Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Κυριακή, 15 Δεκεμβρίου 2013 22:50

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013.

Αλπικό τοπίο στη Δυτική Όχθη. Παλαιστίνιος περπατά σε χιονισμένο λόφο στην πόλη Ναμπλούς στη Δυτική Όχθη. Χιλιάδες άνθρωποι παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα εξαιτίας της χιονοθύελλας που πλήττει εδώ και τρεις ημέρες τη Μέση Ανατολή –μία από τις ισχυρότερες που έχουν περάσει ποτέ από το Ισραήλ και τα παλαιστινιακά εδάφη.  
EPA / ALAA BADARNEH

Παλαιστίνιος περπατά σε χιονισμένο λόφο στην πόλη Ναμπλούς στη Δυτική Όχθη. Χιλιάδες άνθρωποι παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα εξαιτίας της χιονοθύελλας που πλήττει εδώ και τρεις ημέρες τη Μέση Ανατολή –μία από τις ισχυρότερες που έχουν περάσει ποτέ από το Ισραήλ και τα παλαιστινιακά εδάφη.  

Πορτογαλία: Κύμα παρέσυρε επτά φοιτητές. Ένα τεράστιο κύμα παρέσυρε την Κυριακή επτά νέους σε μια παραλία της περιοχής Σεσίμπρα, στη νότια Λισαβόνα, με αποτέλεσμα ο ένας από αυτούς να χάσει τη ζωή του και άλλοι πέντε να αγνοούνται, όπως ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες διάσωσης της Πορτογαλίας. Οι νεαροί φοιτητές, ηλικίας από 21 έως 25 ετών, είχαν νοικιάσει ένα σπίτι για να περάσουν το Σαββατοκύριακο κοντά στην παραλία του Μοΐνιου ντε Μπαΐσου, στο Μέκο. Στη φωτογραφία, στιγμιότυπο από τις έρευνες για τον εντοπισμό των αγνοούμενων φοιτητών.
EPA / RUI MINDERICO

Ένα τεράστιο κύμα παρέσυρε την Κυριακή επτά νέους σε μια παραλία της περιοχής Σεσίμπρα, στη νότια Λισαβόνα, με αποτέλεσμα ο ένας από αυτούς να χάσει τη ζωή του και άλλοι πέντε να αγνοούνται, όπως ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες διάσωσης της Πορτογαλίας. Οι νεαροί φοιτητές, ηλικίας από 21 έως 25 ετών, είχαν νοικιάσει ένα σπίτι για να περάσουν το Σαββατοκύριακο κοντά στην παραλία του Μοΐνιου ντε Μπαΐσου, στο Μέκο. Στη φωτογραφία, στιγμιότυπο από τις έρευνες για τον εντοπισμό των αγνοούμενων φοιτητών.

Λίμνη - «καθρέφτης». Αθλητής κάνει πατινάζ στα παγωμένα νερά της λίμνης Ορλάνγκεν, νότια της Στοκχόλμης, στη Σουηδία. Το στρώμα πάγου που καλύπτει τη λίμνη έχει πάχος 60-100 mm.
EPA / TOBIAS ROSTLUND

Αθλητής κάνει πατινάζ στα παγωμένα νερά της λίμνης Ορλάνγκεν, νότια της Στοκχόλμης, στη Σουηδία. Το στρώμα πάγου που καλύπτει τη λίμνη έχει πάχος 60-100 mm.

Οι Ζουλού τιμούν τον Μαντίμπα. Σε μικρή απόσταση από το σημείο ενταφιασμού του Νέλσον Μαντέλα στο Κούνου, πολεμιστές Ζουλού, τον αποχαιρέτησαν με τιμές που αποδίδουν βάσει των δικών τους εθίμων. Κρατώντας λόγχες κι ασπίδες χόρευαν, τραγουδούσαν κι έβγαζαν πολεμικές ιαχές, σε μία τελετή, που παρακολουθούσαν κι απλοί κάτοικοι του Κούνου, που δεν είχαν την δυνατότητα πρόσβασης στην επίσημη τελετή.
EPA / IAN LANGSDON

Σε μικρή απόσταση από το σημείο ενταφιασμού του Νέλσον Μαντέλα στο Κούνου, πολεμιστές Ζουλού, τον αποχαιρέτησαν με τιμές που αποδίδουν βάσει των δικών τους εθίμων. Κρατώντας λόγχες κι ασπίδες χόρευαν, τραγουδούσαν κι έβγαζαν πολεμικές ιαχές, σε μία τελετή, που παρακολουθούσαν κι απλοί κάτοικοι του Κούνου, που δεν είχαν την δυνατότητα πρόσβασης στην επίσημη τελετή.

