Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Δευτέρα, 09 Σεπτεμβρίου 2013 20:06

Οι φωτογραφίες της ημέρας. Δευτέρα, 9 Σεπτεμβρίου 2013.

Μ. Βρετανία: Ο χορός των κεράτων. Χορευτές από το χωριό Abbots Bromley στην κεντρική Αγγλία χορεύουν τον Χορό των Κεράτων (Horn Dance). Οι χορευτές υποδύονται διάφορους χαρακτήρες μεταξύ των οποίων ανθρώπους - ελάφια. Θεωρείται ένας από τους παλαιότερους παραδοσιακούς χορούς παγανιστικού χαρακτήρα στην Βρετανία, καθώς έχουν βρεθεί ευρήματα παλαιότερα των 1000 χρόνων που μαρτυρούν την ύπαρξή του.
REUTERS / DARREN STAPLES

Χορευτές από το χωριό Abbots Bromley στην κεντρική Αγγλία χορεύουν τον Χορό των Κεράτων (Horn Dance). Οι χορευτές υποδύονται διάφορους χαρακτήρες μεταξύ των οποίων ανθρώπους - ελάφια. Θεωρείται ένας από τους παλαιότερους παραδοσιακούς χορούς παγανιστικού χαρακτήρα στην Βρετανία, καθώς έχουν βρεθεί ευρήματα παλαιότερα των 1000 χρόνων που μαρτυρούν την ύπαρξή του.

Ακροβατικά στην 78η ΔΕΘ. Ακροβάτες εκτελούν ένα νούμερο με μοτοσυκλέτα πάνω σε ένα τεντωμένο σχοινί, στον πύργο του ΟΤΕ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης,  κατά τη διάρκεια της 78ης ΔΕΘ.
REUTERS / ALEXANDROS AVRAMIDIS

Ακροβάτες εκτελούν ένα νούμερο με μοτοσυκλέτα πάνω σε ένα τεντωμένο σχοινί, στον πύργο του ΟΤΕ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης,  κατά τη διάρκεια της 78ης ΔΕΘ.

Εβδομάδα Μόδας στη Νέα Υόρκη. Μοντέλο παρουσιάζει δημιουργία από την συλλογή threeASFOUR Ανοιξη/Καλοκαίρι 2014, στην Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης.
REUTERS / ERIC THAYER

Μοντέλο παρουσιάζει δημιουργία από την συλλογή threeASFOUR Ανοιξη/Καλοκαίρι 2014, στην Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης.

Σε ρυθμούς ανάπτυξης η Ιαπωνία. Με ρυθμό ταχύτερο του αναμενόμενου «έτρεξε» η ιαπωνική οικονομία στο δεύτερο τρίμηνο, ενισχύοντας τις ενδείξεις για στερεή ανάκαμψη. Όπως ανακοινώθηκε τη Δευτέρα, η βελτίωση των κεφαλαιουχικών δαπανών οδήγησε σε αναθεώρηση των στοιχείων για το ΑΕΠ την περίοδο Απριλίου – Ιουνίου σε αύξηση 3,8% έναντι αρχικής εκτίμησης για 2,6%.
REUTERS / YUYA SHINO

Με ρυθμό ταχύτερο του αναμενόμενου «έτρεξε» η ιαπωνική οικονομία στο δεύτερο τρίμηνο, ενισχύοντας τις ενδείξεις για στερεή ανάκαμψη. Όπως ανακοινώθηκε τη Δευτέρα, η βελτίωση των κεφαλαιουχικών δαπανών οδήγησε σε αναθεώρηση των στοιχείων για το ΑΕΠ την περίοδο Απριλίου – Ιουνίου σε αύξηση 3,8% έναντι αρχικής εκτίμησης για 2,6%.

Το μεγαλύτερο ηλιακό σκάφος του κόσμου στο Σηκουάνα . Το μεγαλύτερο ηλιακό σκάφος του κόσμου, Turanor PlanetSolar, πλέει στο Σηκουάνα, στο Παρίσι. Το – μήκους 31 και πλάτους 15 μέτρων - σκάφος διαθέτει δύο ηλεκτροκίνητες μηχανές και αντλεί ενέργεια από φωτοβολταϊκά πάνελ, τα οποία καλύπτουν μια έκταση 537 τετραγωνικών μέτρων. Η μέση ταχύτητά του είναι 10 χλμ/ώρα (5,3 κόμβοι), όμως μπορεί να ξεπεράσει τα 25 χλμ. Το ηλιακό αυτό σκάφος έκανε τον περίπλου της Γης πέρυσι, σε 584 ημέρες ταξιδεύοντας πάνω από 60.000 χλμ χωρίς να καταναλώσει σταγόνα καυσίμου.
REUTERS / BENOIT TESSIER

