Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Πέμπτη, 05 Σεπτεμβρίου 2013 20:02

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Πέμπτη 05 Σεπτεμβρίου 2013.

Σύννεφα στον ουρανό της Αβάνας . Σύννεφα συγκεντρώνονται στον ουρανό της Αβάνας, την ώρα που κουβανοί κάνουν βόλτα στην παραλιακή λεωφόρο Ελ Μαλεκόν της Κουβάς.
REUTERS / DESMOND BOYLAN

Σύννεφα συγκεντρώνονται στον ουρανό της Αβάνας, την ώρα που κουβανοί κάνουν βόλτα στην παραλιακή λεωφόρο Ελ Μαλεκόν της Κουβάς.

Παρουσίαση του Samsung Galaxy Gear smartwatch. Ο Σιν Γιονγκ-Κιουν, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, επικεφαλής του τμήματος τεχνολογίας και κινητής τηλεφωνίας της Samsung παρουσιάζει το «έξυπνο» ρολόι Samsung Galaxy Gear,  κατά την έναρξη της παρουσίασης «Samsung UNPACKED 2013 Episode 2» στην έκθεση ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών IFA, στο Βερολίνο. Η έκθεση IFA 2013, θα είναι ανοιχτή  στο κοινό από τις 6 έως τις 11 Σεπτεμβρίου στη γερμανική πρωτεύουσα.
REUTERS / FABRIZIO BENSCH

Ο Σιν Γιονγκ-Κιουν, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, επικεφαλής του τμήματος τεχνολογίας και κινητής τηλεφωνίας της Samsung παρουσιάζει το «έξυπνο» ρολόι Samsung Galaxy Gear,  κατά την έναρξη της παρουσίασης «Samsung UNPACKED 2013 Episode 2» στην έκθεση ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών IFA, στο Βερολίνο. Η έκθεση IFA 2013, θα είναι ανοιχτή  στο κοινό από τις 6 έως τις 11 Σεπτεμβρίου στη γερμανική πρωτεύουσα.

16 χρόνια από το θάνατο της Μητέρας Τερέζας. Μοναχές διακρίνονται δίπλα σε αφίσα που απεικονίζει την μητέρα Τερέζα κατά τη διάρκεια εκδηλώσεων για την επέτειο του θανάτου της στην Καλκούτα. Η Μητέρα Τερέζα, το πραγματικό όνομα της οποίας  ήταν Agnes Gonxha Bojaxhiu, γεννήθηκε στα Σκόπια στις 26 Αυγούστου 1910, από αλβανούς γονείς. Η ιεραποστολική της δράση ξεκίνησε στην Καλκούτα το 1948, όπου βοηθούσε τους φτωχούς. Για το έργο της, η Μητέρα Τερέζα κέρδισε το Νόμπελ Ειρήνης το 1979. Η Μητέρα Τερέζα πέθανε το 1997 στην Καλκούτα της Ινδίας και, αμέσως μετά τον θάνατό της, αγιοποιήθηκε από τον Πάπα Ιωάννη Παύλο Β
EPA / PIYAL ADHIKARY

Μοναχές διακρίνονται δίπλα σε αφίσα που απεικονίζει την μητέρα Τερέζα κατά τη διάρκεια εκδηλώσεων για την επέτειο του θανάτου της στην Καλκούτα. Η Μητέρα Τερέζα, το πραγματικό όνομα της οποίας  ήταν Agnes Gonxha Bojaxhiu, γεννήθηκε στα Σκόπια στις 26 Αυγούστου 1910, από αλβανούς γονείς. Η ιεραποστολική της δράση ξεκίνησε στην Καλκούτα το 1948, όπου βοηθούσε τους φτωχούς. Για το έργο της, η Μητέρα Τερέζα κέρδισε το Νόμπελ Ειρήνης το 1979. Η Μητέρα Τερέζα πέθανε το 1997 στην Καλκούτα της Ινδίας και, αμέσως μετά τον θάνατό της, αγιοποιήθηκε από τον Πάπα Ιωάννη Παύλο Β'.

