Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Τετάρτη, 02 Οκτωβρίου 2013 18:52

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Τετάρτη 02 Οκτωβρίου 2013.

«Ταχύτητα του φωτός» . Η χορογραφία «Ταχύτητα του φωτός» παρουσιάζεται στις βιομηχανικές εγκαταστάσεις Kokerei Hansa στο Ντόρτμουντ της Γερμανίας. Το καλλιτεχνικό δρώμενο την ομάδας Nationale Vitae Activa από τη Σκωτία περιλαμβάνει 120 δρομείς αντοχής οι οποίοι τρέχουν φορώντας λάμπες LED.
EPA / MARCUS SIMAITIS

Η χορογραφία «Ταχύτητα του φωτός» παρουσιάζεται στις βιομηχανικές εγκαταστάσεις Kokerei Hansa στο Ντόρτμουντ της Γερμανίας. Το καλλιτεχνικό δρώμενο την ομάδας Nationale Vitae Activa από τη Σκωτία περιλαμβάνει 120 δρομείς αντοχής οι οποίοι τρέχουν φορώντας λάμπες LED.

Εξάσκηση στις πολεμικές τέχνες. Μια ομάδα παιδιών προπονείται στην πολεμική τέχνη αυτοάμυνας Γου Σου στο Κατμαντού του Νεπάλ. 
EPA / NARENDRA SHRESTHA

Μια ομάδα παιδιών προπονείται στην πολεμική τέχνη αυτοάμυνας Γου Σου στο Κατμαντού του Νεπάλ. 

Δακρυγόνα - γλάστρες. Ο Μοχάμεντ Χατίμπ, κάτοικος του χωριού Μπιλίν της Δυτικής Όχθης έχει φυτέψει λουλούδια μέσα σε άδεια κάνιστρα δακρυγόνων, τα οποία περισυνέλλεξε από τα σημεία όπου πραγματοποιούνται κάθε εβδομάδα συγκρούσεις μεταξύ Παλαιστινίων διαδηλωτών και ισραηλινών στρατιωτικών δυνάμεων.
REUTERS / MOHAMAD TOROKMAN

Ο Μοχάμεντ Χατίμπ, κάτοικος του χωριού Μπιλίν της Δυτικής Όχθης έχει φυτέψει λουλούδια μέσα σε άδεια κάνιστρα δακρυγόνων, τα οποία περισυνέλλεξε από τα σημεία όπου πραγματοποιούνται κάθε εβδομάδα συγκρούσεις μεταξύ Παλαιστινίων διαδηλωτών και ισραηλινών στρατιωτικών δυνάμεων.

ΗΠΑ: Συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα το «λουκέτο». Οι λειτουργίες της αμερικανικής ομοσπονδιακής κυβέρνησης έχουν εν μέρει παραλύσει, καθώς τα δύο σώματα του Κογκρέσου δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν σε έναν κοινό ομοσπονδιακό προϋπολογισμό. Για πρώτη φορά εδώ και 17 χρόνια, από το Πεντάγωνο μέχρι την Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος όλες οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες των ΗΠΑ οφείλουν να περιορίσουν αμέσως στο μίνιμουμ το προσωπικό τους. Στη φωτογραφία το Καπιτώλιο στην Ουάσιγκτον.
EPA / JIM LO SCALZO

Οι λειτουργίες της αμερικανικής ομοσπονδιακής κυβέρνησης έχουν εν μέρει παραλύσει, καθώς τα δύο σώματα του Κογκρέσου δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν σε έναν κοινό ομοσπονδιακό προϋπολογισμό. Για πρώτη φορά εδώ και 17 χρόνια, από το Πεντάγωνο μέχρι την Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος όλες οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες των ΗΠΑ οφείλουν να περιορίσουν αμέσως στο μίνιμουμ το προσωπικό τους. Στη φωτογραφία το Καπιτώλιο στην Ουάσιγκτον.

«Shutdown» και στο Διαδίκτυο. Τις ιστοσελίδες και τους λογαριασμούς στο Twitter κυβερνητικών υπηρεσιών επηρέασε το «shutdown» της αμερικανικής ομοσπονδιακής κυβέρνησης. Μεταξύ των πλέον «σημαινόντων» ιστοσελίδων των οποίων η λειτουργία έχει ανασταλεί βρίσκονται τα sites της NASA, του Λευκού Οίκου, του υπουργείου Δικαιοσύνης και του υπουργείου Εθνικής Ασφάλειας. Σε όλες τις περιπτώσεις, στις ιστοσελίδες υπάρχουν μηνύματα προς τους επισκέπτες, όπου επισημαίνεται ότι υπάρχουν προβλήματα στη λειτουργία των sites.
EPA / UDO WEITZ

