Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Δευτέρα, 16 Δεκεμβρίου 2013 18:58

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013.

Χειραψία με τον Μάο. Ένα κορίτσι ποζάρει στο φωτογραφικό φακό δίπλα σε τρισδιάστατο πίνακα του Μάο Τσετούνγκ σε εικαστική έκθεση στην πόλη Μπινζόου της Κίνας. Στις 26 Δεκεμβρίου συμπληρώνονται 120 χρόνια από τη γέννηση του πρώην ηγέτη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας. 
REUTERS / STRINGER/CHINA

Ένα κορίτσι ποζάρει στο φωτογραφικό φακό δίπλα σε τρισδιάστατο πίνακα του Μάο Τσετούνγκ σε εικαστική έκθεση στην πόλη Μπινζόου της Κίνας. Στις 26 Δεκεμβρίου συμπληρώνονται 120 χρόνια από τη γέννηση του πρώην ηγέτη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας. 

Στιγμές χαλάρωσης για τον Σέμουελ και την Κλεοπάτρα. Τα λευκά λιοντάρια Σέμουελ (δεξιά) και Κλεοπάτρα, ηλικίας τεσσάρων και πέντε ετών αντίστοιχα, ξεκουράζονται στον ζωολογικό κήπο της Τιφλίδας. Το χρώμα των λευκών λιονταριών οφείλεται σε υποτελή γονίδια, από τα οποία προκύπτει μία σπάνια γονιδιακή μετάλλαξη. Σήμερα ζώα αυτού του είδους σπανίζουν στην άγρια φύση.
REUTERS / DAVID MDZINARISHVILI
Τα λευκά λιοντάρια Σέμουελ (δεξιά) και Κλεοπάτρα, ηλικίας τεσσάρων και πέντε ετών αντίστοιχα, ξεκουράζονται στον ζωολογικό κήπο της Τιφλίδας. Το χρώμα των λευκών λιονταριών οφείλεται σε υποτελή γονίδια, από τα οποία προκύπτει μία σπάνια γονιδιακή μετάλλαξη. Σήμερα ζώα αυτού του είδους σπανίζουν στην άγρια φύση.
Εκδηλώσεις μνήμης στο Νέο Δελχί. Ακτιβιστές ετοιμάζουν πλακάτ μπροστά από ένα γκράφιτι με θέμα τα περιστατικά βίας κατά των γυναικών. Εκδηλώσεις μνήμης οργανώνονται σε πολλές περιοχές της ινδικής πρωτεύουσας, καθώς σήμερα συμπληρώνεται ένας χρόνος από τον ομαδικό βιασμό και το θάνατο της 23χρονης φοιτήτριας στο Νέο Δελχί. Το συμβάν είχε προκαλέσει παγκόσμια οργή και κύμα διαδηλώσεων στην Ινδία για τους κινδύνους που διατρέχουν οι γυναίκες, παρά την ψήφιση από το κοινοβούλιο νέων νόμων κατά των σεξουαλικών εγκλημάτων.
EPA / HARISH TYAGI

Ακτιβιστές ετοιμάζουν πλακάτ μπροστά από ένα γκράφιτι με θέμα τα περιστατικά βίας κατά των γυναικών. Εκδηλώσεις μνήμης οργανώνονται σε πολλές περιοχές της ινδικής πρωτεύουσας, καθώς σήμερα συμπληρώνεται ένας χρόνος από τον ομαδικό βιασμό και το θάνατο της 23χρονης φοιτήτριας στο Νέο Δελχί. Το συμβάν είχε προκαλέσει παγκόσμια οργή και κύμα διαδηλώσεων στην Ινδία για τους κινδύνους που διατρέχουν οι γυναίκες, παρά την ψήφιση από το κοινοβούλιο νέων νόμων κατά των σεξουαλικών εγκλημάτων.

Φιλοευρωπαϊστής μέχρι τα μουστάκια. Φιλοευρωπαϊστής διαδηλωτής, που έχει βάψει το μουστάκι του στα χρώματα της ουκρανικής σημαίας, χαμογελά στο φακό καθώς συμμετέχει σε συγκέντρωση υπέρ της εμπορικής σύνδεσης Ουκρανίας - Ε.Ε. στην Πλατεία Ανεξαρτησίας του Κιέβου.
REUTERS / MARKO DJURICA

Φιλοευρωπαϊστής διαδηλωτής, που έχει βάψει το μουστάκι του στα χρώματα της ουκρανικής σημαίας, χαμογελά στο φακό καθώς συμμετέχει σε συγκέντρωση υπέρ της εμπορικής σύνδεσης Ουκρανίας - Ε.Ε. στην Πλατεία Ανεξαρτησίας του Κιέβου.

