Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Τρίτη, 27 Αυγούστου 2013 19:01

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Τρίτη 27 Αυγούστου 2013.

Φεστιβάλ Φαντασμάτων στην Κίνα. Κόσμος παρακολουθεί την ανύψωση ενός γιγάντιου χάρτινου φαναριού με διάμετρο 30 μέτρων,  στο χωριό Ξιάπο, στην επαρχία Χενάν. Το φανάρι αυτό, φτιαγμένο από 72 μικρότερα φανάρια, σχεδιάστηκε για μία τοπική τελετή, για τον εορτασμό του Κινέζικου Φεστιβάλ Φαντασμάτων. Το Φεστιβάλ Φαντασμάτων, γνωστό και ως Γιου Λαν, είναι ένα παραδοσιακό φεστιβάλ που γιορτάζεται τη 15η νύχτα του έβδομου μήνα του κινέζικου ημερολογίου.
REUTERS / CHINA DAILY

Κόσμος παρακολουθεί την ανύψωση ενός γιγάντιου χάρτινου φαναριού με διάμετρο 30 μέτρων,  στο χωριό Ξιάπο, στην επαρχία Χενάν. Το φανάρι αυτό, φτιαγμένο από 72 μικρότερα φανάρια, σχεδιάστηκε για μία τοπική τελετή, για τον εορτασμό του Κινέζικου Φεστιβάλ Φαντασμάτων. Το Φεστιβάλ Φαντασμάτων, γνωστό και ως Γιου Λαν, είναι ένα παραδοσιακό φεστιβάλ που γιορτάζεται τη 15η νύχτα του έβδομου μήνα του κινέζικου ημερολογίου.

Φεστιβάλ Τζανμαστάμι στην Ινδία. Μικροί μαθητές ντυμένοι ως «Κρίσνα» και «Ράντχα», δύο ινδουιστικές θεότητες, παίρνουν μέρος στους εορτασμούς του φεστιβάλ «Τζανμαστάμι» στην πόλη Γιαμού της Ινδίας. Το φεστιβάλ πραγματοποιείται στην επέτειο γέννησης του «Κρίσνα» και οι εορτασμοί θα εξαπλωθούν σε ολόκληρη τη χώρα την Τετάρτη.
REUTERS / MUKESH GUPTA

Μικροί μαθητές ντυμένοι ως «Κρίσνα» και «Ράντχα», δύο ινδουιστικές θεότητες, παίρνουν μέρος στους εορτασμούς του φεστιβάλ «Τζανμαστάμι» στην πόλη Γιαμού της Ινδίας. Το φεστιβάλ πραγματοποιείται στην επέτειο γέννησης του «Κρίσνα» και οι εορτασμοί θα εξαπλωθούν σε ολόκληρη τη χώρα την Τετάρτη.

Μόσχα: Εκπαίδευση αστροναύτη. Ο αστροναύτης του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA) Αλεξάντερ Γκερστ ετοιμάζεται για εξάσκηση στο διαστημικό κέντρο Star City.
REUTERS / SERGEI REMEZOV

Ο αστροναύτης του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA) Αλεξάντερ Γκερστ ετοιμάζεται για εξάσκηση στο διαστημικό κέντρο Star City.

«Περιορισμένης κλίμακας» ενδεχόμενη επίθεση στη Συρία εξετάζει ο Ομπάμα. Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα εξετάζει το ενδεχόμενο μιας σύντομης και περιορισμένης κλίμακας επίθεσης, εκτιμά σήμερα ο αμερικανικός Τύπος, τη στιγμή που οι δυρτικές χώρες συζητούν σχετικά με μια πιθανή στρατιωτική επέμβαση μετά την επίθεση με χημικά όπλα στις 21 Αυγούστου κοντά στη Δαμασκό.
REUTERS / JONATHAN ERNST

Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα εξετάζει το ενδεχόμενο μιας σύντομης και περιορισμένης κλίμακας επίθεσης, εκτιμά σήμερα ο αμερικανικός Τύπος, τη στιγμή που οι δυρτικές χώρες συζητούν σχετικά με μια πιθανή στρατιωτική επέμβαση μετά την επίθεση με χημικά όπλα στις 21 Αυγούστου κοντά στη Δαμασκό.

