Multimedia

Στιγμιότυπα από την ανάληψη της ελληνικής προεδρίας

Πέμπτη, 09 Ιανουαρίου 2014 15:55

Με την επίσημη υποδοχή του προέδρου της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και των μελών του Κολεγίου των Επιτρόπων από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά άρχισαν χθες στο Ζάππειο Μέγαρο οι εκδηλώσεις για την έναρξη της ελληνικής Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με την επίσημη ανακήρυξη της ανάληψης της προεδρίας από τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μουσικής παρουσία πλήθους επισήμων μεταξύ των οποίων όλων των μελών του κολεγίου των Επιτρόπων της Ε.Ε. του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και πολιτικών.

Σημαία Ελλάδας - Ε.Ε. - Ζάππειο. Σημαίες των κρατών - μελών της Ε.Ε. παραταγμένες στο περιστύλιο του Ζαππείου Μεγάρου όπου πραγματοποιήθηκε η κοινή συνεδρίαση του Κολεγίου των Επιτρόπων και του Υπουργικού Συμβουλίου.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Σημαίες των κρατών - μελών της Ε.Ε. παραταγμένες στο περιστύλιο του Ζαππείου Μεγάρου όπου πραγματοποιήθηκε η κοινή συνεδρίαση του Κολεγίου των Επιτρόπων και του Υπουργικού Συμβουλίου.

Ζάππειο – Ελληνική Προεδρία. Μέλη του Κολεγίου των Επιτρόπων κατά την άφιξή τους στο Ζάππειο.
FOSPHOTOS / Panayiotis Tzamaros

Μέλη του Κολεγίου των Επιτρόπων κατά την άφιξή τους στο Ζάππειο.

Σαμαράς - Μπαρόζο - Ζάππειο . Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο στο Ζάππειο Μέγαρο.
FOSPHOTOS / Menelaos Myrillas

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο στο Ζάππειο Μέγαρο.

Ελληνική προεδρία της Ε.Ε. - Ζάππειο . Τα μέτρα ασφαλείας ήταν «δρακόντεια» με απαγόρευση διαδηλώσεων και πορειών. Περισσότεροι από 2.000 αστυνομικοί θα επιφορτιστούν κατά τη διάρκεια του εξαμήνου με την ασφάλεια του Ζαππείου, όπου θα χτυπά η «καρδιά» της Προεδρίας
FOSPHOTOS / Alexandros Katsis

Τα μέτρα ασφαλείας ήταν «δρακόντεια» με απαγόρευση διαδηλώσεων και πορειών. Περισσότεροι από 2.000 αστυνομικοί θα επιφορτιστούν κατά τη διάρκεια του εξαμήνου με την ασφάλεια του Ζαππείου, όπου θα χτυπά η «καρδιά» της Προεδρίας

Ελληνική προεδρία της Ε.Ε. - Ζάππειο - Οικογενειακή φωτογραφία . Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, οι ευρωπαίοι Επίτροποι και τα μέλη της ελληνικής κυβέρνησης ποζάρουν στο φωτογραφικό φακό για την καθιερωμένη «οικογενειακή» φωτογραφία.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΑΛΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, οι ευρωπαίοι Επίτροποι και τα μέλη της ελληνικής κυβέρνησης ποζάρουν στο φωτογραφικό φακό για την καθιερωμένη «οικογενειακή» φωτογραφία.

Ελληνική προεδρία της Ε.Ε. - Ζάππειο - Οικογενειακή φωτογραφία . Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, οι ευρωπαίοι Επίτροποι και τα μέλη της ελληνικής κυβέρνησης ποζάρουν στο φωτογραφικό φακό για την καθιερωμένη «οικογενειακή» φωτογραφία.
EUROKINISSI / ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, οι ευρωπαίοι Επίτροποι και τα μέλη της ελληνικής κυβέρνησης ποζάρουν στο φωτογραφικό φακό για την καθιερωμένη «οικογενειακή» φωτογραφία.

