Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Δευτέρα, 19 Αυγούστου 2013 19:24

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013.

Σε ύφεση η Ταϊλάνδη . Στη φωτογραφία, σύννεφα συγκεντρώνονται πάνω από την πόλη της Μπανγκόκ. Καθώς ο ήλιος δύει, ο ουρανός παίρνει ένα κίτρινο χρώμα πάνω από την πόλη και τους ναούς της Μπανγκόκ. Η οικονομία της Ταϊλάνδης είναι σε ύφεση, καθώς ο γενικός χρηματιστηριακός δείκτης της χώρας είναι βρίσκεται σε πτώση. Οι εξαγωγές έχουν μειωθεί και η εσωτερική κατανάλωση είναι υποτονική, συμβάλλοντας στην επιβράδυνση της οικονομίας.
EPA / BARBARA WALTON

Στη φωτογραφία, σύννεφα συγκεντρώνονται πάνω από την πόλη της Μπανγκόκ. Καθώς ο ήλιος δύει, ο ουρανός παίρνει ένα κίτρινο χρώμα πάνω από την πόλη και τους ναούς της Μπανγκόκ. Η οικονομία της Ταϊλάνδης είναι σε ύφεση, καθώς ο γενικός χρηματιστηριακός δείκτης της χώρας είναι βρίσκεται σε πτώση. Οι εξαγωγές έχουν μειωθεί και η εσωτερική κατανάλωση είναι υποτονική, συμβάλλοντας στην επιβράδυνση της οικονομίας.

Καθημερινή ζωή στη Ντάκα. Μία γυναίκα διασχίζει μία αποξηραμένη λίμνη στην πρωτεύουσα του Μπανγκλαντές, Ντάκα.
REUTERS / ANDREW BIRAJ

Μία γυναίκα διασχίζει μία αποξηραμένη λίμνη στην πρωτεύουσα του Μπανγκλαντές, Ντάκα.

Περιστατικό ομηρίας στο Ίνγκολσταντ. Περιστατικό ομηρίας στο δημαρχείο της πόλης Ίνγκολσταντ, στη Βαυαρία, υποχρέωσε την καγκελάριο Μέρκελ να ακυρώσει προεκλογική της ομιλία στην πόλη. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο δράστης -ο οποίος ισχυρίζεται ότι είναι οπλισμένος- κρατούσε τρεις ομήρους στο δημαρχείο, εκ των οποίων, όπως έκανε γνωστό η τοπική εφημερίδα Donau Kurier, φέρεται να απελευθέρωσε τον αντιδήμαρχο Ζεπ Μίσλμπεκ. Στη φωτογραφία, φιγούρες ανθρώπων διακρίνονται μπροστά από προεκλογική αφίσα της Άγκελα Μέρκελ, στην οποία διαφημίζεται η επίσκεψη της γερμανίδας καγκελάριου στην πόλη.
REUTERS / MICHAEL DALDER

Περιστατικό ομηρίας στο δημαρχείο της πόλης Ίνγκολσταντ, στη Βαυαρία, υποχρέωσε την καγκελάριο Μέρκελ να ακυρώσει προεκλογική της ομιλία στην πόλη. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο δράστης -ο οποίος ισχυρίζεται ότι είναι οπλισμένος- κρατούσε τρεις ομήρους στο δημαρχείο, εκ των οποίων, όπως έκανε γνωστό η τοπική εφημερίδα Donau Kurier, φέρεται να απελευθέρωσε τον αντιδήμαρχο Ζεπ Μίσλμπεκ. Στη φωτογραφία, φιγούρες ανθρώπων διακρίνονται μπροστά από προεκλογική αφίσα της Άγκελα Μέρκελ, στην οποία διαφημίζεται η επίσκεψη της γερμανίδας καγκελάριου στην πόλη.

