Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Πέμπτη, 05 Δεκεμβρίου 2013 19:07

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013.

Παγκόσμια Πολιτιστική Κληρονομιά της Ιαπωνίας το όρος Φούτζι. Φωτογραφία από αεροπλάνο της κορυφής του όρους Φούτζι που έχει καλυφθεί από χιόνι. Το βουνό Φούτζι, φτάνει τα 3.776 μέτρα και είναι το ψηλότερο βουνό της Ιαπωνίας. Τον Ιούνιο του 2013 χαρακτηρίστηκε Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την UNESCO.
REUTERS / ISSEI KATO

Φωτογραφία από αεροπλάνο της κορυφής του όρους Φούτζι που έχει καλυφθεί από χιόνι. Το βουνό Φούτζι, φτάνει τα 3.776 μέτρα και είναι το ψηλότερο βουνό της Ιαπωνίας. Τον Ιούνιο του 2013 χαρακτηρίστηκε Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την UNESCO.

Μόσχα: Στα λευκά η Κόκκινη Πλατεία. Ένας μικροπωλητής καθαρίζει το χίονι από τα γλειφιτζούρια που πουλά στην Κόκκινη Πλατεία, στο κέντρο της Μόσχας.
REUTERS / MAXIM SHEMETOV

Ένας μικροπωλητής καθαρίζει το χίονι από τα γλειφιτζούρια που πουλά στην Κόκκινη Πλατεία, στο κέντρο της Μόσχας.

Σφοδρή κακοκαιρία στη Βρετανία. Άνθρωποι προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τους ισχυρούς ανέμους που έπληξαν τις ακτές της βόρειας Ουαλίας. Η κακοκαιρία θεωρείται από τις χειρότερες των τελευταίων ετών στην περιοχή, ενώ πολλά προβλήματα δημιουργήθηκαν στις μεταφορές και την ηλεκτροδότηση.
REUTERS / PHIL NOBLE

Άνθρωποι προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τους ισχυρούς ανέμους που έπληξαν τις ακτές της βόρειας Ουαλίας. Η κακοκαιρία θεωρείται από τις χειρότερες των τελευταίων ετών στην περιοχή, ενώ πολλά προβλήματα δημιουργήθηκαν στις μεταφορές και την ηλεκτροδότηση.

Street art στο Κάιρο. Το γκράφιτι της φωτογραφίας - αγνώστου καλλιτέχνη- αποτελεί σχόλιο για τη φτώχεια, τους αστέγους και γενικότερα την οικονομική κατάσταση στην Αίγυπτο.
REUTERS / AMR ABDALLAH DALSH

Το γκράφιτι της φωτογραφίας - αγνώστου καλλιτέχνη- αποτελεί σχόλιο για τη φτώχεια, τους αστέγους και γενικότερα την οικονομική κατάσταση στην Αίγυπτο.

Βρετανία: Παιχνίδια κάτω από το νερό. Γκρίζες φώκιες παίζουν κάτω από το νερό, στα ανοιχτά της ακτής Νορθχάμπερλαντ, στα νησιά Φάρν, στη βόρεια Αγγλία. Τα νησιά Φάρν, στα ανοιχτά των ακτών της βορειοανατολικής Αγγλίας, αποτελούν καταφύγιο για μία τεράστια ποικιλία άγριας ζωής. Τα νησιά είναι υπό την προστασία και ιδιοκτησία της βρετανικής φιλανθρωπικής οργάνωσης διατήρησης άγριας ζωής National Trust και φιλοξενούν περίπου 23 διαφορετικά είδη θαλάσσιων πουλιών καθώς και ένα μεγάλο αριθμό από γκρίζες φώκιες.
REUTERS / NIGEL RODDIS

Γκρίζες φώκιες παίζουν κάτω από το νερό, στα ανοιχτά της ακτής Νορθχάμπερλαντ, στα νησιά Φάρν, στη βόρεια Αγγλία. Τα νησιά Φάρν, στα ανοιχτά των ακτών της βορειοανατολικής Αγγλίας, αποτελούν καταφύγιο για μία τεράστια ποικιλία άγριας ζωής. Τα νησιά είναι υπό την προστασία και ιδιοκτησία της βρετανικής φιλανθρωπικής οργάνωσης διατήρησης άγριας ζωής National Trust και φιλοξενούν περίπου 23 διαφορετικά είδη θαλάσσιων πουλιών καθώς και ένα μεγάλο αριθμό από γκρίζες φώκιες.

