Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Τρίτη, 03 Σεπτεμβρίου 2013 19:30

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Τρίτη 03 Σεπτεμβρίου 2013.

Μία γυναίκα περπατά μπροστά από ένα κλειστό κατάστημα στο κέντρο της Αθήνας. Μία γυναίκα περπατά μπροστά από ένα κλειστό κατάστημα ζωγραφισμένο με γκράφιτι, στο κέντρο της Αθήνας. Οι λιανικές πωλήσεις σημείωσαν πτώση τον Ιούνιο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, γεγονός που δείχνει τις επιπτώσεις τις λιτότητας πάνω στην κατανάλωση των νοικοκυριών, σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.
REUTERS / JOHN KOLESIDIS

Μία γυναίκα περπατά μπροστά από ένα κλειστό κατάστημα ζωγραφισμένο με γκράφιτι, στο κέντρο της Αθήνας. Οι λιανικές πωλήσεις σημείωσαν πτώση τον Ιούνιο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, γεγονός που δείχνει τις επιπτώσεις τις λιτότητας πάνω στην κατανάλωση των νοικοκυριών, σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.

Φωταγώγηση γέφυρας στο Σαν Φρανσίσκο. Η νεότευκτη ανατολική γέφυρα Μπέι Μπριτζ που ενώνει το Σαν Φρανσίσκο με το Όκλαντ φωταγωγείται. Η μεγαλύτερη «αγκυροβολημένη κρεμαστή» γέφυρα στο κόσμο θα δοθεί στην κυκλοφορία το πρωί της Τρίτης πριν από την ώρα αιχμής στο Σαν Φρανσίσκο. Το έργο της επέκτασης της ανατολικής πλευράς της γέφυρας ολοκληρώθηκε με καθυστέρηση έξι ετών και κόστισε πέντε φορές πάνω από τον προϋπολογισμό. Το νέο ανατολικό τμήμα κόστισε 6 εκατ. δολάρια και υπολογίζεται ότι θα εξυπηρετεί καθημερινώς 280.000 οδηγούς.
REUTERS / STEPHEN LAM

Η νεότευκτη ανατολική γέφυρα Μπέι Μπριτζ που ενώνει το Σαν Φρανσίσκο με το Όκλαντ φωταγωγείται. Η μεγαλύτερη «αγκυροβολημένη κρεμαστή» γέφυρα στο κόσμο θα δοθεί στην κυκλοφορία το πρωί της Τρίτης πριν από την ώρα αιχμής στο Σαν Φρανσίσκο. Το έργο της επέκτασης της ανατολικής πλευράς της γέφυρας ολοκληρώθηκε με καθυστέρηση έξι ετών και κόστισε πέντε φορές πάνω από τον προϋπολογισμό. Το νέο ανατολικό τμήμα κόστισε 6 εκατ. δολάρια και υπολογίζεται ότι θα εξυπηρετεί καθημερινώς 280.000 οδηγούς.

Πρωινή γυμναστική. Ένας άνδρας κάνει την πρωινή γυμναστική του σε προάστιο του Σριναγκάρ, της θερινής πρωτεύουσας του ινδικού Κασμίρ.
REUTERS / DANISH ISMAIL

Ένας άνδρας κάνει την πρωινή γυμναστική του σε προάστιο του Σριναγκάρ, της θερινής πρωτεύουσας του ινδικού Κασμίρ.

US Open: Αποκλείστηκε ο Φέντερερ. Ο Ελβετός τενίστας Ρότζερ Φέντερερ αποχαιρέτησε πρόωρα το US Open. Ο 32χρονος αποκλείστηκε από τον Ισπανό Τόμι Ρομπρέδο κι έτσι δεν θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει τον τίτλο για 6η φορά στην καριέρα του.
REUTERS / RAY STUBBLEBINE

Ο Ελβετός τενίστας Ρότζερ Φέντερερ αποχαιρέτησε πρόωρα το US Open. Ο 32χρονος αποκλείστηκε από τον Ισπανό Τόμι Ρομπρέδο κι έτσι δεν θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει τον τίτλο για 6η φορά στην καριέρα του.