Ελληνική προεδρία της Ε.Ε. - Ζάππειο . Προετοιμασία για την «οικογενειακή» φωτογραφία.
FOSPHOTOS / Menelaos Myrillas

Προετοιμασία για την «οικογενειακή» φωτογραφία.

Ελληνική προεδρία της Ε.Ε. - Ζάππειο . Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευ. Βενιζέλος λίγο πριν τραβηχτεί η «οικογενειακή» φωτογραφία.
FOSPHOTOS / Panayiotis Tzamaros

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευ. Βενιζέλος λίγο πριν τραβηχτεί η «οικογενειακή» φωτογραφία.

Ελληνική προεδρία της Ε.Ε. - Χρυσοχοΐδης - Μητσοτάκης . Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης (αριστερά) και ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.
FOSPHOTOS / Menelaos Myrillas

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης (αριστερά) και ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Ελληνική προεδρία της Ε.Ε. - Άδωνις  Γεωργιάδης. Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης κατά την άφιξή του στο Ζάππειο Μέγαρο.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης κατά την άφιξή του στο Ζάππειο Μέγαρο.

Σαμαράς - Μπαρόζο - Ζάππειο - Reuters. Ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζοζέ Μπαρόζο στο Ζάππειο.
REUTERS / POOL

Ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζοζέ Μπαρόζο στο Ζάππειο.

Ελληνική προεδρία της Ε.Ε. - Σαμαράς - Κεδίκογλου. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου.
EUROKINISSI / ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου.

Σαμαράς - Χαν. Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς συνομιλεί με τον Επίτροπο Χαν Γιοχάνες στο περιστύλιο του Ζαππείου.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΙΤΑΣ

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς συνομιλεί με τον Επίτροπο Χαν Γιοχάνες στο περιστύλιο του Ζαππείου.

Βενιζέλος - Στουρνάρας. Ο αντιπρόεδρος και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος συνομιλεί με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα στο περιστύλιο του Ζαππείου.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΙΤΑΣ

Ο αντιπρόεδρος και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος συνομιλεί με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα στο περιστύλιο του Ζαππείου.

Ελληνική προεδρία της Ε.Ε. - Ζάππειο -Δένδιας - Κεφαλογιάννη. Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δενδιας συνομιλεί με την υπουργό Τουρισμού, Ολγα Κεφαλογιάννη στο Ζάππειο.
FOSPHOTOS / Menelaos Myrillas

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δενδιας συνομιλεί με την υπουργό Τουρισμού, Ολγα Κεφαλογιάννη στο Ζάππειο.

Ελληνική προεδρία της Ε.Ε. - Ζάππειο - Στουρνάρας. Ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας.
FOSPHOTOS / Menelaos Myrillas

Ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας.

Ελληνική προεδρία της Ε.Ε. - Ζάππειο - Μέτρα Ασφαλείας. Ελικόπτερο της αστυνομίας πετά πάνω από το Ζάππειο. 
EUROKINISSI / ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΟΣ_ΒΑΣΙΛΗΣ

Ελικόπτερο της αστυνομίας πετά πάνω από το Ζάππειο. 

Ελληνική προεδρία της Ε.Ε. - Εθνικός Κήπος - Μέτρα Ασφαλείας. Κλειστός και ο Εθνικός Κήπος στο πλαίσιο των μέτρων ασφαλείας.
FOSPHOTOS / Alexandros Katsis

Κλειστός και ο Εθνικός Κήπος στο πλαίσιο των μέτρων ασφαλείας.

Ελληνική προεδρία της Ε.Ε. - Ζάππειο - Αβραμόπουλος - Τόνιο Μποργκ. Ο υπουργός Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος συνομιλεί με τον Επίτροπο Τόνιο Μποργκ στο περιστύλιο του Ζαππείου.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΙΤΑΣ

Ο υπουργός Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος συνομιλεί με τον Επίτροπο Τόνιο Μποργκ στο περιστύλιο του Ζαππείου.