Η Sunny αναστάτωσε τον Λευκό Οίκο. Ένα απρόοπτο γεγονός συνέβη κατά τη διάρκεια μια συνηθισμένης εθιμοτυπικής επίσκεψης παιδιών στον Λευκό Οίκο για να θαυμάσουν τη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση. Η σκυλίτσα Sunny πάνω στον ενθουσιασμό της προσέγγισε ένα δίχρονο κοριτσάκι, το οποίο έπεσε στο δάπεδο. Στο στιγμιότυπο η Μισέλ Ομπάμα, τραβώντας το λουρί, προσπαθεί να συγκρατήσει τη ζωηρή Sunny.
REUTERS / JASON REED

Ένα απρόοπτο γεγονός συνέβη κατά τη διάρκεια μια συνηθισμένης εθιμοτυπικής επίσκεψης παιδιών στον Λευκό Οίκο για να θαυμάσουν τη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση. Η σκυλίτσα Sunny πάνω στον ενθουσιασμό της προσέγγισε ένα δίχρονο κοριτσάκι, το οποίο έπεσε στο δάπεδο. Στο στιγμιότυπο η Μισέλ Ομπάμα, τραβώντας το λουρί, προσπαθεί να συγκρατήσει τη ζωηρή Sunny.

Prelude: Το μεγαλύτερο «πλοίο» που έχει κατασκευαστεί ποτέ. Το Prelude της Shell βρέθηκε για πρώτη φορά στο νερό στα ναυπηγεία όπου κατασκευάζεται στη Νότια Κορέα  και το αντικείμενό του θα είναι ο τομέας της παραγωγής φυσικού αερίου, από το 2017 και μετά. Για την ακρίβεια, το Prelude δεν αποτελεί ακριβώς «πλοίο», αλλά πλωτή εγκατάσταση FLNG (πλωτή πλατφόρμα υγροποιημένου φυσικού αερίου). Το βάρος του, στους 600.000 τόννους (εκ των οποίων οι 260.000 ατσάλι), είναι περίπου εξαπλάσιο ενός αεροπλανοφόρου, το μήκος του είναι 488 μέτρα και το πλάτος του 74.
Reuters / HANDOUT

Το Prelude της Shell βρέθηκε για πρώτη φορά στο νερό στα ναυπηγεία όπου κατασκευάζεται στη Νότια Κορέα  και το αντικείμενό του θα είναι ο τομέας της παραγωγής φυσικού αερίου, από το 2017 και μετά. Για την ακρίβεια, το Prelude δεν αποτελεί ακριβώς «πλοίο», αλλά πλωτή εγκατάσταση FLNG (πλωτή πλατφόρμα υγροποιημένου φυσικού αερίου). Το βάρος του, στους 600.000 τόννους (εκ των οποίων οι 260.000 ατσάλι), είναι περίπου εξαπλάσιο ενός αεροπλανοφόρου, το μήκος του είναι 488 μέτρα και το πλάτος του 74.

Ταϊλάνδη: Εορτασμοί για τα γενέθλια του Βασιλιά. Βασιλικοί φρουροί παρελαύνουν κατά τη διάρκεια των εορτασμών για τα 86α γενέθλια του βασιλιά Μπουμιμπόλ Αντουλγιαντέι στο παλάτι Κλάι Κανγκουόν, στην επαρχία Πρατσουάπ Κίρι Καν. Ο Μπουμιμπόλ Αντουλγιαντέι απηύθυνε έκκληση για σταθερότητα στους πολίτες «Όλοι οι πολίτες πρέπει να μείνουν προσηλωμένοι στο καθήκον τους και να αναλογιστούν τις ευθύνες τους για το κοινό μας συμφέρον, που είναι η ασφάλεια και η σταθερότητα στη χώρα», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο βασιλιάς.
REUTERS / ATHIT PERAWONGMETHA

Βασιλικοί φρουροί παρελαύνουν κατά τη διάρκεια των εορτασμών για τα 86α γενέθλια του βασιλιά Μπουμιμπόλ Αντουλγιαντέι στο παλάτι Κλάι Κανγκουόν, στην επαρχία Πρατσουάπ Κίρι Καν. Ο Μπουμιμπόλ Αντουλγιαντέι απηύθυνε έκκληση για σταθερότητα στους πολίτες «Όλοι οι πολίτες πρέπει να μείνουν προσηλωμένοι στο καθήκον τους και να αναλογιστούν τις ευθύνες τους για το κοινό μας συμφέρον, που είναι η ασφάλεια και η σταθερότητα στη χώρα», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο βασιλιάς.

