Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Κυριακή, 01 Σεπτεμβρίου 2013 23:26

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Κυριακή 01 Σεπτεμβρίου 2013.

Ιορδανία: Νέος καταυλισμός για τους Σύρους πρόσφυγες. Γενική θέα του συριακού προσφυγικού καταυλισμού Αζράκ. Ο προσφυγικός αυτός καταυλισμός, ο τρίτος στο είδος του, είναι υπό κατασκευή, κοντά στο αλ- Αζράκ, 80 χλμ ανατολικά του Αμμάν. Ο καταυλισμός είναι διαχωρισμένος σε 12 χωριά με χωρητικότητα από 5 έως 15.000 ανθρώπους ανά χωριό, σε μία συνολική έκταση 850 στρεμμάτων, σύμφωνα με αναφορά του ανώτατου επιτρόπου του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.
REUTERS / MUHAMMAD HAMED

Γενική θέα του συριακού προσφυγικού καταυλισμού Αζράκ. Ο προσφυγικός αυτός καταυλισμός, ο τρίτος στο είδος του, είναι υπό κατασκευή, κοντά στο αλ- Αζράκ, 80 χλμ ανατολικά του Αμμάν. Ο καταυλισμός είναι διαχωρισμένος σε 12 χωριά με χωρητικότητα από 5 έως 15.000 ανθρώπους ανά χωριό, σε μία συνολική έκταση 850 στρεμμάτων, σύμφωνα με αναφορά του ανώτατου επιτρόπου του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

ΗΠΑ: Σπάνιος δίχρωμος αστακός στο Μέιν. Ενας εξαιρετικά σπάνιος διχρωμος αστακός (μισός πορτοκαλί, μισός καφέ) πιάστηκε στην ακτή του Μέιν. Επιστήμονες αναφέρουν ότι οι πιθανότητες να συμβεί μία τέτοια μετάλλαξη είναι κατά προσέγγιση μία στα 50 εκατομμύρια.
REUTERS / HANDOUT

Ενας εξαιρετικά σπάνιος διχρωμος αστακός (μισός πορτοκαλί, μισός καφέ) πιάστηκε στην ακτή του Μέιν. Επιστήμονες αναφέρουν ότι οι πιθανότητες να συμβεί μία τέτοια μετάλλαξη είναι κατά προσέγγιση μία στα 50 εκατομμύρια.

Ιαπωνία: Aσκήσεις ετοιμότητας καταπολέμησης καταστροφών. Πυροσβέστες ρίχνουν νερό σε μακέτες κτηρίων που φλέγονται, κατά τη διάρκεια ετήσιας άσκησης ετοιμότητας καταπολέμησης καταστροφών. Ασκήσεις ετοιμότητας όπως αυτή έλαβαν χώρα την Κυριακή σε όλη την Ιαπωνία, βασισμένες στο σενάριο ότι ένας ισχυρός σεισμός χτυπάει την πρωτεύουσα και τις γύρω περιοχές. Σύμφωνα με κυβερνητική ανακοίνωση, περίπου 1.330.000 άνθρωποι έλαβαν μέρος στις επιχειρήσεις αυτές σε 43 περιφέρειες σε όλη τη χώρα.
REUTERS / YUYA SHINO

Πυροσβέστες ρίχνουν νερό σε μακέτες κτηρίων που φλέγονται, κατά τη διάρκεια ετήσιας άσκησης ετοιμότητας καταπολέμησης καταστροφών. Ασκήσεις ετοιμότητας όπως αυτή έλαβαν χώρα την Κυριακή σε όλη την Ιαπωνία, βασισμένες στο σενάριο ότι ένας ισχυρός σεισμός χτυπάει την πρωτεύουσα και τις γύρω περιοχές. Σύμφωνα με κυβερνητική ανακοίνωση, περίπου 1.330.000 άνθρωποι έλαβαν μέρος στις επιχειρήσεις αυτές σε 43 περιφέρειες σε όλη τη χώρα.