Το μεγαλύτερο ηλιακό σκάφος του κόσμου, Turanor PlanetSolar, πλέει στο Σηκουάνα, στο Παρίσι. Το – μήκους 31 και πλάτους 15 μέτρων - σκάφος διαθέτει δύο ηλεκτροκίνητες μηχανές και αντλεί ενέργεια από φωτοβολταϊκά πάνελ, τα οποία καλύπτουν μια έκταση 537 τετραγωνικών μέτρων. Η μέση ταχύτητά του είναι 10 χλμ/ώρα (5,3 κόμβοι), όμως μπορεί να ξεπεράσει τα 25 χλμ. Το ηλιακό αυτό σκάφος έκανε τον περίπλου της Γης πέρυσι, σε 584 ημέρες ταξιδεύοντας πάνω από 60.000 χλμ χωρίς να καταναλώσει σταγόνα καυσίμου.

Κίνα: Πρώτη ημέρα για πρωτοετείς και γονείς στο Πανεπιστήμιο. Γονείς πρωτοετών φοιτητών κοιμούνται σε ψάθες που έχουν στρώσει στο πάτωμα ενός γυμναστηρίου στο Πανεπιστήμιο Huazhong στο Βουχάν. Το πανεπιστήμιο για 8η χρονιά διέθεσε χώρους για να μπορούν να φιλοξενηθούν οι γονείς των πρωτοετών φοιτητών που συνόδευσαν τα παιδιά τους στην πρώτη τους ημέρα στο Πανεπιστήμιο.
REUTERS / CHINA DAILY

Γονείς πρωτοετών φοιτητών κοιμούνται σε ψάθες που έχουν στρώσει στο πάτωμα ενός γυμναστηρίου στο Πανεπιστήμιο Huazhong στο Βουχάν. Το πανεπιστήμιο για 8η χρονιά διέθεσε χώρους για να μπορούν να φιλοξενηθούν οι γονείς των πρωτοετών φοιτητών που συνόδευσαν τα παιδιά τους στην πρώτη τους ημέρα στο Πανεπιστήμιο.

Συνάντηση του διαμεσολαβητή του ΟΗΕ για το Σκοπιανό Μάθιου Νίμιτς με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπ. Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλο. Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος συναντήθηκε, στο Υπουργείο Εξωτερικών, με τον Προσωπικό Απεσταλμένο του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Matthew Nimetz, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην Αθήνα και τα Σκόπια, στο πλαίσιο της διαπραγματευτικής διαδικασίας υπό τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών για την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας. Πολύ δύσκολη χαρακτήρισε ο Μάθιου Νίμιτς τη διαπραγμάτευση Ελλάδας - ΠΓΔΜ σε δηλώσεις του μετά από συνάντησή τους.
FOSPHOTOS / PANAYIOTIS TZAMAROS

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος συναντήθηκε, στο Υπουργείο Εξωτερικών, με τον Προσωπικό Απεσταλμένο του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Matthew Nimetz, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην Αθήνα και τα Σκόπια, στο πλαίσιο της διαπραγματευτικής διαδικασίας υπό τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών για την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας. Πολύ δύσκολη χαρακτήρισε ο Μάθιου Νίμιτς τη διαπραγμάτευση Ελλάδας - ΠΓΔΜ σε δηλώσεις του μετά από συνάντησή τους.

U.S. Open: Εντυπωσιακή νίκη της Ουίλιαμς. Η αμερικανίδα τενίστρια Σερένα Ουίλιαμς πανηγυρίζει την κατάκτηση του κυπέλλου στον τελικό του U.S. Open, που διεξάγεται στην πόλη της Νέας Υόρκης. Το «back to back» είναι γεγονός για τη Σερένα Ουίλιαμς, η οποία διατήρησε τα κεκτημένα στο U.S. Open επικρατώντας στον τελικό της διοργάνωσης με 2-1 (7-5, 6-7, 6-1) της Βικτόρια Αζαρένκα, όπως ακριβώς είχε συμβεί πέρυσι.
EPA / ANDREW GOMBERT

Η αμερικανίδα τενίστρια Σερένα Ουίλιαμς πανηγυρίζει την κατάκτηση του κυπέλλου στον τελικό του U.S. Open, που διεξάγεται στην πόλη της Νέας Υόρκης. Το «back to back» είναι γεγονός για τη Σερένα Ουίλιαμς, η οποία διατήρησε τα κεκτημένα στο U.S. Open επικρατώντας στον τελικό της διοργάνωσης με 2-1 (7-5, 6-7, 6-1) της Βικτόρια Αζαρένκα, όπως ακριβώς είχε συμβεί πέρυσι.

