Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Κυριακή, 24 Νοεμβρίου 2013 22:43

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013.

Πάνω από 11.000 παιδιά έχουν σκοτωθεί στο συριακό εμφύλιο. Ενας άντρας κρατά ενα παιδί στην αγκαλιά του, μετά από βομβαρδισμό των δυνάμεων του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ στη συνοικία Ντούμα, στη Δαμασκό. Πάνω από 11.000 παιδιά έχουν χάσει  τη ζωή τους στον συριακό εμφύλιο, μέσα σε διάστημα περίπου τριών ετών, ανέφερε το βρετανικό think tank, Oxford Research Group. Σύμφωνα με την αναφορά, εκατοντάδες έχουν στοχευτεί από ελεύθερους σκοπευτές, ενώ συνοπτικές εκτελέσεις και βασανιστήρια έχουν σημειωθεί με θύματα παιδιά ηλικίας μέχρι και ενός ετών. Όπως επισημαίνεται, η πλειονότητα των παιδιών έχουν σκοτωθεί από βόμβες ή οβίδες στις ίδιες τους τις γειτονιές.
REUTERS / BASSAM KHABIEH

Ενας άντρας κρατά ενα παιδί στην αγκαλιά του, μετά από βομβαρδισμό των δυνάμεων του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ στη συνοικία Ντούμα, στη Δαμασκό. Πάνω από 11.000 παιδιά έχουν χάσει  τη ζωή τους στον συριακό εμφύλιο, μέσα σε διάστημα περίπου τριών ετών, ανέφερε το βρετανικό think tank, Oxford Research Group. Σύμφωνα με την αναφορά, εκατοντάδες έχουν στοχευτεί από ελεύθερους σκοπευτές, ενώ συνοπτικές εκτελέσεις και βασανιστήρια έχουν σημειωθεί με θύματα παιδιά ηλικίας μέχρι και ενός ετών. Όπως επισημαίνεται, η πλειονότητα των παιδιών έχουν σκοτωθεί από βόμβες ή οβίδες στις ίδιες τους τις γειτονιές.

Ισραήλ: «Ιστορικό λάθος» η συμφωνία της Γενεύης. Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου παρευρίσκεται στο εβδομαδιαίο υπουργικό συμβούλιο στην Ιερουσαλήμ. «Δεν δεσμευόμαστε απο τις αποφάσεις και διατηρούμε το δικαίωμά να υπερασπιστούμε την εθνική μας ακεραιότητα», δήλωσε ενώπιον του υπουργικού συμβουλίου ο Μπένζαμιν Νετανιάχου. «Αυτό που πέτυχαν στη Γενεύη δεν είναι μια ιστορική συμφωνία, είναι ένα ιστορικό λάθος. Σήμερα ο κόσμος έγινε πολύ πιο επικίνδυνος. Διότι το πιο επικίνδυνο καθεστώς στον κόσμο πραγματοποίησε ένα αποφασιστικό βήμα προς τη διατήρηση των πιο επικίνδυνων όπλων στον κόσμο», ανέφερε ο ισραηλινός πρωθυπουργός.
REUTERS / POOL

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου παρευρίσκεται στο εβδομαδιαίο υπουργικό συμβούλιο στην Ιερουσαλήμ. «Δεν δεσμευόμαστε απο τις αποφάσεις και διατηρούμε το δικαίωμά να υπερασπιστούμε την εθνική μας ακεραιότητα», δήλωσε ενώπιον του υπουργικού συμβουλίου ο Μπένζαμιν Νετανιάχου. «Αυτό που πέτυχαν στη Γενεύη δεν είναι μια ιστορική συμφωνία, είναι ένα ιστορικό λάθος. Σήμερα ο κόσμος έγινε πολύ πιο επικίνδυνος. Διότι το πιο επικίνδυνο καθεστώς στον κόσμο πραγματοποίησε ένα αποφασιστικό βήμα προς τη διατήρηση των πιο επικίνδυνων όπλων στον κόσμο», ανέφερε ο ισραηλινός πρωθυπουργός.

Μιανμάρ: Στιγμές διασκέδασης σε καρουσέλ. Ενα αγόρι διασκεδάζει σε ένα καρουσέλ, σε ένα πανηγύρι στη Γιαγκόν.
REUTERS / MINZAYAR

Ενα αγόρι διασκεδάζει σε ένα καρουσέλ, σε ένα πανηγύρι στη Γιαγκόν.

