Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Πέμπτη, 28 Νοεμβρίου 2013 19:06

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Πέμπτη 28 Νοεμβρίου.

Συρία: Περπατώντας σε μία πόλη φάντασμα. Ενας άντρας περπατά σε ένα κατεστραμμένο δρόμο στην Ντέιρ αλ-Ζορ, στην ανατολική Συρία.
REUTERS / KHALIL ASHAWI

Ενας άντρας περπατά σε ένα κατεστραμμένο δρόμο στην Ντέιρ αλ-Ζορ, στην ανατολική Συρία.

Χιόνια στη Νέα Υόρκη. Ενας Καρδηνάλιος κάθεται ανάμεσα σε κλαδιά καλυμμένα από χιόνι, στον Γιαπωνέζικο Κήπο, τμήμα του πάρκου Ντέλαγουερ στο Μπάφαλο στη Νέα Υόρκη.
Reuters / DONALD HEUPEL

Ενας Καρδηνάλιος κάθεται ανάμεσα σε κλαδιά καλυμμένα από χιόνι, στον Γιαπωνέζικο Κήπο, τμήμα του πάρκου Ντέλαγουερ στο Μπάφαλο στη Νέα Υόρκη.

Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις στην Ταϊλάνδη. Αντικυβερνητικοί διαδηλωτές δίνουν λουλούδια, μέσα από συρματόπλεγμα, στις δυνάμεις ασφαλείας που φρουρούν το υπουργείο Άμυνας στη Μπανγκόκ. Αν και η πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης, Γίνγκλακ Σιναουάτρα, έλαβε τελικά σήμερα την ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής, οι διαδηλωτές συνεχίζουν να κατακλύζουν τους δρόμους της πρωτεύουσας, ζητώντας την αποπομπή της αλλά και αλλαγές στο πολίτευμα της χώρας.
REUTERS / DAMIR SAGOLJ

Αντικυβερνητικοί διαδηλωτές δίνουν λουλούδια, μέσα από συρματόπλεγμα, στις δυνάμεις ασφαλείας που φρουρούν το υπουργείο Άμυνας στη Μπανγκόκ. Αν και η πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης, Γίνγκλακ Σιναουάτρα, έλαβε τελικά σήμερα την ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής, οι διαδηλωτές συνεχίζουν να κατακλύζουν τους δρόμους της πρωτεύουσας, ζητώντας την αποπομπή της αλλά και αλλαγές στο πολίτευμα της χώρας.

Καθημερινή ζωή στο Πακιστάν.  Ένας εργάτης τραβά μία χειράμαξα φορτωμένη με προμήθειες, καθώς κατευθύνεται σε μία κοντινή αγορά στο Καράτσι.
REUTERS / ATHAR HUSSAIN

 Ένας εργάτης τραβά μία χειράμαξα φορτωμένη με προμήθειες, καθώς κατευθύνεται σε μία κοντινή αγορά στο Καράτσι.

Κίνα: Ζωή στην αιχμαλωσία. Ο 11χρονος Χε Ζιλί, είναι αλυσοδεμένος σε ένα τοίχο δίπλα στον παππού του, στο σπίτι τους στην επαρχία Ζετζιάνγκ. Το μικρό αγόρι τραυματίστηκε στο κεφάλι όταν ήταν ενός χρόνου και άρχισε να υποφέρει από ψυχικές διαταραχές. Σύμφωνα με την οικογένειά του, δεν είχαν άλλη επιλογή από το να τον αλυσοδέσουν καθώς είχε την τάση να επιτίθεται στον κόσμο γύρω του. Ο μικρός Ζίλι βρίσκεται υπό την επίβλεψη του παππού του και του πατέρα του που αντιμετωπίζει νοητικά προβλήματα, μετά το θάνατο της μητέρας του από καρκίνο.
REUTERS / WILLIAM HONG

Ο 11χρονος Χε Ζιλί, είναι αλυσοδεμένος σε ένα τοίχο δίπλα στον παππού του, στο σπίτι τους στην επαρχία Ζετζιάνγκ. Το μικρό αγόρι τραυματίστηκε στο κεφάλι όταν ήταν ενός χρόνου και άρχισε να υποφέρει από ψυχικές διαταραχές. Σύμφωνα με την οικογένειά του, δεν είχαν άλλη επιλογή από το να τον αλυσοδέσουν καθώς είχε την τάση να επιτίθεται στον κόσμο γύρω του. Ο μικρός Ζίλι βρίσκεται υπό την επίβλεψη του παππού του και του πατέρα του που αντιμετωπίζει νοητικά προβλήματα, μετά το θάνατο της μητέρας του από καρκίνο.