Κοινή συνέντευξη Τύπου του αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Τζον Κέρι με τον βρετανό ομόλογό του Ουίλιαμ Χέιγκ. Μία στρατιωτική επίθεση στη Συρία θα μπορούσε να αποτραπεί, μόνο αν ο Μπασάρ αλ Άσαντ παρέδιδε όλο το χημικό του οπλοστάσιο στη διεθνή κοινότητα μέσα στην επόμενη εβδομάδα, δήλωσε ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον βρετανό ομόλογό του Ουίλιαμ Χέιγκ, εκφράζοντας όμως τη βεβαιότητα πως ο σύρος πρόεδρος δεν προτίθεται να πράξει κάτι τέτοιο. Από την πλευρά του ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών τον διαβεβαίωσε για την «πλήρη διπλωματική στήριξη της Βρετανίας» στις ΗΠΑ όσον αφορά το σχέδιό τους για στρατιωτική δράση κατά της Συρίας.
REUTERS / POOL

Μία στρατιωτική επίθεση στη Συρία θα μπορούσε να αποτραπεί, μόνο αν ο Μπασάρ αλ Άσαντ παρέδιδε όλο το χημικό του οπλοστάσιο στη διεθνή κοινότητα μέσα στην επόμενη εβδομάδα, δήλωσε ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον βρετανό ομόλογό του Ουίλιαμ Χέιγκ, εκφράζοντας όμως τη βεβαιότητα πως ο σύρος πρόεδρος δεν προτίθεται να πράξει κάτι τέτοιο. Από την πλευρά του ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών τον διαβεβαίωσε για την «πλήρη διπλωματική στήριξη της Βρετανίας» στις ΗΠΑ όσον αφορά το σχέδιό τους για στρατιωτική δράση κατά της Συρίας.

Ανοίγει τις πύλες της η Διεθνής Εκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης. Το e-Golf, το νέο μοντέλο της Volkswagen, φαίνεται πίσω από κουρτίνες κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας για τα εγκαίνια της Διεθνούς Εκθεσης Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης. Η μεγαλύτερη έκθεση αυτοκινήτου ανοίγει της πόρτες της την Τρίτη στις 10 Σεπτεμβρίου και διαρκεί μέχρι τις 22 Σεπτεμβρίου.
REUTERS / KAI PFAFFENBACH

Το e-Golf, το νέο μοντέλο της Volkswagen, φαίνεται πίσω από κουρτίνες κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας για τα εγκαίνια της Διεθνούς Εκθεσης Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης. Η μεγαλύτερη έκθεση αυτοκινήτου ανοίγει της πόρτες της την Τρίτη στις 10 Σεπτεμβρίου και διαρκεί μέχρι τις 22 Σεπτεμβρίου.

Προσευχές στο Κατμαντού. Βουδίστρια γυρίζει τροχούς προσευχών ενώ περιφέρεται στο Swayambhunath Stupa στο Κατμαντού. Το Swayambhunath Stupa, το οποίο είναι ένα συγκρότημα ναών και ιερών χτισμένα σε λόφο, θεωρείται ένα από τα ιερότερα μέρη για τους Βουδιστές.
REUTERS / NAVESH CHITRAKAR

Βουδίστρια γυρίζει τροχούς προσευχών ενώ περιφέρεται στο Swayambhunath Stupa στο Κατμαντού. Το Swayambhunath Stupa, το οποίο είναι ένα συγκρότημα ναών και ιερών χτισμένα σε λόφο, θεωρείται ένα από τα ιερότερα μέρη για τους Βουδιστές.

Διαδηλώσεις στο Κασμίρ. Ινδός αστυνομικός περνάει μπροστά από ένα όχημα της αστυνομίας όπου κρατούνται κυβερνητικοί υπάλληλοι, οι οποίοι έχουν συλληφθεί κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στην Σριναγκάρ. Η αστυνομία συνέλαβε πάνω από 100 διαδηλωτές οι οποίοι προσπάθησαν να φτάσουν στα γραφείο  του επικεφαλής υπουργού απαιτώντας την καταβολή δεδουλευμένων μισθών, την αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης και τη μονιμοποίηση των εποχιακών δουλειών.
REUTERS / DANISH ISMAIL

Ινδός αστυνομικός περνάει μπροστά από ένα όχημα της αστυνομίας όπου κρατούνται κυβερνητικοί υπάλληλοι, οι οποίοι έχουν συλληφθεί κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στην Σριναγκάρ. Η αστυνομία συνέλαβε πάνω από 100 διαδηλωτές οι οποίοι προσπάθησαν να φτάσουν στα γραφείο  του επικεφαλής υπουργού απαιτώντας την καταβολή δεδουλευμένων μισθών, την αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης και τη μονιμοποίηση των εποχιακών δουλειών.