Νεβάδα: Μιλώντας με το Θεό. Ο Πίππιν, στέκεται μέσα σε ένα τηλεφωνικό θάλαμο και μιλά στο τηλέφωνο με το Θεό, κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ μουσικής και τεχνών «Φλεγόμενος Ανθρωπος», στην έρημο Μπλακ Ροκ στη Νεβάδα. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έδωσε άδεια για συμμετοχή 68.000 ατόμων στο φεστιβάλ, το οποίο πραγματοποιείται φέτος για 27η φορά, δίνοντας τη δυνατότητα στον κόσμο να περάσει μία εβδομάδα στην έρημο, βιώνοντας την τέχνη και τη μουσική σε ένα απομονωμένο από τον έξω κόσμο περιβάλλον.
Reuters / JIM URQUHART

Ο Πίππιν, στέκεται μέσα σε ένα τηλεφωνικό θάλαμο και μιλά στο τηλέφωνο με το Θεό, κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ μουσικής και τεχνών «Φλεγόμενος Ανθρωπος», στην έρημο Μπλακ Ροκ στη Νεβάδα. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έδωσε άδεια για συμμετοχή 68.000 ατόμων στο φεστιβάλ, το οποίο πραγματοποιείται φέτος για 27η φορά, δίνοντας τη δυνατότητα στον κόσμο να περάσει μία εβδομάδα στην έρημο, βιώνοντας την τέχνη και τη μουσική σε ένα απομονωμένο από τον έξω κόσμο περιβάλλον.

ΗΠΑ: Αναπαραγωγή ρεκόρ φέτος για τις χελώνες Καρέτα Καρέτα. Ενα νεοσσό χελωνάκι Καρέτα - Καρέτα προσπαθεί να φτάσει στο νερό, καθώς τουρίστες και εθελοντές παρακολουθούν τα πρώτα του βήματα, στην παραλία South Litchfield, στην ακτή της νότιας Καρολίνας (Φωτογραφία αρχείου - 17 Αυγούστου 2012). Η αμερικάνικη υπηρεσία Θαλάσσιας και Αγριας Ζωής ανακοίνωσε το Σάββατο ότι, οι απειλούμενες με εξαφάνιση θαλάσσιες χελώνες, φέτος, αναπαράχθηκαν σε αριθμούς ρεκόρ κατά μήκος των ακτών του νοτιοανατολικού Ατλαντικού, παρόλο που εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν πολλές περιβαλλοντικές απειλές όπως η θαλάσσια ρύπανση.
REUTERS / RANDALL HILL

Ενα νεοσσό χελωνάκι Καρέτα - Καρέτα προσπαθεί να φτάσει στο νερό, καθώς τουρίστες και εθελοντές παρακολουθούν τα πρώτα του βήματα, στην παραλία South Litchfield, στην ακτή της νότιας Καρολίνας (Φωτογραφία αρχείου - 17 Αυγούστου 2012). Η αμερικάνικη υπηρεσία Θαλάσσιας και Αγριας Ζωής ανακοίνωσε το Σάββατο ότι, οι απειλούμενες με εξαφάνιση θαλάσσιες χελώνες, φέτος, αναπαράχθηκαν σε αριθμούς ρεκόρ κατά μήκος των ακτών του νοτιοανατολικού Ατλαντικού, παρόλο που εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν πολλές περιβαλλοντικές απειλές όπως η θαλάσσια ρύπανση.