Διαδηλώσεις αγροτών στην Κολομβία. Αγρότες στέκονται μπροστά από ένα φλεγόμενο οδόφραγμα από λάστιχα αυτοκινήτων, στην περιοχή Ventaquemada της Κολομβίας, κατά τη διάρκεια διαδήλωσης. Οι κινητοποιήσεις ξεκίνησαν την περασμένη εβδομάδα και αποτελούν το δεύτερο κύμα διαμαρτυρίας κατά της οικονομικής και αγροτικής πολιτικής του προέδρου της χώρας, Χουάν Μανουέλ Σάντος. 
REUTERS / JOHN VIZCAINO

Αγρότες στέκονται μπροστά από ένα φλεγόμενο οδόφραγμα από λάστιχα αυτοκινήτων, στην περιοχή Ventaquemada της Κολομβίας, κατά τη διάρκεια διαδήλωσης. Οι κινητοποιήσεις ξεκίνησαν την περασμένη εβδομάδα και αποτελούν το δεύτερο κύμα διαμαρτυρίας κατά της οικονομικής και αγροτικής πολιτικής του προέδρου της χώρας, Χουάν Μανουέλ Σάντος. 

Βρετανία: Εκτακτη συνεδρίαση συγκάλεσε ο Κάμερον. Ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον κάλεσε εσπευσμένα τα μέλη της Βουλής των Κοινοτήτων να επιστρέψουν από τις θερινές τους διακοπές, προκειμένου να συζητήσουν σε έκτακτη συνεδρίαση την κατάσταση στη Συρία και τον τρόπο απάντησης στην επίθεση με χημικά όπλα στα περίχωρα της Δαμασκού.
REUTERS / STEFAN WERMUTH

Ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον κάλεσε εσπευσμένα τα μέλη της Βουλής των Κοινοτήτων να επιστρέψουν από τις θερινές τους διακοπές, προκειμένου να συζητήσουν σε έκτακτη συνεδρίαση την κατάσταση στη Συρία και τον τρόπο απάντησης στην επίθεση με χημικά όπλα στα περίχωρα της Δαμασκού.

Καρναβάλι στο Νότινγκ Χιλ. Συμμετέχοντες στο Καρναβάλι του Νότινγκ Χιλ επιβαίνουν σε ένα λεωφορείο στο δυτικό Λονδίνο.
Reuters / PAUL HACKETT

Συμμετέχοντες στο Καρναβάλι του Νότινγκ Χιλ επιβαίνουν σε ένα λεωφορείο στο δυτικό Λονδίνο.

Γερμανία: Εγκαινιάστηκε το μεγαλύτερο υπεράκτιο αιολικό πάρκο. Εγκαινιάστηκε το μεγαλύτερο υπεράκτιο αιολικό πάρκο στη Γερμανία. Βρίσκεται στη Βόρεια Θάλασσα σε απόσταση 100 χιλιομέτρων βορειοδυτικά των ακτών του νησιού Μπάρκουμ. Οι ογδόντα ανεμογεννήτριες του πάρκου διαθέτουν ισχύ 400 μεγαβάτ. Το υπεράκτιο αιολικό πάρκο είναι το τρίτο μεγαλύτερο στον κόσμο και αποτελεί σημαντικό βήμα στην προσπάθεια της γερμανικής κυβέρνησης να αντικαταστήσει σταδιακά την πυρηνική με την αιολική ενέργεια. Η τεράστια ισχύς που παράγεται έχει την δυνατότητα να ηλεκτροδοτήσει άμεσα 400 χιλιάδες νοικοκυριά.
REUTERS / FABIAN BIMMER

