Multimedia

Αιματηρές συγκρούσεις στην Αίγυπτο

Τετάρτη, 14 Αυγούστου 2013 21:03

Αιματηρές συγκρούσεις ξέσπασαν στην Αίγυπτο ανάμεσα σε υποστηρικτές του ανατραπέντος αιγύπτιου προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι και τις δυνάμεις ασφαλείας. Η αιγυπτιακή Προεδρία κήρυξε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης για έναν μήνα, ενώ σε δεκάδες υπολογίζονται οι νεκροί και σε χιλιάδες οι τραυματίες.

Αίγυπτος - Κάιρο - Διαδηλωτές. Μέλη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας και υποστηρικτές του Μόρσι απομακρύνονται από τα δακρυγόνα που έχουν πετάξει μέλη των δυνάμεων ασφαλείας, σε μία γέφυρα που οδηγεί στην πλατεία Ραμπάα Ανταουΐγια του Καΐρου.
REUTERS / AMR ABDALLAH DALSH

Μέλη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας και υποστηρικτές του Μόρσι απομακρύνονται από τα δακρυγόνα που έχουν πετάξει μέλη των δυνάμεων ασφαλείας, σε μία γέφυρα που οδηγεί στην πλατεία Ραμπάα Ανταουΐγια του Καΐρου.

Αίγυπτος - Κάιρο - Στρατιώτες. Στρατιώτες και μέλη των δυνάμεων ασφαλείας προσπαθούν να προστατευθούν πίσω από τις ασπίδες τους κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με υποστηρικτές του Μόρσι, οι οποίοι πετούν πέτρες εναντίον τους.
REUTERS / ASMAA WAGUIH

Στρατιώτες και μέλη των δυνάμεων ασφαλείας προσπαθούν να προστατευθούν πίσω από τις ασπίδες τους κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με υποστηρικτές του Μόρσι, οι οποίοι πετούν πέτρες εναντίον τους.

Αίγυπτος - Κάιρο - Στρατός. Οχήματα του στρατού έχουν κατακλύσει το Κάιρο. Μαύρος καπνός υψώνεται πάνω από την περιοχή όπου σημειώνονται συγκρούσεις μεταξύ των δυνάμεων ασφαλείας και υποστηρικτών του Μόρσι.
REUTERS / AMR ABDALLAH DALSH

Οχήματα του στρατού έχουν κατακλύσει το Κάιρο. Μαύρος καπνός υψώνεται πάνω από την περιοχή όπου σημειώνονται συγκρούσεις μεταξύ των δυνάμεων ασφαλείας και υποστηρικτών του Μόρσι.

Αίγυπτος - Συγκρούσεις - Δακρυγόνα. Στιγμιότυπο από τις συγκρούσεις μεταξύ υποστηρικτών του ανατραπέντος αιγύπτιου προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι και των δυνάμεων ασφαλείας στο Κάιρο.
EPA / KHALED ELFIQI

Στιγμιότυπο από τις συγκρούσεις μεταξύ υποστηρικτών του ανατραπέντος αιγύπτιου προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι και των δυνάμεων ασφαλείας στο Κάιρο.

Αίγυπτος - Κάιρο - συλλήψεις διαδηλωτών. Αστυνομικοί συλλαμβάνουν μέλη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας και υποστηρικτές του Μόρσι στο Κάιρο.
REUTERS / MOHAMED ABD EL GHANY

Αστυνομικοί συλλαμβάνουν μέλη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας και υποστηρικτές του Μόρσι στο Κάιρο.

Αίγυπτος - Κάιρο - Διαδηλωτής. Ένας υποστηρικτής του Μόρσι προσπαθεί να σταματήσει έναν εκσκαφέα, ο οποίος διαλύει την καθιστική διαμαρτυρία διαδηλωτών στην πλατεία Ραμπάα Ανταουΐγια του Καΐρου.
REUTERS / MOHAMED ABD EL GHANY

Ένας υποστηρικτής του Μόρσι προσπαθεί να σταματήσει έναν εκσκαφέα, ο οποίος διαλύει την καθιστική διαμαρτυρία διαδηλωτών στην πλατεία Ραμπάα Ανταουΐγια του Καΐρου.