ΛΔ Κονγκό: Συνεχίζονται οι συγκρούσεις μεταξύ ανταρτών και στρατού. Ενα αγόρι, εκτπισμένο από τις συγκρούσεις μεταξύ του κονγκολέζικου στρατού και των ανταρτών, βρίσκεται στην αγκαλιά της μητέρας του κατά τη διάρκεια κυριακάτικης λειτουργίας σε μία εκκλησία στο χωριό Μουνιγί, κοντά στη Γκόμα, στην ανατολική Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό. Συγκρούσεις ξέσπασαν το Σάββατο μεταξύ των ανταρτών του ανατολικού Κονγκό και του στρατού, με σκοπό την επανάκτηση από το στρατό των περιοχων που ελέγχονται από τους αντάρτες, παρά την έκκληση για παύση πυρός.
REUTERS / THOMAS MUKOYA

Ενα αγόρι, εκτπισμένο από τις συγκρούσεις μεταξύ του κονγκολέζικου στρατού και των ανταρτών, βρίσκεται στην αγκαλιά της μητέρας του κατά τη διάρκεια κυριακάτικης λειτουργίας σε μία εκκλησία στο χωριό Μουνιγί, κοντά στη Γκόμα, στην ανατολική Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό. Συγκρούσεις ξέσπασαν το Σάββατο μεταξύ των ανταρτών του ανατολικού Κονγκό και του στρατού, με σκοπό την επανάκτηση από το στρατό των περιοχων που ελέγχονται από τους αντάρτες, παρά την έκκληση για παύση πυρός.

Αυστρία: Σταθερό προβάδισμα των Σοσιαλδημοκρατών. Ο αυστριακός καγκελάριος και αρχηγός του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Βέρνερ Φάιμαν, χαιρετά το κοινό κατά τη διάρκεια της έναρξης της προεκλογικής εκστρατείας του στη Βιέννη. Αδιαμφισβήτητο φαίνεται να είναι πλέον το προβάδισμα του κυβερνώντος Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος του αυστριακού καγκελάριου Βέρνερ Φάιμαν έναντι του δευτέρου κόμματος και εταίρου του στον κυβερνητικό συνασπισμό, του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος του αντικαγκελάριου και υπουργού Εξωτερικών Μίχαελ Σπίντελεγκερ, όπως δείχνουν και οι τέσσερις νέες δημοσκοπήσεις που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα. Οι γενικές εκλογές στην Αυστρία θα διεξαχθούν στις 29 Σεπτεμβρίου.
REUTERS / HEINZ-PETER BADER

Ο αυστριακός καγκελάριος και αρχηγός του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Βέρνερ Φάιμαν, χαιρετά το κοινό κατά τη διάρκεια της έναρξης της προεκλογικής εκστρατείας του στη Βιέννη. Αδιαμφισβήτητο φαίνεται να είναι πλέον το προβάδισμα του κυβερνώντος Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος του αυστριακού καγκελάριου Βέρνερ Φάιμαν έναντι του δευτέρου κόμματος και εταίρου του στον κυβερνητικό συνασπισμό, του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος του αντικαγκελάριου και υπουργού Εξωτερικών Μίχαελ Σπίντελεγκερ, όπως δείχνουν και οι τέσσερις νέες δημοσκοπήσεις που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα. Οι γενικές εκλογές στην Αυστρία θα διεξαχθούν στις 29 Σεπτεμβρίου.

Φεστιβάλ τέχνης και μουσικής στη Νεβάδα. Σκόνη καλύπτει τις καλλιτεχνικές εγκαταστάσεις κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ τεχνών και μουσικής «Φλεγόμενος Ανθρωπος», στην έρημο Μπλακ Ροκ στη Νεβάδα. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έδωσε άδεια για συμμετοχή 68.000 ατόμων στο φεστιβάλ, το οποίο πραγματοποιείται φέτος για 27η φορά, δίνοντας τη δυνατότητα στον κόσμο να περάσει μία εβδομάδα στην έρημο, βιώνοντας την τέχνη και τη μουσική σε ένα απομονωμένο από τον έξω κόσμο περιβάλλον.
Reuters / JIM URQUHART

Σκόνη καλύπτει τις καλλιτεχνικές εγκαταστάσεις κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ τεχνών και μουσικής «Φλεγόμενος Ανθρωπος», στην έρημο Μπλακ Ροκ στη Νεβάδα. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έδωσε άδεια για συμμετοχή 68.000 ατόμων στο φεστιβάλ, το οποίο πραγματοποιείται φέτος για 27η φορά, δίνοντας τη δυνατότητα στον κόσμο να περάσει μία εβδομάδα στην έρημο, βιώνοντας την τέχνη και τη μουσική σε ένα απομονωμένο από τον έξω κόσμο περιβάλλον.