Σιγκαπούρη: Μία κουραστική ημέρα φτάνει στο τέλος της. Μία γυναίκα κοιμάται σε ένα πάγκο, στο τέλος μίας κουραστικής ημέρας, στην επιχειρηματική ζώνη της Σιγκαπούρης.
REUTERS / EDGAR SU

Μία γυναίκα κοιμάται σε ένα πάγκο, στο τέλος μίας κουραστικής ημέρας, στην επιχειρηματική ζώνη της Σιγκαπούρης.

Νέα Υόρκη: Προετοιμασία για την 87η ετήσια παρέλαση της Ημέρας των Ευχαριστιών. Ένα μπαλόνι με τη μορφή Σπάιντερμαν διακρίνεται πίσω το βρεγμένο τζάμι μίας στάσης λεωφορείου, κατά τη διάρκεια των προετοιμασιών για την 87η ετήσια παρέλαση της Ημέρας των Ευχαριστιών που διοργανώνει το Macy
Reuters / SHANNON STAPLETON

Ένα μπαλόνι με τη μορφή Σπάιντερμαν διακρίνεται πίσω το βρεγμένο τζάμι μίας στάσης λεωφορείου, κατά τη διάρκεια των προετοιμασιών για την 87η ετήσια παρέλαση της Ημέρας των Ευχαριστιών που διοργανώνει το Macy's στη Νέα Υόρκη.

Στιγμές διασκέδασης στη Λωρίδα της Γάζας . Παλαιστίνιοι διασκεδάζουν σε ένα πάρκο αναψυχής, το οποίο έχει φτιαχτεί σε ένα πρώην ισραηλινό οικισμό στην Λωρίδα της Γάζας.
REUTERS / MOHAMMED SALEM

Παλαιστίνιοι διασκεδάζουν σε ένα πάρκο αναψυχής, το οποίο έχει φτιαχτεί σε ένα πρώην ισραηλινό οικισμό στην Λωρίδα της Γάζας.

Σιγκαπούρη: Εργασίες συντήρησης του Ocean Financial Center. Εργάτες καθαρίζουν και κάνουν συντήρηση στο γυάλινο θόλο του κτηρίου γραφείων Ocean Financial Center στην οικονομική ζώνη της Σιγκαπούρης.
REUTERS / EDGAR SU

Εργάτες καθαρίζουν και κάνουν συντήρηση στο γυάλινο θόλο του κτηρίου γραφείων Ocean Financial Center στην οικονομική ζώνη της Σιγκαπούρης.

Αγροτικές εργασίες στην Ινδία. Ενας αγρότης ξεδιαλέγει αναποφλοίωτο ρύζι σε ένα χωράφι στα περίχωρα της Αγκαρτάλα, την πρωτεύουσα του βορειοανατολικού κρατιδίου Τριπούρα, στην Ινδία.
REUTERS / JAYANTA DEY

Ενας αγρότης ξεδιαλέγει αναποφλοίωτο ρύζι σε ένα χωράφι στα περίχωρα της Αγκαρτάλα, την πρωτεύουσα του βορειοανατολικού κρατιδίου Τριπούρα, στην Ινδία.

Η Φρανκφούρτη ετοιμάζεται για τα Χριστούγεννα. Η Χριστουγεννιάτικη αγορά της Φρανκφούρτης άνοιξε επίσημα τις πόρτες της στον κόσμο την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου.
REUTERS / KAI PFAFFENBACH

Η Χριστουγεννιάτικη αγορά της Φρανκφούρτης άνοιξε επίσημα τις πόρτες της στον κόσμο την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου.

Βραζιλία: Κατάρρευση γερανού στο στάδιο του Σάο Πάολο. Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε ατύχημα στο στάδιο του Σάο Πάολο, όπου θα φιλοξενηθεί η τελετή έναρξης του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου του 2014, όταν γερανός κατέρρευσε καταστρέφοντας μέρος των εξεδρών. Τα έργα στο στάδιο ήταν προγραμματισμένο να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου, οπότε και λήγει η διορία της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (FIFA).
REUTERS / NACHO DOCE

Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε ατύχημα στο στάδιο του Σάο Πάολο, όπου θα φιλοξενηθεί η τελετή έναρξης του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου του 2014, όταν γερανός κατέρρευσε καταστρέφοντας μέρος των εξεδρών. Τα έργα στο στάδιο ήταν προγραμματισμένο να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου, οπότε και λήγει η διορία της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (FIFA).

