Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Κυριακή, 08 Σεπτεμβρίου 2013 22:57

Οι φωτογραφίες της ημέρας. Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου 2013.

Καθημερινή ζωή στο Καζακστάν. Ένας έφηβος κάνει ποδήλατο με φόντο τον ύψους 105 μέτρων Πύργο Μπαϊτερέκ στην πρωτεύουσα του Καζακστάν, Αστάνα.
REUTERS / SHAMIL ZHUMATOV

Ένας έφηβος κάνει ποδήλατο με φόντο τον ύψους 105 μέτρων Πύργο Μπαϊτερέκ στην πρωτεύουσα του Καζακστάν, Αστάνα.

Ιπποδρομίες στην Γάζα. Νεαρός Παλαιστίνιος προετοιμάζεται ενόψει της συμμετοχής του σε τοπική ιπποδρομία, ανατολικά της πόλης της Γάζας.
REUTERS / MOHAMMED SALEM

Νεαρός Παλαιστίνιος προετοιμάζεται ενόψει της συμμετοχής του σε τοπική ιπποδρομία, ανατολικά της πόλης της Γάζας.

Σομαλία: Εκστρατεία για τη σχολική φοίτηση ενός εκατομμυρίου παιδιών. Η 12χονη Φατίμα παρακολουθεί μαθήματα αραβικών στο Δημοτικό Σχολείο Imran Binu Hussein στη Μογκαντίσου της Σομαλίας σε αυτή τη φωτογραφία που έδωσε στη δημοσιότητα η UNICEF. O οργανισμός σε συνεργασία με την κυβέρνηση της αφρικανικής χώρας εγκαινίασαν την Κυριακή την εκστρατεία «Go 2 School» που έχει στόχο να φέρει στα σχολεία της χώρας περισσότερα από ένα εκατομμύριο παιδιά. Σύμφωνα με τη UNICEF, στη Σομαλία μόνο τέσσερα στα δέκα παιδιά πηγαίνουν στο σχολείο.
REUTERS / HANDOUT

Η 12χονη Φατίμα παρακολουθεί μαθήματα αραβικών στο Δημοτικό Σχολείο Imran Binu Hussein στη Μογκαντίσου της Σομαλίας σε αυτή τη φωτογραφία που έδωσε στη δημοσιότητα η UNICEF. O οργανισμός σε συνεργασία με την κυβέρνηση της αφρικανικής χώρας εγκαινίασαν την Κυριακή την εκστρατεία «Go 2 School» που έχει στόχο να φέρει στα σχολεία της χώρας περισσότερα από ένα εκατομμύριο παιδιά. Σύμφωνα με τη UNICEF, στη Σομαλία μόνο τέσσερα στα δέκα παιδιά πηγαίνουν στο σχολείο.

Ηλιοβασίλεμα στα σύνορα Αργολίδας - Αρκαδίας . Εντυπωσιακά χρώματα στον ουρανό κατά τη δύση του ηλίου, στα σύνορα μεταξύ Αργολίδας και Αρκαδίας.
EUROKINISSI / ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Εντυπωσιακά χρώματα στον ουρανό κατά τη δύση του ηλίου, στα σύνορα μεταξύ Αργολίδας και Αρκαδίας.

