Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου 2013 19:11

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013.

Ο ζωολογικός κήπος της Ιερουσαλήμ ντύθηκε στα λευκά. Φλαμίνγκο προσπαθούν να προστατευθούν από το χιόνι που πέφτει, στο ζωολογικό κήπο της Ιερουσαλήμ.
REUTERS / BAZ RATNER

Φλαμίνγκο προσπαθούν να προστατευθούν από το χιόνι που πέφτει, στο ζωολογικό κήπο της Ιερουσαλήμ.

Κονέκτικατ: Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα στο Νιούταουν. Παιδιά παίζουν κάτω από ένα φωταγωγημένο δέντρο στο Νιούταουν στο Κονέκτικατ. Στις 14 Δεκεμβρίου είναι η επέτειος ενός χρόνου από τη δολοφονική επίθεση στο δημοτικό σχολείο Sandy Hook, όπου σκοτώθηκαν 20 παιδιά και 6 ενήλικες από τον ένοπλο Άνταμ Λάνζα.
REUTERS / MICHELLE MCLOUGHLIN

Παιδιά παίζουν κάτω από ένα φωταγωγημένο δέντρο στο Νιούταουν στο Κονέκτικατ. Στις 14 Δεκεμβρίου είναι η επέτειος ενός χρόνου από τη δολοφονική επίθεση στο δημοτικό σχολείο Sandy Hook, όπου σκοτώθηκαν 20 παιδιά και 6 ενήλικες από τον ένοπλο Άνταμ Λάνζα.

Κύμα ψύχους στη Συρία. Κύμα ψύχους σαρώνει τη Μέση Ανατολή με αποτέλεσμα δύο παιδιά στη Συρία να πεθάνουν από υποθερμία, σύμφωνα με την αντιπολίτευση, ενώ λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας τα σχολεία είναι κλειστά και επιδεινώνονται οι συνθήκες διαβίωσης των σύρων προσφύγων, κυρίως στο Λίβανο και στην Ιορδανία.
REUTERS / YAZAN HOMSY

Κύμα ψύχους σαρώνει τη Μέση Ανατολή με αποτέλεσμα δύο παιδιά στη Συρία να πεθάνουν από υποθερμία, σύμφωνα με την αντιπολίτευση, ενώ λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας τα σχολεία είναι κλειστά και επιδεινώνονται οι συνθήκες διαβίωσης των σύρων προσφύγων, κυρίως στο Λίβανο και στην Ιορδανία.

Φιλιππίνες: Ριψοκίνδυνος Άγιος Βασίλης. Ο 28χρονος Τζόναλντ Λίμπρες περπατά σε τεντωμένο σχοινί πάνω από μία λίμνη με κροκόδειλους με τη στολή του Άγιου Βασίλη, στο πλαίσιο χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων στη φάρμα κροκοδείλων στην πόλη Πασάι, στη Μανίλα.
REUTERS / ROMEO RANOCO

Ο 28χρονος Τζόναλντ Λίμπρες περπατά σε τεντωμένο σχοινί πάνω από μία λίμνη με κροκόδειλους με τη στολή του Άγιου Βασίλη, στο πλαίσιο χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων στη φάρμα κροκοδείλων στην πόλη Πασάι, στη Μανίλα.

Αύξηση του πληθωρισμού στην Ινδία . Εμπορος περιμένει πελάτες στον πάγκο του σε μία αγορά στη Βομβάη. Οι υψηλές τιμές τροφίμων οδήγησαν σε άνοδο τον ετήσιο δείκτη τιμών καταναλωτή, σε ποσοστό 11,24 % το Νοέμβριο, από 10,17% τον Οκτώβριο, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε η κυβέρνηση την Πέμπτη.
REUTERS / DANISH SIDDIQUI

Εμπορος περιμένει πελάτες στον πάγκο του σε μία αγορά στη Βομβάη. Οι υψηλές τιμές τροφίμων οδήγησαν σε άνοδο τον ετήσιο δείκτη τιμών καταναλωτή, σε ποσοστό 11,24 % το Νοέμβριο, από 10,17% τον Οκτώβριο, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε η κυβέρνηση την Πέμπτη.

Λαϊκό προσκύνημα της σορού του Νέλσον Μαντέλα. Κόσμος σχηματίζει ουρές για να αποχαιρετήσει και υποκλιθεί μπροστά από τη σορό του ήρωα του αγώνα κατά του απαρτχάιντ, Νέλσον Μαντέλα.
REUTERS / HANDOUT

Κόσμος σχηματίζει ουρές για να αποχαιρετήσει και υποκλιθεί μπροστά από τη σορό του ήρωα του αγώνα κατά του απαρτχάιντ, Νέλσον Μαντέλα.

