Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Πέμπτη, 03 Οκτωβρίου 2013 19:08

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Πέμπτη 03 Οκτωβρίου 2013.

Αθήνα: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Χαρακτηριστικό στιγμιότυπο από τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου μαθητές, καθηγητές και εργαζόμενοι του δημοσίου, στο κέντρο της Αθήνας.
FOSPHOTOS / Philippos Messinis

Χαρακτηριστικό στιγμιότυπο από τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου μαθητές, καθηγητές και εργαζόμενοι του δημοσίου, στο κέντρο της Αθήνας.

Ο Γάλλος Σπάιντερμαν. Ο γάλλος αναρριχητής Alain Robert, γνωστός και ως «Σπάιντερμαν», σκαρφαλώνει σε κτήριο ύψους 185 μέτρων έξω από το Παρίσι.
REUTERS / GONZALO FUENTES

Ο γάλλος αναρριχητής Alain Robert, γνωστός και ως «Σπάιντερμαν», σκαρφαλώνει σε κτήριο ύψους 185 μέτρων έξω από το Παρίσι.

Ελβετία: Διαμαρτυρία έξω από τα γραφεία της FIFA. Μέλος της εργατικής ένωσης UNIA δείχνει μία κόκκινη κάρτα κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας μπροστά από κεντρικά γραφεία της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (FIFA) στην Ζυρίχη. Το Κατάρ έχει δεχθεί έντονη κριτική για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζονται οι μετανάστες εργάτες έπειτα από έρευνα του βρετανικού Guardian.
REUTERS / ARND WIEGMANN

Μέλος της εργατικής ένωσης UNIA δείχνει μία κόκκινη κάρτα κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας μπροστά από κεντρικά γραφεία της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (FIFA) στην Ζυρίχη. Το Κατάρ έχει δεχθεί έντονη κριτική για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζονται οι μετανάστες εργάτες έπειτα από έρευνα του βρετανικού Guardian.

Η στρατιωτική εκδοχή του bowling. Άνδρες του απελευθερωτικού στρατού της λαϊκής δημοκρατίας της Κίνας παίζουν bowling στην επαρχία Σαντόνγκ, χρησιμοποιώντας στρατιωτικό εξοπλισμό, στο πλαίσιο της επταήμερης αργίας για την εθνική επέτειο της Κίνας.
REUTERS / CHINA DAILY

Άνδρες του απελευθερωτικού στρατού της λαϊκής δημοκρατίας της Κίνας παίζουν bowling στην επαρχία Σαντόνγκ, χρησιμοποιώντας στρατιωτικό εξοπλισμό, στο πλαίσιο της επταήμερης αργίας για την εθνική επέτειο της Κίνας.

Νιγηρία: 15 νεκροί από συντριβή αερολάνου. Το μικρό επιβατηγό αεροσκάφος είχε απογειωθεί δευτερόλεπτα νωρίτερα με προορισμό την πόλη Ακούρε, βορειοανατολικά του Λάγος, ωστόσο η μία του μηχανή απέτυχε να λειτουργήσει οδηγώντας σε ανώμαλη προσγείωση εκτός διαδρόμου αλλά εντός του χώρου του αεροδρομίου. Στο αεροσκάφος συνολικά επέβαιναν 27 άτομα, εκ των οποίων 15 έχασαν την ζωή τους.
 
REUTERS / AKINTUNDE AKINLEYE

Το μικρό επιβατηγό αεροσκάφος είχε απογειωθεί δευτερόλεπτα νωρίτερα με προορισμό την πόλη Ακούρε, βορειοανατολικά του Λάγος, ωστόσο η μία του μηχανή απέτυχε να λειτουργήσει οδηγώντας σε ανώμαλη προσγείωση εκτός διαδρόμου αλλά εντός του χώρου του αεροδρομίου. Στο αεροσκάφος συνολικά επέβαιναν 27 άτομα, εκ των οποίων 15 έχασαν την ζωή τους.

