Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Δευτέρα, 02 Σεπτεμβρίου 2013 19:52

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Δευτέρα 02 Σεπτεμβρίου 2013.

Πρόγραμμα για τη «διάσωση» της Πομπηίας. Τη βοήθεια ερευνητών από το Technische Universität München (Τεχνικό Πανεπιστήμιο Μονάχου- TUM), το Ινστιτούτο Fraunhofer και την ICCROM (International Centre for the Study of the Preservation and Restoration of Cultural Property) ζητεί το Pompeii Sustainable Preservation Project (Πρόγραμμα Βιώσιμης Διατήρησης Πομπηίας- PSP). Πρόκειται για ένα δεκαετές πρόγραμμα, αξίας δέκα εκατομμυρίων ευρώ, με στόχο τη διατήρηση και διάσωση της διάσημης αρχαίας πόλης- «θύματος» του Βεζουβίου, εν μέσω της οικονομικής κρίσης που πλήττει την Ιταλία.
EPA / CESARE ABBATE

Τη βοήθεια ερευνητών από το Technische Universität München (Τεχνικό Πανεπιστήμιο Μονάχου- TUM), το Ινστιτούτο Fraunhofer και την ICCROM (International Centre for the Study of the Preservation and Restoration of Cultural Property) ζητεί το Pompeii Sustainable Preservation Project (Πρόγραμμα Βιώσιμης Διατήρησης Πομπηίας- PSP). Πρόκειται για ένα δεκαετές πρόγραμμα, αξίας δέκα εκατομμυρίων ευρώ, με στόχο τη διατήρηση και διάσωση της διάσημης αρχαίας πόλης- «θύματος» του Βεζουβίου, εν μέσω της οικονομικής κρίσης που πλήττει την Ιταλία.

Βοσκός συνοδεύει το κοπάδι με τα πρόβατα και τις κατσίκες του σε ένα δρόμο στην επαρχία Χετζίνγκ. Βοσκός συνοδεύει το κοπάδι με τα πρόβατα και τις κατσίκες του σε ένα δρόμο στην επαρχία Χετζίνγκ στην Κίνα.
REUTERS / CHINA DAILY

Βοσκός συνοδεύει το κοπάδι με τα πρόβατα και τις κατσίκες του σε ένα δρόμο στην επαρχία Χετζίνγκ στην Κίνα.

Ελευσίνα: Εικαστική εγκατάσταση στο παλαιό Ελαιουργείο . Ο επισκέπτης που θα βρεθεί στο παλαιό Ελαιουργείο της Ελευσίνας αντικρίζει και περπατά σε ένα λιβάδι από χρυσοκίτρινα στάχυα. Πρόκειται για μία τεράστια επιτόπια εικαστική εγκατάσταση του Νίκου Ναυρίδη, ειδικά κατασκευασμένη για τα Αισχύλεια 2013 που εγκαινιάζεται επίσημα στις 5 Σεπτεμβρίου.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / STR

Ο επισκέπτης που θα βρεθεί στο παλαιό Ελαιουργείο της Ελευσίνας αντικρίζει και περπατά σε ένα λιβάδι από χρυσοκίτρινα στάχυα. Πρόκειται για μία τεράστια επιτόπια εικαστική εγκατάσταση του Νίκου Ναυρίδη, ειδικά κατασκευασμένη για τα Αισχύλεια 2013 που εγκαινιάζεται επίσημα στις 5 Σεπτεμβρίου.

Το πιο θερμό καλοκαίρι βίωσε φέτος η Ιαπωνία. Ενας άντρας κάνει ηλιοθεραπεία σε μία παραλία στη Φουτζισάβα, νοτιοδυτικά του Τόκιο. Πάνω από 300 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον καύσωνα που πλήττει την Ιαπωνία αυτό το καλοκαίρι, σύμφωνα με το ιαπωνικό τηλεοπτικό δίκτυο ΝΗΚ. Η δυτική περιοχή της χώρας είναι αυτή που γνώρισε το πιο θερμό μέχρι σήμερα καλοκαίρι με τη θερμοκρασία να φθάνει τους 41 βαθμούς υπό σκιά.
EPA / FRANCK ROBICHON

Ενας άντρας κάνει ηλιοθεραπεία σε μία παραλία στη Φουτζισάβα, νοτιοδυτικά του Τόκιο. Πάνω από 300 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον καύσωνα που πλήττει την Ιαπωνία αυτό το καλοκαίρι, σύμφωνα με το ιαπωνικό τηλεοπτικό δίκτυο ΝΗΚ. Η δυτική περιοχή της χώρας είναι αυτή που γνώρισε το πιο θερμό μέχρι σήμερα καλοκαίρι με τη θερμοκρασία να φθάνει τους 41 βαθμούς υπό σκιά.

