Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου 2013 23:01

Οι φωτογραφίες της ημέρας. Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

Φεστιβάλ των χρωμάτων στη Θεσσαλονίκη. Γνωστό και ως φεστιβάλ των χρωμάτων, το Χόλι αποτελεί μια Ινδουιστική θρησκευτική γιορτή που έχει γίνει δημοφιλής και σε άλλες χώρες. Η αναβίωση του φεστιβάλ που συμβολίζει τη νίκη του καλού επί του κακού έγινε από την ομάδα Sfina στη Θεσσαλονίκη.
FOSPHOTOS / Konstantinos Tsakalidis

Γνωστό και ως φεστιβάλ των χρωμάτων, το Χόλι αποτελεί μια Ινδουιστική θρησκευτική γιορτή που έχει γίνει δημοφιλής και σε άλλες χώρες. Η αναβίωση του φεστιβάλ που συμβολίζει τη νίκη του καλού επί του κακού έγινε από την ομάδα Sfina στη Θεσσαλονίκη.

Έκκληση της Μέρκελ για ισχυρή εντολή. Ιδιαίτερα αμφίρροπη δήλωσε ότι περιμένει τη μάχη στις ομοσπονδιακές βουλευτικές εκλογές η Άγκελα Μέρκελ, ολοκληρώνοντας την προεκλογική της εκστρατεία το Σάββατο. «Ναι, θα είναι οριακό», ανέφερε για το αποτέλεσμα η κ. Μέρκελ στο Στράλσουντ. «Απευθύνω προσωπική έκκληση στους Γερμανούς: δώστε μου μια ισχυρή εντολή ώστε να υπηρετήσω τη Γερμανία για άλλα τέσσερα χρόνια», είπε, νωρίτερα το Σάββατο στο Βερολίνο η καγκελάριος.
REUTERS / THOMAS PETER

Ιδιαίτερα αμφίρροπη δήλωσε ότι περιμένει τη μάχη στις ομοσπονδιακές βουλευτικές εκλογές η Άγκελα Μέρκελ, ολοκληρώνοντας την προεκλογική της εκστρατεία το Σάββατο. «Ναι, θα είναι οριακό», ανέφερε για το αποτέλεσμα η κ. Μέρκελ στο Στράλσουντ. «Απευθύνω προσωπική έκκληση στους Γερμανούς: δώστε μου μια ισχυρή εντολή ώστε να υπηρετήσω τη Γερμανία για άλλα τέσσερα χρόνια», είπε, νωρίτερα το Σάββατο στο Βερολίνο η καγκελάριος.

Φεστιβάλ μπίρας την παραμονή των εκλογών. Ο δήμαρχος του Μονάχου Κρίστιαν Ούντε ανοίγει το πρώτο βαρέλι μπύρας στην τελετή έναρξης του 180ου Oktoberfest, της παραδοσιακής ετήσιας γιορτής της μπίρας στη Γερμανία. Πλήθος κόσμου αναμένεται να συρρεύσει στην πρωτεύουσα της Βαυαρίας κατά τη διάρκεια των επόμενων δύο εβδομάδων για το φεστιβάλ, το οποίο αρχίζει σήμερα, παραμονή των εκλογών, και θα διαρκέσει μέχρι τις 6 Οκτώβριου.
REUTERS / MICHAELA REHLE

Ο δήμαρχος του Μονάχου Κρίστιαν Ούντε ανοίγει το πρώτο βαρέλι μπύρας στην τελετή έναρξης του 180ου Oktoberfest, της παραδοσιακής ετήσιας γιορτής της μπίρας στη Γερμανία. Πλήθος κόσμου αναμένεται να συρρεύσει στην πρωτεύουσα της Βαυαρίας κατά τη διάρκεια των επόμενων δύο εβδομάδων για το φεστιβάλ, το οποίο αρχίζει σήμερα, παραμονή των εκλογών, και θα διαρκέσει μέχρι τις 6 Οκτώβριου.

Φθινόπωρο στη Νέα Υόρκη. Γυναίκες πετούν χαρταετούς σε πάρκο κοντά στον ποταμό Χάντσον, με φόντο το φθινοπωρινό Μανχάταν.
REUTERS / GARY HERSHORN

Γυναίκες πετούν χαρταετούς σε πάρκο κοντά στον ποταμό Χάντσον, με φόντο το φθινοπωρινό Μανχάταν.