Τις ιστοσελίδες και τους λογαριασμούς στο Twitter κυβερνητικών υπηρεσιών επηρέασε το «shutdown» της αμερικανικής ομοσπονδιακής κυβέρνησης. Μεταξύ των πλέον «σημαινόντων» ιστοσελίδων των οποίων η λειτουργία έχει ανασταλεί βρίσκονται τα sites της NASA, του Λευκού Οίκου, του υπουργείου Δικαιοσύνης και του υπουργείου Εθνικής Ασφάλειας. Σε όλες τις περιπτώσεις, στις ιστοσελίδες υπάρχουν μηνύματα προς τους επισκέπτες, όπου επισημαίνεται ότι υπάρχουν προβλήματα στη λειτουργία των sites.

Εικαστικό δρώμενο για την προώθηση της χορτοφαγίας. Εικαστικό δρώμενο ακτιβιστών της Anima Naturalis στο κέντρο της Βαρκελώνης, με σκοπό την προώθηση της χορτοφαγίας. 
REUTERS / ALBERT GEA

Εικαστικό δρώμενο ακτιβιστών της Anima Naturalis στο κέντρο της Βαρκελώνης, με σκοπό την προώθηση της χορτοφαγίας. 

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΟΛΜΕ στο υπουργείο Παιδείας. Πανελλαδική στάση εργασίας (11 π.μ. - 2 μ.μ. και 2 μ.μ.- 5 μ.μ.) έχει κηρύξει για σήμερα η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης, ενώ το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών της κατά της διαθεσιμότητας.
EUROKINISSI / ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ

Πανελλαδική στάση εργασίας (11 π.μ. - 2 μ.μ. και 2 μ.μ.- 5 μ.μ.) έχει κηρύξει για σήμερα η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης, ενώ το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών της κατά της διαθεσιμότητας.

Καλκούτα: Διαμαρτυρία κατά της απαγόρευσης κυκλοφορίας ποδηλάτων. Ποδηλάτης κρατά έναν τροχό κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας κατά της απαγόρευσης κυκλοφορίας ποδηλάτων σε 174 δρόμους της Καλκούτας στην Ινδία. Χιλιάδες πωλητές γάλακτος και λαχανικών, καθώς και διανομείς εφημερίδων, για τους οποίους το ποδήλατο αποτελεί βιοποριστικό εργαλείο, συμμετείχαν στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας. 
EPA / PIYAL ADHIKARY

Ποδηλάτης κρατά έναν τροχό κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας κατά της απαγόρευσης κυκλοφορίας ποδηλάτων σε 174 δρόμους της Καλκούτας στην Ινδία. Χιλιάδες πωλητές γάλακτος και λαχανικών, καθώς και διανομείς εφημερίδων, για τους οποίους το ποδήλατο αποτελεί βιοποριστικό εργαλείο, συμμετείχαν στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας. 

Πλημμύρες στην Ταϊλάνδη. Βουδιστής μοναχός βρίσκεται μέσα σε πλημμυρισμένο ναό στην επαρχία Αγιουτάγια της Ταϊλάνδης. Πλημμύρες που προκλήθηκαν από τις καταιγίδες των μουσώνων έχουν πλήξει 32 από τις 77 επαρχίες της χώρας, με τα πιο σοβαρά περιστατικά να σημειώνονται στη φτωχή βόρειο-ανατολική πλευρά, όπου τουλάχιστον 22 άτομα έχασαν τη ζωή τους. 
EPA / NARONG SANGNAK

Βουδιστής μοναχός βρίσκεται μέσα σε πλημμυρισμένο ναό στην επαρχία Αγιουτάγια της Ταϊλάνδης. Πλημμύρες που προκλήθηκαν από τις καταιγίδες των μουσώνων έχουν πλήξει 32 από τις 77 επαρχίες της χώρας, με τα πιο σοβαρά περιστατικά να σημειώνονται στη φτωχή βόρειο-ανατολική πλευρά, όπου τουλάχιστον 22 άτομα έχασαν τη ζωή τους. 

Υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας στη Θεσσαλονίκη. Ο αντιδήμαρχος ποιότητας ζωής του Δήμου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας μεταφέρει την Ολυμπιακή Φλόγα μπροστά από τον Λευκό Πύργο κατά την υποδοχή της Φλόγας των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων «Sochi 2014» στη Θεσσαλονίκη.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ ΣΩ

Ο αντιδήμαρχος ποιότητας ζωής του Δήμου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας μεταφέρει την Ολυμπιακή Φλόγα μπροστά από τον Λευκό Πύργο κατά την υποδοχή της Φλόγας των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων «Sochi 2014» στη Θεσσαλονίκη.