Πρωινό τρέξιμο στο Ανόβερο . Δύο γυναίκες κάνουν τζόκινγκ νωρίς το ξημέρωμα στο Ανόβερο της Γερμανίας. 
EPA / JULIAN STRATENSCHULTE

Δύο γυναίκες κάνουν τζόκινγκ νωρίς το ξημέρωμα στο Ανόβερο της Γερμανίας. 

Aπεργία στη γερμανική Amazon . Απεργούν σήμερα οι εργαζόμενοι στο γερμανικό παράρτημα της αμερικανικής εταιρείας Amazon.com, διαμαρτυρόμενοι για τη μισθολογική τους κατάσταση. Η Amazon απασχολεί περίπου 9.000 υπαλλήλους στη Γερμανία και το συνδικάτο των εργαζομένων Verdi έχει προειδοποιήσει ότι είναι έτοιμο να κηρύξει απεργία λίγο πριν από τα Χριστούγεννα, γεγονός που θα έπληττε σημαντικά την εταιρεία.
REUTERS / MICHAELA REHLE

Απεργούν σήμερα οι εργαζόμενοι στο γερμανικό παράρτημα της αμερικανικής εταιρείας Amazon.com, διαμαρτυρόμενοι για τη μισθολογική τους κατάσταση. Η Amazon απασχολεί περίπου 9.000 υπαλλήλους στη Γερμανία και το συνδικάτο των εργαζομένων Verdi έχει προειδοποιήσει ότι είναι έτοιμο να κηρύξει απεργία λίγο πριν από τα Χριστούγεννα, γεγονός που θα έπληττε σημαντικά την εταιρεία.

Θαρραλέες βουτιές στο Κόνι Άιλαντ. Μέλη συλλόγου χειμερινών κολυμβητών ετοιμάζονται για τη βουτιά τους στην παραλία του Κόνι Άιλαντ στη Νέα Υόρκη. 
REUTERS / ERIC THAYER

Μέλη συλλόγου χειμερινών κολυμβητών ετοιμάζονται για τη βουτιά τους στην παραλία του Κόνι Άιλαντ στη Νέα Υόρκη. 

Η Γιουνάιτεντ αντίπαλος του Ολυμπιακού στους «16». Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι η αντίπαλος του Ολυμπιακού στη φάση των «16» των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, όπως προέκυψε από την κλήρωση που διενεργήθηκε στην έδρα της UEFA, στη Νιόν της Ελβετίας. Η πρώτη αναμέτρηση θα διεξαχθεί στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης» στις 18 ή 19 και 25 ή 26 Φεβρουαρίου και η ρεβάνς στο «Όλντ Τράφορντ» στις 11 ή 12 και στις 18 ή 19 Μαρτίου.
EPA / LAURENT GILLIERON

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι η αντίπαλος του Ολυμπιακού στη φάση των «16» των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, όπως προέκυψε από την κλήρωση που διενεργήθηκε στην έδρα της UEFA, στη Νιόν της Ελβετίας. Η πρώτη αναμέτρηση θα διεξαχθεί στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης» στις 18 ή 19 και 25 ή 26 Φεβρουαρίου και η ρεβάνς στο «Όλντ Τράφορντ» στις 11 ή 12 και στις 18 ή 19 Μαρτίου.

Η επίθεση της αγελάδας . Μια αγελάδα κατάφερε να δραπετεύσει από ένα αγροτικό όχημα στο χωριό Λιανγκντούν της επαρχίας Ανούι της Κίνας και άρχισε να κυνηγά τον αγρότη που επιχείρησε να την πιάσει. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, το βάρους 700 κιλών ζώο επιτέθηκε σε αρκετά άτομα πριν θανατωθεί τελικά από την αστυνομία.
REUTERS / CHINA DAILY

Μια αγελάδα κατάφερε να δραπετεύσει από ένα αγροτικό όχημα στο χωριό Λιανγκντούν της επαρχίας Ανούι της Κίνας και άρχισε να κυνηγά τον αγρότη που επιχείρησε να την πιάσει. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, το βάρους 700 κιλών ζώο επιτέθηκε σε αρκετά άτομα πριν θανατωθεί τελικά από την αστυνομία.