Απεργούν Δευτέρα και Τρίτη οι καθηγητές. Απεργιακό πανό στην είσοδο Γυμνασίου της Νίκαιας. Με 48ωρη απεργία, τη Δευτέρα και Τρίτη, συνεχίζουν οι καθηγητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης τις κινητοποιήσεις τους. Στη χθεσινή, κοινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ με τους προέδρους των ΕΛΜΕ, απορρίφθηκαν οι προτάσεις για πενθήμερη και τριήμερη απεργία, ενώ η πρόταση για 48ωρη απεργία εγκρίθηκε με ποσοστό 82%.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖ

Απεργιακό πανό στην είσοδο Γυμνασίου της Νίκαιας. Με 48ωρη απεργία, τη Δευτέρα και Τρίτη, συνεχίζουν οι καθηγητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης τις κινητοποιήσεις τους. Στη χθεσινή, κοινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ με τους προέδρους των ΕΛΜΕ, απορρίφθηκαν οι προτάσεις για πενθήμερη και τριήμερη απεργία, ενώ η πρόταση για 48ωρη απεργία εγκρίθηκε με ποσοστό 82%.

Σιγκαπούρη: Ο Φέτελ πήρε την pole position. Την ευκαιρία να κατακτήσει άλλη μία νίκη και να βρεθεί «αγκαλιά» με τον 4ο διαδοχικό τίτλο του θα έχει ο Σεμπάστιαν Φέτελ στο αυριανό γκραν πρι της Σινγκαπούρης. Ο γερμανός πιλότος της Ρεντ Μπουλ έκανε τον καλύτερο χρόνο στα επίσημα δοκιμαστικά και πήρε την pole position.
REUTERS / EDGAR SU

Την ευκαιρία να κατακτήσει άλλη μία νίκη και να βρεθεί «αγκαλιά» με τον 4ο διαδοχικό τίτλο του θα έχει ο Σεμπάστιαν Φέτελ στο αυριανό γκραν πρι της Σινγκαπούρης. Ο γερμανός πιλότος της Ρεντ Μπουλ έκανε τον καλύτερο χρόνο στα επίσημα δοκιμαστικά και πήρε την pole position.

Σούπερ Λίγκα: Παναθηναϊκός - ΟΦΗ 1 - 0. Ο Μάρκους Μπέργκ πανηγυρίζει το γκολ που πέτυχε επί του ΟΦΗ στον μεταξύ τους αγώνα για την 5η αγωνιστική του Πρωταθλήματος στο γήπεδο «Απόστολος Νικολαίδης». Μετά από δύο διαδοχικές ισοπαλίες και την ήττα από τον Πανιώνιο, οι «πράσινοι» επέστρεψαν στις επιτυχίες με τη δεύτερη νίκη τους στο πρωτάθλημα με 1-0 επί του ΟΦΗ.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Ο Μάρκους Μπέργκ πανηγυρίζει το γκολ που πέτυχε επί του ΟΦΗ στον μεταξύ τους αγώνα για την 5η αγωνιστική του Πρωταθλήματος στο γήπεδο «Απόστολος Νικολαίδης». Μετά από δύο διαδοχικές ισοπαλίες και την ήττα από τον Πανιώνιο, οι «πράσινοι» επέστρεψαν στις επιτυχίες με τη δεύτερη νίκη τους στο πρωτάθλημα με 1-0 επί του ΟΦΗ.

 Β. Κορέα: Αναβάλλονται οι επανενώσεις οικογενειών. H ηλικίας 81 ετών νοτιοκορεάτισσα Τσο Τζανγκ-Γκουμ ξεσπά σε λυγμούς, καθώς μαθαίνει ότι αναβάλλονται επ’ αόριστον οι συναντήσεις που είχαν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν την επόμενη εβδομάδα, μεταξύ οικογενειών που έχουν χωριστεί εξαιτίας του πολέμου στην Κορέα. Αιτιολογώντας την απόφασή της, η Βόρεια Κορέα ισχυρίζεται ότι η Νότια Κορέα χρησιμοποιεί τις επανενώσεις ως αφορμή για να εντείνει την αντιπαράθεση μεταξύ των δύο χωρών.
REUTERS / YONHAP

H ηλικίας 81 ετών νοτιοκορεάτισσα Τσο Τζανγκ-Γκουμ ξεσπά σε λυγμούς, καθώς μαθαίνει ότι αναβάλλονται επ’ αόριστον οι συναντήσεις που είχαν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν την επόμενη εβδομάδα, μεταξύ οικογενειών που έχουν χωριστεί εξαιτίας του πολέμου στην Κορέα. Αιτιολογώντας την απόφασή της, η Βόρεια Κορέα ισχυρίζεται ότι η Νότια Κορέα χρησιμοποιεί τις επανενώσεις ως αφορμή για να εντείνει την αντιπαράθεση μεταξύ των δύο χωρών.

