Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου 2013 18:51

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Παρασκευή13 Δεκεμβρίου 2013.

Σε κλίμα Χριστουγέννων το Παρίσι. Μια γιγαντιαία ρόδα λούνα παρκ στην Place de la Concorde στο Παρίσι, φωτίζει το νυχτερινό ουρανό, ζωντανεύοντας το κλίμα της χριστουγεννιάτικης περιόδου στην πόλη.
Reuters / JACKY NAEGELEN

Μια γιγαντιαία ρόδα λούνα παρκ στην Place de la Concorde στο Παρίσι, φωτίζει το νυχτερινό ουρανό, ζωντανεύοντας το κλίμα της χριστουγεννιάτικης περιόδου στην πόλη.

Χριστουγεννιάτικες προετοιμασίες στο Παρίσι. Ο Άγιος Βασίλης με την άμαξά του, έργο του καλλιτέχνη Νασέλ Βολάντ, εγκαινιάζει τη χριστουγεννιάτικη αγορά στο Παρίσι, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα Χριστούγεννα
Reuters / CHARLES PLATIAU

Ο Άγιος Βασίλης με την άμαξά του, έργο του καλλιτέχνη Νασέλ Βολάντ, εγκαινιάζει τη χριστουγεννιάτικη αγορά στο Παρίσι, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα Χριστούγεννα

Δανία: Τελετή έναρξης του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος κολύμβησης LEN. Καλλιτέχνης εκτελεί ένα νούμερο κατά τη διάρκεια της εναρκτήριας τελετής του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος κολύμβησης LEN, στο Χέρνινγκ.
REUTERS / SCANPIX DENMARK

Καλλιτέχνης εκτελεί ένα νούμερο κατά τη διάρκεια της εναρκτήριας τελετής του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος κολύμβησης LEN, στο Χέρνινγκ.

Συνάντηση Ευάγγελου Βενιζέλου - Αχμέτ Νταβούτογλου. Με τον τούρκο υπουργό Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου συναντάται ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος. Θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπειών των δύο υπουργείων και μετά οι δύο υπουργοί θα κάνουν δηλώσεις στα μέσα ενημέρωσης.
FOSPHOTOS / PANAYIOTIS TZAMAROS

Με τον τούρκο υπουργό Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου συναντάται ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος. Θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπειών των δύο υπουργείων και μετά οι δύο υπουργοί θα κάνουν δηλώσεις στα μέσα ενημέρωσης.

Β. Κορέα: Εκτελέστηκε ο θείος του Κιμ Γιονγκ Ουν. Φωτογραφία που δόθηκε στη δημοσιότητα από την  εφημερίδα Ροντόνγκ Σινμούν στην οποία ο Γιανγκ Σονγκ Θαέκ με δεμένα τα χέρια, κρατείται από ένστολους φύλακες κατά τη δίκη του. Ο θείος του βορειοκορεάτη ηγέτη  Κιμ Γιονγ Ουν και μέχρι πρότινος νούμερο 2 στο  καθεστώς, εκτελέστηκε καθώς ειδικό στρατοδικείο τον έκρινε ένοχο για προδοσία, όπως μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Κορέας KCNA.
REUTERS / YONHAP

Φωτογραφία που δόθηκε στη δημοσιότητα από την  εφημερίδα Ροντόνγκ Σινμούν στην οποία ο Γιανγκ Σονγκ Θαέκ με δεμένα τα χέρια, κρατείται από ένστολους φύλακες κατά τη δίκη του. Ο θείος του βορειοκορεάτη ηγέτη  Κιμ Γιονγ Ουν και μέχρι πρότινος νούμερο 2 στο  καθεστώς, εκτελέστηκε καθώς ειδικό στρατοδικείο τον έκρινε ένοχο για προδοσία, όπως μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Κορέας KCNA.

Πολύωρη αναμονή για τον Μαντέλα. Χιλιάδες πολίτες περιμένουν υπομονετικά έξω από την έδρα της κυβέρνησης στην Πρετόρια, με σκοπό να προσκυνήσουν τη σορό του Νέλσον Μαντέλα.
REUTERS / Kevin Coombs

Χιλιάδες πολίτες περιμένουν υπομονετικά έξω από την έδρα της κυβέρνησης στην Πρετόρια, με σκοπό να προσκυνήσουν τη σορό του Νέλσον Μαντέλα.

Μεξικό: Αύξηση τιμής των εισιτιρίων του μετρό. Κόσμος περνά από τις περιστρεφόμενες μπάρες χωρίς να πληρώσει, διαμαρτυρόμενος εναντίον της αύξησης της τιμής των εισιτηρίων, στο σταθμό μετρό Πίνο Σουαρέζ στο Μεξικό. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, οι αρχές του Μεξικού αύξησαν την τιμή των εισιτηρίων του μετρό από 3 σε 5 πέσος, μία αύξηση της τάξεως περίπου των 0,15 δολαρίων, ξεκινώντας από τις 13 Δεκεμβρίου.
REUTERS / EDGARD GARRIDO

Κόσμος περνά από τις περιστρεφόμενες μπάρες χωρίς να πληρώσει, διαμαρτυρόμενος εναντίον της αύξησης της τιμής των εισιτηρίων, στο σταθμό μετρό Πίνο Σουαρέζ στο Μεξικό. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, οι αρχές του Μεξικού αύξησαν την τιμή των εισιτηρίων του μετρό από 3 σε 5 πέσος, μία αύξηση της τάξεως περίπου των 0,15 δολαρίων, ξεκινώντας από τις 13 Δεκεμβρίου.