Εγκαινιάστηκε το μεγαλύτερο υπεράκτιο αιολικό πάρκο στη Γερμανία. Βρίσκεται στη Βόρεια Θάλασσα σε απόσταση 100 χιλιομέτρων βορειοδυτικά των ακτών του νησιού Μπάρκουμ. Οι ογδόντα ανεμογεννήτριες του πάρκου διαθέτουν ισχύ 400 μεγαβάτ. Το υπεράκτιο αιολικό πάρκο είναι το τρίτο μεγαλύτερο στον κόσμο και αποτελεί σημαντικό βήμα στην προσπάθεια της γερμανικής κυβέρνησης να αντικαταστήσει σταδιακά την πυρηνική με την αιολική ενέργεια. Η τεράστια ισχύς που παράγεται έχει την δυνατότητα να ηλεκτροδοτήσει άμεσα 400 χιλιάδες νοικοκυριά.

Μαχητές του Ελεύθερου Συριακού Στρατού βρίσκουν καταφύγιο σε κτήριο στο Χαλέπι. Μαχητές του Ελεύθερου Συριακού Στρατού καταφεύγουν σε ένα κτήριο, καθώς φοβούνται για αεροπορικό χτύπημα από τις δυνάμεις του Μπασάρ Αλ-Ασαντ στο Χαλέπι.
REUTERS / STRINGER

Μαχητές του Ελεύθερου Συριακού Στρατού καταφεύγουν σε ένα κτήριο, καθώς φοβούνται για αεροπορικό χτύπημα από τις δυνάμεις του Μπασάρ Αλ-Ασαντ στο Χαλέπι.

Βραζιλία: Ινδιάνικη τελετή προς τιμήν των νεκρών. Ινδιάνοι της φυλής Γουόρα συμμετέχουν σε μία τελετή, μέρος ετήσιας ιεροτελεστίας - της αποκαλούμενης
REUTERS / UESLEI MARCELINO

Ινδιάνοι της φυλής Γουόρα συμμετέχουν σε μία τελετή, μέρος ετήσιας ιεροτελεστίας - της αποκαλούμενης 'quarup' - που διαρκεί αρκετές ημέρες, για να τιμήσουν το θάνατο κάποιου σημαντικού προσώπου, στο Εθνικό Πάρκο Σινγκού, στο Μάτο Γκρόσο. Φέτος η φυλή τίμησε τον θανόντα αρχηγό Αταμάι για το έργο του στη δημιουργία του πάρκου Σινγκού και τη συνεισφορά του στην επικοινωνία ανάμεσα σ τους λευκούς Βραζιλιάνους και τους Ινδιάνους.

U.S. Open: Νίκη για την Γουίλιαμς . Η αμερικανίδα τενίστρια Σερένα Γουίλιαμς πανηγυρίζει τη νίκη της επί της ιταλίδας Φραντσέσκα Σκιαβόνε στο U.S. Open που διεξάγεται στη Νέα Υόρκη. Η αμερικανίδα σταρ επικράτησε πολύ εύκολα με 2-0 (6-0, 6-1), στον πρώτο αγώνα της για το U.S. Open, και προκρίθηκε στη β΄ φάση.
REUTERS / SHANNON STAPLETON

Η αμερικανίδα τενίστρια Σερένα Γουίλιαμς πανηγυρίζει τη νίκη της επί της ιταλίδας Φραντσέσκα Σκιαβόνε στο U.S. Open που διεξάγεται στη Νέα Υόρκη. Η αμερικανίδα σταρ επικράτησε πολύ εύκολα με 2-0 (6-0, 6-1), στον πρώτο αγώνα της για το U.S. Open, και προκρίθηκε στη β΄ φάση.