Πυκνό νέφος αιθαλομίχλης στα Ιωάννινα. Αιθαλομίχλη στην πόλη των Ιωαννίνων το βράδυ της Κυριακής. Οι ατμοσφαιρικές συνθήκες που λειτούργησαν το Σαββατοκύριακο ως «κλουβί» πάνω από την πόλη ευνόησαν τη συσσώρευση ρύπων, με αποτέλεσμα η πόλη να «πνιγεί» από τον καπνό που προέρχονταν από την κάυση ξυλων σε τζάκια και ξυλόσομπες. 
EUROKINISSI / ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ

Αιθαλομίχλη στην πόλη των Ιωαννίνων το βράδυ της Κυριακής. Οι ατμοσφαιρικές συνθήκες που λειτούργησαν το Σαββατοκύριακο ως «κλουβί» πάνω από την πόλη ευνόησαν τη συσσώρευση ρύπων, με αποτέλεσμα η πόλη να «πνιγεί» από τον καπνό που προέρχονταν από την κάυση ξυλων σε τζάκια και ξυλόσομπες. 

Αποκαλυπτήρια του νέου αγάλματος του Μαντέλα στην Πρετόρια. Κόσμος παρακολουθεί την τελετή των αποκαλυπτηρίων του ύψους εννέα μέτρων μπρούτζινου αγάλματος του Νέλσον Μαντέλα στην Πρετόρια. Η σορός του Νέλσον Μαντέλα ετάφη την Κυριακή κοντά στη γη της οικογένειάς του στο χωριό Κούνου, στην επαρχία Ανατολικού Ακρωτηρίου της Νότιας Αφρικής.
REUTERS / THOMAS MUKOYA

Κόσμος παρακολουθεί την τελετή των αποκαλυπτηρίων του ύψους εννέα μέτρων μπρούτζινου αγάλματος του Νέλσον Μαντέλα στην Πρετόρια. Η σορός του Νέλσον Μαντέλα ετάφη την Κυριακή κοντά στη γη της οικογένειάς του στο χωριό Κούνου, στην επαρχία Ανατολικού Ακρωτηρίου της Νότιας Αφρικής.

Φλαμίνγκο στο Ναύπλιο . Φλαμίνγκο έχει ανοίξει τα φτερά του και ετοιμάζεται να πετάξει στον υδροβιότοπο της Νέας Κίου στο Ναύπλιο. Ο υδροβιότοπος της περιοχής είναι πόλος έλξης για τα αποδημητικά πουλιά και ιδανικός χώρος για ξεκούραση στο μακρινό ταξίδι της μετανάστευσης.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Φλαμίνγκο έχει ανοίξει τα φτερά του και ετοιμάζεται να πετάξει στον υδροβιότοπο της Νέας Κίου στο Ναύπλιο. Ο υδροβιότοπος της περιοχής είναι πόλος έλξης για τα αποδημητικά πουλιά και ιδανικός χώρος για ξεκούραση στο μακρινό ταξίδι της μετανάστευσης.

Καθημερινή ζωή στο Νεπάλ. Μια γυναίκα χαμογελά, καθώς απολαμβάνει μια ηλιόλουστη ημέρα έξω από το σπίτι της στο Κατμαντού του Νεπάλ.
REUTERS / NAVESH CHITRAKAR

Μια γυναίκα χαμογελά, καθώς απολαμβάνει μια ηλιόλουστη ημέρα έξω από το σπίτι της στο Κατμαντού του Νεπάλ.

Πρωινό ξύπνημα στη μέση του δρόμου. Αντικυβερνητικοί διαδηλωτές ξυπνούν στη μέση ενός δρόμου στη Ταϊλάνδη, όπου πέρασαν τη νύχτα, στο πλαίσιο του αποκλεισμού των οδών ανάμεσα στην έδρα της κυβέρνησης και το Μνημείο της Δημοκρατίας στη Μπανγκόκ. Ο ηγέτης του αντιπολιτευτικού κινήματος διαμαρτυρίας Σουθέπ Θαουγκσουμπάν δήλωσε ότι θα συνεχιστεί η μάχη κατά των Σιναουάτρα, ενώ ο στρατός ανακοίνωσε την υποστήριξή του στη διεξαγωγή εκλογών σε μια προσπάθεια εξόδου από την πολιτική κρίση. 
EPA / BARBARA WALTON

Αντικυβερνητικοί διαδηλωτές ξυπνούν στη μέση ενός δρόμου στη Ταϊλάνδη, όπου πέρασαν τη νύχτα, στο πλαίσιο του αποκλεισμού των οδών ανάμεσα στην έδρα της κυβέρνησης και το Μνημείο της Δημοκρατίας στη Μπανγκόκ. Ο ηγέτης του αντιπολιτευτικού κινήματος διαμαρτυρίας Σουθέπ Θαουγκσουμπάν δήλωσε ότι θα συνεχιστεί η μάχη κατά των Σιναουάτρα, ενώ ο στρατός ανακοίνωσε την υποστήριξή του στη διεξαγωγή εκλογών σε μια προσπάθεια εξόδου από την πολιτική κρίση. 