 

Συγκομιδή βαμβακιού στην Καρδίτσα. Ενας γεωργός συλλέγει το βαμβάκι από το χωράφι του, στην Αχλαδιά Καρδίτσας. Η συλλογή του γίνεται με ειδικές βαμβακοσυλλεκτικές μηχανές. Μετά τη συγκομιδή το βαμβάκι μεταφέρεται σε ειδικούς χώρους που λέγονται εκκοκκιστήρια. Ο εκκοκκισμός είναι η διαδικασία διαχωρισμού των συστατικών που περιέχονται στο άνθος του βαμβακιού, που είναι το νήμα και ο βαμβακόσπορος. Από το νήμα παράγεται κλωστή και ύφασμα, ενώ από τον βαμβακόσπορο, ύστερα απο κατάλληλη επεξεργασία, μπορεί να παραγχθεί βαμβακέλαιο και βαμβακόπιτα (είδος ζωοτροφής).
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΒΑΪΟΣ ΧΑΣΙΑΛΗΣ

Ενας γεωργός συλλέγει το βαμβάκι από το χωράφι του, στην Αχλαδιά Καρδίτσας. Η συλλογή του γίνεται με ειδικές βαμβακοσυλλεκτικές μηχανές. Μετά τη συγκομιδή το βαμβάκι μεταφέρεται σε ειδικούς χώρους που λέγονται εκκοκκιστήρια. Ο εκκοκκισμός είναι η διαδικασία διαχωρισμού των συστατικών που περιέχονται στο άνθος του βαμβακιού, που είναι το νήμα και ο βαμβακόσπορος. Από το νήμα παράγεται κλωστή και ύφασμα, ενώ από τον βαμβακόσπορο, ύστερα απο κατάλληλη επεξεργασία, μπορεί να παραγχθεί βαμβακέλαιο και βαμβακόπιτα (είδος ζωοτροφής).

Θρησκευτική βία στη Μιανμάρ . Μία γυναίκα κλαίει πάνω από τα συντρίμμια του σπιτιού της, το οποίο κάηκε ενώ η ίδια κρυβόταν στο χωριό Pauk Taw, κοντά στο Τάντουε της Δυτικής Μιανμάρ.  Βουδιστές επιτέθηκαν σε γειτονιές μουσουλμάνων στην περιοχή Rakhine της Μιανμάρ, σκοτώνοντας τουλάχιστον τέσσερις ανθρώπους, λίγες ώρες πριν ο πρόεδρος της Μιανμάρ Θάιν Σάιν πραγματοποιήσει επίσκεψη στην περιοχή. Μουσουλμανικές οργανώσεις της Μιανμάρ έχουν ζητήσει από την κυβέρνηση να προστατεύσει τους μουσουλμανικούς πληθυσμούς της χώρας.
EPA / LYNN BO BO

Μία γυναίκα κλαίει πάνω από τα συντρίμμια του σπιτιού της, το οποίο κάηκε ενώ η ίδια κρυβόταν στο χωριό Pauk Taw, κοντά στο Τάντουε της Δυτικής Μιανμάρ.  Βουδιστές επιτέθηκαν σε γειτονιές μουσουλμάνων στην περιοχή Rakhine της Μιανμάρ, σκοτώνοντας τουλάχιστον τέσσερις ανθρώπους, λίγες ώρες πριν ο πρόεδρος της Μιανμάρ Θάιν Σάιν πραγματοποιήσει επίσκεψη στην περιοχή. Μουσουλμανικές οργανώσεις της Μιανμάρ έχουν ζητήσει από την κυβέρνηση να προστατεύσει τους μουσουλμανικούς πληθυσμούς της χώρας.

Προφυλακίστηκε ο Ν. Μιχαλολιάκος. Την προφυλάκιση του γενικού γραμματέα της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου, ο οποίος κατηγορείται για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, αποφάσισαν ανακριτές και εισαγγελείς. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μιχαλολιάκος φέρεται να είπε πως η δίωξή του είναι πολιτική, αποδοκίμασε τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, όπως και τη βία συνολικά, ενώ επισήμανε στους ανακριτές πως δεν είναι ναζιστής.
REUTERS / ICON

Την προφυλάκιση του γενικού γραμματέα της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου, ο οποίος κατηγορείται για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, αποφάσισαν ανακριτές και εισαγγελείς. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μιχαλολιάκος φέρεται να είπε πως η δίωξή του είναι πολιτική, αποδοκίμασε τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, όπως και τη βία συνολικά, ενώ επισήμανε στους ανακριτές πως δεν είναι ναζιστής.

