Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Κυριακή, 18 Αυγούστου 2013 22:18

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Κυριακή 19 Αυγούστου 2013.

Αυστραλία: Διαδηλώσεις υπέρ του Μόρσι. Υποστηρικτής του ανατραπέντος αιγύπτιου προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι κρατά ένα πλακάτ με τη φωτογραφία του, κατά τη διάρκεια συλλαλητηρίου στο κέντρο του Σίδνεϊ. Μερικές εκατοντάδες μέλη της αιγυπτιακής κοινότητας στην Αυστραλία εξέφρασαν την υποστήριξή τους στον Μόρσι το Σάββατο, φωνάζοντας συνθήματα και κρατώντας πανό, κατά τη διάρκεια πορείας από το δημαρχείο της πόλης προς το προξενείο της Αιγύπτου.
REUTERS / DAVID GRAY

Υποστηρικτής του ανατραπέντος αιγύπτιου προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι κρατά ένα πλακάτ με τη φωτογραφία του, κατά τη διάρκεια συλλαλητηρίου στο κέντρο του Σίδνεϊ. Μερικές εκατοντάδες μέλη της αιγυπτιακής κοινότητας στην Αυστραλία εξέφρασαν την υποστήριξή τους στον Μόρσι το Σάββατο, φωνάζοντας συνθήματα και κρατώντας πανό, κατά τη διάρκεια πορείας από το δημαρχείο της πόλης προς το προξενείο της Αιγύπτου.

Διαδηλώσεις στο Κάιρο. Υποστηρικτής του ανατραπέντος αιγύπτιου προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι κρατά μία αφίσα του, κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας στο Κάιρο. Πηγές των δυνάμεων ασφαλείας ανέφεραν πως περίπου 38 υποστηρικτές της Μουσουλμανικής Αδελφότητας σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια ταραχών σε φυλακή της χώρας. 
REUTERS / YOUSSEF BOUDLAL

Υποστηρικτής του ανατραπέντος αιγύπτιου προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι κρατά μία αφίσα του, κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας στο Κάιρο. Πηγές των δυνάμεων ασφαλείας ανέφεραν πως περίπου 38 υποστηρικτές της Μουσουλμανικής Αδελφότητας σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια ταραχών σε φυλακή της χώρας. 

Μόσχα: 10 μετάλλια ο Μπολτ. Ο τζαμαϊκανός Γιουσέιν Μπολτ στέκεται δίπλα στα παπούτσια του, έπειτα από τη νίκη του με την ομάδα σκυταλοδρομίας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Μόσχας. Με το μετάλλιο που κατάκτησε στα 4Χ100 με την ομάδα σκυταλοδρομίας της Τζαμάικα έφτασε τα 10 στη διοργάνωση, εκ των οποίων τα 8 χρυσά όσα έχουν οι Κάρλ Λιούις και Μάικλ Τζόνσον.
EPA / ROBERT GHEMENT

Ο τζαμαϊκανός Γιουσέιν Μπολτ στέκεται δίπλα στα παπούτσια του, έπειτα από τη νίκη του με την ομάδα σκυταλοδρομίας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Μόσχας. Με το μετάλλιο που κατάκτησε στα 4Χ100 με την ομάδα σκυταλοδρομίας της Τζαμάικα έφτασε τα 10 στη διοργάνωση, εκ των οποίων τα 8 χρυσά όσα έχουν οι Κάρλ Λιούις και Μάικλ Τζόνσον.

Βενετία: Νεκρός τουρίστας από σύγκρουση γόνδολας. Γονδολιέρηδες υψώνουν τα κουπιά τους, ως ένδειξη σεβασμού, κοντά στη γέφυρα «Ριάλτο» της Βενετίας, όπου σκοτώθηκε ένας γερμανός τουρίστας. Ο Γερμανός τουρίστας σκοτώθηκε όταν η γόνδολα στην οποία επέβαινε συγκρούστηκε με πλωτό λεωφορείο στο Μεγάλο Κανάλι της Βενετίας. Η μόλις τριών ετών κόρη του τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι και νοσηλεύεται.
REUTERS / MANUEL SILVESTRI

Γονδολιέρηδες υψώνουν τα κουπιά τους, ως ένδειξη σεβασμού, κοντά στη γέφυρα «Ριάλτο» της Βενετίας, όπου σκοτώθηκε ένας γερμανός τουρίστας. Ο Γερμανός τουρίστας σκοτώθηκε όταν η γόνδολα στην οποία επέβαινε συγκρούστηκε με πλωτό λεωφορείο στο Μεγάλο Κανάλι της Βενετίας. Η μόλις τριών ετών κόρη του τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι και νοσηλεύεται.

Εντυπωσιακή κατάδυση. Ένας άνδρας πραγματοποιεί άλμα από γέφυρα, στο πλαίσιο διαγωνισμού καταδύσεων στον ποταμό Soca της Σλοβενίας.
REUTERS / SRDJAN ZIVULOVIC

Ένας άνδρας πραγματοποιεί άλμα από γέφυρα, στο πλαίσιο διαγωνισμού καταδύσεων στον ποταμό Soca της Σλοβενίας.