Τάματα για τον Αγιο Φανούριο. Πανηγυρικά εορτάστηκε η μνήμη του Μεγαλομάρτυρα Αγίου Φανουρίου στο ομώνυμο εκκλησάκι που είναι αφιερωμένο στον Άγιο, στις παρυφές του Παλαμηδίου. Τον πανηγυρικό εσπερινό τέλεσε ο Ιεροκήρυκας της μητροπόλεως Αργολίδος αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Παπουλέσης μαζί με τον ιερέα πατέρα Ελευθέριο Μίχο. Μετά το πέρας του εσπερινού έγινε η λιτάνευση της ιεράς εικόνας πέριξ του ναού. Να σημειωθεί πως στο συγκεκριμένο εκκλησάκι εορτάζεται όλως ιδιαιτέρως η εορτή του Αγίου Φανουρίου από πάρα πολύ παλιά. Οι γυναίκες από νωρίς το απόγευμα φέρνουν τις φανουρόπιτες στην εκκλησία, τάμα στον Άγιο Φανούριο για να τους βοηθήσει κυρίως σε κάτι που του ζητούν, είναι μια νηστίσιμη πίτα που φτιάχνεται στην μνήμη του Αγίου (27/08) και προσφέρεται στους πιστούς ως ευλογία.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Πανηγυρικά εορτάστηκε η μνήμη του Μεγαλομάρτυρα Αγίου Φανουρίου στο ομώνυμο εκκλησάκι που είναι αφιερωμένο στον Άγιο, στις παρυφές του Παλαμηδίου. Τον πανηγυρικό εσπερινό τέλεσε ο Ιεροκήρυκας της μητροπόλεως Αργολίδος αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Παπουλέσης μαζί με τον ιερέα πατέρα Ελευθέριο Μίχο. Μετά το πέρας του εσπερινού έγινε η λιτάνευση της ιεράς εικόνας πέριξ του ναού. Να σημειωθεί πως στο συγκεκριμένο εκκλησάκι εορτάζεται όλως ιδιαιτέρως η εορτή του Αγίου Φανουρίου από πάρα πολύ παλιά. Οι γυναίκες από νωρίς το απόγευμα φέρνουν τις φανουρόπιτες στην εκκλησία, τάμα στον Άγιο Φανούριο για να τους βοηθήσει κυρίως σε κάτι που του ζητούν, είναι μια νηστίσιμη πίτα που φτιάχνεται στην μνήμη του Αγίου (27/08) και προσφέρεται στους πιστούς ως ευλογία.

Γουαλίντ Μουαλέμ: Η Συρία θα αμυνθεί με όλα τα διαθέσιμα μέσα. «Οι στρατιωτικές επιχειρήσεις γύρω από τη Δαμασκό δεν θα σταματήσουν ... Αν ο στόχος μίας ξένης επέμβασης είναι να περιορίσουν τις νίκες των ενόπλων δυνάμεων της Συρίας δεν θα το καταφέρουν», ήταν το μήνυμα που έστειλε ο σύρος ΥΠΕΞ Γουαλίντ Μουαλέμ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στη Δαμασκό, τονίζοντας ότι η Συρία θα αμυνθεί με όλα τα διαθέσιμα μέσα σε περίπτωση αμερικανικού χτυπήματος στο έδαφός της.
REUTERS / KHALED AL-HARIRI

«Οι στρατιωτικές επιχειρήσεις γύρω από τη Δαμασκό δεν θα σταματήσουν ... Αν ο στόχος μίας ξένης επέμβασης είναι να περιορίσουν τις νίκες των ενόπλων δυνάμεων της Συρίας δεν θα το καταφέρουν», ήταν το μήνυμα που έστειλε ο σύρος ΥΠΕΞ Γουαλίντ Μουαλέμ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στη Δαμασκό, τονίζοντας ότι η Συρία θα αμυνθεί με όλα τα διαθέσιμα μέσα σε περίπτωση αμερικανικού χτυπήματος στο έδαφός της.