Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Τρίτη, 03 Δεκεμβρίου 2013 19:01

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013.

Βερολίνο: Χριστουγεννιάτικο πνεύμα σε ενυδρείο. Δύτης ντυμένος Άγιος Βασίλης ποζάρει μαζί με ένα σαλάχι, στο Ενυδρείο Sea Life στο Βερολίνο.
REUTERS / FABRIZIO BENSCH

Δύτης ντυμένος Άγιος Βασίλης ποζάρει μαζί με ένα σαλάχι, στο Ενυδρείο Sea Life στο Βερολίνο.

Σφοδρή κακοκαιρία σε όλη τη χώρα. Συνεχίζονται τα προβλήματα από την κακοκαιρία σε διάφορες περιοχές της χώρας. Λόγω των ισχυρών ανέμων, η Πυροσβεστική έχει δεχθεί 700 κλήσεις για κοπές δέντρων και αφαίρεση αντικειμένων στην Αττική. Στη φωτογραφία στιγμιότυπο από τη μαρίνα Φλοίσβου.
EUROKINISSI / ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Συνεχίζονται τα προβλήματα από την κακοκαιρία σε διάφορες περιοχές της χώρας. Λόγω των ισχυρών ανέμων, η Πυροσβεστική έχει δεχθεί 700 κλήσεις για κοπές δέντρων και αφαίρεση αντικειμένων στην Αττική. Στη φωτογραφία στιγμιότυπο από τη μαρίνα Φλοίσβου.

Πορεία στο κέντρο της Αθήνας στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας ΑμεΑ. Πορεία στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποιούν άτομα με αναπηρία και οι οικογένειές τους στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας ΑμεΑ. Οι διαδηλωτές ξεκίνησαν από την οδό Κοραή, έφθασαν στη Βουλή και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς το Μέγαρο Μαξίμου, στο οποίο δεν κατάφεραν να φθάσουν, καθώς η πορεία τους ανακόπηκε από την αστυνομία.
REUTERS / JOHN KOLESIDIS

Πορεία στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποιούν άτομα με αναπηρία και οι οικογένειές τους στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας ΑμεΑ. Οι διαδηλωτές ξεκίνησαν από την οδό Κοραή, έφθασαν στη Βουλή και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς το Μέγαρο Μαξίμου, στο οποίο δεν κατάφεραν να φθάσουν, καθώς η πορεία τους ανακόπηκε από την αστυνομία.

Επίτιμο μέλος της Ακαδημίας Αθηνών ο Μίκης Θεοδωράκης. Η ολομέλεια της Ακαδημίας Αθηνών εξέλεξε τον Μίκη Θεοδωράκη ως επίτιμο μέλος της, κατά τη συνεδρία της που έγινε στις 30 Μαΐου. Κατά τη σημερινή εκδήλωση, η ολομέλεια των Ακαδημαϊκών παρέθεσε αποτίμηση του σπουδαίου έργου του συνθέτη,  για το οποίο έλαβε αυτή την τιμή.
EUROKINISSI / ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ

Η ολομέλεια της Ακαδημίας Αθηνών εξέλεξε τον Μίκη Θεοδωράκη ως επίτιμο μέλος της, κατά τη συνεδρία της που έγινε στις 30 Μαΐου. Κατά τη σημερινή εκδήλωση, η ολομέλεια των Ακαδημαϊκών παρέθεσε αποτίμηση του σπουδαίου έργου του συνθέτη,  για το οποίο έλαβε αυτή την τιμή.

Καταγραφή ζημιών στο Άργος. Κάτοικος καθαρίζει τις λάσπες από την πλημμύρα στο Άργος. Στο μεταξύ, συγκροτήθηκε επιτροπή αποτελούμενη από Μηχανικούς της Π.Ε. Αργολίδας και του Δήμου Άργους Μυκηνών μαζί με τον αντιδήμαρχο Πέτρο Μαρλαγκούτσο, με στόχο την καταγραφή και αποτίμηση των ζημιών σε κτήρια – επαγγελματικούς χώρους λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων της 1ης Δεκεμβρίου 2013.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Κάτοικος καθαρίζει τις λάσπες από την πλημμύρα στο Άργος. Στο μεταξύ, συγκροτήθηκε επιτροπή αποτελούμενη από Μηχανικούς της Π.Ε. Αργολίδας και του Δήμου Άργους Μυκηνών μαζί με τον αντιδήμαρχο Πέτρο Μαρλαγκούτσο, με στόχο την καταγραφή και αποτίμηση των ζημιών σε κτήρια – επαγγελματικούς χώρους λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων της 1ης Δεκεμβρίου 2013.