Μαθητευόμενος ταυρομάχος. Ο ισπανός μαθητευόμενος ταυρομάχος Μανουέλ Φερνάντεθ «Mazzantinni» βρίσκεται αντιμέτωπος με τον πρώτο του ταύρο, κατά τη διάρκεια ταυρομαχίας στην πόλη της Μαδρίτης.
EPA / JAVIER LIZON

Ο ισπανός μαθητευόμενος ταυρομάχος Μανουέλ Φερνάντεθ «Mazzantinni» βρίσκεται αντιμέτωπος με τον πρώτο του ταύρο, κατά τη διάρκεια ταυρομαχίας στην πόλη της Μαδρίτης.

Μάγεψε η «Γκόλφω». Περισσότεροι από 5000 θεατές είδαν την πολυσυζητημένη «Γκόλφω», την επιτυχημένη παράσταση του περασμένου χειμώνα, που παρουσιάστηκε σε συμπαραγωγή του Εθνικού Θεάτρου με το Ελληνικό Φεστιβάλ. Η παράσταση, που σκηνοθέτησε ο Νίκος Καραθάνος, μάγεψε για μια ακόμα φορά το κοινό, κερδίζοντας το ενθουσιώδες χειροκρότημα του και αποδεικνύοντας ότι το βουκολικό δραματικό ειδύλλιο του Σπυρίδωνος Περεσιάδη, γραμμένο το 1893, έχει ακόμα τη δύναμη να συγκινεί.
EUROKINISSI / ΕΥΗ ΦΥΛΑΚΤΟΥ

Περισσότεροι από 5000 θεατές είδαν την πολυσυζητημένη «Γκόλφω», την επιτυχημένη παράσταση του περασμένου χειμώνα, που παρουσιάστηκε σε συμπαραγωγή του Εθνικού Θεάτρου με το Ελληνικό Φεστιβάλ. Η παράσταση, που σκηνοθέτησε ο Νίκος Καραθάνος, μάγεψε για μια ακόμα φορά το κοινό, κερδίζοντας το ενθουσιώδες χειροκρότημα του και αποδεικνύοντας ότι το βουκολικό δραματικό ειδύλλιο του Σπυρίδωνος Περεσιάδη, γραμμένο το 1893, έχει ακόμα τη δύναμη να συγκινεί.

Αήττητος ο Ναδάλ. Ο ισπανός τενίστας Ράφα Ναδάλ δαγκώνει το τρόπαιο μετά τη νίκη του επί του Τζον Ίσνερ στο τουρνουά Masters του Σινσινάτι. Για το σπουδαίο τενίστα ήταν ο 9ος τίτλος εντός του 2013 και από αύριο θα βρίσκεται στο Νο 2 της παγκόσμιας κατάταξης. Η νίκη του επί του Αμερικανού δεν ήταν καθόλου μα καθόλου εύκολη (7-6, 7-6), ωστόσο, ήταν αυτός που πανηγύρισε έστω και δύσκολα μετά από σχεδόν δύο ώρες αγώνα.
REUTERS / JOHN SOMMERS II

Ο ισπανός τενίστας Ράφα Ναδάλ δαγκώνει το τρόπαιο μετά τη νίκη του επί του Τζον Ίσνερ στο τουρνουά Masters του Σινσινάτι. Για το σπουδαίο τενίστα ήταν ο 9ος τίτλος εντός του 2013 και από αύριο θα βρίσκεται στο Νο 2 της παγκόσμιας κατάταξης. Η νίκη του επί του Αμερικανού δεν ήταν καθόλου μα καθόλου εύκολη (7-6, 7-6), ωστόσο, ήταν αυτός που πανηγύρισε έστω και δύσκολα μετά από σχεδόν δύο ώρες αγώνα.

Απόλλωνας Σμύρνης - Άρης 2-1. Ο Παναγιώτης Κόρμπος παίκτης του Απόλλωνα πανηγυρίζει το γκολ που πέτυχε στον αγώνα με τον Άρη. Η «ελαφρά ταξιαρχία» στο ντεμπούτο της στην κορυφαία επαγγελματική κατηγορία μετά από 13 χρόνια έφτασε σε μία σχετικά εύκολη νίκη απέναντι στον Άρη, που απογοήτευσε. Ο Κόρμπος στο 13΄ μετά την προσωρινή επέμβαση του Διούδη στο σουτ του Πετρόπουλου άνοιξε το σκορ με πλασέ.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΣΠΥΡΟΣ ΧΟΡΧΟΥΜΠΑΣ

Ο Παναγιώτης Κόρμπος παίκτης του Απόλλωνα πανηγυρίζει το γκολ που πέτυχε στον αγώνα με τον Άρη. Η «ελαφρά ταξιαρχία» στο ντεμπούτο της στην κορυφαία επαγγελματική κατηγορία μετά από 13 χρόνια έφτασε σε μία σχετικά εύκολη νίκη απέναντι στον Άρη, που απογοήτευσε. Ο Κόρμπος στο 13΄ μετά την προσωρινή επέμβαση του Διούδη στο σουτ του Πετρόπουλου άνοιξε το σκορ με πλασέ.