Στην Ευελπίδων για να απολογηθεί ο Χρ. Παππάς. Ενώπιον των ανακριτών διαφθοράς οδηγήθηκε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς. Μπαίνοντας στο κτήριο 6 των δικαστηρίων της πρώην Σχολής Ευελπίδων, δήλωσε πως «η Χρυσή Αυγή θα κατέβει στις εκλογές, όποτε κι αν γίνουν».
EUROKINISSI / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Ενώπιον των ανακριτών διαφθοράς οδηγήθηκε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς. Μπαίνοντας στο κτήριο 6 των δικαστηρίων της πρώην Σχολής Ευελπίδων, δήλωσε πως «η Χρυσή Αυγή θα κατέβει στις εκλογές, όποτε κι αν γίνουν».

Πρωινή γιόγκα. Ένας ινδός κάνει γιόγκα μπροστά από παλιό κτήριο της θερινής κατοικίας του μαχαραγιά Ραντζίτ Σινχ, του πρώτου Μαχαραγιά ή αυτοκράτορα της αυτοκρατορίας των Σιχ στο Αμριτσάρ της Ινδίας. Κόσμος επισκέπτεται συχνά τον ιστορικό χώρο, ο οποίος βρίσκεται υπό ανακαίνιση, για να κάνει έναν πρωινό περίπατο ή γυμναστική.
EPA / RAMINDER PAL SINGH

Ένας ινδός κάνει γιόγκα μπροστά από παλιό κτήριο της θερινής κατοικίας του μαχαραγιά Ραντζίτ Σινχ, του πρώτου Μαχαραγιά ή αυτοκράτορα της αυτοκρατορίας των Σιχ στο Αμριτσάρ της Ινδίας. Κόσμος επισκέπτεται συχνά τον ιστορικό χώρο, ο οποίος βρίσκεται υπό ανακαίνιση, για να κάνει έναν πρωινό περίπατο ή γυμναστική.

Γλυπτό του Πικάσο κοσμεί την πόλη του Σικάγο. Ένας άνδρας περπατά πάνω σ’ ένα κυβιστικό γλυπτό του Πάμπλο Πικάσο, το οποίο ο ίδιος ο καλλιτέχνης δώρισε στην πόλη του Σικάγο. Το προσχέδιο του γλυπτού θα δημοπρατηθεί τον επόμενο μήνα στη Νέα Υόρκη και αναμένεται να πωληθεί γύρω στα 35 εκατ. δολάρια, τιμή-ρεκόρ για γλυπτό του καλλιτέχνη, όπως επισημαίνει ο οίκος  Christie
REUTERS / JIM YOUNG

Ένας άνδρας περπατά πάνω σ’ ένα κυβιστικό γλυπτό του Πάμπλο Πικάσο, το οποίο ο ίδιος ο καλλιτέχνης δώρισε στην πόλη του Σικάγο. Το προσχέδιο του γλυπτού θα δημοπρατηθεί τον επόμενο μήνα στη Νέα Υόρκη και αναμένεται να πωληθεί γύρω στα 35 εκατ. δολάρια, τιμή-ρεκόρ για γλυπτό του καλλιτέχνη, όπως επισημαίνει ο οίκος  Christie's. Ο Πικάσο δεν επισκέφτηκε ποτέ το Σικάγο, αλλά θαύμαζε την πόλη και δώρισε το 15 μέτρων έργο του, που ολοκλήρωσε το 1967 και το οποίο κοσμεί  την πλατεία Daley Plaza της πόλης.

Συνάντηση Σαμαρά - Μπάιντεν . Η οικονομία βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο πρωθυπουργός Αντωνής Σαμαράς (αριστερά) με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, ο οποίος εξέφρασε τη στήριξη της αμερικανικής κυβέρνησης στις προσπάθειες της Ελλάδας να κάνει την οικονομία της πιο ανοιχτή και ανταγωνιστική.
EUROKINISSI / ΓΟΥΛΙΕΛΜΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Η οικονομία βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο πρωθυπουργός Αντωνής Σαμαράς (αριστερά) με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, ο οποίος εξέφρασε τη στήριξη της αμερικανικής κυβέρνησης στις προσπάθειες της Ελλάδας να κάνει την οικονομία της πιο ανοιχτή και ανταγωνιστική.