Αεροπορικές επιθέσεις στο Χαλέπι. Τουλάχιστον 22 άνθρωποι, εκ των οποίων 14 παιδιά, σκοτώθηκαν την Κυριακή σε σειρά αεροπορικών επιθέσεων που εξαπέλυσαν οι δυνάμεις του προέδρου Άσαντ στη βόρεια πόλη Χαλέπι, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Οι επιθέσεις είχαν στόχο κατοικημένες περιοχές, οι οποίες τελούν υπό τον έλεγχο των αντικαθεστωτικών, σύμφωνα με την οργάνωση που εδρεύει στη Βρετανία. 
REUTERS / MOLHEM BARAKAT

Τουλάχιστον 22 άνθρωποι, εκ των οποίων 14 παιδιά, σκοτώθηκαν την Κυριακή σε σειρά αεροπορικών επιθέσεων που εξαπέλυσαν οι δυνάμεις του προέδρου Άσαντ στη βόρεια πόλη Χαλέπι, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Οι επιθέσεις είχαν στόχο κατοικημένες περιοχές, οι οποίες τελούν υπό τον έλεγχο των αντικαθεστωτικών, σύμφωνα με την οργάνωση που εδρεύει στη Βρετανία. 

Επιστροφή στις νίκες για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Μετά τις τελευταίες αποτυχίες στην Πρέμιερ Λιγκ, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έδειξε σημάδια ανάκαμψης, καθώς επικράτησε εκτός έδρας με 3-0 της Άστον Βίλα στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής. Οι «μπέμπηδες» έβαλαν τις βάσεις για το «τρίποντο» στο «Βίλα Παρκ» μέσα σε τρία λεπτά, με τα δύο γκολ του Γουέλμπεκ (15΄ και 18΄). Οι γηπεδούχοι μη έχοντας άλλες επιλογές ανοίχτηκαν κι έτσι ο Κλέβερλι στο 52΄ πέτυχε το 3-0 και ουσιαστικά το παιχνίδι τελείωσε σε εκείνο το χρονικό σημείο.
REUTERS / DARREN STAPLES

Μετά τις τελευταίες αποτυχίες στην Πρέμιερ Λιγκ, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έδειξε σημάδια ανάκαμψης, καθώς επικράτησε εκτός έδρας με 3-0 της Άστον Βίλα στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής. Οι «μπέμπηδες» έβαλαν τις βάσεις για το «τρίποντο» στο «Βίλα Παρκ» μέσα σε τρία λεπτά, με τα δύο γκολ του Γουέλμπεκ (15΄ και 18΄). Οι γηπεδούχοι μη έχοντας άλλες επιλογές ανοίχτηκαν κι έτσι ο Κλέβερλι στο 52΄ πέτυχε το 3-0 και ουσιαστικά το παιχνίδι τελείωσε σε εκείνο το χρονικό σημείο.

Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις στο Κίεβο. Μια νεαρή φιλοευρωπαία διαδηλώτρια στέκεται μπροστά από αστυνομικούς κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης υπέρ της σύνδεσης με την Ε.Ε. στο κέντρο του Κιέβου. Η Ουκρανία ελπίζει να συνεχίσει τη διαδικασία για την υπογραφή της συμφωνίας σύνδεσης και ελεύθερου εμπορίου με την Ε.Ε., δήλωσε εκπρόσωπος του πρωθυπουργού Μίκολα Αζάροφ. Νωρίτερα ο αρμόδιος για τη διεύρυνση Επίτροπος, Στέφαν Φούλε είχε κάνει λόγο για αναστολή των διαδικασιών με το αιτιολογικό ότι τα επιχειρήματα της κυβέρνησης του Κιέβου «στην πραγματικότητα είναι αβάσιμα».
REUTERS / MARKO DJURICA

Μια νεαρή φιλοευρωπαία διαδηλώτρια στέκεται μπροστά από αστυνομικούς κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης υπέρ της σύνδεσης με την Ε.Ε. στο κέντρο του Κιέβου. Η Ουκρανία ελπίζει να συνεχίσει τη διαδικασία για την υπογραφή της συμφωνίας σύνδεσης και ελεύθερου εμπορίου με την Ε.Ε., δήλωσε εκπρόσωπος του πρωθυπουργού Μίκολα Αζάροφ. Νωρίτερα ο αρμόδιος για τη διεύρυνση Επίτροπος, Στέφαν Φούλε είχε κάνει λόγο για αναστολή των διαδικασιών με το αιτιολογικό ότι τα επιχειρήματα της κυβέρνησης του Κιέβου «στην πραγματικότητα είναι αβάσιμα».

Θρήνος για τον Μαντέλα στη γενέτειρά του. Κάτοικος του χωριού Κούνου στης Νότιας Αφρικής, γενέτειρας του Νέλσον Μαντέλα, παρακολουθεί με δάκρυα στα μάτια την κηδεία του νοτιοαφρικανού πρώην προέδρου.
EPA / DAI KUROKAWA

Κάτοικος του χωριού Κούνου στης Νότιας Αφρικής, γενέτειρας του Νέλσον Μαντέλα, παρακολουθεί με δάκρυα στα μάτια την κηδεία του νοτιοαφρικανού πρώην προέδρου.