Ανάσα από τον τουρισμό. Σημαντική αύξηση κατέγραψαν τα έσοδα από τον τουρισμό τον Ιούνιο, σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας (ΤτΕ). Ειδικότερα, οι ταξιδιωτικές εισπράξεις σημείωσαν αύξηση 21% σε ετήσια βάση φθάνοντας τα 1,59 δισ. ευρώ, ενώ συνολικά για τους πρώτους έξι μήνες τους έτους οι εισπράξεις ανήλθαν στα 3,32 δισ. ευρώ, 18% πάνω σε σχέση με πέρυσι.
REUTERS / JOHN KOLESIDIS

Σημαντική αύξηση κατέγραψαν τα έσοδα από τον τουρισμό τον Ιούνιο, σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας (ΤτΕ). Ειδικότερα, οι ταξιδιωτικές εισπράξεις σημείωσαν αύξηση 21% σε ετήσια βάση φθάνοντας τα 1,59 δισ. ευρώ, ενώ συνολικά για τους πρώτους έξι μήνες τους έτους οι εισπράξεις ανήλθαν στα 3,32 δισ. ευρώ, 18% πάνω σε σχέση με πέρυσι.

Βρετανία: Συμπλοκές πολέμιων του fracking με την αστυνομία. Μετά από πολλές ημέρες σχετικά ειρηνικών κινητοποιήσεων, διαδηλωτές που διαμαρτύρονται για τη χρήση της τεχνικής της υδραυλικής ρωγμάτωσης για την παραγωγή σχιστολιθικού φυσικού αερίου -που είναι γνωστή με την ονομασία fracking- συγκρούστηκαν με αστυνομικούς έξω από τις εγκαταστάσεις εξόρυξης στο χωριό Μπόλκομ της Αγγλίας και εισέβαλαν στα γραφεία της εταιρείας Cuadrilla Resources που πρωτοπορεί σε αυτόν τον τομέα. Πολέμιοι του fracking είχαν ήδη αναγκάσει την ιδιωτική εταιρεία να αναστείλει την εξόρυξη στην περιοχή.
REUTERS / PAUL HACKETT

Μετά από πολλές ημέρες σχετικά ειρηνικών κινητοποιήσεων, διαδηλωτές που διαμαρτύρονται για τη χρήση της τεχνικής της υδραυλικής ρωγμάτωσης για την παραγωγή σχιστολιθικού φυσικού αερίου -που είναι γνωστή με την ονομασία fracking- συγκρούστηκαν με αστυνομικούς έξω από τις εγκαταστάσεις εξόρυξης στο χωριό Μπόλκομ της Αγγλίας και εισέβαλαν στα γραφεία της εταιρείας Cuadrilla Resources που πρωτοπορεί σε αυτόν τον τομέα. Πολέμιοι του fracking είχαν ήδη αναγκάσει την ιδιωτική εταιρεία να αναστείλει την εξόρυξη στην περιοχή.

Θαλάσσια λεοπάρδαλη με... μουσικό αυτί . Ο Steve Westnedge παίζει μουσική με το σαξόφωνό του για μία θαλάσσια λεοπάρδαλη, που ακούει στο όνομα «Κάσι», στο πλαίσιο μελέτης για τις αντιδράσεις των ζώων σε διαφορετικούς ήχους, σε ζωολογικό κήπο του Σίδνεϊ. Η θαλάσσια λεοπάρδαλη ανταποκρίνεται περιστασιακά με τους δικούς της ήχους, ανάλογα με την εποχή του έτους. Η θαλάσσια λεοπάρδαλη χρησιμοποιεί ήχους για να προσελκύσει το ταίρι της ή για να διεκδικήσει την περιοχή της.
REUTERS / DAVID GRAY

Ο Steve Westnedge παίζει μουσική με το σαξόφωνό του για μία θαλάσσια λεοπάρδαλη, που ακούει στο όνομα «Κάσι», στο πλαίσιο μελέτης για τις αντιδράσεις των ζώων σε διαφορετικούς ήχους, σε ζωολογικό κήπο του Σίδνεϊ. Η θαλάσσια λεοπάρδαλη ανταποκρίνεται περιστασιακά με τους δικούς της ήχους, ανάλογα με την εποχή του έτους. Η θαλάσσια λεοπάρδαλη χρησιμοποιεί ήχους για να προσελκύσει το ταίρι της ή για να διεκδικήσει την περιοχή της.

