Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Τετάρτη, 04 Δεκεμβρίου 2013 19:01

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013.

Παρέλαση αυτοκρατορικών πιγκουίνων. Ένας αυτοκρατορικός πιγκουίνος μωρό ποζάρει στο φωτογραφικό φακό. Στο ζωολογικό πάρκο της Ζυρίχης, στην Ελβετία, όταν η θερμοκρασία πέφτει κάτω από 10 βαθμούς Κελσίου, επιτρέπεται στους αυτοκρατορικούς πιγκουίνους να κάνουν βόλτες ανάμεσα στους επισκέπτες. Το γεγονός αυτό ονομάζεται η «παρέλαση των πιγκουίνων».
REUTERS / ARND WIEGMANN

Ένας αυτοκρατορικός πιγκουίνος μωρό ποζάρει στο φωτογραφικό φακό. Στο ζωολογικό πάρκο της Ζυρίχης, στην Ελβετία, όταν η θερμοκρασία πέφτει κάτω από 10 βαθμούς Κελσίου, επιτρέπεται στους αυτοκρατορικούς πιγκουίνους να κάνουν βόλτες ανάμεσα στους επισκέπτες. Το γεγονός αυτό ονομάζεται η «παρέλαση των πιγκουίνων».

Πυρκαγιά σε αποθήκη ειδών ρουχισμού στη Θεσσαλονίκη. Μεγάλης έκτασης πυρκαγιά ξέσπασε την Τετάρτη σε αποθήκη στην οδό Γιαννιτσών στη δυτική είσοδο της Θεσσαλονίκης, προκαλώντας αναστάτωση στους κατοίκους της περιοχής και κινητοποίηση της πυροσβεστικής.
FOSPHOTOS / Konstantinos Tsakalidis

Μεγάλης έκτασης πυρκαγιά ξέσπασε την Τετάρτη σε αποθήκη στην οδό Γιαννιτσών στη δυτική είσοδο της Θεσσαλονίκης, προκαλώντας αναστάτωση στους κατοίκους της περιοχής και κινητοποίηση της πυροσβεστικής.

Ταϊλάνδη: Διαδηλωτές καθαρίζουν τους δρόμους για τα γενέθλια του βασιλιά. Διαδηλωτές καθαρίζουν τους δρόμους γύρω από το μνημείο Δημοκρατίας, μετά από εβδομάδες διαδηλώσεων και συγκρούσεων με την αστυνομία στο κέντρο της Μπανγκόγκ. Έπειτα από αρκετές ημέρες βιαιοτήτων, η κυβέρνηση θέλησε χθες να εκτονώσει την αντιπαράθεση διατάσσοντας την αστυνομία να υποχωρήσει  και να αφήσει τους διαδηλωτές να μπουν σε κρατικές υπηρεσίες τις οποίες πολιορκούσαν στην προσπάθειά τους να ρίξουν την κυβέρνηση.
REUTERS / DAMIR SAGOLJ

Διαδηλωτές καθαρίζουν τους δρόμους γύρω από το μνημείο Δημοκρατίας, μετά από εβδομάδες διαδηλώσεων και συγκρούσεων με την αστυνομία στο κέντρο της Μπανγκόγκ. Έπειτα από αρκετές ημέρες βιαιοτήτων, η κυβέρνηση θέλησε χθες να εκτονώσει την αντιπαράθεση διατάσσοντας την αστυνομία να υποχωρήσει  και να αφήσει τους διαδηλωτές να μπουν σε κρατικές υπηρεσίες τις οποίες πολιορκούσαν στην προσπάθειά τους να ρίξουν την κυβέρνηση.

Ντύθηκε στα «λευκά» η Πάρνηθα. Στιγμιότυπο από τη χιονισμένη Πάρνηθα.
EUROKINISSI / ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Στιγμιότυπο από τη χιονισμένη Πάρνηθα.

