Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2013 18:26

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013.

Νεκρή αρκούδα από πυροβολισμό στην Καλαμπάκα. Νεκρή από τις σφαίρες πυροβόλου όπλου εντοπίστηκε το πρωί της Τετάρτης αρκούδα στη Μύκανη Καλαμπάκας, κοντά στον Ίωνα ποταμό στο δασος Ρίγκλοβο. Πρόκειται για αρσενική αρκούδα ηλικίας περίπου 20 χρονών και βάρους 200-250 κιλών. Η αυτοψία έδειξε ότι ο θάνατός της προήλθε από πυροβολισμό στο κεφάλι (πίσω από το δεξί αυτί) πιθανόν με μονόβολο.
EUROKINISSI

Νεκρή από τις σφαίρες πυροβόλου όπλου εντοπίστηκε το πρωί της Τετάρτης αρκούδα στη Μύκανη Καλαμπάκας, κοντά στον Ίωνα ποταμό στο δασος Ρίγκλοβο. Πρόκειται για αρσενική αρκούδα ηλικίας περίπου 20 χρονών και βάρους 200-250 κιλών. Η αυτοψία έδειξε ότι ο θάνατός της προήλθε από πυροβολισμό στο κεφάλι (πίσω από το δεξί αυτί) πιθανόν με μονόβολο.

Μεξικό: Νεογέννητες χελώνες του είδους Olive Ridley. Εθελοντής κρατά ένα χελωνάκι του είδους Olive Ridley που μόλις εκκολάφθηκε. Πριν από 20 έτη, η κυβέρνηση του Μεξικού εφάρμοσε οικολογικό σχέδιο για την προστασία της θαλάσσιας χελώνας, την οποία κυνηγούσαν για το δέρμα και το κρέας της. Πλέον, σύμφωνα με τις περιβαλλοντικές οργανώσεις, κατά τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο γεννιούνται εκατομμύρια νεοσσοί.
REUTERS / Alejandro Acosta

Εθελοντής κρατά ένα χελωνάκι του είδους Olive Ridley που μόλις εκκολάφθηκε. Πριν από 20 έτη, η κυβέρνηση του Μεξικού εφάρμοσε οικολογικό σχέδιο για την προστασία της θαλάσσιας χελώνας, την οποία κυνηγούσαν για το δέρμα και το κρέας της. Πλέον, σύμφωνα με τις περιβαλλοντικές οργανώσεις, κατά τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο γεννιούνται εκατομμύρια νεοσσοί.

Διαγωνισμός ομορφιάς του Ιππικού Ομίλου Ιεριχούς. Εκπαιδευτής παρουσιάζει ένα καθαρόαιμο αραβικό άλογο κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού ομορφιάς του Ιππικού Ομίλου Ιεριχούς.
REUTERS / MOHAMAD TOROKMAN

Εκπαιδευτής παρουσιάζει ένα καθαρόαιμο αραβικό άλογο κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού ομορφιάς του Ιππικού Ομίλου Ιεριχούς.

Το μεγαλύτερο «ανθρώπινο» χριστουγεννιάτικο δέντρο. Οκτακόσιοι πενήντα δύο μαθητές συγκεντρώθηκαν έξω από ένα εμπορικό κέντρο στην Μπανγκόκ, και έσπασαν το Ρεκόρ Γκίνες στη κατηγορία: «το μεγαλύτερο ανθρώπινο χριστουγεννιάτικο δέντρο» .
 
REUTERS / CHAIWAT SUBPRASOM

Οκτακόσιοι πενήντα δύο μαθητές συγκεντρώθηκαν έξω από ένα εμπορικό κέντρο στην Μπανγκόκ, και έσπασαν το Ρεκόρ Γκίνες στη κατηγορία: «το μεγαλύτερο ανθρώπινο χριστουγεννιάτικο δέντρο» .