Ινδία: Διαδηλωτές έβαλαν φωτιά σε τρένο. Διαδηλωτές έβαλαν φωτιά σε τρένο στον σιδηροδρομικό σταθμό της Νταρχάρα, στην ανατολική Ινδία. Λίγο νωρίτερα, το τρένο είχε πέσει πάνω σε ινδουιστές προσκυνητές, οι οποίοι διέσχιζαν τις σιδηροδρομικές γραμμές, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 35 άτομα να χάσουν τη ζωή τους. Κάτοικοι της περιοχής και επιβάτες ξυλοκόπησαν τον μηχανοδηγό και έβαλαν φωτιά σε έξι βαγόνια. Κάθε χρόνο στην Ινδία σημειώνονται περίπου 300 σιδηροδρομικά δυστυχήματα που οφείλονται ή σε συγκρούσεις ή σε εκτροχιασμούς, και περίπου 40 άνθρωποι σκοτώνονται καθημερινά είτε διασχίζοντας τις σιδηροδρομικές γραμμές είτε πέφτοντας από υπερφορτωμένα τρένα.
REUTERS / STRINGER/INDIA

Διαδηλωτές έβαλαν φωτιά σε τρένο στον σιδηροδρομικό σταθμό της Νταρχάρα, στην ανατολική Ινδία. Λίγο νωρίτερα, το τρένο είχε πέσει πάνω σε ινδουιστές προσκυνητές, οι οποίοι διέσχιζαν τις σιδηροδρομικές γραμμές, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 35 άτομα να χάσουν τη ζωή τους. Κάτοικοι της περιοχής και επιβάτες ξυλοκόπησαν τον μηχανοδηγό και έβαλαν φωτιά σε έξι βαγόνια. Κάθε χρόνο στην Ινδία σημειώνονται περίπου 300 σιδηροδρομικά δυστυχήματα που οφείλονται ή σε συγκρούσεις ή σε εκτροχιασμούς, και περίπου 40 άνθρωποι σκοτώνονται καθημερινά είτε διασχίζοντας τις σιδηροδρομικές γραμμές είτε πέφτοντας από υπερφορτωμένα τρένα.

Στις 3 Μαρτίου η δίκη του Πιστόριους. Ο κατηγορούμενος για δολοφονία παραολυμπιονίκης, Όσκαρ Πιστόριους ενώπιον του δικαστηρίου της Πρετόρια. Η δίκη του Πιστόριους, ο οποίος κατηγορείται για το φόνο της συντρόφου του, Ρίβα Στέενακμπ, θα ξεκινήσει στις 3 Μαρτίου 2014. Ο 26χρονος Πιστόριους εμφανίστηκε στο δικαστήριο μαζί με την αδελφή του Εμέ και τον αδελφό του Καρλ, με τους οποίους προσευχήθηκε πριν αρχίσει η συνεδρίαση. Εκείνος είχε την πλάτη γυρισμένη στις κάμερες, ενώ δάκρυα κυλούσαν στα μάτια του.
REUTERS / SIPHIWE SIBEKO

Ο κατηγορούμενος για δολοφονία παραολυμπιονίκης, Όσκαρ Πιστόριους ενώπιον του δικαστηρίου της Πρετόρια. Η δίκη του Πιστόριους, ο οποίος κατηγορείται για το φόνο της συντρόφου του, Ρίβα Στέενακμπ, θα ξεκινήσει στις 3 Μαρτίου 2014. Ο 26χρονος Πιστόριους εμφανίστηκε στο δικαστήριο μαζί με την αδελφή του Εμέ και τον αδελφό του Καρλ, με τους οποίους προσευχήθηκε πριν αρχίσει η συνεδρίαση. Εκείνος είχε την πλάτη γυρισμένη στις κάμερες, ενώ δάκρυα κυλούσαν στα μάτια του.

