Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Τετάρτη, 28 Αυγούστου 2013 19:04

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013.

Ισπανική μάχη με ντομάτες. Ένας άνδρας ρίχνει πολτό ντομάτας σε άλλους συμμετέχοντες στην «Tomatina» (μάχη της ντομάτας) στο χωριό Μπουνιόλ, κοντά στη Βαλένθια της Ισπανίας. Δεν είναι σαφές πώς ακριβώς ξεκίνησε αυτό το ετήσιο έθιμο, καθώς κάθε κάτοικος στο Μπουνιόλ φέρεται να έχει τη δική του ιστορία να πει. Ωστόσο, οι περισσότεροι συμφωνούν ότι ξεκίνησε περίπου το 1940, τα πρώτα χρόνια της δικτατορίας του Φράνκο.
REUTERS / HEINO KALIS

Ένας άνδρας ρίχνει πολτό ντομάτας σε άλλους συμμετέχοντες στην «Tomatina» (μάχη της ντομάτας) στο χωριό Μπουνιόλ, κοντά στη Βαλένθια της Ισπανίας. Δεν είναι σαφές πώς ακριβώς ξεκίνησε αυτό το ετήσιο έθιμο, καθώς κάθε κάτοικος στο Μπουνιόλ φέρεται να έχει τη δική του ιστορία να πει. Ωστόσο, οι περισσότεροι συμφωνούν ότι ξεκίνησε περίπου το 1940, τα πρώτα χρόνια της δικτατορίας του Φράνκο.

Βουλγαρία: Συνεχίζονται οι  αντικυβερνητικές διαδηλώσεις. Συνεχίστηκαν χθες, για 75η συνεχή μέρα, οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στην κεντρική πλατεία Ανεξαρτησίας στη Σόφια. Οι διαδηλωτές ζητούν την παραίτηση της κυβέρνησης του Πλάμεν Ορεσάρσκι, την οποία κατηγορούν για διαφθορά.
REUTERS / STOYAN NENOV

Συνεχίστηκαν χθες, για 75η συνεχή μέρα, οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στην κεντρική πλατεία Ανεξαρτησίας στη Σόφια. Οι διαδηλωτές ζητούν την παραίτηση της κυβέρνησης του Πλάμεν Ορεσάρσκι, την οποία κατηγορούν για διαφθορά.

O Τυρανόσαυρος Ρεξ στην Αυστραλία. Ένας ηθοποιός, ντυμένος ως Τυρανόσαυρος Ρεξ, τρομάζει έναν περαστικό στο Σίδνεϊ. Πρόκειται για μία εκδήλωση προώθησης μίας έκθεσης που θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο της Αυστραλίας, υπό τον τίτλο «Τυρανόσαυροι - Γνωρίστε την οικογένεια» και θα παρουσιάσει τους προγόνους του Τυρανόσαυρου Ρεξ.
REUTERS / DANIEL MUNOZ

Ένας ηθοποιός, ντυμένος ως Τυρανόσαυρος Ρεξ, τρομάζει έναν περαστικό στο Σίδνεϊ. Πρόκειται για μία εκδήλωση προώθησης μίας έκθεσης που θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο της Αυστραλίας, υπό τον τίτλο «Τυρανόσαυροι - Γνωρίστε την οικογένεια» και θα παρουσιάσει τους προγόνους του Τυρανόσαυρου Ρεξ.

Κατασχέθηκε πίνακας που απεικόνιζε Πούτιν και Μεντβέντεφ με γυναικεία εσώρουχα. Η ρωσική αστυνομία κατέσχεσε από μια γκαλερί της Αγίας Πετρούπολης έναν πίνακα ο οποίος απεικονίζει τον πρόεδρο και τον πρωθυπουργό της χώρας με γυναικεία εσώρουχα, υποστηρίζοντας ότι η σατιρικού περιεχομένου έκθεση στο χώρο αυτό παραβιάζει τη νομοθεσία, χωρίς να δώσει καμιά διευκρίνιση σχετικά με το ποιος ακριβώς νόμος παραβιάστηκε.
REUTERS / STRINGER

Η ρωσική αστυνομία κατέσχεσε από μια γκαλερί της Αγίας Πετρούπολης έναν πίνακα ο οποίος απεικονίζει τον πρόεδρο και τον πρωθυπουργό της χώρας με γυναικεία εσώρουχα, υποστηρίζοντας ότι η σατιρικού περιεχομένου έκθεση στο χώρο αυτό παραβιάζει τη νομοθεσία, χωρίς να δώσει καμιά διευκρίνιση σχετικά με το ποιος ακριβώς νόμος παραβιάστηκε.

