Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Τετάρτη, 04 Σεπτεμβρίου 2013 19:04

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Τετάρτη 04 Σεπτεμβρίου 2013.

Βόλτα στην Αρχαία Αγορά. Τουρίστας κάνει βόλτα στην Αρχαία Αγορά στην Αθήνα. Τα έσοδα από τους τουρίστες στην Ελλάδα παρουσίασαν αύξηση τον Ιούνιο, σύμφωνα με τα στοιχεία της κεντρικής τράπεζας, επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις ότι η φετινή καλοκαιρινή περίοδος θα έδινε μία ανάσα στη χώρα με την εισροή ξένων κεφαλαίων από τον τουρισμό.
REUTERS / JOHN KOLESIDIS

Τουρίστας κάνει βόλτα στην Αρχαία Αγορά στην Αθήνα. Τα έσοδα από τους τουρίστες στην Ελλάδα παρουσίασαν αύξηση τον Ιούνιο, σύμφωνα με τα στοιχεία της κεντρικής τράπεζας, επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις ότι η φετινή καλοκαιρινή περίοδος θα έδινε μία ανάσα στη χώρα με την εισροή ξένων κεφαλαίων από τον τουρισμό.

Παιχνίδια στην παραλία μεχρι το σούρουπο. Παιδιά παίζουν μέχρι το σούρουπο στην παραλία της Καραθώνας στο Ναύπλιο.
Eurokinissi / ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Παιδιά παίζουν μέχρι το σούρουπο στην παραλία της Καραθώνας στο Ναύπλιο.

Συναυλία της Ζάζ στο θέατρο Λυκαβηττού. Συναυλία έδωσε η Γαλλίδα ερμηνεύτρια της ποπ τζαζ, Ζάζ στο θέατρο Λυκαβηττού. Την συναυλία άνοιξε η Μαριέττα Φαφούτη.
FOSPHOTOS / Alexandros Katsis

Συναυλία έδωσε η Γαλλίδα ερμηνεύτρια της ποπ τζαζ, Ζάζ στο θέατρο Λυκαβηττού. Την συναυλία άνοιξε η Μαριέττα Φαφούτη.

Νεκρά ψάρια στη λίμνη Ισμαρίδα. Συνεργάτες του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, που πραγματοποιούσαν εργασίες λήψεις δειγμάτων υδάτων στα πλαίσια ερευνητικού προγράμματος, εντόπισαν μεγάλο αριθμό νεκρών ψαριών εντός της Λίμνης Ισμαρίδας.
Οι πρώτες μετρήσεις έδειξαν ότι επικρατούν συνθήκες έλλειψης οξυγόνου, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, ενώ οι ειδικοί απέρριψαν αρχικά το ενδεχόμενο τα νεκρά ψάρια να προέρχονται από παράνομη αλιεία με χρήση δυναμίτη. Η εκτίμηση του αριθμού των νεκρών ψαριών ανέρχεται σε πολλές χιλιάδες.
EUROKINISSI

Συνεργάτες του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, που πραγματοποιούσαν εργασίες λήψεις δειγμάτων υδάτων στα πλαίσια ερευνητικού προγράμματος, εντόπισαν μεγάλο αριθμό νεκρών ψαριών εντός της Λίμνης Ισμαρίδας.

Οι πρώτες μετρήσεις έδειξαν ότι επικρατούν συνθήκες έλλειψης οξυγόνου, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, ενώ οι ειδικοί απέρριψαν αρχικά το ενδεχόμενο τα νεκρά ψάρια να προέρχονται από παράνομη αλιεία με χρήση δυναμίτη. Η εκτίμηση του αριθμού των νεκρών ψαριών ανέρχεται σε πολλές χιλιάδες.

Στο κυνήγι του αλιγάτορα . Ο Ντάστιν Μπόκμαν έχει ξαπλώσει πάνω σε αλιγάτορα, ο οποίος ζυγίζει 330 κιλά και φθάνει τα 3, 96 μέτρα στο Βίκσμπουργκ του Μισισιπή, σπάζοντας τα ρεκόρ. Ο Ντάστιν Μπόκμαν, ένας 27χρονος οδηγός και η ομάδα του, εντόπισαν το τεράστιο αλιγάτορα στον ποταμό Μισισιπή και τον ακολουθούσαν επί δύο ώρες μέχρι να τον προσεγγίσουν σε απόσταση ασφαλή για να τον τρυπήσουν. Χρειάστηκαν άλλες δύο ώρες για να δέσουν το λαιμό με σχοινιά.
REUTERS / HANDOUT

Ο Ντάστιν Μπόκμαν έχει ξαπλώσει πάνω σε αλιγάτορα, ο οποίος ζυγίζει 330 κιλά και φθάνει τα 3, 96 μέτρα στο Βίκσμπουργκ του Μισισιπή, σπάζοντας τα ρεκόρ. Ο Ντάστιν Μπόκμαν, ένας 27χρονος οδηγός και η ομάδα του, εντόπισαν το τεράστιο αλιγάτορα στον ποταμό Μισισιπή και τον ακολουθούσαν επί δύο ώρες μέχρι να τον προσεγγίσουν σε απόσταση ασφαλή για να τον τρυπήσουν. Χρειάστηκαν άλλες δύο ώρες για να δέσουν το λαιμό με σχοινιά.

