Multimedia

Google: Εικόνες από την κατεστραμμένη περιοχή της Φουκουσίμα

Πέμπτη, 05 Σεπτεμβρίου 2013 17:17

Η Google δημοσίευσε νέες εικόνες των εγκαταλελειμμένων δρόμων πόλεων και χωριών της βορειοανατολικής Ιαπωνίας μετά το πυρηνικό δυστύχημα στη Φουκουσίμα τον Μάρτιο του 2011.

Μέσω της ιστοσελίδας «Mirai no kiokou» (Μνήμη για το μέλλον), ο αμερικανικός κολοσσός παρουσιάζει χάρη στο εργαλείο «Street View» εικόνες από 12 κατεστραμμένες περιοχές της περιφέρειας της Φουκουσίμα, ανάμεσά τους οι πόλεις Φουτάμπα και Οκούμα, στη μεθόριο των οποίων βρίσκεται το κατεστραμμένο εργοστάσιο Νταΐτσι.

Η Google είχε εγκαινιάσει αυτήν την εικονική περιήγηση στις πόλεις - φαντάσματα τον περασμένο Μάρτιο με την επίσκεψη στην εκκενωθείσα πόλη Νάμιε, η οποία πραγματοποιήθηκε ύστερα από πρόταση των τοπικών αρχών.

Εικόνες από την κατεστραμμένη περιοχή της Φουκουσίμα - Φουτάμπα. Ζώνη εκκένωσης της Φουκουσίμα κοντά στο σταθμό Φουτάμπα. (Ιούλιος 2013)
Google

Ζώνη εκκένωσης της Φουκουσίμα κοντά στο σταθμό Φουτάμπα. (Ιούλιος 2013)

Εικόνες από την κατεστραμμένη περιοχή της Φουκουσίμα - Φουτάμπα. Ζώνη εκκένωσης της Φουκουσίμα. Στη φωτογραφία ένα κατεστραμμένο σπίτι από το σεισμό, εγκαταλελειμμένο μέχρι και σήμερα. (Ιούλιος 2013)
Google

Ζώνη εκκένωσης της Φουκουσίμα. Στη φωτογραφία ένα κατεστραμμένο σπίτι από το σεισμό, εγκαταλελειμμένο μέχρι και σήμερα. (Ιούλιος 2013)

Εικόνες από την κατεστραμμένη περιοχή της Φουκουσίμα - Οκούμα. Δρόμοι γύρω από το πυρηνικό εργοστάσιο Νταϊτσι στη Φουκουσίμα. (Ιούνιος 2013)
Google

Δρόμοι γύρω από το πυρηνικό εργοστάσιο Νταϊτσι στη Φουκουσίμα. (Ιούνιος 2013)

Εικόνες από την κατεστραμμένη περιοχή της Φουκουσίμα - Νάμιε. Ο κεντρικός δρόμος της εγκαταλελειμμένης πόλης Νάμιε. (Μάρτιος 2013)
Google

Ο κεντρικός δρόμος της εγκαταλελειμμένης πόλης Νάμιε. (Μάρτιος 2013)

Εικόνες από την κατεστραμμένη περιοχή της Φουκουσίμα - Νάμιε. Πολλά κτήρια κατέρρευσαν κατα τη διάρκεια του σεισμού στην πόλη Νάμιε και τα συντρίμια παραμένουν ακόμη στους δρόμους. Η πόλη Νάμιε είναι πλέον μία πόλη φάντασμα. (Μάρτιος 2013)
Google

Πολλά κτήρια κατέρρευσαν κατα τη διάρκεια του σεισμού στην πόλη Νάμιε και τα συντρίμια παραμένουν ακόμη στους δρόμους. Η πόλη Νάμιε είναι πλέον μία πόλη φάντασμα. (Μάρτιος 2013)

Εικόνες από την κατεστραμμένη περιοχή της Φουκουσίμα - Νάμιε. Συντρίμια ενός πλοίου βρίσκονται στην άκρη του δρόμου, περίπου ένα χιλιόμετρο μακριά από τις ακτές του Ειρηνικού Ωκεανού (Μάρτιος 2013).
Google

Συντρίμια ενός πλοίου βρίσκονται στην άκρη του δρόμου, περίπου ένα χιλιόμετρο μακριά από τις ακτές του Ειρηνικού Ωκεανού (Μάρτιος 2013).