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου κατά την ομιλία του για 39η επέτειο της ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ. Το 2009 το ΠΑΣΟΚ παρέλαβε μία βόμβα που απειλούσε την ύπαρξη της χώρας και το μέλλον του ελληνισμού, τόνισε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου κατά την ομιλία του για 39η επέτειο της ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ. Σχολιάζοντας τη φράση του «λεφτά υπάρχουν», διευκρίνισε πως ίσχυε μόνο εάν γίνονταν οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις και παρατήρησε πως σκοπίμως παραποιήθηκαν τα λόγια του.
FOSPHOTOS

Το 2009 το ΠΑΣΟΚ παρέλαβε μία βόμβα που απειλούσε την ύπαρξη της χώρας και το μέλλον του ελληνισμού, τόνισε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου κατά την ομιλία του για 39η επέτειο της ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ. Σχολιάζοντας τη φράση του «λεφτά υπάρχουν», διευκρίνισε πως ίσχυε μόνο εάν γίνονταν οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις και παρατήρησε πως σκοπίμως παραποιήθηκαν τα λόγια του.

Πρόκριση για τον Ναδάλ. Ακάθεκτος προς τον τελικό του US Open βαδίζει ο Ράφαελ Ναδάλ, που προκρίθηκε στα ημιτελικά του US Open. Ο Ισπανός πιστοποίησε για πολλοστή φορά ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, καθώς επικράτησε άνετα με 3-0 σετ (6-0, 6-2, 6-2) του συμπατριώτη του, Τόμι Ρομπρέδο (Νο 19 στον κόσμο) και για να βρεθεί στο μεγάλο τελικό θα πρέπει να περάσει το εμπόδιο του Γάλλου, Ρισάρ Γκασκέ.
REUTERS / RAY STUBBLEBINE

Ακάθεκτος προς τον τελικό του US Open βαδίζει ο Ράφαελ Ναδάλ, που προκρίθηκε στα ημιτελικά του US Open. Ο Ισπανός πιστοποίησε για πολλοστή φορά ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, καθώς επικράτησε άνετα με 3-0 σετ (6-0, 6-2, 6-2) του συμπατριώτη του, Τόμι Ρομπρέδο (Νο 19 στον κόσμο) και για να βρεθεί στο μεγάλο τελικό θα πρέπει να περάσει το εμπόδιο του Γάλλου, Ρισάρ Γκασκέ.

Διαδηλώσεις στην Αγία Πετρούπολη. Ακτιβιστής κρατά πανό στο οποίο αναγράφονται συνθήματα κατά της στρατιωτικής επέμβασης στη Συρία, καθώς διαπληκτίζεται με αστυνομικούς στην Αγία Πετρούπολη, την πρώτη ημέρα της Συνόδου των G20. Το ζήτημα της Συρίας αναμένεται να κυριαρχήσει κατά την έναρξη της Συνόδου στη Ρωσία, εν μέσω ισχυρισμών των ανταρτών, ότι το καθεστώς του προέδρου Μπασάρ Αλ-Άσαντ έχει μεταφέρει χημικά όπλα σε κατοικημένες περιοχές, εν όψει του επικείμενου αμερικανικού χτυπήματος. Οι ηγέτες του G20 συναντώνται στην πόλη της Αγίας Πετρούπολης για την ετήσια συνδιάσκεψή τους, η οποία επισκιάζεται από τις διάφορες τους  για το ζήτημα της στρατιωτικής δράσης στη Συρία.
EPA / TATYANA ZENKOVICH