Συγκέντρωση υποστηρικτών της Χρυσής Αυγής έξω από τα δικαστήρια . Υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής έχουν συγκεντρωθεί έξω από τα δικαστήρια εν αναμονή της κατάθεσης του Ν. Μιχαλολιάκου. Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν νωρίτερα οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης, Ηλίας Παναγιώταρος και Νίκος Μίχος, ενώ προφυλακιστέος κρίθηκε ο Γιάννης Λαγός.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής έχουν συγκεντρωθεί έξω από τα δικαστήρια εν αναμονή της κατάθεσης του Ν. Μιχαλολιάκου. Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν νωρίτερα οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης, Ηλίας Παναγιώταρος και Νίκος Μίχος, ενώ προφυλακιστέος κρίθηκε ο Γιάννης Λαγός.

Ελεύθεροι τρεις βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης (δεξιά), Ηλίας Παναγιώταρος (κέντρο) και Νίκος Μίχος (αριστερά) εξέρχονται από τα δικαστήρια της σχολής Ευελπίδων.Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν οι τρεις βουλευτές της Χρυσής Αυγής, ενώ προφυλακίστηκε ο Γιάννης Λαγός, όπως αποφάσισαν ανακριτές και εισαγγελείς μετά από τις μαραθώνιες απολογίες των κατηγορουμένων.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης (δεξιά), Ηλίας Παναγιώταρος (κέντρο) και Νίκος Μίχος (αριστερά) εξέρχονται από τα δικαστήρια της σχολής Ευελπίδων.Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν οι τρεις βουλευτές της Χρυσής Αυγής, ενώ προφυλακίστηκε ο Γιάννης Λαγός, όπως αποφάσισαν ανακριτές και εισαγγελείς μετά από τις μαραθώνιες απολογίες των κατηγορουμένων.

Ουράνιο τόξο στο Τόκιο. Ουράνιο τόξο διακρίνεται στον ουρανό του Τόκιο, στην Ιαπωνία.
REUTERS / Toru Hanai

Ουράνιο τόξο διακρίνεται στον ουρανό του Τόκιο, στην Ιαπωνία.

Εβδομάδα Μόδας στο Παρίσι. Μοντέλο παρουσιάζει δημιουργία του αμερικανού σχεδιαστή Μαρκ Τζέικομπς για την κολεξιόν Άνοιξη/Καλοκαίρι 2014 του οίκου Louis Vuitton, στο πλαίσιο της εβδομάδας μόδας του Παρισιού.
REUTERS / BENOIT TESSIER

Μοντέλο παρουσιάζει δημιουργία του αμερικανού σχεδιαστή Μαρκ Τζέικομπς για την κολεξιόν Άνοιξη/Καλοκαίρι 2014 του οίκου Louis Vuitton, στο πλαίσιο της εβδομάδας μόδας του Παρισιού.

Στροφή 180 μοιρών για την Κεντροδεξιά του «Καβαλιέρε». Ο επικεφαλής της Κεντροδεξιάς, Σίλβιο Μπερλουσκόνι δέχεται τα χειροκροτήματα μελών του κόμματός του κατά τη συνεδρίαση της ιταλικής Γερουσίας στη Ρώμη. Ο «Καβαλιέρε» δήλωσε ότι η παράταξή του θα στηρίξει τελικώς την κυβέρνηση Λέτα. Η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος - πυρήνα της Κεντροδεξιάς είχε δηλώσει νωρίτερα ότι δεν θα έδινε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.
REUTERS / TONY GENTILE

Ο επικεφαλής της Κεντροδεξιάς, Σίλβιο Μπερλουσκόνι δέχεται τα χειροκροτήματα μελών του κόμματός του κατά τη συνεδρίαση της ιταλικής Γερουσίας στη Ρώμη. Ο «Καβαλιέρε» δήλωσε ότι η παράταξή του θα στηρίξει τελικώς την κυβέρνηση Λέτα. Η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος - πυρήνα της Κεντροδεξιάς είχε δηλώσει νωρίτερα ότι δεν θα έδινε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Ορατός ο κίνδυνος διάσπασης της «νέας Φόρτσα Ιτάλια». Ο κεντροδεξιός πρώην πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι αποχωρεί από τη Γερουσία μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, στη διάρκεια της οποίας ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Ενρίκο Λέτα ζήτησε ζητεί την ψήφο εμπιστοσύνης του ιταλικού Κοινοβουλίου. Μέρος των γερουσιαστών του κόμματος του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, με χθεσινές του δηλώσεις, ανακοίνωσαν ότι προτίθεται να παράσχουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, παρά την αντίθετη οδηγία του Καβαλιέρε. Σε αυτό το πλαίσιο, είναι ορατός πλέον ο κίνδυνος διάσπασης της «νέας Φόρτσα Ιτάλια».
REUTERS / TONY GENTILE