Ασυνήθιστες για την εποχή θερμοκρασίες στο Ισραήλ . Ισραηλινοί στρατιώτες κάθονται στην παραλία Ζικίμ, κοντά στη νότια πόλη Ασκελόν. Ασυνήθιστες για την εποχή θερμοκρασίες καταγράφηκαν στο Ισραήλ την Τετάρτη, όπου σε μερικές περιοχές το θερμόμετρο έφτασε τους 32 βαθμούς κελσίου.
REUTERS / AMIR COHEN

Ισραηλινοί στρατιώτες κάθονται στην παραλία Ζικίμ, κοντά στη νότια πόλη Ασκελόν. Ασυνήθιστες για την εποχή θερμοκρασίες καταγράφηκαν στο Ισραήλ την Τετάρτη, όπου σε μερικές περιοχές το θερμόμετρο έφτασε τους 32 βαθμούς κελσίου.

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι αποβλήθηκε από την ιταλική Γερουσία. Η Γερουσία της Ιταλίας ψήφισε την Τετάρτη το βράδυ την αποπομπή του πρώην πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι από το σώμα, απόφαση άμεσα εκτελεστή, λόγω της καταδίκης του για υπόθεση φοροδιαφυγής. Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας και ηγέτης της Κεντροδεξιάς αντιμετωπίζει πλέον το ενδεχόμενο σύλληψης σε σχέση με άλλες ποινικού χαρακτήρα υποθέσεις στις οποίες εμπλέκεται, καθώς δεν καλύπτεται πλέον από βουλευτική ασυλία.
REUTERS / ALESSANDRO BIANCHI

Η Γερουσία της Ιταλίας ψήφισε την Τετάρτη το βράδυ την αποπομπή του πρώην πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι από το σώμα, απόφαση άμεσα εκτελεστή, λόγω της καταδίκης του για υπόθεση φοροδιαφυγής. Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας και ηγέτης της Κεντροδεξιάς αντιμετωπίζει πλέον το ενδεχόμενο σύλληψης σε σχέση με άλλες ποινικού χαρακτήρα υποθέσεις στις οποίες εμπλέκεται, καθώς δεν καλύπτεται πλέον από βουλευτική ασυλία.

Αβάνα: Βόλτα στην παραλιακή λεωφόρο Ελ Μαλεκόν. Στιγμιότυπο από την παραλιακή λεωφόρο Ελ Μαλεκόν στην Αβάνα.
REUTERS / DESMOND BOYLAN

Στιγμιότυπο από την παραλιακή λεωφόρο Ελ Μαλεκόν στην Αβάνα.

Βόρεια Ιρλανδία: «Ταξιδιωτες» φωτίζουν τους δρόμους του Λόντονμπερι. Μία από τις φωταγωγημένες φιγούρες του γάλλου καλλιτέχνη Cedric Le Borgne, βρίσκεται δίπλα στην γέφυρα Peace στο Λόντονμπερι. Η εικαστική εγκατάσταση, γνωστή ως Οι Ταξιδιώτες (Les Voyageurs), είναι μία από τα 17 έργα του Φεστιβάλ Φωτός, μέρος των εορτασμών Πολιτιστικής Πρωτεύουσας του Ηνωμένου Βασιλείου, που λαμβάνουν χώρα στην πόλη αυτές τις μέρες.
Reuters / CATHAL MCNAUGHTON

Μία από τις φωταγωγημένες φιγούρες του γάλλου καλλιτέχνη Cedric Le Borgne, βρίσκεται δίπλα στην γέφυρα Peace στο Λόντονμπερι. Η εικαστική εγκατάσταση, γνωστή ως Οι Ταξιδιώτες (Les Voyageurs), είναι μία από τα 17 έργα του Φεστιβάλ Φωτός, μέρος των εορτασμών Πολιτιστικής Πρωτεύουσας του Ηνωμένου Βασιλείου, που λαμβάνουν χώρα στην πόλη αυτές τις μέρες.