Δύση του ηλίου στο λιμάνι του Ναυπλίου. Το κρουαζιερόπλοιο Aegean Odyssey με σημαία Μάλτας διακρίνεται στο λιμάνι του Ναυπλίου κατά τη δύση του ηλίου.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Το κρουαζιερόπλοιο Aegean Odyssey με σημαία Μάλτας διακρίνεται στο λιμάνι του Ναυπλίου κατά τη δύση του ηλίου.

Ομιλία Δ. Κουτσούμπα στο 39ο φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή . Ο δρόμος της «ανατροπής της εξουσίας των μονοπωλίων» είναι ο μόνος δρόμος για το λαό, εδώ και τώρα μπορεί και πρέπει να οργανωθεί η αντεπίθεση κάτω απ
EUROKINISSI / ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

Ο δρόμος της «ανατροπής της εξουσίας των μονοπωλίων» είναι ο μόνος δρόμος για το λαό, εδώ και τώρα μπορεί και πρέπει να οργανωθεί η αντεπίθεση κάτω απ' τη σημαία των λαϊκών αναγκών, υπογράμμισε ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας στην ομιλία του, στο 39ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή στο Ίλιον.

Επίθεση με 22 νεκρούς σε εμπορικό κέντρο στο Ναϊρόμπι. Σε μια επίθεση την οποία η κυβέρνηση της Κένυας χαρακτήρισε «πιθανώς τρομοκρατική», ένοπλοι εισέβαλαν το Σάββατο σε εμπορικό κέντρο στο Ναϊρόμπι, σκοτώνοντας τουλάχιστον 22 ανθρώπους και κάνοντας πολλούς άλλους να τρέχουν πανικόβλητοι να βρουν καταφύγιο σε καταστήματα, σε έναν κινηματογράφο και στους γύρω δρόμους. Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, οι ένοπλοι «εκτέλεσαν» πελάτες του εμπορικού κέντρου και μιλούσαν μια ξένη γλώσσα, ίσως αραβικά ή σομαλικά.
REUTERS / GORAN TOMASEVIC

Σε μια επίθεση την οποία η κυβέρνηση της Κένυας χαρακτήρισε «πιθανώς τρομοκρατική», ένοπλοι εισέβαλαν το Σάββατο σε εμπορικό κέντρο στο Ναϊρόμπι, σκοτώνοντας τουλάχιστον 22 ανθρώπους και κάνοντας πολλούς άλλους να τρέχουν πανικόβλητοι να βρουν καταφύγιο σε καταστήματα, σε έναν κινηματογράφο και στους γύρω δρόμους. Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, οι ένοπλοι «εκτέλεσαν» πελάτες του εμπορικού κέντρου και μιλούσαν μια ξένη γλώσσα, ίσως αραβικά ή σομαλικά.

Επίδειξη δύναμης από τη Μπάγερν. Επίδειξη δύναμης έκανε η Μπάγερν, η οποία συνέτριψε με 4-0 εκτός έδρας τη Σάλκε, στο παιχνίδι που ολοκληρώθηκε το «κυρίως πιάτο» της 6ης αγωνιστικής της μπουντεσλίγκα. Στη φωτογραφία ο Ριμπερί κάνει το 3-0.
REUTERS / INA FASSBENDER

Επίδειξη δύναμης έκανε η Μπάγερν, η οποία συνέτριψε με 4-0 εκτός έδρας τη Σάλκε, στο παιχνίδι που ολοκληρώθηκε το «κυρίως πιάτο» της 6ης αγωνιστικής της μπουντεσλίγκα. Στη φωτογραφία ο Ριμπερί κάνει το 3-0.

Αντιφασιστική πορεία στη Νίκαια. Νέα αντιφασιστική πορεία διοργανώθηκε το Σάββατο στη Νίκαια με τη συμμετοχή περίπου 3 χιλιάδων διαδηλωτών.
EUROKINISSI / ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Νέα αντιφασιστική πορεία διοργανώθηκε το Σάββατο στη Νίκαια με τη συμμετοχή περίπου 3 χιλιάδων διαδηλωτών.