Κατάσβεση φωτιάς στη Θάσο. Ελικόπτερο της πυροσβεστικής ανεφοδιάζεται με νερό από την θάλασσα, στη Θάσο. Κατασβέστηκε η φωτιά που είχε ξεσπάσει το μεσημέρι της Παρασκευής σε δασική έκταση κοντά στον ορεινό οικισμό Καλλιράχη, στο νησί της Θάσου. Το τελευταίο μέτωπο τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο χθες αργά το απόγευμα από τις πολυάριθμες χερσαίες δυνάμεις που επιχειρούν στο νησί. Για δύο συνεχόμενες μέρες η καταστροφική πυρκαγιά έκαψε περισσότερα από πέντε χιλιάδες στρέμματα πευκοδάσους και θαμνώδων εκτάσεων.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΧΑΡΗΣ ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ

Ελικόπτερο της πυροσβεστικής ανεφοδιάζεται με νερό από την θάλασσα, στη Θάσο. Κατασβέστηκε η φωτιά που είχε ξεσπάσει το μεσημέρι της Παρασκευής σε δασική έκταση κοντά στον ορεινό οικισμό Καλλιράχη, στο νησί της Θάσου. Το τελευταίο μέτωπο τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο χθες αργά το απόγευμα από τις πολυάριθμες χερσαίες δυνάμεις που επιχειρούν στο νησί. Για δύο συνεχόμενες μέρες η καταστροφική πυρκαγιά έκαψε περισσότερα από πέντε χιλιάδες στρέμματα πευκοδάσους και θαμνώδων εκτάσεων.

Στιγμές από μία άκρη της Ελλάδας. Οθωνοί, το δυτικότερο άκρο της Ελλάδας ένας μικρός παράδεισος με διάσπαρτους οικισμούς, λίγα ενοικιαζόμενα, δυο-τρεις ταβέρνες γύρω από το λιμάνι, ερείπια βενετσιάνικων κάστρων και αίσθηση απόλυτης γαλήνης. Οι Οθωνοί είναι το μεγαλύτερο από τα Διαπόντια Νησιά. Η έκτασή τους είναι 10,8 τετρ. χιλιόμετρα, έχουν πλάτος περίπου 3,6 χιλιόμετρα, μήκος γύρω στα 5,6 και περίμετρο ακτών 30 χιλιόμετρα. Ενας τόπος ιδανικός για ήσυχες διακοπές, βόλτες, ψάρεμα και θαλάσσια σπορ. Oι περισσότεροι των κατοίκων είναι ξενιτεμένοι σε Aμερική και Aυστραλία, αλλά κάθε χρόνο σχεδόν επιστρέφουν στις προγονικές τους εστίες. Πολλοί χτίζουν σπίτια ή ανασκευάζουν τα πατρογονικά τους, κι ούτε ένα οίκημα δεν είναι ακαλαίσθητο. Τα τοπωνυμία του νησιού και οι παραδόσεις, το ταυτίζουν με το βασίλειο του Αλκίνοου και το μέρος όπου η Ναυσικά συνάντησε τον Οδυσσέα για να τον βοηθήσει στην επιστροφή του στην Ιθάκη.
EUROKINISSI / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Οθωνοί, το δυτικότερο άκρο της Ελλάδας ένας μικρός παράδεισος με διάσπαρτους οικισμούς, λίγα ενοικιαζόμενα, δυο-τρεις ταβέρνες γύρω από το λιμάνι, ερείπια βενετσιάνικων κάστρων και αίσθηση απόλυτης γαλήνης. Οι Οθωνοί είναι το μεγαλύτερο από τα Διαπόντια Νησιά. Η έκτασή τους είναι 10,8 τετρ. χιλιόμετρα, έχουν πλάτος περίπου 3,6 χιλιόμετρα, μήκος γύρω στα 5,6 και περίμετρο ακτών 30 χιλιόμετρα. Ενας τόπος ιδανικός για ήσυχες διακοπές, βόλτες, ψάρεμα και θαλάσσια σπορ. Oι περισσότεροι των κατοίκων είναι ξενιτεμένοι σε Aμερική και Aυστραλία, αλλά κάθε χρόνο σχεδόν επιστρέφουν στις προγονικές τους εστίες. Πολλοί χτίζουν σπίτια ή ανασκευάζουν τα πατρογονικά τους, κι ούτε ένα οίκημα δεν είναι ακαλαίσθητο. Τα τοπωνυμία του νησιού και οι παραδόσεις, το ταυτίζουν με το βασίλειο του Αλκίνοου και το μέρος όπου η Ναυσικά συνάντησε τον Οδυσσέα για να τον βοηθήσει στην επιστροφή του στην Ιθάκη.