Συριακή κρίση: Απόδραση στην Ευρώπη. Ενας μετανάστης από τη Σομαλία, κάθεται στο έδαφος μετά τη σύλληψή του από τη σέρβικη συνοριακή αστυνομία για την παράνομη είσοδό του στη χώρα, κοντά στην πόλη Πρέσεβο, 383 χλμ από το Βελιγράδι. Κάθε χρόνο η σερβική συνοριοφυλακή συλλαμβάνει χιλιάδες μετανάστες από την Αφρική, τη Μέση Ανατολή και άλλες χώρες που προσπαθούν να μπουν στη χώρα παράνομα. Με το χάος και τις συγκρούσεις που μαίνονται στη Συρία, τον τελευταίο χρόνο παρατηρήθηκε τεράστια αύξηση στον αριθμό των Σύριων που προσπαθούν να εισέλθουν στα δυτικά Βαλκάνια, προς αναζήτηση ασύλου στη Δύση.
Reuters / MARKO DJURICA

Ενας μετανάστης από τη Σομαλία, κάθεται στο έδαφος μετά τη σύλληψή του από τη σέρβικη συνοριακή αστυνομία για την παράνομη είσοδό του στη χώρα, κοντά στην πόλη Πρέσεβο, 383 χλμ από το Βελιγράδι. Κάθε χρόνο η σερβική συνοριοφυλακή συλλαμβάνει χιλιάδες μετανάστες από την Αφρική, τη Μέση Ανατολή και άλλες χώρες που προσπαθούν να μπουν στη χώρα παράνομα. Με το χάος και τις συγκρούσεις που μαίνονται στη Συρία, τον τελευταίο χρόνο παρατηρήθηκε τεράστια αύξηση στον αριθμό των Σύριων που προσπαθούν να εισέλθουν στα δυτικά Βαλκάνια, προς αναζήτηση ασύλου στη Δύση.

Φεστιβάλ Χαρταετού στη Σιγκαπούρη. Ένα αγόρι πετάει ένα χαρταετό κατά τη διάρκεια του ετήσιου Φεστιβάλ Χαρταετού της Σιγκαπούρης, στην επιχειρηματική περιοχή Marina Bay, στη Σιγκαπούρη.
REUTERS / EDGAR SU

Ένα αγόρι πετάει ένα χαρταετό κατά τη διάρκεια του ετήσιου Φεστιβάλ Χαρταετού της Σιγκαπούρης, στην επιχειρηματική περιοχή Marina Bay, στη Σιγκαπούρη.

Στιγμιότυπα από την υπαίθρια αγορά στο Μοναστηράκι. Σκηνές απο υπαίθρια αγορά στο κέντρο της Αθήνας. Ένα άλογο παιχνίδι προς πώληση. Στο 27,6% του ενεργού πληθυσμού αυξήθηκε η ανεργία στην Eλλάδα τον Μάϊο, από 27% τον Απρίλιο, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Eurostat. Τον Μάϊο του 2013 το ποσοστό ανεργίας στους άνδρες ήταν 24,6%, στις γυναίκες 31,6% και στους νέους κάτω των 25 ετών 62,9%.
FOSPHOTOS / Panayiotis Tzamaros

Σκηνές απο υπαίθρια αγορά στο κέντρο της Αθήνας. Ένα άλογο παιχνίδι προς πώληση. Στο 27,6% του ενεργού πληθυσμού αυξήθηκε η ανεργία στην Eλλάδα τον Μάϊο, από 27% τον Απρίλιο, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Eurostat. Τον Μάϊο του 2013 το ποσοστό ανεργίας στους άνδρες ήταν 24,6%, στις γυναίκες 31,6% και στους νέους κάτω των 25 ετών 62,9%.