Άργος: "1000 πεταλιές όλοι μαζί". Τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, η χρήση του ποδηλάτου αυξάνεται συνεχώς. Άνθρωποι κάθε ηλικίας ανακαλύπτουν τη χαρά της ποδηλασίας. Στο πλαίσιο αυτό ο ποδηλάτης Σπύρος Καρατζούλης από το Αργος ξεκίνησε ένα ποδηλατικό οδοιπορικό στην Πελοπόννησο σε μια προσπάθεια προώθησης της χρήσης του ποδηλάτου.
Το ταξίδι ξεκινά στις 2 Σεπτεμβρίου, από το Άργος και θα συνεχίσει Τρίπολη, την Σπάρτη, την Καλαμάτα, την Κυπαρισσία, τον Πύργο, την Αμαλιάδα, την Πάτρα, το Αίγιο, το Κιάτο, την Κόρινθο και το Ναύπλιο και θα τερματίσει την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου, έχοντας καλύψει πάνω από 1000 χιλιόμετρα και πάλι στο Αργος.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, η χρήση του ποδηλάτου αυξάνεται συνεχώς. Άνθρωποι κάθε ηλικίας ανακαλύπτουν τη χαρά της ποδηλασίας. Στο πλαίσιο αυτό ο ποδηλάτης Σπύρος Καρατζούλης από το Αργος ξεκίνησε ένα ποδηλατικό οδοιπορικό στην Πελοπόννησο σε μια προσπάθεια προώθησης της χρήσης του ποδηλάτου.

Το ταξίδι ξεκινά στις 2 Σεπτεμβρίου, από το Άργος και θα συνεχίσει Τρίπολη, την Σπάρτη, την Καλαμάτα, την Κυπαρισσία, τον Πύργο, την Αμαλιάδα, την Πάτρα, το Αίγιο, το Κιάτο, την Κόρινθο και το Ναύπλιο και θα τερματίσει την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου, έχοντας καλύψει πάνω από 1000 χιλιόμετρα και πάλι στο Αργος.

Ρωσία: Παρουσιάστηκε η πρώτη διώροφη επιβατική αμαξοστοιχία. Η πρώτη διώροφη ρωσική επιβατική αμαξοστοιχία παρουσιάστηκε στο σιδηροδρομικό σταθμό Κιέβσκι της Μόσχας. Οι συγκεκριμένοι συρμοί παράγονται στη Μονάδα Κατασκευής Βαγονιών της Τβερ, θυγατρικής της Transmashholding CJSC, και αναμένεται να δρομολογηθούν την 1η Νοεμβρίου στη γραμμή Μόσχας - Σότσι, στη Μαύρη Θάλασσα.
EPA / MAXIM SHIPENKOV

Η πρώτη διώροφη ρωσική επιβατική αμαξοστοιχία παρουσιάστηκε στο σιδηροδρομικό σταθμό Κιέβσκι της Μόσχας. Οι συγκεκριμένοι συρμοί παράγονται στη Μονάδα Κατασκευής Βαγονιών της Τβερ, θυγατρικής της Transmashholding CJSC, και αναμένεται να δρομολογηθούν την 1η Νοεμβρίου στη γραμμή Μόσχας - Σότσι, στη Μαύρη Θάλασσα.

Κίνα: Υποβάθμιση της ανάπτυξης για το 2012. Στο 7,7% από 7,8% υποβάθμισε η Κίνα τον ρυθμό ανάπτυξης του 2012. Όπως ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία της χώρας, το ΑΕΠ ανήλθε σε 51,89 τρισ. γουάν (8,51 τρισ. δολ.), δηλαδή 38 δισ. γουάν κάτω από την αρχική της εκτίμηση.
REUTERS / ALY SONG

Στο 7,7% από 7,8% υποβάθμισε η Κίνα τον ρυθμό ανάπτυξης του 2012. Όπως ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία της χώρας, το ΑΕΠ ανήλθε σε 51,89 τρισ. γουάν (8,51 τρισ. δολ.), δηλαδή 38 δισ. γουάν κάτω από την αρχική της εκτίμηση.

Συμφωνία Vodafone - Verizon. Συμφωνία, ύψους 130 δισ. δολαρίων, με την οποία η Verizon Communications θα αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο της Verizon Wireless, αναμένεται να ανακοινώσουν σήμερα ο αμερικανικός τηλεπικοινωνιακός κολοσσός και η Vodafone. Η συμφωνία θα σφραγίσει τη δεκάχρονη προσπάθεια της Verizon να αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο του μεγαλύτερου παρόχου ασύρματης τηλεφωνίας στις ΗΠΑ. Θα σηματοδοτήσει δε την τρίτη μεγαλύτερη εταιρική εξαγορά στον κόσμο μέχρι σήμερα.
REUTERS / STEFAN WERMUTH

Συμφωνία, ύψους 130 δισ. δολαρίων, με την οποία η Verizon Communications θα αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο της Verizon Wireless, αναμένεται να ανακοινώσουν σήμερα ο αμερικανικός τηλεπικοινωνιακός κολοσσός και η Vodafone. Η συμφωνία θα σφραγίσει τη δεκάχρονη προσπάθεια της Verizon να αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο του μεγαλύτερου παρόχου ασύρματης τηλεφωνίας στις ΗΠΑ. Θα σηματοδοτήσει δε την τρίτη μεγαλύτερη εταιρική εξαγορά στον κόσμο μέχρι σήμερα.