Υποψήφιος για την προεδρία της Κομισιόν ο Αλ. Τσίπρας. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας (αριστερά) επιλέχθηκε από το Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΚΕΑ) ως υποψήφιος για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η απόφαση ελήφθη στο 4ο Συνέδριο του ΚΕΑ, το οποίο και ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής, με ποσοστό 84,1%.Χαιρετίζοντας του συνέδρους μετά την εκλογή του, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι είναι ώρα για δουλειά και αγώνα «για την Ευρώπη της ελπίδας και της αλληλεγγύης».
EPA / KIKO HUESCA

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας (αριστερά) επιλέχθηκε από το Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΚΕΑ) ως υποψήφιος για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η απόφαση ελήφθη στο 4ο Συνέδριο του ΚΕΑ, το οποίο και ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής, με ποσοστό 84,1%.Χαιρετίζοντας του συνέδρους μετά την εκλογή του, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι είναι ώρα για δουλειά και αγώνα «για την Ευρώπη της ελπίδας και της αλληλεγγύης».

Πλημμύρες στη Λωρίδα της Γάζας. Πάνω από 5.000 κάτοικοι της Λωρίδας της Γάζας έχουν απομακρυνθεί από τις εστίες του λόγω των πλημμυρών που προκλήθηκαν εξαιτίας καταρρακτωδών βροχών. Σφοδρή κακοκαιρία πλήττει από την Παρασκευή μέρος της Μέσης Ανατολής. Το κύμα ψύχους έχει φέρει χιόνι, βροχές και ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες στην Τουρκία, τη Συρία, τον Λίβανο, την Ιορδανία, το Ισραήλ και την Παλαιστίνη. 
EPA / MOHAMMED SABER

Πάνω από 5.000 κάτοικοι της Λωρίδας της Γάζας έχουν απομακρυνθεί από τις εστίες του λόγω των πλημμυρών που προκλήθηκαν εξαιτίας καταρρακτωδών βροχών. Σφοδρή κακοκαιρία πλήττει από την Παρασκευή μέρος της Μέσης Ανατολής. Το κύμα ψύχους έχει φέρει χιόνι, βροχές και ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες στην Τουρκία, τη Συρία, τον Λίβανο, την Ιορδανία, το Ισραήλ και την Παλαιστίνη. 

Κολύμπι στην παγωμένη Λίμνη της Γενεύης. Ο άνδρας της φωτογραφίας δεν πτοήθηκε από τη θερμοκρασία των μόλις 6,7 βαθμών Κελσίου των νερών της Λίμνης της Γενεύης και έλαβε μέρος στον 75ο χριστουγεννιάτικο διαγωνισμό κολύμβησης που διοργανώνεται κάθε χρόνο στη λίμνη της Ελβετίας. 
EPA / ALINE STAUB

Ο άνδρας της φωτογραφίας δεν πτοήθηκε από τη θερμοκρασία των μόλις 6,7 βαθμών Κελσίου των νερών της Λίμνης της Γενεύης και έλαβε μέρος στον 75ο χριστουγεννιάτικο διαγωνισμό κολύμβησης που διοργανώνεται κάθε χρόνο στη λίμνη της Ελβετίας. 

Κινέζικο φιλανθρωπικό παζάρι στην Κυψέλη. Στιγμιότυπο από το Φιλανθρωπικό Χριστουγεννιάτικο Παζάρι, που διοργάνωσαν στη Δημοτική Αγορά της Κυψέλης οι Κινέζικες Κοινότητες της Ελλάδας και τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν στις δομές κοινωνικής αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων. 
FOSPHOTOS / Angeliki Panagiotou

Στιγμιότυπο από το Φιλανθρωπικό Χριστουγεννιάτικο Παζάρι, που διοργάνωσαν στη Δημοτική Αγορά της Κυψέλης οι Κινέζικες Κοινότητες της Ελλάδας και τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν στις δομές κοινωνικής αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων. 

Το «ύστατο χαίρε» στον Νέλσον Μαντέλα. Η σορός του Νέλσον Μαντέλα ετάφη την Κυριακή κοντά στη γη της οικογένειάς του στο χωριό Κούνου, στην επαρχία Ανατολικού Ακρωτηρίου της Νότιας Αφρικής. Κατά την ταφή παρόντα ήταν μέλη της οικογένειάς του, καθώς και κρατικοί ηγέτες της Νότιας Αφρικής. Νωρίτερα είχε λάβει χώρα κρατική τελετή, με την οποία έκλεισαν οι εκδηλώσεις του 10ήμερου πένθους το οποίο είχε κηρυχθεί για το θάνατο του 95χρονου πρώην πρόεδρου της χώρας.
REUTERS / REUTERS TV

Η σορός του Νέλσον Μαντέλα ετάφη την Κυριακή κοντά στη γη της οικογένειάς του στο χωριό Κούνου, στην επαρχία Ανατολικού Ακρωτηρίου της Νότιας Αφρικής. Κατά την ταφή παρόντα ήταν μέλη της οικογένειάς του, καθώς και κρατικοί ηγέτες της Νότιας Αφρικής. Νωρίτερα είχε λάβει χώρα κρατική τελετή, με την οποία έκλεισαν οι εκδηλώσεις του 10ήμερου πένθους το οποίο είχε κηρυχθεί για το θάνατο του 95χρονου πρώην πρόεδρου της χώρας.