Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Σάββατο, 14 Δεκεμβρίου 2013 23:12

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013.

H σορός του Νέλσον Μαντέλα έφτασε στη γενέτειρά του. Στη γενέτειρα του Νέλσον Μαντέλα, το χωριό Κούνου της Νότιας Αφρικής, όπου αύριο θα πραγματοποιηθεί η κηδεία του, έφτασε η σορός του πρώην προέδρου της Ν. Αφρικής.
REUTERS / SIPHIWE SIBEKO

Στη γενέτειρα του Νέλσον Μαντέλα, το χωριό Κούνου της Νότιας Αφρικής, όπου αύριο θα πραγματοποιηθεί η κηδεία του, έφτασε η σορός του πρώην προέδρου της Ν. Αφρικής.

Το Παρίσι τιμά το Νέλσον Μαντέλα. Ο πύργος του Άιφελ φωταγωγείται προς τιμήν της μνήμης του νοτιαφρικανού ηγέτη Νέλσον Μαντέλα.
REUTERS / JACKY NAEGELEN

Ο πύργος του Άιφελ φωταγωγείται προς τιμήν της μνήμης του νοτιαφρικανού ηγέτη Νέλσον Μαντέλα.

Ηλιοβασίλεμα στην Καλιφόρνια. Ηλιοβασίλεμα σε ακτή της Καλιφόρνια.
Reuters / MIKE BLAKE

Ηλιοβασίλεμα σε ακτή της Καλιφόρνια.

ΗΠΑ: Αιματηρή επίθεση σε γυμνάσιο στο Κολοράντο. Μαθητές αγκαλιάζονται με τις οικογένειές τους έξω από το γυμνάσιο Αραπαχόε στην περιοχή Σεντένιαλ του Κολοράντο. Μαθητής του σχολείου, μπήκε στο κτήριο οπλισμένος με μια κοντόκανη καραμπίνα έχοντας στοχοποιημένο έναν καθηγητή του και άνοιξε πυρ εντός του γυμνασίου τραυματίζοντας δύο συμμαθητές του, εκ των οποίων ο ένας σε κρίσιμη κατάσταση.
REUTERS / EVAN SEMON

Μαθητές αγκαλιάζονται με τις οικογένειές τους έξω από το γυμνάσιο Αραπαχόε στην περιοχή Σεντένιαλ του Κολοράντο. Μαθητής του σχολείου, μπήκε στο κτήριο οπλισμένος με μια κοντόκανη καραμπίνα έχοντας στοχοποιημένο έναν καθηγητή του και άνοιξε πυρ εντός του γυμνασίου τραυματίζοντας δύο συμμαθητές του, εκ των οποίων ο ένας σε κρίσιμη κατάσταση.

ΗΠΑ: 425 εκατ. δολάρια για τον τυχερό της λοταρίας. Την τύχη τους δοκιμάζουν οι αμερικανοί καθώς η λοταρία U.S. Mega Millions μοιράζει 425 εκατομμύρια δολάρια στον τυχερό του τζακ ποτ. Η κλήρωση είναι η δεύτερη μεγαλύτερη που έχει γίνει ποτέ με τέτοιο ποσό κερδών.
REUTERS / JONATHAN ALCORN

Την τύχη τους δοκιμάζουν οι αμερικανοί καθώς η λοταρία U.S. Mega Millions μοιράζει 425 εκατομμύρια δολάρια στον τυχερό του τζακ ποτ. Η κλήρωση είναι η δεύτερη μεγαλύτερη που έχει γίνει ποτέ με τέτοιο ποσό κερδών.

Παγκόσμιο Κύπελλο FIFA 2014: Διάλειμμα για ξεκούραση . Εργάτες ξεκουράζονται στο διάλειμμά τους στο στάδιο Αρένα Ντας Ντούνας, καθώς προχωρούν οι εργασίες προετοιμασίας για το πρωτάθλημα Παγκοσμίου Κυπέλλου της FIFA, στη Νατάλ. Ο εναρκτήριος αγώνας για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2014 θα γίνει στις 12 Ιουνίου.
REUTERS / GARY HERSHORN

Εργάτες ξεκουράζονται στο διάλειμμά τους στο στάδιο Αρένα Ντας Ντούνας, καθώς προχωρούν οι εργασίες προετοιμασίας για το πρωτάθλημα Παγκοσμίου Κυπέλλου της FIFA, στη Νατάλ. Ο εναρκτήριος αγώνας για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2014 θα γίνει στις 12 Ιουνίου.