Ντράγκι; Σταθερή η πρόβλεψη της ΕΚΤ για ύφεση στο 0,4%. «Καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένος ο Νέος Χρόνος» ευχήθηκε ο Μάριο Ντράγκι στη συνέντευξη Τύπου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, σημειώνοντας πως αυτή αποτελεί την τελευταία της χρονιάς. Ο Ντράγκι επανέλαβε πως η Ευρωζώνη ενδεχομένως να βιώσει μία παρατεταμένη περίοδο χαμηλού πληθωρισμού. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΕΚΤ, η ανάπτυξη στην περιοχή της Ευρωζώνης θα κυμανθεί στο 1,1% το 2014, έναντι προηγούμενης εκτίμησης του 1%, ενώ για φέτος διατηρεί σταθερή την πρόβλεψή της για ύφεση στο 0,4%.
REUTERS / KAI PFAFFENBACH

«Καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένος ο Νέος Χρόνος» ευχήθηκε ο Μάριο Ντράγκι στη συνέντευξη Τύπου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, σημειώνοντας πως αυτή αποτελεί την τελευταία της χρονιάς. Ο Ντράγκι επανέλαβε πως η Ευρωζώνη ενδεχομένως να βιώσει μία παρατεταμένη περίοδο χαμηλού πληθωρισμού. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΕΚΤ, η ανάπτυξη στην περιοχή της Ευρωζώνης θα κυμανθεί στο 1,1% το 2014, έναντι προηγούμενης εκτίμησης του 1%, ενώ για φέτος διατηρεί σταθερή την πρόβλεψή της για ύφεση στο 0,4%.

Ταϊλάνδη: Οι διαδηλωτές γιορτάζουν τα γενέθλια του βασιλιά. Αντικυβερνητικοί διαδηλωτές κρατούν κεριά κατά τη διάρκεια των εορτασμών για τα 86α γενέθλια του βασιλιά Μπουμιμπόλ Αντουλγιαντέι στο κτιριακό συγκρότημα της έδρας της κυβέρνησης στην Μπανγκόγκ. Ο Μπουμιμπόλ Αντουλγιαντέι απηύθυνε έκκληση για σταθερότητα στους πολίτες «Όλοι οι πολίτες πρέπει να μείνουν προσηλωμένοι στο καθήκον τους και να αναλογιστούν τις ευθύνες τους για το κοινό μας συμφέρον, που είναι η ασφάλεια και η σταθερότητα στη χώρα», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο βασιλιάς.
REUTERS / DYLAN MARTINEZ

Αντικυβερνητικοί διαδηλωτές κρατούν κεριά κατά τη διάρκεια των εορτασμών για τα 86α γενέθλια του βασιλιά Μπουμιμπόλ Αντουλγιαντέι στο κτιριακό συγκρότημα της έδρας της κυβέρνησης στην Μπανγκόγκ. Ο Μπουμιμπόλ Αντουλγιαντέι απηύθυνε έκκληση για σταθερότητα στους πολίτες «Όλοι οι πολίτες πρέπει να μείνουν προσηλωμένοι στο καθήκον τους και να αναλογιστούν τις ευθύνες τους για το κοινό μας συμφέρον, που είναι η ασφάλεια και η σταθερότητα στη χώρα», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο βασιλιάς.

Ισχυρή καταιγίδα πλήττει τη Γερμανία. Κόσμος προσπαθεί να περπατήσει στην παραλία North Sea κοντά στην πόλη Νόρντιτς. Ισχυρή καταιγίδα πλήττει τη Γερμανία  με σφοδρές βροχοπτώσεις και χιονοπτώσεις. Στις ακτές της χώρας στα βόρεια προετοιμάζονται για το ενδεχόμενο πλημμυρών. Σύμφωνα με τη γερμανική μετεωρολογική υπηρεσία, οι καιρικές συνθήκες θα επιδεινώνονται μέχρι και το βράδυ της Παρασκευής.
REUTERS / INA FASSBENDER

Κόσμος προσπαθεί να περπατήσει στην παραλία North Sea κοντά στην πόλη Νόρντιτς. Ισχυρή καταιγίδα πλήττει τη Γερμανία  με σφοδρές βροχοπτώσεις και χιονοπτώσεις. Στις ακτές της χώρας στα βόρεια προετοιμάζονται για το ενδεχόμενο πλημμυρών. Σύμφωνα με τη γερμανική μετεωρολογική υπηρεσία, οι καιρικές συνθήκες θα επιδεινώνονται μέχρι και το βράδυ της Παρασκευής.