Πλημμύρες στις Φιλιππίνες. Κόκκινος συναγερμός έχει σημάνει στην πρωτεύουσα των Φιλιππίνων, Μανίλα, η οποία έχει σχεδόν παραλύσει μετά από τις καταρρακτώδεις βροχές που προκάλεσαν άνοδο της στάθμης των υδάτων σε πολλές συνοικίες της πόλης. Στις πιο φτωχές συνοικίες και στις παραγκουπόλεις, οι κάτοικοι αναζήτησαν καταφύγιο στις στέγες των παραπηγμάτων στα οποία το νερό μπαίνει από τα παράθυρα, σύμφωνα με τις εικόνες που μετέδωσε η τηλεόραση.
EPA / FRANCIS R. MALASIG

Κόκκινος συναγερμός έχει σημάνει στην πρωτεύουσα των Φιλιππίνων, Μανίλα, η οποία έχει σχεδόν παραλύσει μετά από τις καταρρακτώδεις βροχές που προκάλεσαν άνοδο της στάθμης των υδάτων σε πολλές συνοικίες της πόλης. Στις πιο φτωχές συνοικίες και στις παραγκουπόλεις, οι κάτοικοι αναζήτησαν καταφύγιο στις στέγες των παραπηγμάτων στα οποία το νερό μπαίνει από τα παράθυρα, σύμφωνα με τις εικόνες που μετέδωσε η τηλεόραση.

Ν. Κορέα: Διαδηλώσεις κατά στρατιωτικών ασκήσεων. Νοτιοκορεάτες διαδηλωτές κρατούν πλακάτ, κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας  κατά των κοινών στρατιωτικών ασκήσεων της Ν. Κορέας και των ΗΠΑ, κοντά σε αμερικανική στρατιωτική βάση στη Σεούλ. Οι κοινές στρατιωτικές ασκήσεις των δύο χωρών, που ξεκίνησαν σήμερα, θα διαρκέσουν έως τις 22 Αυγούστου. Στις ασκήσεις συμμετέχουν περίπου 50.00 στρατιώτες από τη Ν. Κορέα και 30.000 αμερικανοί.
EPA / JEON HEON-KYUN

Νοτιοκορεάτες διαδηλωτές κρατούν πλακάτ, κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας  κατά των κοινών στρατιωτικών ασκήσεων της Ν. Κορέας και των ΗΠΑ, κοντά σε αμερικανική στρατιωτική βάση στη Σεούλ. Οι κοινές στρατιωτικές ασκήσεις των δύο χωρών, που ξεκίνησαν σήμερα, θα διαρκέσουν έως τις 22 Αυγούστου. Στις ασκήσεις συμμετέχουν περίπου 50.00 στρατιώτες από τη Ν. Κορέα και 30.000 αμερικανοί.

Σ. Αραβία: Με γερανοφόρο μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο άνδρας 610 κιλών. Με γερανοφόρο όχημα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για θεραπεία 20χρονος Σαουδάραβας ο οποίος έφτασε να ζυγίζει 610 κιλά και έχει πλέον ακινητοποιηθεί. Ο Χάλεντ Μόχσεν Σαΐρι, με εντολή του βασιλιά Αμπντάλα, μεταφέρθηκε από το Τζιζάν, στη νότια Σαουδική Αραβία, στο Ριάντ και εισήχθη στο νοσοκομείο «Βασιλιάς Φαχντ». Δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη σε τι είδους θεραπεία θα υποβληθεί. Πρόσφατα γιατροί του ίδιου νοσοκομείου χειρούργησαν έναν άλλο υπέρβαρο άνδρα, ηλικίας 27 ετών, και του αφαίρεσαν 80 κιλά λίπους από την περιοχή του στομάχου.
REUTERS / FAISAL AL NASSER