Στη Microsoft η μονάδα κατασκευής κινητών τηλεφώνων της Nokia. Στην εξαγορά της μονάδας κατασκευής κινητών τηλεφώνων της Nokia, έναντι 5,44 δισεκατομμυρίων ευρώ, θα προχωρήσει η Microsoft. Η συμφωνία αναμένεται να οριστικοποιηθεί το πρώτο τρίμηνο του 2014 και θα τεθεί προς έγκριση στους μετόχους της Nokia. Μόλις η συμφωνία εγκριθεί, αρκετά στελέχη θα μεταφερθούν στη Microsoft, συμπεριλαμβανομένου του διευθύνοντος συμβούλου της Nokia, Στίβεν Έλοπ.
REUTERS / DADO RUVIC

Στην εξαγορά της μονάδας κατασκευής κινητών τηλεφώνων της Nokia, έναντι 5,44 δισεκατομμυρίων ευρώ, θα προχωρήσει η Microsoft. Η συμφωνία αναμένεται να οριστικοποιηθεί το πρώτο τρίμηνο του 2014 και θα τεθεί προς έγκριση στους μετόχους της Nokia. Μόλις η συμφωνία εγκριθεί, αρκετά στελέχη θα μεταφερθούν στη Microsoft, συμπεριλαμβανομένου του διευθύνοντος συμβούλου της Nokia, Στίβεν Έλοπ.

Πανέτοιμη για τις εκλογές η Μέρκελ. Η γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ κατά την άφιξή της στην Κάτω Βουλή της Γερμανίας, προκειμένου να παραστεί σε συνεδρίαση την Τρίτη. Με τη σεμνότητα που την χαρακτηρίζει και καθώς οι εκλογές πλησιάζουν, η γερμανίδα καγκελάριος κάλεσε τους πολίτες να επανεκλέξουν την κυβέρνησή της, την οποία χαρακτηρίζει «έξυπνη» και υποσχέθηκε να προστατεύσει τις επιχειρήσεις και την εργασία, από τις αυξήσεις στη φορολογία που θα εφαρμόσουν τα κόμματα της αριστεράς, εφόσον εκλεγούν.
REUTERS / FABRIZIO BENSCH

Η γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ κατά την άφιξή της στην Κάτω Βουλή της Γερμανίας, προκειμένου να παραστεί σε συνεδρίαση την Τρίτη. Με τη σεμνότητα που την χαρακτηρίζει και καθώς οι εκλογές πλησιάζουν, η γερμανίδα καγκελάριος κάλεσε τους πολίτες να επανεκλέξουν την κυβέρνησή της, την οποία χαρακτηρίζει «έξυπνη» και υποσχέθηκε να προστατεύσει τις επιχειρήσεις και την εργασία, από τις αυξήσεις στη φορολογία που θα εφαρμόσουν τα κόμματα της αριστεράς, εφόσον εκλεγούν.

Ο Τσάρλι Τσάπλιν αποκτά το δικό του Μουσείο στην Ελβετία. Η εγγονή του μεγάλου κωμικού, Λάουρα Τσάπλιν, μπροστά από το σπίτι όπου ο Τσάπλιν πέρασε τα τελευταία 25 χρόνια της ζωής του. Στόχος της ζωής της είναι να διαφυλάξει και να αναδείξει το έργο του παππού της: «Στο τέλος της ζωής του, ανησυχούσε ότι όλοι θα τον ξεχάσουν. Επειδή είχε δουλέψει πολύ σκληρά και είχε ένα πολύ ισχυρό μήνυμα να μεταδώσει, δεν ήθελε να χαθούν όλα αυτά. Ήθελε να τον θυμούνται και να ακούνε το μήνυμά του μέχρι τις μέρες μας». Το Μουσείο θα στεγαστεί στο Βεβέ της Ελβετίας, στο σπίτι όπου ο Τσάπλιν πέρασε τα τελευταία 25 χρόνια της ζωής του και αναμένεται να είναι έτοιμο το καλοκαίρι του 2015. Μέσα στο πάρκο του Μουσείου θα κατασκευαστούν κινηματογραφικά στούντιο που θα αποτυπώνουν την ιστορία των ταινιών του και το συνολικό έργο του Τσάρλι Τσάπλιν. Θα υπάρχει ένα μοντέρνο στήσιμο, με διαδραστικά εκθέματα.

Η εγγονή του μεγάλου κωμικού, Λάουρα Τσάπλιν, μπροστά από το σπίτι όπου ο Τσάπλιν πέρασε τα τελευταία 25 χρόνια της ζωής του. Στόχος της ζωής της είναι να διαφυλάξει και να αναδείξει το έργο του παππού της: «Στο τέλος της ζωής του, ανησυχούσε ότι όλοι θα τον ξεχάσουν. Επειδή είχε δουλέψει πολύ σκληρά και είχε ένα πολύ ισχυρό μήνυμα να μεταδώσει, δεν ήθελε να χαθούν όλα αυτά. Ήθελε να τον θυμούνται και να ακούνε το μήνυμά του μέχρι τις μέρες μας». Το Μουσείο θα στεγαστεί στο Βεβέ της Ελβετίας, στο σπίτι όπου ο Τσάπλιν πέρασε τα τελευταία 25 χρόνια της ζωής του και αναμένεται να είναι έτοιμο το καλοκαίρι του 2015. Μέσα στο πάρκο του Μουσείου θα κατασκευαστούν κινηματογραφικά στούντιο που θα αποτυπώνουν την ιστορία των ταινιών του και το συνολικό έργο του Τσάρλι Τσάπλιν. Θα υπάρχει ένα μοντέρνο στήσιμο, με διαδραστικά εκθέματα.

