Multimedia

Ο πρώτος και τελευταίος κινηματογράφος του Πάουελ Ρίβερ

Πέμπτη, 28 Νοεμβρίου 2013 13:34

Το Θέατρο Πατρίσια συμπλήρωσε φέτος εκατό χρόνια αδιάλειπτης λειτουργίας. Ήταν ο πρώτος κινηματογράφος που χτίστηκε στην περιοχή Πάουελ Ρίβερ στην επαρχία της Βρετανικής Κολομβίας του Καναδά και τα πρώτα χρόνια ψυχαγωγούσε το κοινό με βουβές ταινίες, παραστάσεις βοντεβίλ, ακόμη και με αγώνες πυγμαχίας. Αν και με την πάροδο των χρόνων άνοιξαν πολλοί αντίστοιχοι χώροι στην πόλη, το Θέατρο Πατρίσια είναι το μόνο που παραμένει σε λειτουργία συνεχίζοντας να φιλοξενεί μία ευρεία γκάμα εκδηλώσεων, από κινηματογραφικές προβολές μέχρι κονσέρτα και θεατρικές παραστάσεις.

Ο πρώτος και τελευταίος κινηματογράφος . Η ιδιοκτήτρια του κινηματογράφου, Αν Νέλσον κρατά μια διαφάνεια από την ταινία «Καζαμπλάνκα». 
REUTERS / ANDY CLARK

Η ιδιοκτήτρια του κινηματογράφου, Αν Νέλσον κρατά μια διαφάνεια από την ταινία «Καζαμπλάνκα». 

Ο πρώτος και τελευταίος κινηματογράφος . Το Θέατρο Πατρίσια είναι ο πρώτος κινηματογράφος που άνοιξε και τελευταίος που παραμένει σε λειτουργία στο Πάουελ Ρίβερ. 
REUTERS / ANDY CLARK

Το Θέατρο Πατρίσια είναι ο πρώτος κινηματογράφος που άνοιξε και τελευταίος που παραμένει σε λειτουργία στο Πάουελ Ρίβερ. 

Ο πρώτος και τελευταίος κινηματογράφος . Η είσοδος του Θεάτρου Πατρίσια το 1928.
REUTERS / HANDOUT

Η είσοδος του Θεάτρου Πατρίσια το 1928.

Ο πρώτος και τελευταίος κινηματογράφος . Η είσοδος του Θεάτρου Πατρίσια σήμερα.
REUTERS / ANDY CLARK

Η είσοδος του Θεάτρου Πατρίσια σήμερα.

Ο πρώτος και τελευταίος κινηματογράφος . Κάτοικοι της περιοχής παρουσιάζουν παράσταση βοντεβίλ (ελαφρό θεατρικό έργο με πολλά τραγούδια).
REUTERS / ANDY CLARK

Κάτοικοι της περιοχής παρουσιάζουν παράσταση βοντεβίλ (ελαφρό θεατρικό έργο με πολλά τραγούδια).

Ο πρώτος και τελευταίος κινηματογράφος . Η Σκάρλετ Μέρι Ρόουζ κατά τη διάρκεια παράστασης μπουρλέσκ.
REUTERS / ANDY CLARK

Η Σκάρλετ Μέρι Ρόουζ κατά τη διάρκεια παράστασης μπουρλέσκ.

Ο πρώτος και τελευταίος κινηματογράφος . Φωτογραφία του 1928 από το εσωτερικό του κινηματογράφου.
REUTERS / HANDOUT

Φωτογραφία του 1928 από το εσωτερικό του κινηματογράφου.

Ο πρώτος και τελευταίος κινηματογράφος . Η Κάρολ Αν Λίσμαν βγαίνει στη σκηνή υποδυόμενη την Μέριλιν Μονρόε σε σύντομο σκετς που προηγείται της απογευματινής κινηματογραφικής προβολής.
REUTERS / ANDY CLARK

Η Κάρολ Αν Λίσμαν βγαίνει στη σκηνή υποδυόμενη την Μέριλιν Μονρόε σε σύντομο σκετς που προηγείται της απογευματινής κινηματογραφικής προβολής.

Ο πρώτος και τελευταίος κινηματογράφος . Η Κάρολ Αν Λίσμαν τραγουδά κατά τη διάρκεια παράστασης βοντεβίλ.
REUTERS / ANDY CLARK

Η Κάρολ Αν Λίσμαν τραγουδά κατά τη διάρκεια παράστασης βοντεβίλ.