Ανεμοστρόβιλος στην Ιαπωνία. Αστυνομικός περπατά δίπλα στα κατεστραμένα σπίτια που άφησε στο πέρασμά του ένας ανεμοστρόβιλος που χτύπησε την πόλη Κοσιγκάγια, βόρεια του Τόκιο. Χιλιάδες σπίτια έχουν μείνει χωρίς ρεύμα και αρκετός κόσμος διακομίστηκε στα νοσοκομεία, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.
REUTERS / Toru Hanai

Αστυνομικός περπατά δίπλα στα κατεστραμένα σπίτια που άφησε στο πέρασμά του ένας ανεμοστρόβιλος που χτύπησε την πόλη Κοσιγκάγια, βόρεια του Τόκιο. Χιλιάδες σπίτια έχουν μείνει χωρίς ρεύμα και αρκετός κόσμος διακομίστηκε στα νοσοκομεία, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Αποθεώθηκε ο Μπέιλ στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου». Xιλιάδες οπαδοί των «μερένγκες» συνέρρευσαν σήμερα στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», όπου έγινε η επίσημη παρουσίαση του Ουαλού Γκάρεθ Μπέιλ, του πιο ακριβοπληρωμένου παίκτη στην ιστορία του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.
REUTERS / SERGIO PEREZ

Xιλιάδες οπαδοί των «μερένγκες» συνέρρευσαν σήμερα στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», όπου έγινε η επίσημη παρουσίαση του Ουαλού Γκάρεθ Μπέιλ, του πιο ακριβοπληρωμένου παίκτη στην ιστορία του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.

Κόσμος κολυμπά στο ρωσικό θέρετρο του Σότσι στη Μαύρη Θάλασσα. Κόσμος κολυμπά στο ρωσικό θέρετρο του Σότσι στη Μαύρη Θάλασσα. Το Σότσι αναμένεται να φιλοξενήσει τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς αγώνες του 2014.
REUTERS / KAZBEK BASAYEV

Κόσμος κολυμπά στο ρωσικό θέρετρο του Σότσι στη Μαύρη Θάλασσα. Το Σότσι αναμένεται να φιλοξενήσει τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς αγώνες του 2014.

Πεκίνο: Μέτρα για την αντιμετώπιση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Θέα κτηρίων μέσα από την ομίχλη στην επιχειρηματική περιοχή του Πεκίνου (φωτγραφία αρχείου - 9 Ιουλίου 2013). Το Πεκίνο παρουσίασε σήμερα μία ακόμη δέσμη μέτρων για την αντιμετώπιση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στη χώρα, όπου ανάμεσα σε άλλα συμπεριλαμβάνεται ο περιορισμός της κυκλοφορίας των αυτοκινήτων στους δρόμους της πρωτεύουσας και η αναβάθμιση και υιοθέτηση νέων τεχνολογιών στις εγκαταστάσεις 1.200 επιχειρήσεων.
REUTERS / JASON LEE

Θέα κτηρίων μέσα από την ομίχλη στην επιχειρηματική περιοχή του Πεκίνου (φωτγραφία αρχείου - 9 Ιουλίου 2013). Το Πεκίνο παρουσίασε σήμερα μία ακόμη δέσμη μέτρων για την αντιμετώπιση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στη χώρα, όπου ανάμεσα σε άλλα συμπεριλαμβάνεται ο περιορισμός της κυκλοφορίας των αυτοκινήτων στους δρόμους της πρωτεύουσας και η αναβάθμιση και υιοθέτηση νέων τεχνολογιών στις εγκαταστάσεις 1.200 επιχειρήσεων.

Στιγμές καθημερινότητας στη Συρία. Στιγμιότυπο από ένα κουρείο στο Χαλέπι.
REUTERS / MUZAFFAR SALMAN

Στιγμιότυπο από ένα κουρείο στο Χαλέπι.

Γ.Γ. ΝΑΤΟ: Ανάγκη για «σθεναρή» απάντηση στη χρήση χημικών όπλων . «Νομίζω ότι υπάρχει συμφωνία ότι χρειαζόμαστε μια αυστηρή διεθνή αντίδραση ώστε να αποτραπεί η χρήση χημικών όπλων στο μέλλον. Θα στείλουμε, θα έλεγα, ένα επικίνδυνο μήνυμα στους δικτάτορες σε όλο τον κόσμο εάν μείνουμε άπραγοι και δεν αντιδράσουμε», ανέφερε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Άντερς Φογκ Ράσμουσεν, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στις Βρυξέλλες.
REUTERS / FRANCOIS LENOIR

«Νομίζω ότι υπάρχει συμφωνία ότι χρειαζόμαστε μια αυστηρή διεθνή αντίδραση ώστε να αποτραπεί η χρήση χημικών όπλων στο μέλλον. Θα στείλουμε, θα έλεγα, ένα επικίνδυνο μήνυμα στους δικτάτορες σε όλο τον κόσμο εάν μείνουμε άπραγοι και δεν αντιδράσουμε», ανέφερε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Άντερς Φογκ Ράσμουσεν, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στις Βρυξέλλες.