Συνάντηση Ευ. Βενιζέλου με την τρόικα. Συνάντηση με τους επικεφαλής της τρόικας είχε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος. Σύμφωνα με πηγές του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Βενιζέλος τόνισε την ανάγκη να υπάρξει συμφωνία, ώστε να μπει τέρμα στην αβεβαιότητα για το αν η Ελλάδα τα καταφέρνει ή όχι και επεσήμανε ότι η συμφωνία θα βοηθήσει την κυβέρνηση στο έργο της, αλλά και στην προσέλκυση επενδύσεων.
FOSPHOTOS / Panayiotis Tzamaros

Συνάντηση με τους επικεφαλής της τρόικας είχε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος. Σύμφωνα με πηγές του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Βενιζέλος τόνισε την ανάγκη να υπάρξει συμφωνία, ώστε να μπει τέρμα στην αβεβαιότητα για το αν η Ελλάδα τα καταφέρνει ή όχι και επεσήμανε ότι η συμφωνία θα βοηθήσει την κυβέρνηση στο έργο της, αλλά και στην προσέλκυση επενδύσεων.

Κίνα: Παγιδευμένος στα παγωμένα νερά της λίμνης. Χειμερινοί κολυμβητές προσπαθούν να τραβήξουν έναν ηλικιωμένο άντρα έξω από τα παγωμένα νερά της λίμνης σε ένα πάρκο στο Τσανγκτσούν, στην επαρχία Τζιλίν.
REUTERS / CHINA STRINGER NETWORK

Χειμερινοί κολυμβητές προσπαθούν να τραβήξουν έναν ηλικιωμένο άντρα έξω από τα παγωμένα νερά της λίμνης σε ένα πάρκο στο Τσανγκτσούν, στην επαρχία Τζιλίν.

Νεπάλ: Στιγμές καθημερινότητας μοναχών ινδουιστών. Ινδουιστής μοναχός παίζει φλάουτο κάτω από ένα δέντρο στον εξωτερικό χώρο του ναού Πασουπατίναθ στο Κατμαντού.
REUTERS / NAVESH CHITRAKAR

Ινδουιστής μοναχός παίζει φλάουτο κάτω από ένα δέντρο στον εξωτερικό χώρο του ναού Πασουπατίναθ στο Κατμαντού.

Κίνα: Ανάρρωση μετά από τραυματική εμπειρία για τον μικρό Γκούο. Ο 6χρονος Γκούο Μπιν κατά τη διάρκεια του αποχαιρετιστήριου πάρτι του μετά την επιτυχή εγχείρηση εμφυτευμάτων  όπου αποκαταστάθηκε η εμφάνιση, όχι όμως και η όρασή του, στην πόλη Σένζεν, στην επαρχία Γκουανγκτόνγκ. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, ο Γκούο παρασύρθηκε από μία γυναίκα σε ένα χωράφι βόρεια της επαρχίας Σάνξι, όπου του έβγαλε τα μάτια και τον εγκατέλειψε. Οι γονείς του τον βρήκαν ώρες αργότερα σε μία λίμνη αίματος.
REUTERS / CHINA STRINGER NETWORK

Ο 6χρονος Γκούο Μπιν κατά τη διάρκεια του αποχαιρετιστήριου πάρτι του μετά την επιτυχή εγχείρηση εμφυτευμάτων  όπου αποκαταστάθηκε η εμφάνιση, όχι όμως και η όρασή του, στην πόλη Σένζεν, στην επαρχία Γκουανγκτόνγκ. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, ο Γκούο παρασύρθηκε από μία γυναίκα σε ένα χωράφι βόρεια της επαρχίας Σάνξι, όπου του έβγαλε τα μάτια και τον εγκατέλειψε. Οι γονείς του τον βρήκαν ώρες αργότερα σε μία λίμνη αίματος.