Πέθανε ο σχεδιαστής μόδας Μιχάλης Ασλάνης . Νεκρός βρέθηκε στο σπίτι του στο Κολωνάκι ο γνωστός σχεδιαστής μόδας Μιχάλης Ασλάνης. Aν και μέχρι στιγμής δεν έχουν διευκρινιστεί τα αίτια του θανάτου του, οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για αυτοκτονία με χάπια και ότι βρέθηκε νεκρός στο υπνοδωμάτιό του.

Νεκρός βρέθηκε στο σπίτι του στο Κολωνάκι ο γνωστός σχεδιαστής μόδας Μιχάλης Ασλάνης. Aν και μέχρι στιγμής δεν έχουν διευκρινιστεί τα αίτια του θανάτου του, οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για αυτοκτονία με χάπια και ότι βρέθηκε νεκρός στο υπνοδωμάτιό του.

Συρία: Χρήση χημικών από τους αντάρτες για να προκληθεί ξένη επέμβαση. Αντρας φοράει αντιασφυξιογόνα μάσκα στην περιοχή Ζαμάλκα της Δαμασκού, όπου ακτιβιστές ισχυρίζονται ότι έγινε χρήση χημικών όπλων από τις δυνάμεις του προέδρου Μπασάρ Αλ-Ασαντ (22 Αυγούστου 2013). Ο αντιπρόσωπος της Συρίας στον ΟΗΕ, σε συνέντευξή του στο συριακό τηλεοπτικό δίκτυο Αλ-Ιχμπαρίγια που αναμεταδόθηκε σήμερα από το συριακό πρακτορείο ειδήσεων Sana, υποστήριξε «οι ένοπλες ομάδες έκαναν χρήση χημικών όπλων με σκοπό να προκαλέσουν ξένη στρατιωτική επέμβαση και επίθεση κατά της Συρίας».
REUTERS / STRINGER

Αντρας φοράει αντιασφυξιογόνα μάσκα στην περιοχή Ζαμάλκα της Δαμασκού, όπου ακτιβιστές ισχυρίζονται ότι έγινε χρήση χημικών όπλων από τις δυνάμεις του προέδρου Μπασάρ Αλ-Ασαντ (22 Αυγούστου 2013). Ο αντιπρόσωπος της Συρίας στον ΟΗΕ, σε συνέντευξή του στο συριακό τηλεοπτικό δίκτυο Αλ-Ιχμπαρίγια που αναμεταδόθηκε σήμερα από το συριακό πρακτορείο ειδήσεων Sana, υποστήριξε «οι ένοπλες ομάδες έκαναν χρήση χημικών όπλων με σκοπό να προκαλέσουν ξένη στρατιωτική επέμβαση και επίθεση κατά της Συρίας».

Ναύπλιο: Άμεση συντήρηση στο άγαλμα του Κολοκοτρώνη. Το 1884 οι κάτοικοι του Ναυπλίου μετά από έρανο συγκέντρωσαν ένα σημαντικό ποσό με την επιθυμία να φιλοτεχνηθεί ανδριάντας του στρατηγού Θεοδώρου Κολοκοτρώνη. Το άγαλμα εγκαινιάστηκε στο Ναύπλιο το 1901. Με την πάροδο του χρόνου έχει υποστεί φθορά και οι ειδικοί που το εξέτασαν αποφάσισαν ότι αν δεν συντηρηθεί άμεσα υπάρχει κίνδυνος να πέσει.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Το 1884 οι κάτοικοι του Ναυπλίου μετά από έρανο συγκέντρωσαν ένα σημαντικό ποσό με την επιθυμία να φιλοτεχνηθεί ανδριάντας του στρατηγού Θεοδώρου Κολοκοτρώνη. Το άγαλμα εγκαινιάστηκε στο Ναύπλιο το 1901. Με την πάροδο του χρόνου έχει υποστεί φθορά και οι ειδικοί που το εξέτασαν αποφάσισαν ότι αν δεν συντηρηθεί άμεσα υπάρχει κίνδυνος να πέσει.

Ισραηλινοί στρατιώτες στα Υψίπεδα του Γκολάν. Στρατιώτες συμμετέχουν σε άσκηση στο υπό ισραηλινή κατοχή κομμάτι των Υψιπέδων του Γκολάν. Καθώς συζητείται το ενδεχόμενο στρατιωτικής επέμβασης των δυτικών δυνάμεων στη Συρία, το Ισραήλ αποφάσισε να ενισχύσει την άμυνά του στην περιοχή. Το Ισραήλ, το οποίο επισήμως βρίσκεται σε πόλεμο με την Συρία, κατέχει από το 1967 περίπου 1.200 τετραγωνικά χιλιόμετρα των Υψιπέδων του Γκολάν, τα οποία έχει προσαρτήσει, σε μια απόφαση η οποία δεν έχει αναγνωριστεί από τη διεθνή κοινότητα, ενώ 510 τετραγωνικά χιλιόμετρα παραμένουν υπό τον έλεγχο της Συρίας.
REUTERS / BAZ RATNER