Διαδηλώσεις στη Βουλγαρία. Διαδηλωτές συγκρούονται με αστυνομικούς στην προσπάθειά τους να απομακρύνουν τα κιγκλιδώματα ασφαλείας που έχουν τοποθετηθεί γύρω από το κτήριο του βουλγαρικού κοινοβουλίου, κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στη Σόφια. Εκατοντάδες βούλγαροι συγκεντρώθηκαν μπροστά το κοινοβούλιο την Τετάρτη, απαιτώντας την παραίτηση της σοσιαλιστικής κυβέρνησης, την οποία κατηγορούν για διαφθορά και ύποπτες σχέσεις με ισχυρούς επιχειρηματικούς κύκλους.
REUTERS / STOYAN NENOV

Διαδηλωτές συγκρούονται με αστυνομικούς στην προσπάθειά τους να απομακρύνουν τα κιγκλιδώματα ασφαλείας που έχουν τοποθετηθεί γύρω από το κτήριο του βουλγαρικού κοινοβουλίου, κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στη Σόφια. Εκατοντάδες βούλγαροι συγκεντρώθηκαν μπροστά το κοινοβούλιο την Τετάρτη, απαιτώντας την παραίτηση της σοσιαλιστικής κυβέρνησης, την οποία κατηγορούν για διαφθορά και ύποπτες σχέσεις με ισχυρούς επιχειρηματικούς κύκλους.

Η Σκάρλετ Γιόχανσον έκλεψε την παράσταση στη Βενετία. Η ηθοποιός Σκάρλετ Γιόχανσον ποζάρει στους φωτογράφους στο κόκκινο χαλί του 70ου κινηματογραφικού Φεστιβάλ της Βενετίας. Η Γιόχανσον, στην ταινία επιστημονικής φαντασίας «Under the Skin» του Τζόναθαν Γκλέιζερ, η οποία προβλήθηκε στο φεστιβάλ, ερμηνεύει ένα εξωγήινο ον που έρχεται με τη μορφή μιας σέξι γυναίκας (ρομπότ στην πραγματικότητα) στη γη. Στόχος της είναι να ξελογιάσει και να παρασύρει τους άντρες για να χρησιμοποιηθούν ως ύλη από τους εξωγήινους.
REUTERS / ALESSANDRO BIANCHI

Η ηθοποιός Σκάρλετ Γιόχανσον ποζάρει στους φωτογράφους στο κόκκινο χαλί του 70ου κινηματογραφικού Φεστιβάλ της Βενετίας. Η Γιόχανσον, στην ταινία επιστημονικής φαντασίας «Under the Skin» του Τζόναθαν Γκλέιζερ, η οποία προβλήθηκε στο φεστιβάλ, ερμηνεύει ένα εξωγήινο ον που έρχεται με τη μορφή μιας σέξι γυναίκας (ρομπότ στην πραγματικότητα) στη γη. Στόχος της είναι να ξελογιάσει και να παρασύρει τους άντρες για να χρησιμοποιηθούν ως ύλη από τους εξωγήινους.

Ανάμεσα σε υποστηρικτές της η Μέρκελ. Η γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ επισκέπτεται την ομάδα «teAM Deutschland» που στηρίζει την προεκλογική της εκστρατεία στα κεντρικά γραφεία του CDU στο Βερολίνο. Οι γερμανικές εκλογές θα διεξαχθούν στις 22 Σεπτεμβρίου.
EPA / KAY NIETFELD

Η γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ επισκέπτεται την ομάδα «teAM Deutschland» που στηρίζει την προεκλογική της εκστρατεία στα κεντρικά γραφεία του CDU στο Βερολίνο. Οι γερμανικές εκλογές θα διεξαχθούν στις 22 Σεπτεμβρίου.

Νεογέννητη ζέβρα. Μία νεογέννητη ζέβρα (δεξιά) κοιτάζει πίσω από ένα δέντρο στο ζωολογικό κήπο της Καλκούτας. Ο ζωολογικός κήπος Alipore ιδρύθηκε το 1875 και είναι ένα από τα πιο δημοφιλή τουριστικά αξιοθέατα για  επισκέπτες και κατοίκους της Καλκούτας.
EPA / PIYAL ADHIKARY

Μία νεογέννητη ζέβρα (δεξιά) κοιτάζει πίσω από ένα δέντρο στο ζωολογικό κήπο της Καλκούτας. Ο ζωολογικός κήπος Alipore ιδρύθηκε το 1875 και είναι ένα από τα πιο δημοφιλή τουριστικά αξιοθέατα για  επισκέπτες και κατοίκους της Καλκούτας.