Ελληνική προεδρία της Ε.Ε. - Ζάππειο - Κολέγιο των Επιτρόπων - Υπουργικό. Οι ευρωπαίοι Επίτροποι και τα μέλη της ελληνικής κυβέρνησης συμμετέχουν στην κοινή συνεδρίαση του Κολεγίου των Επιτρόπων και του Υπουργικού Συμβουλίου στο Ζάππειο Μέγαρο.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΙΤΑΣ

Οι ευρωπαίοι Επίτροποι και τα μέλη της ελληνικής κυβέρνησης συμμετέχουν στην κοινή συνεδρίαση του Κολεγίου των Επιτρόπων και του Υπουργικού Συμβουλίου στο Ζάππειο Μέγαρο.

Ελληνική προεδρία της Ε.Ε. - Διαδήλωση. Πορεία πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας κατά της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης από διάφορους φορείς που αψήφησαν την κυβερνητική απαγόρευση. Κατά την διάρκεια της πορείας οι διαδηλωτές είχαν μικρής έντασης επεισόδιο με τις αστυνομικές δυνάμεις
FOSPHOTOS / Alexandros Katsis

Πορεία πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας κατά της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης από διάφορους φορείς που αψήφησαν την κυβερνητική απαγόρευση. Κατά την διάρκεια της πορείας οι διαδηλωτές είχαν μικρής έντασης επεισόδιο με τις αστυνομικές δυνάμεις

Ελληνική προεδρία - Διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας. Πορεία πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας κατά της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης από διάφορους φορείς που αψήφησαν την κυβερνητική απαγόρευση. Κατά την διάρκεια της πορείας οι διαδηλωτές είχαν μικρής έντασης επεισόδιο με τις αστυνομικές δυνάμεις.
REUTERS / YANNIS BEHRAKIS

Πορεία πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας κατά της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης από διάφορους φορείς που αψήφησαν την κυβερνητική απαγόρευση. Κατά την διάρκεια της πορείας οι διαδηλωτές είχαν μικρής έντασης επεισόδιο με τις αστυνομικές δυνάμεις.

Ελληνική προεδρία της Ε.Ε. - Μπαρόζο. Στιγμιότυπο από την κοινή συνέντευξη Τύπου του Αντώνη Σαμαρά με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζοζέ Μπαρόζο.
FOSPHOTOS / Costas Baltas / Pool / ICON

Στιγμιότυπο από την κοινή συνέντευξη Τύπου του Αντώνη Σαμαρά με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζοζέ Μπαρόζο.

Ελληνική προεδρία της Ε.Ε. - Σαμαράς. Στιγμιότυπο από την κοινή συνέντευξη Τύπου του Αντώνη Σαμαρά με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζοζέ Μπαρόζο.
FOSPHOTOS / Costas Baltas / Pool / ICON

Στιγμιότυπο από την κοινή συνέντευξη Τύπου του Αντώνη Σαμαρά με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζοζέ Μπαρόζο.

Ελληνική προεδρία της Ε.Ε. - Μέγαρο Μουσικής . Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μαζί με τη σύζυγό του Γεωργία υποδέχονται τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο στο Μέγαρο Μουσικής λίγο πριν ξεκινήσει η επίσημη τελετή έναρξης της ελληνικής Προεδρίας.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤ

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μαζί με τη σύζυγό του Γεωργία υποδέχονται τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο στο Μέγαρο Μουσικής λίγο πριν ξεκινήσει η επίσημη τελετή έναρξης της ελληνικής Προεδρίας.

Ελληνική προεδρία της Ε.Ε. - Σαμαράς με τη σύζυγό του Γεωργία . Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τη σύζυγό του Γεωργία υποδέχονται τους καλεσμένους στο Μέγαρο Μουσικής.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τη σύζυγό του Γεωργία υποδέχονται τους καλεσμένους στο Μέγαρο Μουσικής.

Μέγαρο - Τελετή ανάληψης προεδρίας. Το Μέγαρο Μουσικής λίγο πριν την έναρξη της τελετής.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΙΤΑΣ

Το Μέγαρο Μουσικής λίγο πριν την έναρξη της τελετής.

