Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2013 18:53

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013.

Γερμανία: Εικαστική εγκατάσταση στο Αμβούργο. Το εικονιζόμενο καλλιτεχνικό έργο ονομάζεται «μπλε κοπάδι της ειρήνης» και ανήκει στους καλλιτέχνες Rainer Bonk και Bertamaria Reetz. Πρόκειται για μία εγκατάσταση αποτελούμενη από περισσότερα από 100 μπλε ομοιώματα πρόβατων και συμβολίζει ότι «όλοι είναι ίσοι και σημαντικοί».
REUTERS / FABIAN BIMMER

Το εικονιζόμενο καλλιτεχνικό έργο ονομάζεται «μπλε κοπάδι της ειρήνης» και ανήκει στους καλλιτέχνες Rainer Bonk και Bertamaria Reetz. Πρόκειται για μία εγκατάσταση αποτελούμενη από περισσότερα από 100 μπλε ομοιώματα πρόβατων και συμβολίζει ότι «όλοι είναι ίσοι και σημαντικοί».

Τζέρεμι Άιρονς: Μην κρίνετε την Ελλάδα από την πράξη ενός ηλίθιου εξτρεμιστή . Ο Τζέρεμι Άιρονς αναφερόμενος στο γεγονός της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα δήλωσε: «Δεν μπορούμε να θεωρούμε ότι μια χώρα χαρακτηρίζεται συλλήβδην από ένα και μόνο περιστατικό, το οποίο είδαμε τις τελευταίες ημέρες στις εφημερίδες. Ναι, ασφαλώς υπάρχουν ηλίθιοι οι οποίοι καλύπτονται κάτω από έναν πολιτικό τίτλο, ναι, δολοφονούν ανθρώπους μερικές φορές, ωστόσο τέτοια περιστατικά συμβαίνουν δυστυχώς ανά τον κόσμο».
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΑΛΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ

Ο Τζέρεμι Άιρονς αναφερόμενος στο γεγονός της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα δήλωσε: «Δεν μπορούμε να θεωρούμε ότι μια χώρα χαρακτηρίζεται συλλήβδην από ένα και μόνο περιστατικό, το οποίο είδαμε τις τελευταίες ημέρες στις εφημερίδες. Ναι, ασφαλώς υπάρχουν ηλίθιοι οι οποίοι καλύπτονται κάτω από έναν πολιτικό τίτλο, ναι, δολοφονούν ανθρώπους μερικές φορές, ωστόσο τέτοια περιστατικά συμβαίνουν δυστυχώς ανά τον κόσμο».

Πανσέληνος της φθινοπωρινής ισημερίας. Εμπορικό αεροσκάφος προσεγγίζει το αεροδρόμιο του Χήθροου για προσγείωση στο δυτικό Λονδίνο, με φόντο την πανσέληνο. Η πανσέληνος που είναι κοντά στη φθινοπωρινή ισημερία ονομάζεται κατά την παράδοση "Φεγγάρι του Θερισμού" , την περίοδο όπου οι αγρότες ξεκινούν τη συγκομιδή των καλλιεργειών. Η ώρα και η οπτική γωνία της πορείας της σελήνης δίνουν την ψευδαίσθηση ότι το «Φεγγαρι του Θερισμού» είναι μεγαλύτερο, φωτεινότερο και πιο κοντά στη γή.
REUTERS / TOBY MELVILLE

Εμπορικό αεροσκάφος προσεγγίζει το αεροδρόμιο του Χήθροου για προσγείωση στο δυτικό Λονδίνο, με φόντο την πανσέληνο. Η πανσέληνος που είναι κοντά στη φθινοπωρινή ισημερία ονομάζεται κατά την παράδοση "Φεγγάρι του Θερισμού" , την περίοδο όπου οι αγρότες ξεκινούν τη συγκομιδή των καλλιεργειών. Η ώρα και η οπτική γωνία της πορείας της σελήνης δίνουν την ψευδαίσθηση ότι το «Φεγγαρι του Θερισμού» είναι μεγαλύτερο, φωτεινότερο και πιο κοντά στη γή.