Σκι στο δρόμο. Σκιέρ διασχίζει δρόμο στο Κεμπέκ. Σοβαρά προβλήματα στις μετακινήσεις αλλά και την ηλεκτροδότηση προκάλεσε χιονοθύελλα που έπληξε την Κυριακή τον κεντρικό και ανατολικό Καναδά. Η χιονοθύελλα ξεκίνησε το απόγευμα του Σαββάτου στην περιφέρεια του Τορόντο και της Οτάβας (νότια του Οντάριο) και επεκτάθηκε στο Κεμπέκ και στις επαρχίες στις ακτές του Ατλαντικού έως τη Νέα Γη. Η μετεωρολογική υπηρεσία ανακοίνωσε ότι η χιονόπτωση που συνοδεύεται από ισχυρούς ανέμους σχημάτισε στρώμα ύψους 35 εκατοστών.
REUTERS / MATHIEU BELANGER

Σκιέρ διασχίζει δρόμο στο Κεμπέκ. Σοβαρά προβλήματα στις μετακινήσεις αλλά και την ηλεκτροδότηση προκάλεσε χιονοθύελλα που έπληξε την Κυριακή τον κεντρικό και ανατολικό Καναδά. Η χιονοθύελλα ξεκίνησε το απόγευμα του Σαββάτου στην περιφέρεια του Τορόντο και της Οτάβας (νότια του Οντάριο) και επεκτάθηκε στο Κεμπέκ και στις επαρχίες στις ακτές του Ατλαντικού έως τη Νέα Γη. Η μετεωρολογική υπηρεσία ανακοίνωσε ότι η χιονόπτωση που συνοδεύεται από ισχυρούς ανέμους σχημάτισε στρώμα ύψους 35 εκατοστών.

Η ζωή στην Τζοχάρ της Σομαλίας. Ένα κορίτσι κάθεται σε ένα μπιτόνι καθώς η μητέρα του γεμίζει ένα δοχείο με νερό στην πόλη Τζοχάρ της Σομαλίας. Η ευρύτερη περιοχή επλήγη φέτος από διαδοχικές πλημμύρες με αποτέλεσμα να διακοπεί η πρόσβαση στις βασικές οδικές αρτηρίες της χώρας, ενώ χιλιάδες κάτοικοι αναγκάστηκαν να αναζητήσουν στέγη σε περιοχές με μεγαλύτερο υψόμετρο. 
EPA / TOBIN JONES / HANDOUT

Ένα κορίτσι κάθεται σε ένα μπιτόνι καθώς η μητέρα του γεμίζει ένα δοχείο με νερό στην πόλη Τζοχάρ της Σομαλίας. Η ευρύτερη περιοχή επλήγη φέτος από διαδοχικές πλημμύρες με αποτέλεσμα να διακοπεί η πρόσβαση στις βασικές οδικές αρτηρίες της χώρας, ενώ χιλιάδες κάτοικοι αναγκάστηκαν να αναζητήσουν στέγη σε περιοχές με μεγαλύτερο υψόμετρο. 

Γερμανία: Υπογραφή συμφωνίας σχηματισμού κυβέρνησης. Ετοιμάζουν τα στιλό τους για την υπογραφή της συμφωνίας σχηματισμού κυβέρνησης στη Γερμανία οι εκπρόσωποι των τριών κομμάτων που συμμετέχουν σε αυτόν. Διακρίνονται από αριστερά ο Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ, η Αντρέα Νάλες, ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, η γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, ο Χορστ Ζεεχόφερ και ο Χέρμαν Γκρέχε.
REUTERS / TOBIAS SCHWARZ

Ετοιμάζουν τα στιλό τους για την υπογραφή της συμφωνίας σχηματισμού κυβέρνησης στη Γερμανία οι εκπρόσωποι των τριών κομμάτων που συμμετέχουν σε αυτόν. Διακρίνονται από αριστερά ο Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ, η Αντρέα Νάλες, ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, η γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, ο Χορστ Ζεεχόφερ και ο Χέρμαν Γκρέχε.