Ιππική επίδειξη στην Ισπανία. Αναβάτης κάνει προθέρμανση λίγο πριν συμμετάσχει στη διοργάνωση «Sicab International Pre Horse Fair» στη Σεβίλλη της Ισπανίας.
REUTERS / Marcelo del Pozo

Αναβάτης κάνει προθέρμανση λίγο πριν συμμετάσχει στη διοργάνωση «Sicab International Pre Horse Fair» στη Σεβίλλη της Ισπανίας.

Εντυπωσιακό πέπλο από σύννεφα στο Γκράντ Κάνιον. Θέα ενός σπάνιου φαινομένου «αντίστροφης θερμοκρασίας» στο φαράγγι του Γκράντ Κάνιον, όπως φαίνεται από το Desert View Point, στο South Rim στο Εθνικό Πάρκο του Γκράντ Κάνιον, στην Αριζόνα. Το φαράγγι γέμισε από σύννεφα καθώς κατά τη διάρκεια του φαινομένου αυτού, ο θερμός αέρας που βρίσκεται στα πάνω στρώματα της ατμόσφαιρας, παγιδεύει κρύο αέρα από κάτω, με αποτέλεσμα να σχηματίζεται ομίχλη κοντά στο έδαφος.
REUTERS / HANDOUT

Θέα ενός σπάνιου φαινομένου «αντίστροφης θερμοκρασίας» στο φαράγγι του Γκράντ Κάνιον, όπως φαίνεται από το Desert View Point, στο South Rim στο Εθνικό Πάρκο του Γκράντ Κάνιον, στην Αριζόνα. Το φαράγγι γέμισε από σύννεφα καθώς κατά τη διάρκεια του φαινομένου αυτού, ο θερμός αέρας που βρίσκεται στα πάνω στρώματα της ατμόσφαιρας, παγιδεύει κρύο αέρα από κάτω, με αποτέλεσμα να σχηματίζεται ομίχλη κοντά στο έδαφος.

Γαλλία: 1.700  διαφορετικά είδη ζώων στον ιδιωτικό ζωολογικό κήπο Palmyre. Ένας γορίλας τρώει φρούτα στον ιδιωτικό ζωολογικό κήπο Palmyre, στο πευκόδασος Les Mathes, στη δυτική Γαλλία. Ο ιδιωτικός κήπος, έκτασης 44 στρεμμάτων, άνοιξε το 1966 και φιλοξενεί περίπου 1.700 διαφορετικά είδη ζώων. Κάθε χρόνο υποδέχεται περίπου 800.000 επισκέπτες. Ο ζωολογικός κήπος Palmyre συμμετέχει σε 40 ευρωπαϊκά προγράμματα αναπαραγωγής ζώων και παρέχει χρηματοδότηση για τη διατήρηση των απειλούμενων ειδών.
REUTERS / REGIS DUVIGNAU

Ένας γορίλας τρώει φρούτα στον ιδιωτικό ζωολογικό κήπο Palmyre, στο πευκόδασος Les Mathes, στη δυτική Γαλλία. Ο ιδιωτικός κήπος, έκτασης 44 στρεμμάτων, άνοιξε το 1966 και φιλοξενεί περίπου 1.700 διαφορετικά είδη ζώων. Κάθε χρόνο υποδέχεται περίπου 800.000 επισκέπτες. Ο ζωολογικός κήπος Palmyre συμμετέχει σε 40 ευρωπαϊκά προγράμματα αναπαραγωγής ζώων και παρέχει χρηματοδότηση για τη διατήρηση των απειλούμενων ειδών.

Νυχτερινή βόλτα στη νέα παραλία Θεσσαλονίκης. Νυχτερινή βόλτα στη νέα παραλία Θεσσαλονίκης.
FOSPHOTOS / Konstantinos Tsakalidis

Νυχτερινή βόλτα στη νέα παραλία Θεσσαλονίκης.