Εκρηξη του ηφαιστείου του όρους Βενιαμίνοφ στη χερσόνησο της Αλάσκας. Αεροφωτογραφία της έκρηξης του ηφαιστείου του όρους Veniaminof στη χερσόνησο της Αλάσκας, η οποία τραβήχτηκε στις 18 Αυγούστου 2013. Το ηφαίστειο υψώνεται περίπου 300 μέτρα πάνω από τους παγετώνες και εκτοξεύει λάβα και στάχτη από τις 13 Ιουνίου 2013.  Το Veniaminof είναι το ψηλότερο ηφαίστειο της Αλάσκας και καλύπτεται από έναν παγετώνα που γεμίζει το μεγαλύτερο μέρος της καλντέρας.
Reuters / Game McGimsey/Alaska Volcano Observatory/U.S. Geological Survey/Handou

Αεροφωτογραφία της έκρηξης του ηφαιστείου του όρους Veniaminof στη χερσόνησο της Αλάσκας, η οποία τραβήχτηκε στις 18 Αυγούστου 2013. Το ηφαίστειο υψώνεται περίπου 300 μέτρα πάνω από τους παγετώνες και εκτοξεύει λάβα και στάχτη από τις 13 Ιουνίου 2013.  Το Veniaminof είναι το ψηλότερο ηφαίστειο της Αλάσκας και καλύπτεται από έναν παγετώνα που γεμίζει το μεγαλύτερο μέρος της καλντέρας.

Νεβάδα: Στην πυρά ο «Φλεγόμενος Ανθρωπος». Στις φλόγες παραδόθηκε ο «Ανθρωπος» κατά τη διάρκεια του καλλιτεχνικού και μουσικού φεστιβάλ «Βurning Man», στην έρημο Μπλακ Ροκ της Νεβάδα. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έδωσε άδεια για συμμετοχή 68.000 ατόμων στο φεστιβάλ, το οποίο πραγματοποιείται φέτος για 27η φορά.
Reuters / JIM URQUHART

Στις φλόγες παραδόθηκε ο «Ανθρωπος» κατά τη διάρκεια του καλλιτεχνικού και μουσικού φεστιβάλ «Βurning Man», στην έρημο Μπλακ Ροκ της Νεβάδα. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έδωσε άδεια για συμμετοχή 68.000 ατόμων στο φεστιβάλ, το οποίο πραγματοποιείται φέτος για 27η φορά.

Επιστρέφει στο σπίτι του ο Νέλσον Μαντέλα. Ο πρώην νοτιοαφρικανός πρόεδρος Νέλσον Μαντέλα χαιρετά τους δημοσιογράφους στο Γιοχάνεσμπουργκ (Φωτογραφία αρχείου 22 Σεπτεμβρίου 2005). Ο Νέλσον Μαντέλα βγήκε σήμερα από το νοσοκομείο και επέστρεψε στο σπίτι του, όπως ανακοινώθηκε από την προεδρία της Νότιας Αφρικής. Σύμφωνα με την ανακοίνωση «η κατάστασή του παραμένει κρίσιμη και ανά διαστήματα είναι ασταθής», και συμπληρώνεται πως οι γιατροί του είναι πεπεισμένοι πως στο σπίτι του θα έχει την ίδια εντατική φροντίδα που του παρεχόταν στην Πρετόρια, όπου νοσηλευόταν.
REUTERS / MIKE HUTCHINGS