Στρατιώτες συμμετέχουν σε άσκηση στο υπό ισραηλινή κατοχή κομμάτι των Υψιπέδων του Γκολάν. Καθώς συζητείται το ενδεχόμενο στρατιωτικής επέμβασης των δυτικών δυνάμεων στη Συρία, το Ισραήλ αποφάσισε να ενισχύσει την άμυνά του στην περιοχή. Το Ισραήλ, το οποίο επισήμως βρίσκεται σε πόλεμο με την Συρία, κατέχει από το 1967 περίπου 1.200 τετραγωνικά χιλιόμετρα των Υψιπέδων του Γκολάν, τα οποία έχει προσαρτήσει, σε μια απόφαση η οποία δεν έχει αναγνωριστεί από τη διεθνή κοινότητα, ενώ 510 τετραγωνικά χιλιόμετρα παραμένουν υπό τον έλεγχο της Συρίας.

Μεξικό: Συντρίμια άφησε πίσω της η τροπική καταιγίδα Φέρναντ . Κόσμος στέκεται στα συντρίμια ενός σπιτιού μετά κατολίσθηση που προκλήθηκε από τις καταρρακτώδεις βροχές στη Γεκουάτα στο Μεξικό.  Τουλάχιστον 13 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την τροπική καταιγίδα Φέρναντ στο κεντρικό Μεξικό, όπως ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές. Όπως ανακοίνωσαν οι τοπικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, πάνω πό 200 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους στην πολιτεία Βερακρούζ.
REUTERS / STRINGER/MEXICO

Κόσμος στέκεται στα συντρίμια ενός σπιτιού μετά κατολίσθηση που προκλήθηκε από τις καταρρακτώδεις βροχές στη Γεκουάτα στο Μεξικό.  Τουλάχιστον 13 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την τροπική καταιγίδα Φέρναντ στο κεντρικό Μεξικό, όπως ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές. Όπως ανακοίνωσαν οι τοπικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, πάνω πό 200 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους στην πολιτεία Βερακρούζ.

Κατάρρευση κτηρίου στην Ινδία. Διασώστες μεταφέρουν με φορείο μία τραυματία που ανέσυραν μέσα από τα συντρίμια, μετά την κατάρρευση δύο κτηρίων κατοικιών στην πόλη Βαντόντρα, στην Ινδία. Στους 7 υπολογίζεται ο αριθμός των θυμάτων από την κατάρρευση των δύο πολυόροφων κτηρίων σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, ανέφεραν οι αρχές.
REUTERS / AMIT DAVE

Διασώστες μεταφέρουν με φορείο μία τραυματία που ανέσυραν μέσα από τα συντρίμια, μετά την κατάρρευση δύο κτηρίων κατοικιών στην πόλη Βαντόντρα, στην Ινδία. Στους 7 υπολογίζεται ο αριθμός των θυμάτων από την κατάρρευση των δύο πολυόροφων κτηρίων σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, ανέφεραν οι αρχές.

Κίνα: Απόπειρα αυτοκτονίας από γέφυρα. Διασώστες προσπαθούν να φτάσουν σε έναν άντρα που έχει ανέβει σε μία γέφυρα στο Λανζου, στην επαρχία Γκάνσου, και απειλεί να αυτοκτονήσει. Ο άντρας, που τελικά διασώθηκε, αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει γιατί δεν πληρώθηκε στο εργοτάξιο που δούλευε.
REUTERS / CHINA DAILY

Διασώστες προσπαθούν να φτάσουν σε έναν άντρα που έχει ανέβει σε μία γέφυρα στο Λανζου, στην επαρχία Γκάνσου, και απειλεί να αυτοκτονήσει. Ο άντρας, που τελικά διασώθηκε, αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει γιατί δεν πληρώθηκε στο εργοτάξιο που δούλευε.

Ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ στη Συρία Λαχντάρ Μπραχίμι κατα τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Η ανάληψη οποιασδήποτε στρατιωτικής δράσης σε απάντηση στην καταγγελθείσα επίθεση με χημικά στην Συρία θα χρειαστεί να λάβει την έγκριση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, δήλωσε ο ειδικός απεσταλμένος του Αραβικού Συνδέσμου και του ΟΗΕ στη Συρία Λάχνταρ Μπραχίμι, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Γενεύη.
REUTERS / DENIS BALIBOUSE

Η ανάληψη οποιασδήποτε στρατιωτικής δράσης σε απάντηση στην καταγγελθείσα επίθεση με χημικά στην Συρία θα χρειαστεί να λάβει την έγκριση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, δήλωσε ο ειδικός απεσταλμένος του Αραβικού Συνδέσμου και του ΟΗΕ στη Συρία Λάχνταρ Μπραχίμι, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Γενεύη.