 

Συνάντηση Αντ. Σαμαρά -  Μέρκελ στο Βερολίνο. Τη στήριξή της «στις δύσκολες αποφάσεις» που καλείται να λάβει εξέφρασε προς τον Πρωθυπουργό η γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, στις κοινές της δηλώσεις με τον Αντώνη Σαμαρά, μετά τη συνάντησή τους στο Βερολίνο. Από την πλευρά του ο Πρωθυπουργός εστίασε στην επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος, υπενθυμίζοντας ότι ο συγκεκριμένος στόχος είχε οριστεί για το επόμενο έτος και όχι για φέτος. 
REUTERS / THOMAS PETER

Τη στήριξή της «στις δύσκολες αποφάσεις» που καλείται να λάβει εξέφρασε προς τον Πρωθυπουργό η γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, στις κοινές της δηλώσεις με τον Αντώνη Σαμαρά, μετά τη συνάντησή τους στο Βερολίνο. Από την πλευρά του ο Πρωθυπουργός εστίασε στην επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος, υπενθυμίζοντας ότι ο συγκεκριμένος στόχος είχε οριστεί για το επόμενο έτος και όχι για φέτος. 

Νέα Υόρκη: Άρχισαν οι προετοιμασίες για τα Χριστούγεννα. Περαστικοί περνούν δίπλα από μία τρισδιάστατη χριστουγεννιάτικη κάρτα μπροστά από το κτήριο Flatiron στην πόλη της Νέας Υόρκης. Η κάρτα έχει τοποθετηθεί στο σημείο, στο πλαίσιο μίας σειράς εκδηλώσεων που λαμβάνουν χώρα στις πλατείες και περιλαμβάνουν δωρεάν χριστουγεννιάτικα events, προσφορές σε καταστήματα, εστιατόρια και πολιτιστικά αξιοθέατα της περιοχής.
EPA / JASON SZENES

Περαστικοί περνούν δίπλα από μία τρισδιάστατη χριστουγεννιάτικη κάρτα μπροστά από το κτήριο Flatiron στην πόλη της Νέας Υόρκης. Η κάρτα έχει τοποθετηθεί στο σημείο, στο πλαίσιο μίας σειράς εκδηλώσεων που λαμβάνουν χώρα στις πλατείες και περιλαμβάνουν δωρεάν χριστουγεννιάτικα events, προσφορές σε καταστήματα, εστιατόρια και πολιτιστικά αξιοθέατα της περιοχής.

Πενήντα χρόνια από τη δολοφονία του Τζον Φ. Κένεντι. Κόσμος επισκέπτεται το νεκροταφείο του Άρλινγκτον, με αφορμή την 50η επέτειο από τη δολοφονία του Προέδρου των ΗΠΑ Τζον Φ. Κένεντι. Σήμερα οι σημαίες στον Λευκό Οίκο κυματίζουν μεσίστιες έπειτα από εντολή του αμερικανού προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα.
REUTERS / LARRY DOWNING

Κόσμος επισκέπτεται το νεκροταφείο του Άρλινγκτον, με αφορμή την 50η επέτειο από τη δολοφονία του Προέδρου των ΗΠΑ Τζον Φ. Κένεντι. Σήμερα οι σημαίες στον Λευκό Οίκο κυματίζουν μεσίστιες έπειτα από εντολή του αμερικανού προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα.

Κίνα: Ραπέλ με τραγική κατάληξη. Τραγική κατάληξη είχε η προσπάθεια ενός άνδρα να κάνει κατάβαση με σχοινί από γέφυρα πάρκου στην επαρχία Τζιλίν της Κίνας. Ο άνδρας μετά την πτώση του διακομίστηκε σε νοσοκομείο της περιοχής όπου υπέκυψε στα τραύματά του. 
REUTERS / CHINA STRINGER NETWORK

Τραγική κατάληξη είχε η προσπάθεια ενός άνδρα να κάνει κατάβαση με σχοινί από γέφυρα πάρκου στην επαρχία Τζιλίν της Κίνας. Ο άνδρας μετά την πτώση του διακομίστηκε σε νοσοκομείο της περιοχής όπου υπέκυψε στα τραύματά του. 