Ο πρώτος και τελευταίος κινηματογράφος . Στιγμιότυπο από πρόβα παράστασης για τον εορτασμό των 100 ετών λειτουργίας του Θεάτρου Πατρίσια, στην οποία συμμετέχουν κάτοικοι του Πάουελ Ρίβερ.
REUTERS / ANDY CLARK

Στιγμιότυπο από πρόβα παράστασης για τον εορτασμό των 100 ετών λειτουργίας του Θεάτρου Πατρίσια, στην οποία συμμετέχουν κάτοικοι του Πάουελ Ρίβερ.

Ο πρώτος και τελευταίος κινηματογράφος . Μετά από εντατικές πρόβες η παράσταση των κατοίκων παρουσιάζεται στο κοινό.
REUTERS / ANDY CLARK

Μετά από εντατικές πρόβες η παράσταση των κατοίκων παρουσιάζεται στο κοινό.

Ο πρώτος και τελευταίος κινηματογράφος . Ο τελετάρχης, Κέβιν Κουκ (δεξιά) προσπαθεί να κατεβάσει την Σούζαν Ντίξον από τη σκηνή σε αυτό το στιγμιότυπο από παράσταση του Θεάτρου Πατρίσια.
REUTERS / ANDY CLARK

Ο τελετάρχης, Κέβιν Κουκ (δεξιά) προσπαθεί να κατεβάσει την Σούζαν Ντίξον από τη σκηνή σε αυτό το στιγμιότυπο από παράσταση του Θεάτρου Πατρίσια.

Ο πρώτος και τελευταίος κινηματογράφος . Ο Κέβιν Κουκ μιλά στο κοινό λίγο πριν την έναρξη μιας παράστασης.
REUTERS / ANDY CLARK

Ο Κέβιν Κουκ μιλά στο κοινό λίγο πριν την έναρξη μιας παράστασης.

Ο πρώτος και τελευταίος κινηματογράφος . Το κοινό περιμένει την έναρξη της προβολής της κινηματογραφικής ταινίας του 1952, «Τραγουδώντας στη Βροχή». Ο κινηματογράφος εκτός από τις προβολές των σύγχρονων ταινιών, συμπεριλαμβάνει συχνά στο πρόγραμμά του ορισμένα κλασικά φιλμ.
REUTERS / ANDY CLARK

Το κοινό περιμένει την έναρξη της προβολής της κινηματογραφικής ταινίας του 1952, «Τραγουδώντας στη Βροχή». Ο κινηματογράφος εκτός από τις προβολές των σύγχρονων ταινιών, συμπεριλαμβάνει συχνά στο πρόγραμμά του ορισμένα κλασικά φιλμ.

Ο πρώτος και τελευταίος κινηματογράφος . Ο Τζιμ Ντίξον παίζει πιάνο όσο το κοινό περιμένει την έναρξη μιας προβολής. Ο Ντίξον ψυχαγωγεί το κοινό και στα διαλείμματα. 
REUTERS / ANDY CLARK

Ο Τζιμ Ντίξον παίζει πιάνο όσο το κοινό περιμένει την έναρξη μιας προβολής. Ο Ντίξον ψυχαγωγεί το κοινό και στα διαλείμματα. 

Ο πρώτος και τελευταίος κινηματογράφος . Καθίσματα του 1928 βρίσκονται τοποθετημένα μπροστά από τη σκηνή. Τα καθίσματα που χρησιμοποιούνται πλέον κατασκευάστηκαν τη δεκαετία του 1940 και αποκτήθηκαν από ένα θέατρο στο Βανκούβερ που τα διέθεσε προς πώληση λόγω ανακαίνισης.
REUTERS / ANDY CLARK

Καθίσματα του 1928 βρίσκονται τοποθετημένα μπροστά από τη σκηνή. Τα καθίσματα που χρησιμοποιούνται πλέον κατασκευάστηκαν τη δεκαετία του 1940 και αποκτήθηκαν από ένα θέατρο στο Βανκούβερ που τα διέθεσε προς πώληση λόγω ανακαίνισης.

Ο πρώτος και τελευταίος κινηματογράφος . Ο κάτοικος της περιοχής Νικ Σίμονς κάνει πρόβα με το τσέλο του.
REUTERS / ANDY CLARK

Ο κάτοικος της περιοχής Νικ Σίμονς κάνει πρόβα με το τσέλο του.