Ο κεντροδεξιός πρώην πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι αποχωρεί από τη Γερουσία μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, στη διάρκεια της οποίας ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Ενρίκο Λέτα ζήτησε ζητεί την ψήφο εμπιστοσύνης του ιταλικού Κοινοβουλίου. Μέρος των γερουσιαστών του κόμματος του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, με χθεσινές του δηλώσεις, ανακοίνωσαν ότι προτίθεται να παράσχουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, παρά την αντίθετη οδηγία του Καβαλιέρε. Σε αυτό το πλαίσιο, είναι ορατός πλέον ο κίνδυνος διάσπασης της «νέας Φόρτσα Ιτάλια».

Αντ. Σαμαράς: «Το πλοίο γυρίζει». Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μιλώντας σε εκδήλωση στο Peterson Institute for International Economics σε συνεργασία με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, επισήμανε ότι δεν έχουμε βγει από την κρίση αλλά «το πλοίο γυρίζει». «Πρέπει να κάνουμε focus στο τέλος της κρίσης, να πετύχουμε μικρές νίκες, αν ένα μικρό σχέδιο πετύχει τότε οι άνθρωποι θα πιστέψουν ότι θα πετύχει και το μεγάλο» ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι «αν θέλουμε να νικήσουμε τον λαϊκισμό και τον εξτρεμισμό δεν μπορούμε να είμαστε εμείς λαϊκιστές και εξτρεμιστές».
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΓΟΥΛΙΕΛΜΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μιλώντας σε εκδήλωση στο Peterson Institute for International Economics σε συνεργασία με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, επισήμανε ότι δεν έχουμε βγει από την κρίση αλλά «το πλοίο γυρίζει». «Πρέπει να κάνουμε focus στο τέλος της κρίσης, να πετύχουμε μικρές νίκες, αν ένα μικρό σχέδιο πετύχει τότε οι άνθρωποι θα πιστέψουν ότι θα πετύχει και το μεγάλο» ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι «αν θέλουμε να νικήσουμε τον λαϊκισμό και τον εξτρεμισμό δεν μπορούμε να είμαστε εμείς λαϊκιστές και εξτρεμιστές».

Φιλιππίνες: Διαγωνισμός αυτοσχέδιας βάρκας. Μαθητές κωπηλατούν στη βάρκα τους, την οποία κατασκεύασαν με ανακυκλωμένα υλικά στο πλαίσιο του διαγωνισμού αυτοσχέδιων σκαφών που λαμβάνει χώρα στη Μανίλα. Ο διαγωνισμός έχει στόχο να αξιοποιήσει τη δημιουργικότητα και την επινοητικότητα των μαθητών στην κατασκευή σχεδιών που θα χρησιμοποιούνται στις πλημμύρες.
REUTERS / ROMEO RANOCO

Μαθητές κωπηλατούν στη βάρκα τους, την οποία κατασκεύασαν με ανακυκλωμένα υλικά στο πλαίσιο του διαγωνισμού αυτοσχέδιων σκαφών που λαμβάνει χώρα στη Μανίλα. Ο διαγωνισμός έχει στόχο να αξιοποιήσει τη δημιουργικότητα και την επινοητικότητα των μαθητών στην κατασκευή σχεδιών που θα χρησιμοποιούνται στις πλημμύρες.

Κατά 2,2% υποχώρησε ο Nikkei. Οι πίνακες τιμών του χρηματιστηρίου του Τόκιο αντανακλώνται πάνω σε σταγόνες βροχής που βρίσκονται πάνω σε αυτοκίνητο. Ο Nikkei υποχώρησε κατά 2,2% στις 14.170,49 μονάδες, κλείνοντας στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 3,5 εβδομάδων. Ενδοσυνεδριακά ενισχύθηκε μέχρι τις 14.569,20 μονάδες. 
REUTERS / Toru Hanai

Οι πίνακες τιμών του χρηματιστηρίου του Τόκιο αντανακλώνται πάνω σε σταγόνες βροχής που βρίσκονται πάνω σε αυτοκίνητο. Ο Nikkei υποχώρησε κατά 2,2% στις 14.170,49 μονάδες, κλείνοντας στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 3,5 εβδομάδων. Ενδοσυνεδριακά ενισχύθηκε μέχρι τις 14.569,20 μονάδες. 

Λυκόφως στο Σύνταγμα. Ο νυχτερινός ουρανός της Αθήνας, όπως διακρίνεται από το άγαλμα του Ελευθερίου Βενιζέλου στη Βουλή.
EUROKINISSI / ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ο νυχτερινός ουρανός της Αθήνας, όπως διακρίνεται από το άγαλμα του Ελευθερίου Βενιζέλου στη Βουλή.