Multimedia

Τα iPhone 5C και iPhone 5S παρουσιάσε η Apple

Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου 2013 22:32

Το νέο «οικονομικό» iPhone 5C καθώς και το νέο iPhone 5S παρουσιάστηκαν την Τρίτη στο πολυαναμενόμενο event της Apple στα κεντρικά της στο Κουπερτίνο (Καλιφόρνια).

Η «ναυαρχίδα» της Apple, το iPhone 5S, εξωτερικά είναι παρόμοιο με το iPhone 5, ωστόσο διαθέτει μία σειρά νέων χαρακτηριστικών. Μεταξύ άλλων, στο εσωτερικό του διαθέτει το Α7, ένα SoC (system on a chip) «κατηγορίας desktop», στα 64 bit, με αυξημένη κατά πολύ απόδοση έναντι του A6 του iPhone 5. Όσον αφορά το ίσως πιο διάσημο χαρακτηριστικό που είχε προαναγγελθεί, τον «Touch ID» αισθητήρα για αναγνώριση δακτυλικού αποτυπώματος, αυτός είναι ενσωματωμένος στο home button, και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για το «ξεκλείδωμα» της συσκευής σε συνδυασμό με τις πιο «παραδοσιακές» μεθόδους των κωδικών.

Το «οικονομικό» iPhone 5C διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά που έκαναν δημοφιλές το iPhone 5, και καλύπτεται από ένα ενιαίο κάλυμμα στο πίσω μέρος και τα πλάγιά του και χαρακτηρίζεται από πολυχρωμία σε κάθε επίπεδο, τόσο από πλευράς σχεδιασμού όσο και software.