Συρία: Συνεχίζονται οι συγκρούσεις γύρω από τη Δαμασκό. Μία γυναίκα διασχίζει ένα έρημο δρόμο στην πόλη Χουτζάϊρα, νότια της Δαμασκού. Συνολικά 160 άνθρωποι σκοτώθηκαν στις συγκρούσεις που σημειώθηκαν το τελευταίο 48ωρο σε μικρή απόσταση από τη Δαμασκό, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Το Παρατήριο υπενθυμίζει ότι οι κυβερνητικές δυνάμεις έχουν αποκόψει απολύτως τον ανεφοδιασμό των δυνάμεων της αντιπολίτευσης που διατηρούσαν οχυρές θέσεις στα νότια προάστια της συριακής πρωτεύουσας.
REUTERS / STRINGER

Μία γυναίκα διασχίζει ένα έρημο δρόμο στην πόλη Χουτζάϊρα, νότια της Δαμασκού. Συνολικά 160 άνθρωποι σκοτώθηκαν στις συγκρούσεις που σημειώθηκαν το τελευταίο 48ωρο σε μικρή απόσταση από τη Δαμασκό, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Το Παρατήριο υπενθυμίζει ότι οι κυβερνητικές δυνάμεις έχουν αποκόψει απολύτως τον ανεφοδιασμό των δυνάμεων της αντιπολίτευσης που διατηρούσαν οχυρές θέσεις στα νότια προάστια της συριακής πρωτεύουσας.

Ετοιμασίες για την υποδοχή της πριγκίπισσας του Βελγίου Άστριντ στο Νέο Δελχί. Στρατιωτικό προσωπικό της αστυνομίας φορώντας επίσημη ενδυμασία, περιμένουν την άφιξη της Πριγκίπισσας του Βελγίου Άστριντ, στο μνημείο πεσόντων Πύλη της Ινδίας (India Gate) στο Νέο Δελχί. Η πριγκίπισσα Άστριντ επισκέπτεται το Νέο Δελχί στο πλαίσιο της εβδομαδιαίας παραμονής της στην Ινδία.
REUTERS / MANSI THAPLIYAL

Στρατιωτικό προσωπικό της αστυνομίας φορώντας επίσημη ενδυμασία, περιμένουν την άφιξη της Πριγκίπισσας του Βελγίου Άστριντ, στο μνημείο πεσόντων Πύλη της Ινδίας (India Gate) στο Νέο Δελχί. Η πριγκίπισσα Άστριντ επισκέπτεται το Νέο Δελχί στο πλαίσιο της εβδομαδιαίας παραμονής της στην Ινδία.

 Γενεύη: Iστορική συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης. Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Μοχάμεντ Τζαβάντ Ζαρίφ αγκαλιάζει τον γάλλο ομόλογό του Λορέντ Φαμπιούς μετά την επίτευξη της συμφωνίας για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης, στις συνομιλίες που διεξήχθησαν στη Γενεύη της Ελβετίας. Το Ιράν και οι έξι μεγάλες δυνάμεις κατέληξαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής σε μια ιστορική συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης όπου συμφωνήθηκε ο περιορισμός του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν σε αντάλλαγμα ελαφρύνσεις στις οικονομικές κυρώσεις που έχει επιβάλει η Δύση κατά της Τεχεράνης.
REUTERS / DENIS BALIBOUSE

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Μοχάμεντ Τζαβάντ Ζαρίφ αγκαλιάζει τον γάλλο ομόλογό του Λορέντ Φαμπιούς μετά την επίτευξη της συμφωνίας για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης, στις συνομιλίες που διεξήχθησαν στη Γενεύη της Ελβετίας. Το Ιράν και οι έξι μεγάλες δυνάμεις κατέληξαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής σε μια ιστορική συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης όπου συμφωνήθηκε ο περιορισμός του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν σε αντάλλαγμα ελαφρύνσεις στις οικονομικές κυρώσεις που έχει επιβάλει η Δύση κατά της Τεχεράνης.

Ημέρα μνήμης για τα θύματα των τροχαίων δυστυχημάτων . Εκδήλωση μνήμης των θυμάτων τροχαίων δυστυχημάτων την Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013, στο Σύνταγμα. Είναι η τέταρτη φορά που διοργανώνεται αυτή η εκδήλωση με σύνθημα "ας κάνουμε τους δρόμους ασφαλείς για όλους". Παρόμοιες εκδηλώσεις διοργανώθηκαν σε όλη την Ελλάδα. Είναι η τέταρτη χρονιά που πραγματοποιήθηκε αυτή η εκδήλωση και παρούσες όπως κάθε χρόνο ήταν οι κινήσεις των ευάλωτων χρηστών του οδικού δικτύου, οι πεζοί, οι ποδηλάτες, οι Μαμάδες στο Δρόμο και ένα πολύχρωμο πλήθος άλλων φορέων που αναγνωρίζουν και προτάσσουν το ζήτημα της ασφαλούς μετακίνησης και του σεβασμού των θυμάτων των τροχαίων εγκλημάτων σαν ζήτημα απόλυτης κοινωνικής και πολιτικής προτεραιότητας.
Eurokinissi / ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ

Εκδήλωση μνήμης των θυμάτων τροχαίων δυστυχημάτων την Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013, στο Σύνταγμα. Είναι η τέταρτη φορά που διοργανώνεται αυτή η εκδήλωση με σύνθημα "ας κάνουμε τους δρόμους ασφαλείς για όλους". Παρόμοιες εκδηλώσεις διοργανώθηκαν σε όλη την Ελλάδα. Είναι η τέταρτη χρονιά που πραγματοποιήθηκε αυτή η εκδήλωση και παρούσες όπως κάθε χρόνο ήταν οι κινήσεις των ευάλωτων χρηστών του οδικού δικτύου, οι πεζοί, οι ποδηλάτες, οι Μαμάδες στο Δρόμο και ένα πολύχρωμο πλήθος άλλων φορέων που αναγνωρίζουν και προτάσσουν το ζήτημα της ασφαλούς μετακίνησης και του σεβασμού των θυμάτων των τροχαίων εγκλημάτων σαν ζήτημα απόλυτης κοινωνικής και πολιτικής προτεραιότητας.

Μαδρίτη: Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού. Κάτοικοι της παραγκούπολης El Gallinero παρακολουθούν τα πυροτεχνήματα που σηματοδοτούν τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδιού, στα προάστια της Μαδρίτης. Εκατοντάδες ρουμάνοι τσιγγάνοι ζουν σε επισφαλείς συνθήκες, χωρίς τρεχούμενο νερό ή τις υπηρεσίες αποχέτευσης, στο El Gallinero, 15 μόλις χιλιόμετρα μακριά από το κέντρο της Μαδρίτης. Οι κάτοικοι της παραγκούπολης ζούν σε ετοιμόρροπες καλύβες φτιαγμένες από χαρτόνι και τσίγκο, σε μια περιοχή επιρρεπή σε πλημμύρες. Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών έχει ορίσει την ημέρα της 20ης Νοεμβρίου ως Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού.
REUTERS / SUSANA VERA

Κάτοικοι της παραγκούπολης El Gallinero παρακολουθούν τα πυροτεχνήματα που σηματοδοτούν τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδιού, στα προάστια της Μαδρίτης. Εκατοντάδες ρουμάνοι τσιγγάνοι ζουν σε επισφαλείς συνθήκες, χωρίς τρεχούμενο νερό ή τις υπηρεσίες αποχέτευσης, στο El Gallinero, 15 μόλις χιλιόμετρα μακριά από το κέντρο της Μαδρίτης. Οι κάτοικοι της παραγκούπολης ζούν σε ετοιμόρροπες καλύβες φτιαγμένες από χαρτόνι και τσίγκο, σε μια περιοχή επιρρεπή σε πλημμύρες. Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών έχει ορίσει την ημέρα της 20ης Νοεμβρίου ως Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού.

Ρωσία: Υποβρύχια λαμπαδηδρομία στη λίμνη Βαϊκάλη . Δύτες λαμπαδηδρόμοι κατά τη διάρκεια της υποβρύχιας λαμπαδηδρομίας για τους Χειμερινούς Αγώνες 2014 στο Σότσι, στη λίμνη Βαϊκάλη στη Ρωσία
REUTERS / HANDOUT

Δύτες λαμπαδηδρόμοι κατά τη διάρκεια της υποβρύχιας λαμπαδηδρομίας για τους Χειμερινούς Αγώνες 2014 στο Σότσι, στη λίμνη Βαϊκάλη στη Ρωσία

Formula 1: Θρίαμβος του Φέτελ. Ο Γερμανός πιλότος της Red Bull, Σεμπάστιαν Φέτελ πανηγυρίζει τη νίκη του στο βραζιλιάνικο γκραν πρι της Φόρμουλα Ενα, στο Σάο Πάολο.  Εσπασε όλα τα "κοντέρ" στη φετινή περίοδο ο Σεμπάστιαν Φέτελ, με την 9η διαδοχική νίκη του στο Ιντερλάγκος. Ο Φέτελ έφτασε τις 38 πρωτιές στην καριέρα του, εκ των οποίων οι 13 στα 19 φετινά γκραν πρι, που ολοκληρώθηκαν σήμερα στη Βραζιλία.
REUTERS / NACHO DOCE

Ο Γερμανός πιλότος της Red Bull, Σεμπάστιαν Φέτελ πανηγυρίζει τη νίκη του στο βραζιλιάνικο γκραν πρι της Φόρμουλα Ενα, στο Σάο Πάολο.  Εσπασε όλα τα "κοντέρ" στη φετινή περίοδο ο Σεμπάστιαν Φέτελ, με την 9η διαδοχική νίκη του στο Ιντερλάγκος. Ο Φέτελ έφτασε τις 38 πρωτιές στην καριέρα του, εκ των οποίων οι 13 στα 19 φετινά γκραν πρι, που ολοκληρώθηκαν σήμερα στη Βραζιλία.