Ρίγα: Κατάρρευση οροφής σούπερ μάρκετ. Πυροσβέστες βγάζουν ένα πτώμα από τα συντρίμμια του σούπερ μάρκετ Maxima στη Ρίγα της Λετονίας. Τους 21 έχουν φθάσει οι νεκροί από την κατάρρευση οροφής σούπερ μάρκετ στην πρωτεύουσα της Λετονίας, ενώ εξακολουθούν να υπάρχουν φόβοι ότι πολλοί άνθρωποι παραμένουν θαμμένοι κάτω από τόνους μπετόν.
REUTERS / INTS KALNINS

Πυροσβέστες βγάζουν ένα πτώμα από τα συντρίμμια του σούπερ μάρκετ Maxima στη Ρίγα της Λετονίας. Τους 21 έχουν φθάσει οι νεκροί από την κατάρρευση οροφής σούπερ μάρκετ στην πρωτεύουσα της Λετονίας, ενώ εξακολουθούν να υπάρχουν φόβοι ότι πολλοί άνθρωποι παραμένουν θαμμένοι κάτω από τόνους μπετόν.

Μάθημα στα συντρίμμια . Στη φωτογραφία που δόθηκε στη δημοσιότητα από τον UNAMID (Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών και Αφρικανικής Ένωσης στο Νταρφούρ) και τραβήχτηκε στις 19 Νοεμβρίου απεικονίζονται παιδιά να παρακολουθούν μάθημα σε δημοτικό σχολείο του χωριού Λαμπάντο, στο ανατολικό Νταρφούρ, το οποίο επαναλειτούργησε πρόσφατα, μετά τη διακοπή λειτουργίας του για σχεδόν εφτά μήνες. Σύμφωνα με τον UNAMID, ένοπλες συγκρούσεις ξέσπασαν τον Απρίλιο μεταξύ ένοπλων ομάδων και δυνάμεων της Κυβέρνησης του Σουδάν. Εξαιτίας αυτής της μάχης, οι περισσότεροι κάτοικοι εκτοπίστηκαν σε στρατόπεδα προσφύγων (IDP) στη Νιάλα, ορισμένοι άλλοι κατευθύνθηκαν ανατολικά και χιλιάδες κατέφυγανστη γειτονική βάση της  UNAMID κοντά στο Λαμπάντο.
Reuters / HANDOUT

Στη φωτογραφία που δόθηκε στη δημοσιότητα από τον UNAMID (Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών και Αφρικανικής Ένωσης στο Νταρφούρ) και τραβήχτηκε στις 19 Νοεμβρίου απεικονίζονται παιδιά να παρακολουθούν μάθημα σε δημοτικό σχολείο του χωριού Λαμπάντο, στο ανατολικό Νταρφούρ, το οποίο επαναλειτούργησε πρόσφατα, μετά τη διακοπή λειτουργίας του για σχεδόν εφτά μήνες. Σύμφωνα με τον UNAMID, ένοπλες συγκρούσεις ξέσπασαν τον Απρίλιο μεταξύ ένοπλων ομάδων και δυνάμεων της Κυβέρνησης του Σουδάν. Εξαιτίας αυτής της μάχης, οι περισσότεροι κάτοικοι εκτοπίστηκαν σε στρατόπεδα προσφύγων (IDP) στη Νιάλα, ορισμένοι άλλοι κατευθύνθηκαν ανατολικά και χιλιάδες κατέφυγανστη γειτονική βάση της  UNAMID κοντά στο Λαμπάντο.

Δύο συγκεντρώσεις φοιτητών στην Πανεπιστημίου. Συγκεντρωμένοι στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών βρίσκονται φοιτητές που στηρίζουν τις κινητοποιήσεις των διοικητικών υπαλλήλων, οι οποίοι συνεδριάζουν στο κεντρικό κτήριο του Πανεπιστημίου για να αποφασίσουν για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε άλλη συγκέντρωση φοιτητών που -ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της ΔΑΠ - ΝΔΦΚ, ζητούν τον τερματισμό της απεργίας και το άνοιγμα των πανεπιστήμιων.
EUROKINISSI / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Συγκεντρωμένοι στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών βρίσκονται φοιτητές που στηρίζουν τις κινητοποιήσεις των διοικητικών υπαλλήλων, οι οποίοι συνεδριάζουν στο κεντρικό κτήριο του Πανεπιστημίου για να αποφασίσουν για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε άλλη συγκέντρωση φοιτητών που -ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της ΔΑΠ - ΝΔΦΚ, ζητούν τον τερματισμό της απεργίας και το άνοιγμα των πανεπιστήμιων.