Μεξικό: Μεγαλώνει η λίστα των νεκρών από τις πλημμύρες. Ενας άντρας στέκεται στη στέγη ενός σπιτιού καθώς ορμητικά νερά έχουν παρασύρει αυτοκίνητα και έχουν πλημμυρίσει τα σπίτια, σε μία συνοικία στο Κουλιακάν, του Μεξικού. Η τροπική καταιγίδα Μανουέλ «χτύπησε» τη βορειοδυτική ακτή του Μεξικού την Πέμπτη, αφήνοντας πίσω του 97 νεκρούς.
REUTERS / STRINGER/MEXICO

Ενας άντρας στέκεται στη στέγη ενός σπιτιού καθώς ορμητικά νερά έχουν παρασύρει αυτοκίνητα και έχουν πλημμυρίσει τα σπίτια, σε μία συνοικία στο Κουλιακάν, του Μεξικού. Η τροπική καταιγίδα Μανουέλ «χτύπησε» τη βορειοδυτική ακτή του Μεξικού την Πέμπτη, αφήνοντας πίσω του 97 νεκρούς.

Ρωσική έφοδος σε ακτιβιστές της Greenpeace στην Αρκτική Θάλασσα. Αντρες του ρωσικού λιμενικού με κουκούλες κάνουν έφοδο σε ακτιβιστές της Greenpeace, κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας τους στην εξέδρα εξόρυξης πετρελαίου Prirazlomnaya της Gazprom, στη Θάλασσα της Πεκόρα. Τη σύλληψη 25 ακτιβιστών της, που διαμαρτύρονταν ενάντια στις γεωτρήσεις στην Αρκτική Θάλασσα από τον πετρελαϊκό κολοσσό Gazprom, κατά τη διάρκεια εφόδου ανδρών του ρωσικού λιμενικού σε ένα από τα πλοία της, στο Arctic Sunrise, καταγγέλλει η περιβαλλοντική οργάνωση Greenpeace.
REUTERS / HANDOUT

Αντρες του ρωσικού λιμενικού με κουκούλες κάνουν έφοδο σε ακτιβιστές της Greenpeace, κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας τους στην εξέδρα εξόρυξης πετρελαίου Prirazlomnaya της Gazprom, στη Θάλασσα της Πεκόρα. Τη σύλληψη 25 ακτιβιστών της, που διαμαρτύρονταν ενάντια στις γεωτρήσεις στην Αρκτική Θάλασσα από τον πετρελαϊκό κολοσσό Gazprom, κατά τη διάρκεια εφόδου ανδρών του ρωσικού λιμενικού σε ένα από τα πλοία της, στο Arctic Sunrise, καταγγέλλει η περιβαλλοντική οργάνωση Greenpeace.

Γλυπτό του ηθοποιού Αλ Πατσίνο φτιαγμένο από σπίρτα. Ο 24χρονος κροάτης Tomislav Horvat, επιθεωρεί το έργο του, ένα γλυπτό σε πραγματικές διαστάσεις του ηθοποιού Αλ Πατσίνο φτιαγμένο από 117,000 σπίρτα. Το μεγαλύτερο, μέχρι στιγμής, δημιούργημα του καλλιτέχνη είναι ένα κάστρο αποτελούμενο από 157,000 σπίρτα, το οποίο ολοκήρωσε σε 23 μήνες.
REUTERS / ANTONIO BRONIC

Ο 24χρονος κροάτης Tomislav Horvat, επιθεωρεί το έργο του, ένα γλυπτό σε πραγματικές διαστάσεις του ηθοποιού Αλ Πατσίνο φτιαγμένο από 117,000 σπίρτα. Το μεγαλύτερο, μέχρι στιγμής, δημιούργημα του καλλιτέχνη είναι ένα κάστρο αποτελούμενο από 157,000 σπίρτα, το οποίο ολοκήρωσε σε 23 μήνες.

Στιγμιότυπο από τους δρόμους της Αθήνας. Τουρίστρια φαίνεται μέσα από ένα καθρέφτη ενός μαγαζιού που πουλάει γυαλιά ηλίου στην Αθήνα. Το ΑΕΠ της Ελλάδας στο δεύτερο τρίμηνο παρουσιάζει αύξηση για πρώτη φορά από την αρχή της κρίση, ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας τονίζοντας ότι η οικονομία οδεύει προς την ανάκαμψη.
REUTERS / JOHN KOLESIDIS

Τουρίστρια φαίνεται μέσα από ένα καθρέφτη ενός μαγαζιού που πουλάει γυαλιά ηλίου στην Αθήνα. Το ΑΕΠ της Ελλάδας στο δεύτερο τρίμηνο παρουσιάζει αύξηση για πρώτη φορά από την αρχή της κρίση, ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας τονίζοντας ότι η οικονομία οδεύει προς την ανάκαμψη.