Ελληνική προεδρία της Ε.Ε. - Σαμαράς - Μέγαρο Μουσικής. Ο Αντώνης Σαμαράς μιλά κατά τη διάρκεια της επίσημης τελετής έναρξης της ελληνικής Προεδρίας, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
ΑΠΕ ΜΠΕ / ΓΟΥΛΙΕΛΜΟΣ ΑΝΤΩΝ

Ο Αντώνης Σαμαράς μιλά κατά τη διάρκεια της επίσημης τελετής έναρξης της ελληνικής Προεδρίας, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Ελληνική προεδρία της Ε.Ε. - Μέγαρο Μουσικής . Στιγμιότυπο από τνη επίσημη τελετή έναρξης της ελληνικής προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση στο Μέγαρο Μουσικής.
EUROKINISSI / POOL ΑΠΕ

Στιγμιότυπο από τνη επίσημη τελετή έναρξης της ελληνικής προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση στο Μέγαρο Μουσικής.

Ελληνική προεδρία της Ε.Ε. - Μέγαρο Μουσικής . Χορευτές του μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής χορεύουν στην παράσταση «Ταξίδι στην αιωνιότητα» κατά τη διάρκεια της επίσημης τελετής έναρξης της ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΧΑΡΗΣ ΑΚΡΙΒΙΑΔΗΣ ,

Χορευτές του μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής χορεύουν στην παράσταση «Ταξίδι στην αιωνιότητα» κατά τη διάρκεια της επίσημης τελετής έναρξης της ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Ελληνική προεδρία της Ε.Ε. - Μέγαρο Μουσικής . Χορευτές του μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής χορεύουν στην παράσταση «Ταξίδι στην αιωνιότητα» κατά τη διάρκεια της επίσημης τελετής έναρξης της ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΧΑΡΗΣ ΑΚΡΙΒΙΑΔΗΣ ,

Χορευτές του μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής χορεύουν στην παράσταση «Ταξίδι στην αιωνιότητα» κατά τη διάρκεια της επίσημης τελετής έναρξης της ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Σαμαράς - Μπαρόζο - Μουσείο Ακρόπολης . Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο ξεναγούνται στους χώρους του Μουσείου της Ακρόπολης.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΓΟΥΛΙΕΛΜΟΣ ΑΝΤΩΝ

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο ξεναγούνται στους χώρους του Μουσείου της Ακρόπολης.

Σαμαράς - Μπαρόζο - Μουσείο της Ακρόπολης. Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο συνομιλούν με τον πρόεδρο του Μουσείου Ακρόπολης Δημήτρη Παντερμανλή (2Δ) και τον εκπρόσωπο της ΕΕ στην Αθήνα Πάνο Καρβούνη (Δ).
ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαίτας

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο συνομιλούν με τον πρόεδρο του Μουσείου Ακρόπολης Δημήτρη Παντερμανλή (2Δ) και τον εκπρόσωπο της ΕΕ στην Αθήνα Πάνο Καρβούνη (Δ).

Σαμαράς - Μπαρόζο - Μουσείο Ακρόπολης . Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο ξεναγούνται στους χώρους του Μουσείου της Ακρόπολης.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΓΟΥΛΙΕΛΜΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο ξεναγούνται στους χώρους του Μουσείου της Ακρόπολης.

Ελληνική προεδρία της Ε.Ε. - Μέτρα Ασφαλείας. Αστυνομικοί φρουρούν το χώρο του Μουσείου της Ακρόπολης το οποίο επισκέπτονται ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και Ευρωπαίοι αξιωματούχοι.
ΑΠΕ ΜΠΕ / ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΙΤΑΣ

Αστυνομικοί φρουρούν το χώρο του Μουσείου της Ακρόπολης το οποίο επισκέπτονται ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και Ευρωπαίοι αξιωματούχοι.