Θαλάσσιο καταφύγιο στα νησιά Γκαλαπάγκος. Ένας τόνος κολυμπά ανάμεσα σε ένα κοπάδι ψαριών, καθώς ένας δύτης τα παρακολουθεί σε θαλάσσιο καταφύγιο των νησιών Γκαλαπάγκος.
REUTERS / JORGE SILVA

Ένας τόνος κολυμπά ανάμεσα σε ένα κοπάδι ψαριών, καθώς ένας δύτης τα παρακολουθεί σε θαλάσσιο καταφύγιο των νησιών Γκαλαπάγκος.

Ο Ευ. Βενιζέλος στην 39η επέτειο από την ίδρυσή του ΠΑΣΟΚ. Στιγμιότυπο από την ομιλία του Ευ. Βενιζέλου στο συμπόσιο του ΠΑΣΟΚ για την 39η επέτειο απο την ίδρυση του κόμματος, στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος». Ο πρόεδρος του Κινήματος εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ, προσάπτοντάς του πως «έχει ξανακυλήσει στη ρητορεία της μονομερούς καταγγελίας». «Δεν θα διστάσουμε να ασκήσουμε την κριτική μας στην αντιμνημονιακή σύγχυση που εκφράζει η αντιφατική αντιπολίτευση, που έχει τώρα βολευτεί κάτω από την ταμπέλα της αντιμνημονιακής απόρριψης», ανέφερε.
FOSPHOTOS / Panayiotis Tzamaros

Στιγμιότυπο από την ομιλία του Ευ. Βενιζέλου στο συμπόσιο του ΠΑΣΟΚ για την 39η επέτειο απο την ίδρυση του κόμματος, στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος». Ο πρόεδρος του Κινήματος εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ, προσάπτοντάς του πως «έχει ξανακυλήσει στη ρητορεία της μονομερούς καταγγελίας». «Δεν θα διστάσουμε να ασκήσουμε την κριτική μας στην αντιμνημονιακή σύγχυση που εκφράζει η αντιφατική αντιπολίτευση, που έχει τώρα βολευτεί κάτω από την ταμπέλα της αντιμνημονιακής απόρριψης», ανέφερε.

Ανάμεσα σε μαθητές ο Ολάντ. Ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ συνομιλεί με τους μαθητές του δημοτικού σχολείου «Michelet» στην κοινότητα Ντενέν της βόρειας Γαλλίας. Ο Ολάντ βρέθηκε ανάμεσα στους μαθητές στη σχολική αίθουσα την πρώτη μέρα του νέου σχολικού έτους.
REUTERS / POOL

Ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ συνομιλεί με τους μαθητές του δημοτικού σχολείου «Michelet» στην κοινότητα Ντενέν της βόρειας Γαλλίας. Ο Ολάντ βρέθηκε ανάμεσα στους μαθητές στη σχολική αίθουσα την πρώτη μέρα του νέου σχολικού έτους.

Στη Β. Κορέα ο Ντένις Ρόντμαν. Ο πρώην μπασκετμπολίστας Ντένις Ρόντμαν (κέντρο) κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο της Πιονγιάνγκ. Ο εκκεντρικός, πρώην αστέρας του μπάσκετ έφθασε στην Πιονγιάνγκ την Τρίτη για μία πενθήμερη επίσκεψη, τη δεύτερη για φέτος στη Β. Κορέα. Σύμφωνα με δηλώσεις του, η επίσκεψή του δεν είχε στόχο τη διαπραγμάτευση της απελευθέρωσης του αμερικανού ιεραπόστολου.
REUTERS / KYODO

Ο πρώην μπασκετμπολίστας Ντένις Ρόντμαν (κέντρο) κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο της Πιονγιάνγκ. Ο εκκεντρικός, πρώην αστέρας του μπάσκετ έφθασε στην Πιονγιάνγκ την Τρίτη για μία πενθήμερη επίσκεψη, τη δεύτερη για φέτος στη Β. Κορέα. Σύμφωνα με δηλώσεις του, η επίσκεψή του δεν είχε στόχο τη διαπραγμάτευση της απελευθέρωσης του αμερικανού ιεραπόστολου.