Σε Βενετία μετατράπηκε η Λωρίδα της Γάζας. Παλαιστίνιοι αστυνομικοί της Χαμάς μεταφέρουν με βάρκές ψωμί και νερό, για να τα μοιράσουν στους ανθρώπους που πλημμύρισαν τα σπίτια τους από τις βροχοπτώσεις, στη βόρεια περιοχή της Λωρίδας της Γάζας. Καταιγίδα έπληξε τη βόρεια Λωρίδα της Γάζας αναγκάζοντας εκατοντάδες οικογένειες να εκκενώσουν τα πλημμυρισμένα σπίτια τους και να μεταφερθούν σε εγκαταστάσεις της υπηρεσίας Αρωγής των Ηνωμένων Εθνών (UNRWA)
REUTERS / MOHAMMED SALEM

Παλαιστίνιοι αστυνομικοί της Χαμάς μεταφέρουν με βάρκές ψωμί και νερό, για να τα μοιράσουν στους ανθρώπους που πλημμύρισαν τα σπίτια τους από τις βροχοπτώσεις, στη βόρεια περιοχή της Λωρίδας της Γάζας. Καταιγίδα έπληξε τη βόρεια Λωρίδα της Γάζας αναγκάζοντας εκατοντάδες οικογένειες να εκκενώσουν τα πλημμυρισμένα σπίτια τους και να μεταφερθούν σε εγκαταστάσεις της υπηρεσίας Αρωγής των Ηνωμένων Εθνών (UNRWA)

Κίνα: Προσεληνώθηκε επιτυχώς το «Chang
REUTERS / CHINA STRINGER NETWORK

Την πρώτη προσελήνωση διαστημικού της σκάφους πέτυχε το Σάββατο η Κίνα και έγινε η τρίτη χώρα που στέλνει επιτυχώς διαστημικό όχημα στη Σελήνη, μετά τις ΗΠΑ και την πρώην Σοβιετική Ένωση. Όπως μετέδωσαν το επίσημο πρακτορείο Νέα Κίνα και η κρατική τηλεόραση, το κινεζικό σκάφος «Chang'e 3», που μεταφέρει μέσα σε μία πυραυλάκατο το εξάτροχο ρομπότ «Yutu» («Λαγός από νεφρίτη»), προσεληνώθηκε στην περιοχή του κρατήρα του «Κόλπου της Ίριδος».

Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου καραβιού στη Θεσσαλονίκη. Εορταστικές εκδηλώσεις και φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου καραβιού από τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη στην πλατεία Αριστοτέλους.
FOSPHOTOS / Konstantinos Tsakalidis

Εορταστικές εκδηλώσεις και φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου καραβιού από τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη στην πλατεία Αριστοτέλους.

Ελβετία: Απολαμβάνοντας μία χειμωνιάτικη ημέρα. Ενα ζευγάρι κάνει πατινάζ στα παγωμένα νερά της λίμνης Σαντ Μόριτζ μία χειμωνιάτικη άλλά ηλιόλουστη ημέρα στο ορεινό ελβετικό θέρετρο.
REUTERS / ARND WIEGMANN

Ενα ζευγάρι κάνει πατινάζ στα παγωμένα νερά της λίμνης Σαντ Μόριτζ μία χειμωνιάτικη άλλά ηλιόλουστη ημέρα στο ορεινό ελβετικό θέρετρο.

Η Νέα Υόρκη στο πνεύμα των Χριστουγέννων. Κόσμος ντυμένος με στολές Άγιου Βασίλη ποζάρει για φωτογραφία σε ένα πάρκο της Νέας Υόρκης, στο πλαίσιο εκδήλωσης γνωστής ως SantaCon. Κάθε χρόνο από το 1997, χιλιάδες άντρες και γυναίκες ντύνονται με χριστουγεννιάτικες στολές Άγιου Βασίλη, ξωτικών και ταράνδων και πλημμυρίζουν τους δρόμους της πόλης, διασκεδάζοντας σε μπαρ και σε πλατείες ενόψει των Χριστουγέννων.
REUTERS / EDUARDO MUNOZ

Κόσμος ντυμένος με στολές Άγιου Βασίλη ποζάρει για φωτογραφία σε ένα πάρκο της Νέας Υόρκης, στο πλαίσιο εκδήλωσης γνωστής ως SantaCon. Κάθε χρόνο από το 1997, χιλιάδες άντρες και γυναίκες ντύνονται με χριστουγεννιάτικες στολές Άγιου Βασίλη, ξωτικών και ταράνδων και πλημμυρίζουν τους δρόμους της πόλης, διασκεδάζοντας σε μπαρ και σε πλατείες ενόψει των Χριστουγέννων.

Κύμα κακοκαιρίας στο Ισραήλ. Ισραηλινοί στρατιώτες πάνω σε ένα τεθωρακισμένο όχημα στην Ιερουσαλήμ. Στο έλεος της κακοκαιρίας εξακολουθεί να βρίσκεται το Ισραήλ, καθώς σαρώνει τη χώρα η χειρότερη χιονοθύελλα των τελευταίων δεκαετιών, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα στις μετακινήσεις. Ο στρατός ανακοίνωσε ότι χρησιμοποιεί άρματα για να προσεγγίσει περιοχές που έχουν αποκλειστεί από το χιόνι.
REUTERS / BAZ RATNER

Ισραηλινοί στρατιώτες πάνω σε ένα τεθωρακισμένο όχημα στην Ιερουσαλήμ. Στο έλεος της κακοκαιρίας εξακολουθεί να βρίσκεται το Ισραήλ, καθώς σαρώνει τη χώρα η χειρότερη χιονοθύελλα των τελευταίων δεκαετιών, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα στις μετακινήσεις. Ο στρατός ανακοίνωσε ότι χρησιμοποιεί άρματα για να προσεγγίσει περιοχές που έχουν αποκλειστεί από το χιόνι.