Χιόνια στην Ιερουσαλήμ. Κόσμος περπατά μπροστά από τον Θόλο του Βράχου ενώ η πλατεία έχει καλυφθεί από χιόνι. Μία σπάνιας έντασης για την περιοχή, χιονοθύελλα, έπληξε την Ιερουσαλήμ αλλά και τμήματα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης.
REUTERS / AMMAR AWAD

Κόσμος περπατά μπροστά από τον Θόλο του Βράχου ενώ η πλατεία έχει καλυφθεί από χιόνι. Μία σπάνιας έντασης για την περιοχή, χιονοθύελλα, έπληξε την Ιερουσαλήμ αλλά και τμήματα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης.

Αιματηρές συγκρούσεις στο Μπανγκλαντές για τον απαγχονισμό ισλαμιστή ηγέτη. Οχημα της αστυνομίας ψεκάζει χρωματισμένο νερό για να σβήσει τη φωτιά σε ένα φλεγόμενο όχημα, μετά από συγκρούσεις ισλαμιστών ακτιβιστών με την αστυνομία στη Ντάκα. Κύμα αιματηρής βίας συγκλονίζει το Μπαγκλαντές την Παρασκευή, με υποστηρικτές των ισλαμιστών να εκφράζουν την οργή τους για την εκτέλεση δι’ απαγχονισμού ενός εκ των ηγετών τους.
REUTERS / ANDREW BIRAJ

Οχημα της αστυνομίας ψεκάζει χρωματισμένο νερό για να σβήσει τη φωτιά σε ένα φλεγόμενο όχημα, μετά από συγκρούσεις ισλαμιστών ακτιβιστών με την αστυνομία στη Ντάκα. Κύμα αιματηρής βίας συγκλονίζει το Μπαγκλαντές την Παρασκευή, με υποστηρικτές των ισλαμιστών να εκφράζουν την οργή τους για την εκτέλεση δι’ απαγχονισμού ενός εκ των ηγετών τους.

Πυκνή ομίχλη και χαμηλές θερμοκρασίες στο Κασμίρ. Δύο άντρες από το Κασμίρ, κάθονται στις βάρκες τους, γνωστές ως Σικάρας, στη λίμνη Νταλ, στο Σριναγκάρ, μία ημέρα με πυκνή ομίχλη. Κύμα ψύχους πλήττει το Κασμίρ, με τις θερμοκρασίες στο Σριναγκάρ να πέφτουν 3 βαθμούς κάτω από το μηδέν. .
EPA / FAROOQ KHAN

Δύο άντρες από το Κασμίρ, κάθονται στις βάρκες τους, γνωστές ως Σικάρας, στη λίμνη Νταλ, στο Σριναγκάρ, μία ημέρα με πυκνή ομίχλη. Κύμα ψύχους πλήττει το Κασμίρ, με τις θερμοκρασίες στο Σριναγκάρ να πέφτουν 3 βαθμούς κάτω από το μηδέν. .

Αναμένοντας το τελευταίο αντίο με τον αγαπημένο Μαντίμπα. Νοτιοαφρικανός περιμένει μέσα σε ένα λεωφορείο, έξω από το Union Buildings όπου εκτίθεται η σορός του νοτιοαφρικανού ηγέτη Νέλσον Μαντέλα για δημόσιο προσκύνημα.
REUTERS / YVES HERMAN

Νοτιοαφρικανός περιμένει μέσα σε ένα λεωφορείο, έξω από το Union Buildings όπου εκτίθεται η σορός του νοτιοαφρικανού ηγέτη Νέλσον Μαντέλα για δημόσιο προσκύνημα.

ΟΗΕ: «Αποδεικτικά στοιχεία» για χρήση χημικών όπλων στη Συρία. Ο Άκε Σέλστρομ, επικεφαλής ερευνητής του ΟΗΕ για τη χρήση χημικών όπλων στη Συρία, παραδίδει την αναφορά του στον γ.γ. των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι Μουν, στα κεντρικά γραφεία του Οργανισμού στη Νέα Υόρκη. Την εκτεταμένη χρήση χημικών όπλων στο συριακό εμφύλιο, επιβεβαιώνει η έκθεση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Στην έκθεση σημειώνεται ότι σε πολλές περιπτώσεις τα θύματα αυτών των επιθέσεων ήταν είτε στρατιώτες είτε πολίτες, αλλά δεν ήταν δυνατόν να καθοριστεί με βεβαιότητα η άμεση σύνδεση μεταξύ της πλευράς που εξαπέλυε τις επιθέσεις με τα χημικά όπλα και των θυμάτων.
REUTERS / LUCAS JACKSON

Ο Άκε Σέλστρομ, επικεφαλής ερευνητής του ΟΗΕ για τη χρήση χημικών όπλων στη Συρία, παραδίδει την αναφορά του στον γ.γ. των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι Μουν, στα κεντρικά γραφεία του Οργανισμού στη Νέα Υόρκη. Την εκτεταμένη χρήση χημικών όπλων στο συριακό εμφύλιο, επιβεβαιώνει η έκθεση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Στην έκθεση σημειώνεται ότι σε πολλές περιπτώσεις τα θύματα αυτών των επιθέσεων ήταν είτε στρατιώτες είτε πολίτες, αλλά δεν ήταν δυνατόν να καθοριστεί με βεβαιότητα η άμεση σύνδεση μεταξύ της πλευράς που εξαπέλυε τις επιθέσεις με τα χημικά όπλα και των θυμάτων.