Ακτιβιστής κρατά πανό στο οποίο αναγράφονται συνθήματα κατά της στρατιωτικής επέμβασης στη Συρία, καθώς διαπληκτίζεται με αστυνομικούς στην Αγία Πετρούπολη, την πρώτη ημέρα της Συνόδου των G20. Το ζήτημα της Συρίας αναμένεται να κυριαρχήσει κατά την έναρξη της Συνόδου στη Ρωσία, εν μέσω ισχυρισμών των ανταρτών, ότι το καθεστώς του προέδρου Μπασάρ Αλ-Άσαντ έχει μεταφέρει χημικά όπλα σε κατοικημένες περιοχές, εν όψει του επικείμενου αμερικανικού χτυπήματος. Οι ηγέτες του G20 συναντώνται στην πόλη της Αγίας Πετρούπολης για την ετήσια συνδιάσκεψή τους, η οποία επισκιάζεται από τις διάφορες τους  για το ζήτημα της στρατιωτικής δράσης στη Συρία.

Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις στη Σόφια. Διαδηλώτρια κρατά μία σημαία κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας μπροστά από το κτήριο της βουλγαρικής Βουλής στη Σόφια. Οι διαδηλώσεις εναντίον του υπουργικού συμβουλίου ξέσπασαν δύο εβδομάδες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του στα τέλη του Μαΐου. Ο διορισμός ενός μεγιστάνα των ΜΜΕ σε θέση ασφαλείας, υπήρξε για πολλούς παράδειγμα του ελέγχου των κρατικών υπηρεσιών από τα ισχυρά ιδιωτικά συμφέροντα. Η κυβέρνηση πήρε πίσω το διορισμό, αλλά δεν κατάφερε να καταστείλει τη λαϊκή οργή κατά της διαφθοράς στη φτωχότερη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία έγινε μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας το 2007, αλλά αγωνίζεται ακόμη να ανταποκριθεί στα πρότυπά της 
REUTERS / STOYAN NENOV

Διαδηλώτρια κρατά μία σημαία κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας μπροστά από το κτήριο της βουλγαρικής Βουλής στη Σόφια. Οι διαδηλώσεις εναντίον του υπουργικού συμβουλίου ξέσπασαν δύο εβδομάδες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του στα τέλη του Μαΐου. Ο διορισμός ενός μεγιστάνα των ΜΜΕ σε θέση ασφαλείας, υπήρξε για πολλούς παράδειγμα του ελέγχου των κρατικών υπηρεσιών από τα ισχυρά ιδιωτικά συμφέροντα. Η κυβέρνηση πήρε πίσω το διορισμό, αλλά δεν κατάφερε να καταστείλει τη λαϊκή οργή κατά της διαφθοράς στη φτωχότερη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία έγινε μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας το 2007, αλλά αγωνίζεται ακόμη να ανταποκριθεί στα πρότυπά της 

Λονδίνο: Πορτραίτο της πριγκίπισσας Νταϊάνα σε πεζοδρόμιο. Καλλιτέχνης του δρόμου φιλοτέχνησε ένα πορτραίτο της πριγκίπισσας Νταϊάνα σε πεζοδρόμιο, μπροστά από την πλατεία Τράφαλγκαρ στο Λονδίνο.
REUTERS / LUKE MACGREGOR

Καλλιτέχνης του δρόμου φιλοτέχνησε ένα πορτραίτο της πριγκίπισσας Νταϊάνα σε πεζοδρόμιο, μπροστά από την πλατεία Τράφαλγκαρ στο Λονδίνο.