Ο πρώην νοτιοαφρικανός πρόεδρος Νέλσον Μαντέλα χαιρετά τους δημοσιογράφους στο Γιοχάνεσμπουργκ (Φωτογραφία αρχείου 22 Σεπτεμβρίου 2005). Ο Νέλσον Μαντέλα βγήκε σήμερα από το νοσοκομείο και επέστρεψε στο σπίτι του, όπως ανακοινώθηκε από την προεδρία της Νότιας Αφρικής. Σύμφωνα με την ανακοίνωση «η κατάστασή του παραμένει κρίσιμη και ανά διαστήματα είναι ασταθής», και συμπληρώνεται πως οι γιατροί του είναι πεπεισμένοι πως στο σπίτι του θα έχει την ίδια εντατική φροντίδα που του παρεχόταν στην Πρετόρια, όπου νοσηλευόταν.

Ομαδική άσκηση γιόγκα στο Παρίσι. Κόσμος συμμετέχει σε ομαδική άσκηση γιόγκα στο Γκραν Παλαί στο Παρίσι.
REUTERS / BENOIT TESSIER

Κόσμος συμμετέχει σε ομαδική άσκηση γιόγκα στο Γκραν Παλαί στο Παρίσι.

ΟΗΕ: Τρεις εβδομάδες θα χρειαστεί η ανάλυση των στοιχείων για τα χημικά. Ειδικοί του ΟΗΕ στα χημικά, φορώντας αντιασφυξιογόνες μάσκες, κρατούν ευρήματα από το ένα απο τα σημείο των επιθέσεων με χημικά σε συνοικία της Δαμασκού. Η πλήρης ανάλυση των στοιχείων που συλλέχθηκαν από τους ειδικούς του ΟΗΕ στα χημικά, οι οποίοι ερεύνησαν την καταγγελθείσα επίθεση με χημικά όπλα της περασμένης εβδομάδας στη Συρία, ενδέχεται να διαρκέσει έως και τρεις εβδομάδες, ανακοίνωσε ο Οργανισμός. Η ομάδα, στην οποία μετείχαν εννέα ειδικοί του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων και τρεις από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, έφθασε στην έδρα του πρώτου στη Χάγη σήμερα το απόγευμα, μετά την αναχώρησή της από τη Συρία το πρωί.
REUTERS / STRINGER

Ειδικοί του ΟΗΕ στα χημικά, φορώντας αντιασφυξιογόνες μάσκες, κρατούν ευρήματα από το ένα απο τα σημείο των επιθέσεων με χημικά σε συνοικία της Δαμασκού. Η πλήρης ανάλυση των στοιχείων που συλλέχθηκαν από τους ειδικούς του ΟΗΕ στα χημικά, οι οποίοι ερεύνησαν την καταγγελθείσα επίθεση με χημικά όπλα της περασμένης εβδομάδας στη Συρία, ενδέχεται να διαρκέσει έως και τρεις εβδομάδες, ανακοίνωσε ο Οργανισμός. Η ομάδα, στην οποία μετείχαν εννέα ειδικοί του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων και τρεις από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, έφθασε στην έδρα του πρώτου στη Χάγη σήμερα το απόγευμα, μετά την αναχώρησή της από τη Συρία το πρωί.

Ο Πάπας Φραγκίσκος κήρυξε ημέρα προσευχής για την ειρήνη στη Συρία. Ημέρα Προσευχής και Νηστείας για την ειρήνη στη Συρία και τη Μέση Ανατολή κήρυξε την 7η Σεπτεμβρίου ο πάπας Φραγκίσος, απευθυνόμενος σε δεκάδες χιλιάδες πιστούς στην πλατεία του Αγίου Πέτρου.
REUTERS / TONY GENTILE

Ημέρα Προσευχής και Νηστείας για την ειρήνη στη Συρία και τη Μέση Ανατολή κήρυξε την 7η Σεπτεμβρίου ο πάπας Φραγκίσος, απευθυνόμενος σε δεκάδες χιλιάδες πιστούς στην πλατεία του Αγίου Πέτρου.