Με γερανοφόρο όχημα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για θεραπεία 20χρονος Σαουδάραβας ο οποίος έφτασε να ζυγίζει 610 κιλά και έχει πλέον ακινητοποιηθεί. Ο Χάλεντ Μόχσεν Σαΐρι, με εντολή του βασιλιά Αμπντάλα, μεταφέρθηκε από το Τζιζάν, στη νότια Σαουδική Αραβία, στο Ριάντ και εισήχθη στο νοσοκομείο «Βασιλιάς Φαχντ». Δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη σε τι είδους θεραπεία θα υποβληθεί. Πρόσφατα γιατροί του ίδιου νοσοκομείου χειρούργησαν έναν άλλο υπέρβαρο άνδρα, ηλικίας 27 ετών, και του αφαίρεσαν 80 κιλά λίπους από την περιοχή του στομάχου.

Louis Vuitton Cup. Το σκάφος της αποστολής «Λούνα Ρόσα» διακρίνεται στη θάλασσα, έπειτα από τη νίκη τους στο δεύτερο γύρο του διαγωνισμού ιστιοπλοΐας  «Louis Vuitton Cup», επί της αποστολής της Νέας Ζηλανδίας στο Σαν Φρανσίσκο. Η ομάδα Emirates της Νέας Ζηλανδίας αναγκάστηκε να αποχωρήσει από το διαγωνισμό, εξαιτίας προβλήματος με την καρίνα του σκάφους.
REUTERS / PETER ANDREWS

Το σκάφος της αποστολής «Λούνα Ρόσα» διακρίνεται στη θάλασσα, έπειτα από τη νίκη τους στο δεύτερο γύρο του διαγωνισμού ιστιοπλοΐας  «Louis Vuitton Cup», επί της αποστολής της Νέας Ζηλανδίας στο Σαν Φρανσίσκο. Η ομάδα Emirates της Νέας Ζηλανδίας αναγκάστηκε να αποχωρήσει από το διαγωνισμό, εξαιτίας προβλήματος με την καρίνα του σκάφους.

Υψηλά πρόστιμα για την αδήλωτη εργασία. «Τα ψέματα τελείωσαν. Άλλοθι δεν υπάρχει για κανέναν. Όποιος σχεδιάζει να παρανομήσει θα πρέπει να το σκεφτεί πολύ καλά», διεμήνυσε ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Γιάννης Βρούτσης, με αφορμή την παρουσίαση της υπουργικής απόφασης για το νέο τρόπο επιβολής και το ύψος των προστίμων για την αδήλωτη εργασία.
ΑΠΕ - ΜΠΕ / ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΤΕΣ

«Τα ψέματα τελείωσαν. Άλλοθι δεν υπάρχει για κανέναν. Όποιος σχεδιάζει να παρανομήσει θα πρέπει να το σκεφτεί πολύ καλά», διεμήνυσε ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Γιάννης Βρούτσης, με αφορμή την παρουσίαση της υπουργικής απόφασης για το νέο τρόπο επιβολής και το ύψος των προστίμων για την αδήλωτη εργασία.

Στη Γιουβέντους το Σούπερ Καπ. Επιβλητική η «Μεγάλη Κυρία» από το ξεκίνημα του αγώνα δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στους «λατσιάλι» και πανηγύρισε δικαιολογημένα τον πρώτο τίτλο της χρονιάς στη γειτονική χώρα.
REUTERS / ALESSANDRO BIANCHI

Επιβλητική η «Μεγάλη Κυρία» από το ξεκίνημα του αγώνα δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στους «λατσιάλι» και πανηγύρισε δικαιολογημένα τον πρώτο τίτλο της χρονιάς στη γειτονική χώρα.