Αίγυπτος: Φτάνουν στο τέλος τους οι καλοκαιρινές διακοπές . Αιγύπτιοι απολαμβάνουν τη θάλασσα στην παραλία Μααμούρα στην πόλη της Αλεξάνδρειας, καθώς οι καλοκαιρινές διακοπές φτάνουν προς το τέλος τους. Τα σχολεία ανοίγουν πάλι στις 21 Σεπτεμβρίου και οι μαθητές επιστρέφουν στα θρανία για το νέο σχολικό έτος. 
REUTERS / AMR ABDALLAH DALSH

Αιγύπτιοι απολαμβάνουν τη θάλασσα στην παραλία Μααμούρα στην πόλη της Αλεξάνδρειας, καθώς οι καλοκαιρινές διακοπές φτάνουν προς το τέλος τους. Τα σχολεία ανοίγουν πάλι στις 21 Σεπτεμβρίου και οι μαθητές επιστρέφουν στα θρανία για το νέο σχολικό έτος. 

Διονύσης Σαββόπουλος: «Παράξενα και Ατόφια» . Στιγμιότυπο από την συναυλία του Διονύση Σαββόπουλου «Παράξενα και Ατόφια» που πραγματοποιήθηκε στον κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών το βράδυ της 19ης Σεπτεμβρίου.
FOSPHOTOS / Panayiotis Tzamaros

Στιγμιότυπο από την συναυλία του Διονύση Σαββόπουλου «Παράξενα και Ατόφια» που πραγματοποιήθηκε στον κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών το βράδυ της 19ης Σεπτεμβρίου.

Γαλλία: Κατεδάφιση της εκκλησίας Saint-Pierre-aux-Liens. Εργάτης επιθεωρεί το κτήριο της εκκλησίας Saint-Pierre-aux-Liens, κατά τη διάρκεια της κατεδάφισής της, στο χωριό Ζεστ, στη δυτική Γαλλία.  Η κατεδάφιση της νεογοτθικής εκκλησίας του 19ου αιώνα, αφιερωμένη στον Άγιο Πέτρο, είχε προγραμματιστεί το 2007 από το δημοτικό συμβούλιο, λόγω κόστους συντήρησης και ελλειμμάτων του προϋπολογισμού του δήμου. Από την εκκλησία, έχει απομείνει το καμπαναριό και η κρύπτη, ενώ έχει προγραμματιστεί ανακατασκευή της το 2016 με μικρότερο κόστος συντήρησης.
REUTERS / STEPHANE MAHE

Εργάτης επιθεωρεί το κτήριο της εκκλησίας Saint-Pierre-aux-Liens, κατά τη διάρκεια της κατεδάφισής της, στο χωριό Ζεστ, στη δυτική Γαλλία.  Η κατεδάφιση της νεογοτθικής εκκλησίας του 19ου αιώνα, αφιερωμένη στον Άγιο Πέτρο, είχε προγραμματιστεί το 2007 από το δημοτικό συμβούλιο, λόγω κόστους συντήρησης και ελλειμμάτων του προϋπολογισμού του δήμου. Από την εκκλησία, έχει απομείνει το καμπαναριό και η κρύπτη, ενώ έχει προγραμματιστεί ανακατασκευή της το 2016 με μικρότερο κόστος συντήρησης.

Διεθνής Αμνηστία: Εκστρατεία ενάντια στις εξαναγκαστικές εξώσεις. Ενας άντρας περπατά δίπλα σε στρώματα με συμβολικά μηνύματα ενάντια στις εξαναγκαστικές εξώσεις, κατά τη διάρκεια της εκστρατείας της Διεθνούς Αμνηστίας  "Enough Of Forced Evictions" στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Σύμφωνα με τον οργανισμό, οι κατασκευαστικές εργασίες για την αναδόμηση της πόλης εν όψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2014 και των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο το 2016, οδήγησαν σε εξαναγκαστικές εξώσεις οικογενειών σε αρκετές κοινότητες σε όλη τη χώρα.
REUTERS / PILAR OLIVARES

Ενας άντρας περπατά δίπλα σε στρώματα με συμβολικά μηνύματα ενάντια στις εξαναγκαστικές εξώσεις, κατά τη διάρκεια της εκστρατείας της Διεθνούς Αμνηστίας  "Enough Of Forced Evictions" στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Σύμφωνα με τον οργανισμό, οι κατασκευαστικές εργασίες για την αναδόμηση της πόλης εν όψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2014 και των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο το 2016, οδήγησαν σε εξαναγκαστικές εξώσεις οικογενειών σε αρκετές κοινότητες σε όλη τη χώρα.