ΠΑΣΟΚ: 39η επέτειος απο την ιδρυση του κόμματος. Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου και ο Κώστας Σημίτης στην 39η επέτειο απο την ιδρυση του ΠΑΣΟΚ, στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος».Την ανάγκη για μια νέα αρχή στο ΠΑΣΟΚ, αρχή στην οποία όλοι θα μπορούν να συμμετέχουν, με ελεύθερη συζήτηση, «χωρίς ιμάμηδες και διαγραφές για να περιορίζεται η σκέψη, ανοιχτές διαδικασίες και όχι κλειστά δωμάτια», επεσήμανε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Κώστας Σημίτης στην 39η επέτειο της ίδρυσης του Κινήματος. Από την πλευρά του ο Γ. Παπανδρέου τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να πρωτοστατεί στην αλλαγή με ξεκάθαρο προοδευτικό πρόσημο και όχι λευκές επιταγές.
FOSPHOTOS / Panayiotis Tzamaros

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου και ο Κώστας Σημίτης στην 39η επέτειο απο την ιδρυση του ΠΑΣΟΚ, στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος».Την ανάγκη για μια νέα αρχή στο ΠΑΣΟΚ, αρχή στην οποία όλοι θα μπορούν να συμμετέχουν, με ελεύθερη συζήτηση, «χωρίς ιμάμηδες και διαγραφές για να περιορίζεται η σκέψη, ανοιχτές διαδικασίες και όχι κλειστά δωμάτια», επεσήμανε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Κώστας Σημίτης στην 39η επέτειο της ίδρυσης του Κινήματος. Από την πλευρά του ο Γ. Παπανδρέου τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να πρωτοστατεί στην αλλαγή με ξεκάθαρο προοδευτικό πρόσημο και όχι λευκές επιταγές.

Αίγυπτος: Εκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου. Αστυνομικός ζητά από τους δημοσιογράφους και τους περαστικούς να απομακρυνθούν από το σημείο της έκρηξης παγιδευμένου αυτοκινήτου, κοντά στο σπίτι του αιγύπτιου υπουργού Εσωτερικών Μοχάμεντ Ιμπραήμ. Πηγές στους κόλπους των δυνάμεων ασφαλείας δήλωσαν στο Reuters ότι από την επίθεση τραυματίστηκαν τουλάχιστον τέσσερα άτομα.
 
REUTERS / AMR ABDALLAH DALSH

Αστυνομικός ζητά από τους δημοσιογράφους και τους περαστικούς να απομακρυνθούν από το σημείο της έκρηξης παγιδευμένου αυτοκινήτου, κοντά στο σπίτι του αιγύπτιου υπουργού Εσωτερικών Μοχάμεντ Ιμπραήμ. Πηγές στους κόλπους των δυνάμεων ασφαλείας δήλωσαν στο Reuters ότι από την επίθεση τραυματίστηκαν τουλάχιστον τέσσερα άτομα.

 

Ιαπωνία: Το διαστημικό ρομπότ Kirobo. «Στις 21 Αυγούστου, 2013, ένα ρομπότ έκανε ένα μικρό βήμα προς ένα λαμπρότερο μέλλον για όλους» είπε ο μικρόσωμος Kirobo- το ιαπωνικό διαστημικό ρομπότ της Dentsu και του Πανεπιστημίου του Τόκιο που βρίσκεται στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.
Ο Kirobo είπε τις πρώτες του λέξεις, μεταδίδοντας ένα μήνυμα από τον Σταθμό και απευθύνοντας τον χαιρετισμό του προς τους κατοίκους της Γης- και, με τον δικό του τρόπο, αποτίοντας φόρο τιμής στον Νηλ Άρμστρονγκ.
REUTERS / HANDOUT

«Στις 21 Αυγούστου, 2013, ένα ρομπότ έκανε ένα μικρό βήμα προς ένα λαμπρότερο μέλλον για όλους» είπε ο μικρόσωμος Kirobo- το ιαπωνικό διαστημικό ρομπότ της Dentsu και του Πανεπιστημίου του Τόκιο που βρίσκεται στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Ο Kirobo είπε τις πρώτες του λέξεις, μεταδίδοντας ένα μήνυμα από τον Σταθμό και απευθύνοντας τον χαιρετισμό του προς τους κατοίκους της Γης- και, με τον δικό του τρόπο, αποτίοντας φόρο τιμής στον Νηλ Άρμστρονγκ.