Καλιφόρνια: Προς πτώχευση οδεύει η πόλη Desert Hot Springs. Ο καλλιτέχνης Τζον Κόλμαν ζωγραφίζει ζώα σε μία τοιχογραφία έξω από την κλινική ζώων «Σώστε ένα Ζώο» στο Desert Hot Springs στην Καλιφόρνια. Η πόλη αυτή της Καλιφόρνιας, μία πόλη 26.000 κατοίκων, περίπου 170 χλμ ανατολικά του Λος Άντζελες, ανακοίνωσε στις 12 Νοεμβρίου ότι μέχρι το Μάρτιο θα εξαντληθούν τα χρήματά της λόγω κόστους μισθών και συντάξεων και θα αναγκαστεί και αυτή μαζί με άλλες αμερικανικές πόλεις να κάνει αίτηση πτώχευσης.
REUTERS / KEVORK DJANSEZIAN

Ο καλλιτέχνης Τζον Κόλμαν ζωγραφίζει ζώα σε μία τοιχογραφία έξω από την κλινική ζώων «Σώστε ένα Ζώο» στο Desert Hot Springs στην Καλιφόρνια. Η πόλη αυτή της Καλιφόρνιας, μία πόλη 26.000 κατοίκων, περίπου 170 χλμ ανατολικά του Λος Άντζελες, ανακοίνωσε στις 12 Νοεμβρίου ότι μέχρι το Μάρτιο θα εξαντληθούν τα χρήματά της λόγω κόστους μισθών και συντάξεων και θα αναγκαστεί και αυτή μαζί με άλλες αμερικανικές πόλεις να κάνει αίτηση πτώχευσης.

Δυτική Αυστραλία: Η χώρα του σιδήρου. Φορτηγό διασχίζει ένα χωματόδρομο στην περιοχή Πιλμπάρα στη δυτική Αυστραλία. Η περιοχή αυτή, είναι στο μέγεθος της Ισπανίας και έχει τα μεγαλύτερα κοιτάσματα σιδηρομεταλλέυματος, προμηθεύοντας σχεδόν το 45% του ορυκτού στην παγκόσμια αγορά.
REUTERS / DAVID GRAY

Φορτηγό διασχίζει ένα χωματόδρομο στην περιοχή Πιλμπάρα στη δυτική Αυστραλία. Η περιοχή αυτή, είναι στο μέγεθος της Ισπανίας και έχει τα μεγαλύτερα κοιτάσματα σιδηρομεταλλέυματος, προμηθεύοντας σχεδόν το 45% του ορυκτού στην παγκόσμια αγορά.

Ουκρανία: Χιλιάδες διαδηλωτές έξω από το Κοινοβούλιο. Διαδηλωτές είναι συγκεντρωμένοι στην πλατεία Ανεξαρτησίας του Κιέβου. Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς αναχώρησε από τη χώρα του για προγραμματισμένη επίσκεψή του στην Κίνα την Τρίτη την ώρα που η ένταση κλιμακώνεται.
REUTERS / SERGII POLEZHAKA

Διαδηλωτές είναι συγκεντρωμένοι στην πλατεία Ανεξαρτησίας του Κιέβου. Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς αναχώρησε από τη χώρα του για προγραμματισμένη επίσκεψή του στην Κίνα την Τρίτη την ώρα που η ένταση κλιμακώνεται.

Πτώση δένδρου στην οδό Σταδίου. Πυροσβέστες κόβουν και μετακινούν τα κλαδιά δένδρου που έχει πέσει στην οδού Σταδίου, στο κέντρο της Αθήνας. Θυελλώδεις άνεμοι έχουν δημιουργήσει αρκετά προβλήματα σε γειτονιές της πρωτεύουσας.
ΑΠΕ ΜΠΕ / ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Πυροσβέστες κόβουν και μετακινούν τα κλαδιά δένδρου που έχει πέσει στην οδού Σταδίου, στο κέντρο της Αθήνας. Θυελλώδεις άνεμοι έχουν δημιουργήσει αρκετά προβλήματα σε γειτονιές της πρωτεύουσας.

Δυνατός αέρας «ξήλωσε» την ελληνική σημαία από τη Βουλή. Ο δυνατός αέρας έριξε την ελληνική σημαία από τον ιστό που είναι στην κορυφή του κτηρίου του Κοινοβουλίου την Τρίτη. Στο στιγμιότυπο συνεργείο εργατών αποκαθιστούν την σημαία στον ιστό της.
Eurokinissi / ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ο δυνατός αέρας έριξε την ελληνική σημαία από τον ιστό που είναι στην κορυφή του κτηρίου του Κοινοβουλίου την Τρίτη. Στο στιγμιότυπο συνεργείο εργατών αποκαθιστούν την σημαία στον ιστό της.

Επίσκεψη του αντιπροέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν στην Ιαπωνία. Ο ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε υποδέχεται τον αντιπροέδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψης του αμερικανού αντιπροέδρου στο Τόκιο. Ιδιαίτερα ανήσυχος για τη ζώνη εναερίου ελέγχου που καθιέρωσε το Πεκίνο πάνω από την Ανατολική Σινική Θάλασσα, μια απόφαση που προκάλεσε διπλωματική ένταση κυρίως με την Ιαπωνία, δήλωσε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.
REUTERS / POOL

Ο ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε υποδέχεται τον αντιπροέδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψης του αμερικανού αντιπροέδρου στο Τόκιο. Ιδιαίτερα ανήσυχος για τη ζώνη εναερίου ελέγχου που καθιέρωσε το Πεκίνο πάνω από την Ανατολική Σινική Θάλασσα, μια απόφαση που προκάλεσε διπλωματική ένταση κυρίως με την Ιαπωνία, δήλωσε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.