Διαδηλώσεις στη Χιλή. Ένα ζευγάρι προσπαθεί να προστατευθεί από το νερό που εκτοξεύουν οι αστυνομικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων στο Σαντιάγο, με αφορμή τη συμπλήρωση, στις  11 Σεπτεμβρίου,  40 χρόνων από την ανατροπή της  εκλεγμένης κυβέρνηση του Σαλβαδόρ Αλιέντε με στρατιωτικό πραξικόπημα, υπό τον στρατηγό Πινοσέτ.
REUTERS / IVAN ALVARADO
Ένα ζευγάρι προσπαθεί να προστατευθεί από το νερό που εκτοξεύουν οι αστυνομικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων στο Σαντιάγο, με αφορμή τη συμπλήρωση, στις 11 Σεπτεμβρίου, 40 χρόνων από την ανατροπή της εκλεγμένης κυβέρνηση του Σαλβαδόρ Αλιέντε με στρατιωτικό πραξικόπημα, υπό τον στρατηγό Πινοσέτ.
Πρώτη ήττα για την Εθνική. Η Ιταλία υποχρέωσε την Ελλάδα στην πρώτη ήττα της στο Ευρωμπάσκετ. Με ηγέτη το Μπελινέλι (23π.) η σκουάντρα ατζούρα επικράτησε με 81-72 στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του Δ΄ ομίλου και με το 4Χ4 πήρε την πρώτη θέση του γκρουπ.
EPA / ANTONIO BAT

Η Ιταλία υποχρέωσε την Ελλάδα στην πρώτη ήττα της στο Ευρωμπάσκετ. Με ηγέτη το Μπελινέλι (23π.) η σκουάντρα ατζούρα επικράτησε με 81-72 στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του Δ΄ ομίλου και με το 4Χ4 πήρε την πρώτη θέση του γκρουπ.

Πυρκαγιά στον Όλυμπο. Πυροσβεστικό ελικόπτερο συμμετέχει στην επιχείρηση κατάσβεσης πυρκαγιάς που ξέσπασε στη θέση Παλαιομονάστηρο, στο όρος Όλυμπος, από πτώση κεραυνού.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗ

Πυροσβεστικό ελικόπτερο συμμετέχει στην επιχείρηση κατάσβεσης πυρκαγιάς που ξέσπασε στη θέση Παλαιομονάστηρο, στο όρος Όλυμπος, από πτώση κεραυνού.

Παραμένει στο Ολυμπιακό πρόγραμμα η πάλη. Μέλη της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Πάλης (FILA) ξεσπούν σε πανηγυρισμούς στο άκουσμα της απόφασης της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής για παραμονή του αγωνίσματος στο Ολυμπιακό πρόγραμμα και των Αγώνων του 2020. Στην ψηφοφορία που έγινε, η πάλη επικράτησε του σκουός και του μπέιζμπολ/σόφτμπολ, που διεκδικούσαν την είσοδό τους στο πρόγραμμα.
REUTERS / MARCOS BRINDICCI

Μέλη της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Πάλης (FILA) ξεσπούν σε πανηγυρισμούς στο άκουσμα της απόφασης της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής για παραμονή του αγωνίσματος στο Ολυμπιακό πρόγραμμα και των Αγώνων του 2020. Στην ψηφοφορία που έγινε, η πάλη επικράτησε του σκουός και του μπέιζμπολ/σόφτμπολ, που διεκδικούσαν την είσοδό τους στο πρόγραμμα.

Διαδηλώσεις στις μεγαλύτερες πόλεις της Βραζιλίας. Διαδηλωτής πετά μια καρύδα σε υποκατάστημα της τράπεζας Santander, κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας στο Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας. Στον τοίχο διακρίνεται γκράφιτι που γράφει «Επανάσταση ή θάνατος». Επεισόδια, τραυματισμοί και συλλήψεις σημάδεψαν τις διαδηλώσεις που έγιναν το Σάββατο στις μεγαλύτερες πόλεις της Βραζιλίας, με την ευκαιρία των εορτασμών για την Ημέρα της Ανεξαρτησίας.
REUTERS / RICARDO MORAES

Διαδηλωτής πετά μια καρύδα σε υποκατάστημα της τράπεζας Santander, κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας στο Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας. Στον τοίχο διακρίνεται γκράφιτι που γράφει «Επανάσταση ή θάνατος». Επεισόδια, τραυματισμοί και συλλήψεις σημάδεψαν τις διαδηλώσεις που έγιναν το Σάββατο στις μεγαλύτερες πόλεις της Βραζιλίας, με την ευκαιρία των εορτασμών για την Ημέρα της Ανεξαρτησίας.