Εικόνες από την κατεστραμμένη περιοχή της Φουκουσίμα - Ισινομάκι - Μιγιάγκι. Φωτογραφία από την περιοχή Ισινομάκι στην επαρχία Μιγιάγκι τον Αύγουστο του 2011 όπου τα κτήρια έχουν παρασυρθεί από το τσουνάμι (επάνω). Στη φωτογραφία κάτω (Μάϊος 2013) έχουν ξεκινήσει εργασίες δημιουργίας αναχωμάτων στις όχθες του ποταμού στην ίδια περιοχή.
Google

Φωτογραφία από την περιοχή Ισινομάκι στην επαρχία Μιγιάγκι τον Αύγουστο του 2011 όπου τα κτήρια έχουν παρασυρθεί από το τσουνάμι (επάνω). Στη φωτογραφία κάτω (Μάϊος 2013) έχουν ξεκινήσει εργασίες δημιουργίας αναχωμάτων στις όχθες του ποταμού στην ίδια περιοχή.

Εικόνες από την κατεστραμμένη περιοχή της Φουκουσίμα - Ιγουανούμα - Μιγιάγκι. Φωτογραφία από την περιοχή Ιγουανούμα στην επαρχία Μιγιάγκι τον Ιούλιο του 2011 (επάνω). Στη φωτογραφία κάτω (Απρίλιος 2013) έχουν ξεκινήσει εργασίες για την απομάκρυνση των κατεστραμμένων σπιτιών στην ίδια περιοχή.
Google

Φωτογραφία από την περιοχή Ιγουανούμα στην επαρχία Μιγιάγκι τον Ιούλιο του 2011 (επάνω). Στη φωτογραφία κάτω (Απρίλιος 2013) έχουν ξεκινήσει εργασίες για την απομάκρυνση των κατεστραμμένων σπιτιών στην ίδια περιοχή.

Εικόνες από την κατεστραμμένη περιοχή της Φουκουσίμα - Ναγκαόκα - Μιγιάγκι. Φωτογραφία από την περιοχή Ναγκαόκα στην επαρχία Μιγιάγκι τον Ιούλιο του 2011 (επάνω). Στη φωτογραφία κάτω (Απρίλιος 2013) τα κατεστραμμένα από το σεισμό σπίτια έχουν απομακρυνθεί και στη θέση τους παραμένουν εκτάσεις έρημης γης.
Google

Φωτογραφία από την περιοχή Ναγκαόκα στην επαρχία Μιγιάγκι τον Ιούλιο του 2011 (επάνω). Στη φωτογραφία κάτω (Απρίλιος 2013) τα κατεστραμμένα από το σεισμό σπίτια έχουν απομακρυνθεί και στη θέση τους παραμένουν εκτάσεις έρημης γης.

Εικόνες από την κατεστραμμένη περιοχή της Φουκουσίμα - Οφουνάτο - Ιγουάτε. Φωτογραφία από την περιοχή Οφουνάτο στην επαρχία Ιγουάτε το Σεπτέμβριο του 2011, όπου συνεργεία καθαρίζουν τα συντρίμια των σπιτιών από τους δρόμους. Στη φωτογραφία κάτω (Ιούνιος 2013) η περιοχή έχει καθαριστεί από τα συντρίμια.
Google

Φωτογραφία από την περιοχή Οφουνάτο στην επαρχία Ιγουάτε το Σεπτέμβριο του 2011, όπου συνεργεία καθαρίζουν τα συντρίμια των σπιτιών από τους δρόμους. Στη φωτογραφία κάτω (Ιούνιος 2013) η περιοχή έχει καθαριστεί από τα συντρίμια.

Εικόνες από την κατεστραμμένη περιοχή της Φουκουσίμα - Σιογκάμα - Μιγιάγκι. Ενα αλιευτικό πλοίο έχει ξεβραστεί σε ένα πάρκινγκ στην περιοχή Σιογκάμα (φωτογραφία επάνω, Ιούλιος 2011). Στη φωτογραφία κάτω (Απρίλιος 2013) τα συντρίμια και οι δρόμοι έχουν καθαριστεί.
Google

Ενα αλιευτικό πλοίο έχει ξεβραστεί σε ένα πάρκινγκ στην περιοχή Σιογκάμα (φωτογραφία επάνω, Ιούλιος 2011). Στη φωτογραφία κάτω (Απρίλιος 2013) τα συντρίμια και οι δρόμοι έχουν καθαριστεί.