614.000 χρήστες θα αποζημιωθούν από το Facebook. Περίπου 614.000 χρήστες του Facebook θα λάβουν αποζημίωση για παράνομη χρήση των προσωπικών τους δεδομένων, στο πλαίσιο διαφημίσεων του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου, αποφάσισε δικαστήριο των ΗΠΑ.
REUTERS / DADO RUVIC

Περίπου 614.000 χρήστες του Facebook θα λάβουν αποζημίωση για παράνομη χρήση των προσωπικών τους δεδομένων, στο πλαίσιο διαφημίσεων του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου, αποφάσισε δικαστήριο των ΗΠΑ.

Δορυφορική φωτογραφία της πυρκαγιάς στην Καλιφόρνια. Η αμερικανίδα αστροναύτης Κάρεν Νύμπεργκ ανάρτησε στο Twitter δορυφορική φωτογραφία της πυρκαγιάς, όπως φαίνεται από το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Η πυρκαγιά ξεκίνησε στις 17 Αυγούστου, ονομάστηκε "Rim Fire" και είναι η 13η σε μέγεθος καταστροφική πυρκαγιά που γνώρισε η Καλιφόρνια από το 1932.

Η αμερικανίδα αστροναύτης Κάρεν Νύμπεργκ ανάρτησε στο Twitter δορυφορική φωτογραφία της πυρκαγιάς, όπως φαίνεται από το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Η πυρκαγιά ξεκίνησε στις 17 Αυγούστου, ονομάστηκε "Rim Fire" και είναι η 13η σε μέγεθος καταστροφική πυρκαγιά που γνώρισε η Καλιφόρνια από το 1932.

Εν αναμονή της εντολής των ΗΠΑ για επέμβαση στη Συρία. Το αμερικανικό αντιτορπιλικό USS Barry εκτοξεύει ένα πύραυλο Τόμαχοκ στη Μεσόγειο θάλασσα, μέσα από κυάλια νυχτερινής όρασης. (Φωτογραφία αρχείου που δόθηκε στη δημοσιότητα από το αμερικανικό ναυτικό στις 19 Μαρτίου 2011). Το USS Barry είναι ένα από τα τέσσερα αμερικανικά αντιτορπιλικά που έχουν αναπτυχθεί στη Μεσόγειο, εξοπλισμένα με πυραύλους Τόμαχοκ μακράς εμβέλειας, και θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για χτύπημα εναντίον της Συρίας.
Reuters / US NAVY

Το αμερικανικό αντιτορπιλικό USS Barry εκτοξεύει ένα πύραυλο Τόμαχοκ στη Μεσόγειο θάλασσα, μέσα από κυάλια νυχτερινής όρασης. (Φωτογραφία αρχείου που δόθηκε στη δημοσιότητα από το αμερικανικό ναυτικό στις 19 Μαρτίου 2011). Το USS Barry είναι ένα από τα τέσσερα αμερικανικά αντιτορπιλικά που έχουν αναπτυχθεί στη Μεσόγειο, εξοπλισμένα με πυραύλους Τόμαχοκ μακράς εμβέλειας, και θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για χτύπημα εναντίον της Συρίας.

Σειρά βομβιστικών επιθέσεων στη Βαγδάτη. Κόσμος έχει μαζευτεί στο σημείο της έκρηξης παγιδευμένου αυτοκινήτου στη συνοικία Αλ-Σαάμπ της Βαγδάτης. Δέκα παγιδευμένα αυτοκίνητα εξερράγησαν σε διάφορες συνοικίες της ιρακινής πρωτεύουσας, την ώρα που πολλοί κάτοικοι της Βαγδάτης πήγαιναν στη δουλειά τους, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 44 άνθρωποι και να τραυματιστούν πάνω από 100 άλλοι, σύμφωνα με αστυνομικές και νοσοκομειακές πηγές.
REUTERS / SAAD SHALASH

Κόσμος έχει μαζευτεί στο σημείο της έκρηξης παγιδευμένου αυτοκινήτου στη συνοικία Αλ-Σαάμπ της Βαγδάτης. Δέκα παγιδευμένα αυτοκίνητα εξερράγησαν σε διάφορες συνοικίες της ιρακινής πρωτεύουσας, την ώρα που πολλοί κάτοικοι της Βαγδάτης πήγαιναν στη δουλειά τους, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 44 άνθρωποι και να τραυματιστούν πάνω από 100 άλλοι, σύμφωνα με αστυνομικές και νοσοκομειακές πηγές.