Θ. Πελεγρίνης: Είμαι περήφανος για τους υπαλλήλους του ΕΚΠΑ. Μιλώντας σε εκδήλωση των διοικητικών υπαλλήλων στην Αίθουσα Τελετών του κεντρικού κτηρίου του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ο  Πρύτανης κ. Θ. Πελεγρίνης επεσήμανε ότι η ηγεσία του υπουργείου «έχει υποπέσει σε σωρεία λαθών», ενώ δήλωσε πως αισθάνεται «δέος» απέναντι στους υπαλλήλους «που δίνουν το αίμα τους για να σώσουν τη σάρκα τους». «Δεν ξέρω αν θα είμαι αύριο εδώ, αλλά είμαι περήφανος για τους υπαλλήλους του ιδρύματος» τόνισε.
FOSPHOTOS / Angeliki Panagiotou

Μιλώντας σε εκδήλωση των διοικητικών υπαλλήλων στην Αίθουσα Τελετών του κεντρικού κτηρίου του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ο  Πρύτανης κ. Θ. Πελεγρίνης επεσήμανε ότι η ηγεσία του υπουργείου «έχει υποπέσει σε σωρεία λαθών», ενώ δήλωσε πως αισθάνεται «δέος» απέναντι στους υπαλλήλους «που δίνουν το αίμα τους για να σώσουν τη σάρκα τους». «Δεν ξέρω αν θα είμαι αύριο εδώ, αλλά είμαι περήφανος για τους υπαλλήλους του ιδρύματος» τόνισε.

Γερμανία: Ψάρεμα στη λίμνη Τσίμσι. Ο 79χρονος ψαράς Χόρστ Σάμπερ, ο μεγαλύτερος ψαράς σε ηλικία της περιοχής, και ο Φίλιπ Μπόες, μαζεύουν τα δίχτυα τους στη λίμνη Τσίμσι, κοντά στο Πρίεν, στη νότια Γερμανία. Ο Σάμπερ ψαρεύει στη λίμνη αυτή από το 1953 και εκτρέφει ψάρια από το 1964.
REUTERS / MICHAELA REHLE

Ο 79χρονος ψαράς Χόρστ Σάμπερ, ο μεγαλύτερος ψαράς σε ηλικία της περιοχής, και ο Φίλιπ Μπόες, μαζεύουν τα δίχτυα τους στη λίμνη Τσίμσι, κοντά στο Πρίεν, στη νότια Γερμανία. Ο Σάμπερ ψαρεύει στη λίμνη αυτή από το 1953 και εκτρέφει ψάρια από το 1964.

Λίβανος: Δολοφονία ηγετικού στελέχους της Χεζμπολάχ. Μία γυναίκα πετά ρύζι καθώς μέλη της Χεζμπολάχ του Λιβάνου κουβαλούν τη σωρό του ηγέτη τους Χάσαν Χάουλο Αλ Λακίς, κατά τη διάρκεια της κηδείας του στο Μπαλντέκ, στην κοιλάδα Μπέκα του Λιβάνου. Τη δολοφονία ενός από τους ηγέτες της ανακοίνωσε σήμερα η Χεζμπολάχ του Λιβάνου, επιρρίπτοντας ευθέως την ευθύνη στο Ισραήλ. Ο Χάσαν Χάουλο Αλ Λακίς, ο οποίος δολοφονήθηκε το βράδυ της Τετάρτης κοντά στο σπίτι του στην περιοχή Χάνταθ, ανατολικά της Βηρυτού, λίγο μετά από τηλεοπτική συνέντευξη του αρχηγού του κόμματος.
REUTERS / MOHAMED AZAKIR

Μία γυναίκα πετά ρύζι καθώς μέλη της Χεζμπολάχ του Λιβάνου κουβαλούν τη σωρό του ηγέτη τους Χάσαν Χάουλο Αλ Λακίς, κατά τη διάρκεια της κηδείας του στο Μπαλντέκ, στην κοιλάδα Μπέκα του Λιβάνου. Τη δολοφονία ενός από τους ηγέτες της ανακοίνωσε σήμερα η Χεζμπολάχ του Λιβάνου, επιρρίπτοντας ευθέως την ευθύνη στο Ισραήλ. Ο Χάσαν Χάουλο Αλ Λακίς, ο οποίος δολοφονήθηκε το βράδυ της Τετάρτης κοντά στο σπίτι του στην περιοχή Χάνταθ, ανατολικά της Βηρυτού, λίγο μετά από τηλεοπτική συνέντευξη του αρχηγού του κόμματος.