78η ΔΕΘ: Συνάντηση Ευ. Βενιζέλου με παραγωγικούς φορείς. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, υπουργός Εξωτερικών και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος (κέντρο), συνοδευόμενος από στελέχη του Κινήματος, μιλά κατά τη διάρκεια συνάντησης με παραγωγικούς φορείς, επιμελητήρια και εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη ΔΕΘ. Ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι «έχουμε διανύσει σχεδόν τα 4/5 του δρόμου που οδηγεί στην οριστική και ασφαλή έξοδο από την κρίση και τη στενή εποπτεία των εταίρων και πιστωτών μας».
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, υπουργός Εξωτερικών και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος (κέντρο), συνοδευόμενος από στελέχη του Κινήματος, μιλά κατά τη διάρκεια συνάντησης με παραγωγικούς φορείς, επιμελητήρια και εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη ΔΕΘ. Ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι «έχουμε διανύσει σχεδόν τα 4/5 του δρόμου που οδηγεί στην οριστική και ασφαλή έξοδο από την κρίση και τη στενή εποπτεία των εταίρων και πιστωτών μας».

Στο Τόκιο οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2020. Κόσμος σχηματίζει τη λέξη «Ευχαριστούμε» κατά τη διάρκεια των πανηγυρισμών στην πρωτεύουσα της Ιαπωνίας, το Τόκιο για την ανάληψη της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020. Είναι η δεύτερη φορά (η πρώτη ήταν το 1964) που η συγκεκριμένη πόλη θα φιλοξενήσει τη μεγαλύτερη γιορτή του αθλητισμού. Ήταν από την αρχή το μεγάλο φαβορί για την ανάληψη της διοργάνωσης και τελικά έλαβε τις περισσότερες ψήφους από τα μέλη της ΔΟΕ στη σύνοδο που έγινε στο Μπουένος Άιρες.
REUTERS / KYODO

Κόσμος σχηματίζει τη λέξη «Ευχαριστούμε» κατά τη διάρκεια των πανηγυρισμών στην πρωτεύουσα της Ιαπωνίας, το Τόκιο για την ανάληψη της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020. Είναι η δεύτερη φορά (η πρώτη ήταν το 1964) που η συγκεκριμένη πόλη θα φιλοξενήσει τη μεγαλύτερη γιορτή του αθλητισμού. Ήταν από την αρχή το μεγάλο φαβορί για την ανάληψη της διοργάνωσης και τελικά έλαβε τις περισσότερες ψήφους από τα μέλη της ΔΟΕ στη σύνοδο που έγινε στο Μπουένος Άιρες.

Την 6η του εφετινή νίκη πανηγύρισε ο Φέτελ. Την 6η του εφετινή νίκη και 3η στην πίστα της Μόντσα πανηγύρισε ο Σεμπάστιαν Φέτελ στο σημερινό 13ο γκραν πρι της Formula 1. Πίσω από το Γερμανό πιλότο της Ρεντ Μπουλ τερμάτισε ο Φερνάντο Αλόνσο με Φεράρι, ενώ τρίτος ήταν ο Μαρκ Γουέμπερ με Ρεντ Μπουλ. Το επόμενο ραντεβού των οδηγών είναι στις 22 Σεπτεμβρίου στη Σιγκαπούρη.
REUTERS / MAX ROSSI

Την 6η του εφετινή νίκη και 3η στην πίστα της Μόντσα πανηγύρισε ο Σεμπάστιαν Φέτελ στο σημερινό 13ο γκραν πρι της Formula 1. Πίσω από το Γερμανό πιλότο της Ρεντ Μπουλ τερμάτισε ο Φερνάντο Αλόνσο με Φεράρι, ενώ τρίτος ήταν ο Μαρκ Γουέμπερ με Ρεντ Μπουλ. Το επόμενο ραντεβού των οδηγών είναι στις 22 Σεπτεμβρίου στη Σιγκαπούρη.