος από το βυθό της θάλασσας τον Ιούνιο, ώστε να μπορεί να ρυμουλκηθεί μακριά από το ιταλικό νησί, όπου ανατράπηκε πριν από δύο χρόνια. Το πλοίο βάρους 114.500 τόνων προσέκρουσε σε βράχους στις 13 Ιανουαρίου 2012, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 32 άτομα. 

 

Κλιμακώνονται οι αντικυβερνητικές κινητοποιήσεις στην Ταϊλάνδη. Η πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης, Μπανγκόκ βρίσκεται σε κλοιό χιλιάδων διαδηλωτών, που έχουν καταλάβει κεντρικές οδικές αρτηρίες ζητώντας την παραίτηση της πρωθυπουργού Γινγκλούκ Σιναουάτρα. Η αντιπολίτευση ανακοίνωσε ότι θα μποϊκοτάρει τις εκλογές, που έχουν προκηρυχθεί για τις 2 Φεβρουαρίου.
REUTERS / ATHIT PERAWONGMETHA

Η πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης, Μπανγκόκ βρίσκεται σε κλοιό χιλιάδων διαδηλωτών, που έχουν καταλάβει κεντρικές οδικές αρτηρίες ζητώντας την παραίτηση της πρωθυπουργού Γινγκλούκ Σιναουάτρα. Η αντιπολίτευση ανακοίνωσε ότι θα μποϊκοτάρει τις εκλογές, που έχουν προκηρυχθεί για τις 2 Φεβρουαρίου.

Σκι μαζί με κατοικίδια . Ένας άντρας κάνει σκι παρέα με την πάπια του κατά τη διάρκεια διαγωνισμού χιονοδρομίας με κατοικίδια, σε τουριστικό θέρετρο της επαρχίας Χενάν της Κίνας.
REUTERS / CHINA DAILY

Ένας άντρας κάνει σκι παρέα με την πάπια του κατά τη διάρκεια διαγωνισμού χιονοδρομίας με κατοικίδια, σε τουριστικό θέρετρο της επαρχίας Χενάν της Κίνας.

Ψάρεμα στους πλημμυρισμένους δρόμους της Τζακάρτα . Κάτοικοι της Τζακάρτα απλώνουν δίχτυα για ψάρεμα σε πλημμυρισμένο δρόμο της πόλης. Εκατοντάδες χωριά έχουν πλημμυρίσει και περισσότεροι από 5.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους εξαιτίας των σφοδρών βροχοπτώσεων που πλήττουν την Ινδονησία τις τελευταίες ημέρες.
EPA / ADI WEDA

Κάτοικοι της Τζακάρτα απλώνουν δίχτυα για ψάρεμα σε πλημμυρισμένο δρόμο της πόλης. Εκατοντάδες χωριά έχουν πλημμυρίσει και περισσότεροι από 5.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους εξαιτίας των σφοδρών βροχοπτώσεων που πλήττουν την Ινδονησία τις τελευταίες ημέρες.

Συνάντηση Κέρι - Λαβρόφ με δώρο… πατάτες. Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι δωρίζει δύο πατάτες του Αϊντάχο στον ρώσο ομόλογό του Σεγκέι Λαβρόφ, κατά τη διάρκεια συνάντησής τους στο Παρίσι. Σύμφωνα με τον Κέρι, το πρωτότυπο δώρο έρχεται σε συνέχεια ενός σχολίου που είχε κάνει ο Λαβρόφ για το πιο διάσημο εξαγώγιμο προϊόν της πολιτείας των ΗΠΑ, σε παλαιότερη μεταξύ τους συνάντηση. 
REUTERS / POOL

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι δωρίζει δύο πατάτες του Αϊντάχο στον ρώσο ομόλογό του Σεγκέι Λαβρόφ, κατά τη διάρκεια συνάντησής τους στο Παρίσι. Σύμφωνα με τον Κέρι, το πρωτότυπο δώρο έρχεται σε συνέχεια ενός σχολίου που είχε κάνει ο Λαβρόφ για το πιο διάσημο εξαγώγιμο προϊόν της πολιτείας των ΗΠΑ, σε παλαιότερη μεταξύ τους συνάντηση.