Ουκρανία: Διαδηλώσεις υπέρ της συνεργασίας με την Ε.Ε. Δεκάδες χιλιάδες Ουκρανοί διαδήλωσαν στους δρόμους του Κιέβου την Κυριακή, ανεμίζοντας σημαίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και φωνάζοντας συνθήματα κατά του προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς και της «στροφής» του προς τη Ρωσία. Η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων όταν διαδηλωτές επιχείρησαν να εισβάλουν στο κτίριο του υπουργικού συμβουλίου. Λίγα μέτρα πιο κάτω περί τα 10.000 άτομα, σύμφωνα με το BBC, πραγματοποιούσαν φιλοκυβερνητική πορεία.
REUTERS / STRINGER

Δεκάδες χιλιάδες Ουκρανοί διαδήλωσαν στους δρόμους του Κιέβου την Κυριακή, ανεμίζοντας σημαίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και φωνάζοντας συνθήματα κατά του προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς και της «στροφής» του προς τη Ρωσία. Η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων όταν διαδηλωτές επιχείρησαν να εισβάλουν στο κτίριο του υπουργικού συμβουλίου. Λίγα μέτρα πιο κάτω περί τα 10.000 άτομα, σύμφωνα με το BBC, πραγματοποιούσαν φιλοκυβερνητική πορεία.

Σιωπηλός περίπατος τη νύχτα στην Κουάλα Λουμπούρ. Μία μητέρα με το γιό της κρτούν κεριά κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης «Σιωπηλός περίπατος τη νύχτα» στην Κουάλα Λουμπούρ. Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στα παιδιά και τους νέους με μαθησιακές δυσκολίες.
REUTERS / SAMSUL SAID

Μία μητέρα με το γιό της κρτούν κεριά κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης «Σιωπηλός περίπατος τη νύχτα» στην Κουάλα Λουμπούρ. Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στα παιδιά και τους νέους με μαθησιακές δυσκολίες.

Κίνα: Ξενάγηση μαθητών στο μουσείο κινεζικής επανάστασης. Μαθητές δημοτικού φορώντας στρατιωτικές στολές, κάθονται δίπλα σε ξεναγούς του μουσείου κινεζικής επανάστασης στην Ξι’Αν, στην επαρχία Σαάνξι.
REUTERS / CHINA DAILY

Μαθητές δημοτικού φορώντας στρατιωτικές στολές, κάθονται δίπλα σε ξεναγούς του μουσείου κινεζικής επανάστασης στην Ξι’Αν, στην επαρχία Σαάνξι.

Παρκούρ στην παραλία της Βεγγάζης. Νέοι Λίβυοι κάνουν παρκούρ στην παραλία της Βεγγάζης.
REUTERS / ESAM OMRAN AL-FETORI

Νέοι Λίβυοι κάνουν παρκούρ στην παραλία της Βεγγάζης.

H Amazon ετοιμάζεται για την Cyber Monday. Εργαζόμενοι συγκεντρώνουν τις παραγγελίες που προορίζονται για αποστολή από την αποθήκη του κέντρου διανομής της  Amazon στο Φοίνιξ. Η εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου προετοιμάζεται για την λεγόμενη Cyber Monday στις 2 Δεκεμβρίου, όπου παραδοσιακά αποτελεί την ημέρα με τη μεγαλύτερη κίνηση σε online αγορές ολόκληρου του έτους.
REUTERS / RALPH D. FRESO

Εργαζόμενοι συγκεντρώνουν τις παραγγελίες που προορίζονται για αποστολή από την αποθήκη του κέντρου διανομής της  Amazon στο Φοίνιξ. Η εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου προετοιμάζεται για την λεγόμενη Cyber Monday στις 2 Δεκεμβρίου, όπου παραδοσιακά αποτελεί την ημέρα με τη μεγαλύτερη κίνηση σε online αγορές ολόκληρου του έτους.

Φιλιππίνες: Παίζοντας στα συντρίμια. Παιδιά παίζουν ανάμεσα στα συντρίμια σε μία περιοχή της πόλης Ταμπλοκάν που ισοπεδώθηκε από τον τυφώνα Χαϊγιάν.
REUTERS / ATHIT PERAWONGMETHA

Παιδιά παίζουν ανάμεσα στα συντρίμια σε μία περιοχή της πόλης Ταμπλοκάν που ισοπεδώθηκε από τον τυφώνα Χαϊγιάν.