Ενθουσιασμός για το νέο iPhone 5S στο Τόκιο. Προσωπικό του καταστήματος της Apple ποζάρουν για φωτογραφία με το νέο Apple iPhone 5S πριν βγει προς πώληση, στο εμπορικό κέντρο Γκίνζα στο Τόκιο. Προβλέψεις σχετικά με τις πωλήσεις του 5S κάνουν λόγο για πωλήσεις περίπου έξι εκατομμυρίων τηλεφώνων σε όλο τον κόσμο μέσα στο τριήμερο.
REUTERS / Toru Hanai

Προσωπικό του καταστήματος της Apple ποζάρουν για φωτογραφία με το νέο Apple iPhone 5S πριν βγει προς πώληση, στο εμπορικό κέντρο Γκίνζα στο Τόκιο. Προβλέψεις σχετικά με τις πωλήσεις του 5S κάνουν λόγο για πωλήσεις περίπου έξι εκατομμυρίων τηλεφώνων σε όλο τον κόσμο μέσα στο τριήμερο.

Παιδική καθημερινότητα στη Λωρίδα της Γάζας. Δύο αγόρια από την Παλαιστίνη έχουν ανέβει με τα ποδήλατά τους σε ένα μικρό λόφο στην πόλη Μπαϊτ Λαζίγια, βόρεια της Λωρίδας της Γάζας.
EPA / ALI ALI

Δύο αγόρια από την Παλαιστίνη έχουν ανέβει με τα ποδήλατά τους σε ένα μικρό λόφο στην πόλη Μπαϊτ Λαζίγια, βόρεια της Λωρίδας της Γάζας.

Αυστραλία: Μαθήματα πτήσης στο ζωολογικό κήπο Ταρόγκα . Φύλακας του ζωολογικού κήπου Ταρόγκα εκπαιδεύει ένα θηλυκό αυστραλιανό αετό 2 χρονών, στο Κλιφτον Γκάρντενς στο Μόσμαν της Αυστραλίας.
EPA / DEAN LEWINS

Φύλακας του ζωολογικού κήπου Ταρόγκα εκπαιδεύει ένα θηλυκό αυστραλιανό αετό 2 χρονών, στο Κλιφτον Γκάρντενς στο Μόσμαν της Αυστραλίας.

Το πιο καλοπληρωμένο ζευγάρι η Μπιγιονσέ και ο Τζέι-Ζι . Για δεύτερη συνεχή χρονιά η τραγουδίστρια Μπιγιονσέ και ο ράπερ σύζυγός της Τζέι-Ζι είναι το πιο καλοπληρωμένο ζευγάρι προσωπικοτήτων, σύμφωνα με το Forbes.Τα εκτιμώμενα κέρδη του ζεύγους φτάνουν τα 95 εκατομμύρια δολάρια. Η 32χρονη Μπιγιονσέ κέρδισε 11 εκατομμύρια δολάρια περισσότερα σε σχέση με τον σύζυγό της χάρη στην πολύ επιτυχημένη περιοδείας της, η οποία της απέφερε κατά μέσο όρο περίπου 2 εκατομμύρια δολάρια ανά παράσταση.
REUTERS / POOL

Για δεύτερη συνεχή χρονιά η τραγουδίστρια Μπιγιονσέ και ο ράπερ σύζυγός της Τζέι-Ζι είναι το πιο καλοπληρωμένο ζευγάρι προσωπικοτήτων, σύμφωνα με το Forbes.Τα εκτιμώμενα κέρδη του ζεύγους φτάνουν τα 95 εκατομμύρια δολάρια. Η 32χρονη Μπιγιονσέ κέρδισε 11 εκατομμύρια δολάρια περισσότερα σε σχέση με τον σύζυγό της χάρη στην πολύ επιτυχημένη περιοδείας της, η οποία της απέφερε κατά μέσο όρο περίπου 2 εκατομμύρια δολάρια ανά παράσταση.