Διαμαρτυρία εργαζομένων στα νοσοκομεία στο υπουργείο Υγείας. Πορεία προς τη Βουλή πραγματοποιούν γιατροί και εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, στο πλαίσιο της τετράωρης στάσης εργασίας τους, ενάντια στις αλλαγές χρήσης νοσοκομείων και στο πρόγραμμα κινητικότητας.
Eurokinissi / ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

Πορεία προς τη Βουλή πραγματοποιούν γιατροί και εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, στο πλαίσιο της τετράωρης στάσης εργασίας τους, ενάντια στις αλλαγές χρήσης νοσοκομείων και στο πρόγραμμα κινητικότητας.

Έκρηξη βόμβας στη Βαγδάτη. Ιρακινοί παρακολουθούν το σημείο όπου πραγματοποιήθηκε επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο κοντά σε εστιατόριο της περιοχής Ταλμπίγια, ανατολικά της Βαγδάτης. Οι υπηρεσίες ασφαλείας αναφέρουν ότι τουλάχιστον 50 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, έπειτα από κύμα βομβιστικών επιθέσεων που στόχευαν κυρίως σιιτικές περιοχές της Βαγδάτης.
EPA / ALI ABBAS

Ιρακινοί παρακολουθούν το σημείο όπου πραγματοποιήθηκε επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο κοντά σε εστιατόριο της περιοχής Ταλμπίγια, ανατολικά της Βαγδάτης. Οι υπηρεσίες ασφαλείας αναφέρουν ότι τουλάχιστον 50 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, έπειτα από κύμα βομβιστικών επιθέσεων που στόχευαν κυρίως σιιτικές περιοχές της Βαγδάτης.

Εναρξη λειτουργιας του μετροποντικα στην επεκταση της γραμμής του μετρό Χαιδάρι Πειραιάς. Τις εργασίες για τη διάνοιξη της σήραγγας επέκτασης της Γραμμής 3 του Μετρό προς τον Πειραιά ξεκίνησε ο Μετροπόντικας «Ιππόδαμος», όπως ανακοίνωσε η Αττικό Μετρό Α.Ε..Αφού διανύσει 6,5χλμ. και περάσει από τους υπό κατασκευή σταθμούς «Αγία Βαρβάρα», «Κορυδαλλός», «Νίκαια», «Μανιάτικα», «Πειραιάς» και «Δημοτικό Θέατρο», όπου επίσης τα εργοτάξια είναι σε πλήρη ανάπτυξη, ο Μετροπόντικας σε περίπου 2,5 χρόνια θα ολοκληρώσει την κατασκευή της σήραγγας.
Eurokinissi / ΠΑΤΕΡΑΚΗΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ

Τις εργασίες για τη διάνοιξη της σήραγγας επέκτασης της Γραμμής 3 του Μετρό προς τον Πειραιά ξεκίνησε ο Μετροπόντικας «Ιππόδαμος», όπως ανακοίνωσε η Αττικό Μετρό Α.Ε..Αφού διανύσει 6,5χλμ. και περάσει από τους υπό κατασκευή σταθμούς «Αγία Βαρβάρα», «Κορυδαλλός», «Νίκαια», «Μανιάτικα», «Πειραιάς» και «Δημοτικό Θέατρο», όπου επίσης τα εργοτάξια είναι σε πλήρη ανάπτυξη, ο Μετροπόντικας σε περίπου 2,5 χρόνια θα ολοκληρώσει την κατασκευή της σήραγγας.

Παράσταση διαμαρτυρίας δημοτικών αστυνομικών στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Σε επαγρύπνηση παραμένουν δημοτικοί αστυνομικοί και σχολικοί φύλακες μετά και τις σημερινές συναντήσεις εκπροσώπων τους με τους υπουργούς Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Εργαζόμενοι των δύο κλάδων που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα πραγματοποίησαν πορείες στο κέντρο της Αθήνας με τελικό προορισμό το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Eurokinissi / ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Σε επαγρύπνηση παραμένουν δημοτικοί αστυνομικοί και σχολικοί φύλακες μετά και τις σημερινές συναντήσεις εκπροσώπων τους με τους υπουργούς Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Εργαζόμενοι των δύο κλάδων που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα πραγματοποίησαν πορείες στο κέντρο της Αθήνας με τελικό προορισμό το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Νεκρός ο βιαστής του Κλίβελαντ. Στη φωτογραφία, που δόθηκε στη δημοσιότητα από τις αστυνομικές αρχές του Οχάιο, απεικονίζεται ο Αριέλ Κάστρο, ετών 52. Ο Κάστρο, ο βιαστής του Κλίβελαντ που είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη για την απαγωγή, το βιασμό και το βασανισμό τριών γυναικών, βρέθηκε νεκρός στο κελί του, σύμφωνα με τις σωφρονιστικές αρχές του Οχάιο.
REUTERS / HANDOUT

Στη φωτογραφία, που δόθηκε στη δημοσιότητα από τις αστυνομικές αρχές του Οχάιο, απεικονίζεται ο Αριέλ Κάστρο, ετών 52. Ο Κάστρο, ο βιαστής του Κλίβελαντ που είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη για την απαγωγή, το βιασμό και το βασανισμό τριών γυναικών, βρέθηκε νεκρός στο κελί του, σύμφωνα με τις σωφρονιστικές αρχές του Οχάιο.