Συγκρούσεις στο Μεξικό. Ένας τραυματισμένος άνδρας βρίσκεται στο έδαφος, έπειτα από συγκρούσεις που ξέσπασαν μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών κατά τη διάρκεια πορείας διαμαρτυρίας για την 45η επέτειο από τη σφαγή δεκάδων φοιτητών σε διαδήλωση το 1968. Σύμφωνα με τον Ερυθρό Σταυρό, τουλάχιστον 50 άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν μια ομάδα διαδηλωτών πέταξε πέτρες και βόμβες μολότοφ εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων που απάντησαν με δακρυγόνα.
REUTERS / STRINGER/MEXICO

Ένας τραυματισμένος άνδρας βρίσκεται στο έδαφος, έπειτα από συγκρούσεις που ξέσπασαν μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών κατά τη διάρκεια πορείας διαμαρτυρίας για την 45η επέτειο από τη σφαγή δεκάδων φοιτητών σε διαδήλωση το 1968. Σύμφωνα με τον Ερυθρό Σταυρό, τουλάχιστον 50 άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν μια ομάδα διαδηλωτών πέταξε πέτρες και βόμβες μολότοφ εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων που απάντησαν με δακρυγόνα.

Μεγάλη νίκη για τον Ολυμπιακό. Ένας άκρως αποτελεσματικός Ολυμπιακός, με τον Μήτρογλου εκτελεστή παγκόσμιας κλάσης στο τρίτο φετινό χατ-τρικ του, κατανίκησε στο «Κονστάντ Βαντεν Στοκ» την Άντερλεχτ με 3-0, υποχρέωσε την πρωταθλήτρια Βελγίου στην πρώτη εντός έδρας ήττα από ελληνική ομάδα και «ρέφαρε» τη δική του «χασούρα» στον πρώτο αγώνα του 3ου ομίλου στο Τσάμπιονς Λιγκ, από την Παρί Σεν Ζερμέν και έπιασε στη δεύτερη θέση την Μπενφίκα
EPA / THIERRY ROGE

Ένας άκρως αποτελεσματικός Ολυμπιακός, με τον Μήτρογλου εκτελεστή παγκόσμιας κλάσης στο τρίτο φετινό χατ-τρικ του, κατανίκησε στο «Κονστάντ Βαντεν Στοκ» την Άντερλεχτ με 3-0, υποχρέωσε την πρωταθλήτρια Βελγίου στην πρώτη εντός έδρας ήττα από ελληνική ομάδα και «ρέφαρε» τη δική του «χασούρα» στον πρώτο αγώνα του 3ου ομίλου στο Τσάμπιονς Λιγκ, από την Παρί Σεν Ζερμέν και έπιασε στη δεύτερη θέση την Μπενφίκα

Πρόκριση στα προημιτελικά για τον Τζόκοβιτς . Ο Νόβακ Τζόκοβιτς προκρίθηκε στα προημιτελικά του τουρνουά της ATP που διεξάγεται στο Πεκίνο. Ο Σέρβος, νούμερο ένα στον κόσμο και στο ταμπλό της διοργάνωσης, νίκησε τον Ισπανό Φερνάντο Βερντάσκο με 2-1 (7-5, 2-6, 6-2) σε ένα παιχνίδι που διήρκεσε περίπου δύο ώρες (1:54).
EPA / ROLEX DELA PENA

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς προκρίθηκε στα προημιτελικά του τουρνουά της ATP που διεξάγεται στο Πεκίνο. Ο Σέρβος, νούμερο ένα στον κόσμο και στο ταμπλό της διοργάνωσης, νίκησε τον Ισπανό Φερνάντο Βερντάσκο με 2-1 (7-5, 2-6, 6-2) σε ένα παιχνίδι που διήρκεσε περίπου δύο ώρες (1:54).