Φλαμένγκο με καταγωγή από την Ιαπωνία. Η 24χρονη γιαπωνέζα μαθήτρια του φλαμένγκο Μάικα Κούμπο, ποζάρει για μία φωτογραφία πριν την παράσταση στο θέατρο «Flamenco en Sevilla de Opera» στην ανδαλουσιανή πρωτεύουσα της Σεβίλλης. Η Κούμπο άρχισε να μαθαίνει παραδοσιακή μουσική και χορό της νότιας Ισπανίας ενώ φοιτούσε στο πανεπιστήμιο στην Ιαπωνία. Το πάθος της την οδήγησε να έρθει στην Ισπανία όπου ζεί εδώ και ένα χρόνο, κάνοντας μαθήματα φλαμένγκο και δουλεύοντας ως βοηθός σε εμπορικό κατάστημα.
REUTERS / Marcelo del Pozo

Η 24χρονη γιαπωνέζα μαθήτρια του φλαμένγκο Μάικα Κούμπο, ποζάρει για μία φωτογραφία πριν την παράσταση στο θέατρο «Flamenco en Sevilla de Opera» στην ανδαλουσιανή πρωτεύουσα της Σεβίλλης. Η Κούμπο άρχισε να μαθαίνει παραδοσιακή μουσική και χορό της νότιας Ισπανίας ενώ φοιτούσε στο πανεπιστήμιο στην Ιαπωνία. Το πάθος της την οδήγησε να έρθει στην Ισπανία όπου ζεί εδώ και ένα χρόνο, κάνοντας μαθήματα φλαμένγκο και δουλεύοντας ως βοηθός σε εμπορικό κατάστημα.

Νέα οδοφράγματα στήνουν οι διαδηλωτές στο Κίεβο. Διαδηλωτές στήνουν νέα οδοφράγματα στην πλατεία Ανεξαρτησίας στο Κίεβο. Αντιμέτωπος με την αντιπολίτευση, τους φιλοευρωπαϊστές διαδηλωτές, την Ε.Ε. και τώρα και τις ΗΠΑ που απειλούν με κυρώσεις, βρίσκεται ο ουκρανός πρόεδρος, Βίκτορ Γιανουκόβιτς. Μέχρι στιγμής, όπως όλα δείχνουν, όποια προσπάθεια και αν κάνει για την αποσόβηση της κρίσης φαίνεται ότι η κατάσταση γίνεται πιο πολύπλοκη γι΄αυτόν και την κυβέρνησή του.
REUTERS / ALEXANDER DEMIANCHUK

Διαδηλωτές στήνουν νέα οδοφράγματα στην πλατεία Ανεξαρτησίας στο Κίεβο. Αντιμέτωπος με την αντιπολίτευση, τους φιλοευρωπαϊστές διαδηλωτές, την Ε.Ε. και τώρα και τις ΗΠΑ που απειλούν με κυρώσεις, βρίσκεται ο ουκρανός πρόεδρος, Βίκτορ Γιανουκόβιτς. Μέχρι στιγμής, όπως όλα δείχνουν, όποια προσπάθεια και αν κάνει για την αποσόβηση της κρίσης φαίνεται ότι η κατάσταση γίνεται πιο πολύπλοκη γι΄αυτόν και την κυβέρνησή του.

Στα λευκά οι ΗΠΑ. Χιονοθύελλα πλήττει τις περιοχές γύρω από τη Νέα Υόρκη.
Reuters / DONALD HEUPEL

Χιονοθύελλα πλήττει τις περιοχές γύρω από τη Νέα Υόρκη.

Ταϊλάνδη: Στο δικαστήριο ο πρώην πρωθυπουργός Απίζιτ Βετζατζίβα. Ο αρχηγό του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης και πρώην πρωθυπουργός Απίζιτ Βετζατζίβα (στο κέντρο) φτάνει στο ποινικό δικαστήριο της Μπανγκόγκ. Εν μέσω πολιτικής έντασης στην χώρα, απαγγέλθηκε σήμερα στον Αμπίζιτ Βετζατζίβα η κατηγορία της ανθρωποκτονίας για την αιματηρή καταστολή των διαδηλώσεων του 2010. Στις διαδηλώσεις αυτές έχασαν τη ζωή τους περίπου 90 άνθρωποι και 1.600 τραυματίσθηκαν.
REUTERS / ATHIT PERAWONGMETHA

Ο αρχηγό του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης και πρώην πρωθυπουργός Απίζιτ Βετζατζίβα (στο κέντρο) φτάνει στο ποινικό δικαστήριο της Μπανγκόγκ. Εν μέσω πολιτικής έντασης στην χώρα, απαγγέλθηκε σήμερα στον Αμπίζιτ Βετζατζίβα η κατηγορία της ανθρωποκτονίας για την αιματηρή καταστολή των διαδηλώσεων του 2010. Στις διαδηλώσεις αυτές έχασαν τη ζωή τους περίπου 90 άνθρωποι και 1.600 τραυματίσθηκαν.