Αποσύρει το ενδιαφέρον της για εμπορική σύνδεση με την Ε.Ε. η Ουκρανία. Ένα περιοδικό με το λογότυπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται πεταμένο σε κάδο σκουπιδιών στο Κίεβο. Η απόφαση της Ουκρανίας να αποσύρει το ενδιαφέρον της για εμπορική σύνδεση με την Ε.Ε. είχε καθαρά οικονομικά κίνητρα και «χαρακτήρα τακτικής», δήλωσε την Παρασκευή ο πρωθυπουργός της χώρας, Μίκολα Αζάροφ. Ο τίτλος του περιοδικού λέει: «Η σύνδεση – τέλος ή εμπόριο;».
REUTERS / STRINGER

Ένα περιοδικό με το λογότυπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται πεταμένο σε κάδο σκουπιδιών στο Κίεβο. Η απόφαση της Ουκρανίας να αποσύρει το ενδιαφέρον της για εμπορική σύνδεση με την Ε.Ε. είχε καθαρά οικονομικά κίνητρα και «χαρακτήρα τακτικής», δήλωσε την Παρασκευή ο πρωθυπουργός της χώρας, Μίκολα Αζάροφ. Ο τίτλος του περιοδικού λέει: «Η σύνδεση – τέλος ή εμπόριο;».

Έκρηξη πετρελαιαγωγού στην Κίνα. Ένας άνδρας στέκεται δίπλα σε αναποδογυρισμένο αυτοκίνητο σε κατεστραμμένο -από έκρηξη σε πετρελαιαγωγό- δρόμο στο Τσίνγκταο της Κίνας. Η Έκρηξη σε πετρελαιαγωγό, ο οποίος πιστεύεται πως ανήκει στην κινεζική εταιρεία-κολοσσό του τομέα των υδρογονανθράκων Sinopec, στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 22 ανθρώπους στο ανατολικό τμήμα της Κίνας, χώρας η οποία βυθίζεται πολύ συχνά στο πένθος εξαιτίας βιομηχανικών δυστυχημάτων.
REUTERS / CHINA DAILY

Ένας άνδρας στέκεται δίπλα σε αναποδογυρισμένο αυτοκίνητο σε κατεστραμμένο -από έκρηξη σε πετρελαιαγωγό- δρόμο στο Τσίνγκταο της Κίνας. Η Έκρηξη σε πετρελαιαγωγό, ο οποίος πιστεύεται πως ανήκει στην κινεζική εταιρεία-κολοσσό του τομέα των υδρογονανθράκων Sinopec, στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 22 ανθρώπους στο ανατολικό τμήμα της Κίνας, χώρας η οποία βυθίζεται πολύ συχνά στο πένθος εξαιτίας βιομηχανικών δυστυχημάτων.

Λονδίνο: Τρεις γυναίκες κρατούνταν σκλάβες επί 30 χρόνια. Μία πινακίδα καλωσορίζει τους επισκέπτες στην περιφέρεια Λάμπεθ του Λονδίνου. Τρεις γυναίκες οι οποίες κρατούνταν σκλάβες επί 30 χρόνια σε σπίτι στο Λάμπεθ, απελευθερώθηκαν από τη βρετανική αστυνομία. Η πιο νέα από τις γυναίκες δεν είχε έρθει ποτέ σε επαφή με τον έξω κόσμο, σύμφωνα με την αστυνομία.
REUTERS / DYLAN MARTINEZ

Μία πινακίδα καλωσορίζει τους επισκέπτες στην περιφέρεια Λάμπεθ του Λονδίνου. Τρεις γυναίκες οι οποίες κρατούνταν σκλάβες επί 30 χρόνια σε σπίτι στο Λάμπεθ, απελευθερώθηκαν από τη βρετανική αστυνομία. Η πιο νέα από τις γυναίκες δεν είχε έρθει ποτέ σε επαφή με τον έξω κόσμο, σύμφωνα με την αστυνομία.