Ο πρώτος και τελευταίος κινηματογράφος . Στιγμιότυπο από τις πρόβες των μουσικών για μια συναυλία κλασικής μουσικής.
REUTERS / ANDY CLARK

Στιγμιότυπο από τις πρόβες των μουσικών για μια συναυλία κλασικής μουσικής.

Ο πρώτος και τελευταίος κινηματογράφος . Ένα αγόρι παίζει παιχνίδια σε κινητό τηλέφωνο, καθώς η μητέρα του συμμετέχει στις πρόβες για την εορταστική παράσταση για τα εκατό χρόνια του Θεάτρου Πατρίσια.
REUTERS / ANDY CLARK

Ένα αγόρι παίζει παιχνίδια σε κινητό τηλέφωνο, καθώς η μητέρα του συμμετέχει στις πρόβες για την εορταστική παράσταση για τα εκατό χρόνια του Θεάτρου Πατρίσια.

Ο πρώτος και τελευταίος κινηματογράφος . Κατάλογος ταινιών του 1918.
REUTERS / ANDY CLARK

Κατάλογος ταινιών του 1918.

Ο πρώτος και τελευταίος κινηματογράφος . Καθαρισμός της αίθουσας λίγο πριν την απογευματινή προβολή. 
REUTERS / ANDY CLARK

Καθαρισμός της αίθουσας λίγο πριν την απογευματινή προβολή. 

Ο πρώτος και τελευταίος κινηματογράφος . Θεατές κρατούν φακούς και φορούν εφημερίδες στο κεφάλι τους κατά τη διάρκεια μιας μεταμεσονύκτιας προβολής της ταινίας «Ρόκυ Χόρορ Σόου».
REUTERS / ANDY CLARK

Θεατές κρατούν φακούς και φορούν εφημερίδες στο κεφάλι τους κατά τη διάρκεια μιας μεταμεσονύκτιας προβολής της ταινίας «Ρόκυ Χόρορ Σόου».

Ο πρώτος και τελευταίος κινηματογράφος . Ο ιδιοκτήτης του κινηματογράφου Μπράιαν Νέλσον περιμένει να φορτώσει μια ταινία στην ψηφιακή μηχανή προβολής, έχοντας ξαπλώσει πάνω σε μια από τις παλαιότερες μηχανές. 
REUTERS / ANDY CLARK

Ο ιδιοκτήτης του κινηματογράφου Μπράιαν Νέλσον περιμένει να φορτώσει μια ταινία στην ψηφιακή μηχανή προβολής, έχοντας ξαπλώσει πάνω σε μια από τις παλαιότερες μηχανές. 

Ο πρώτος και τελευταίος κινηματογράφος . Κάτοικοι του Πάουελ Ρίβερ φτάνουν μεταμφιεσμένοι στον κινηματογράφο για να παρακολουθήσουν μια μεταμεσονύχτια προβολή της ταινίας «Ρόκυ Χόρορ Σόου».
REUTERS / ANDY CLARK

Κάτοικοι του Πάουελ Ρίβερ φτάνουν μεταμφιεσμένοι στον κινηματογράφο για να παρακολουθήσουν μια μεταμεσονύχτια προβολή της ταινίας «Ρόκυ Χόρορ Σόου».

Ο πρώτος και τελευταίος κινηματογράφος . Η ιδιοκτήτρια του Θεάτρου Πατρίσια βρίσκεται στο ταμείο εν αναμονή της απογευματινής παράστασης. 
REUTERS / ANDY CLARK

Η ιδιοκτήτρια του Θεάτρου Πατρίσια βρίσκεται στο ταμείο εν αναμονή της απογευματινής παράστασης. 

Ο πρώτος και τελευταίος κινηματογράφος . Κάτοικοι του Πάουελ Ρίβερ περιμένουν στην ουρά για να παρακολουθήσουν μια παράσταση βοντεβίλ.
REUTERS / ANDY CLARK

Κάτοικοι του Πάουελ Ρίβερ περιμένουν στην ουρά για να παρακολουθήσουν μια παράσταση βοντεβίλ.

Ο πρώτος και τελευταίος κινηματογράφος . Ο Μπράιν Νέλσον αλλάζει τη μαρκίζα μετά το τέλος των προβολών της ημέρας.
REUTERS / ANDY CLARK

Ο Μπράιν Νέλσον αλλάζει τη μαρκίζα μετά το τέλος των προβολών της ημέρας.