Αίγυπτος - Κάιρο - Διαδηλωτές - όπλα. Υποστηρικτές του Μόρσι κρατούν όπλα κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με δυνάμεις ασφαλείας στο Κάιρο. Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, τουλάχιστον ένα στρατιώτης και δεκάδες διαδηλωτές έχουν χάσει τη ζωή τους.
EPA / ALI SABAA

Υποστηρικτές του Μόρσι κρατούν όπλα κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με δυνάμεις ασφαλείας στο Κάιρο. Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, τουλάχιστον ένα στρατιώτης και δεκάδες διαδηλωτές έχουν χάσει τη ζωή τους.

Αίγυπτος - Κάιρο - Διαδηλωτές. Υποστηρικτές του Μόρσι κάνουν το σήμα της νίκης μπροστά από μέλη του στρατού, κατά τη διάρκεια συγκρούσεων στην πλατεία Ραμπάα Ανταουΐγια του Καΐρου. 
REUTERS / ASMAA WAGUIH

Υποστηρικτές του Μόρσι κάνουν το σήμα της νίκης μπροστά από μέλη του στρατού, κατά τη διάρκεια συγκρούσεων στην πλατεία Ραμπάα Ανταουΐγια του Καΐρου. 

Αίγυπτος - Κάιρο. Τούβλα σε δρόμο του Καΐρου σχηματίζουν στα αραβικά τη φράση «Δεν υπάρχει άλλος θεός, εκτός από τον Αλλάχ», ενώ στο βάθος καπνός υψώνεται πάνω από την περιοχή όπου δυνάμεις ασφαλείας συγκρούονται με υποστηρικτές του Μόρσι.
REUTERS / AMR ABDALLAH DALSH

Τούβλα σε δρόμο του Καΐρου σχηματίζουν στα αραβικά τη φράση «Δεν υπάρχει άλλος θεός, εκτός από τον Αλλάχ», ενώ στο βάθος καπνός υψώνεται πάνω από την περιοχή όπου δυνάμεις ασφαλείας συγκρούονται με υποστηρικτές του Μόρσι.

Αίγυπτος - Γκίζα - συγκρούσεις. Υποστηρικτές του Μόρσι σπρώχνουν ένα φορτηγό κατά τη διάρκεια συγκρούσεων στη Γκίζα, κοντά στο Κάιρο.
EPA / KHALED ELFIQI

Υποστηρικτές του Μόρσι σπρώχνουν ένα φορτηγό κατά τη διάρκεια συγκρούσεων στη Γκίζα, κοντά στο Κάιρο.

Αίγυπτος - Κάιρο - Στρατιώτες. Στρατιώτες και αστυνομικοί έχουν παραταχθεί σε δρόμους του Καΐρου, κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με μέλη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας και υποστηρικτές του Μόρσι.
REUTERS / ASMAA WAGUIH

Στρατιώτες και αστυνομικοί έχουν παραταχθεί σε δρόμους του Καΐρου, κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με μέλη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας και υποστηρικτές του Μόρσι.

Αίγυπτος - Συγκρούσεις - Τραυματίες. Υποστηρικτές του Μοχάμεντ Μόρσι μεταφέρουν τραυματισμένο διαδηλωτή, κατά τη διάρκεια των αιματηρών συγκρούσεων στο Κάιρο.
REUTERS / ASMAA WAGUIH

Υποστηρικτές του Μοχάμεντ Μόρσι μεταφέρουν τραυματισμένο διαδηλωτή, κατά τη διάρκεια των αιματηρών συγκρούσεων στο Κάιρο.

Αίγυπτος - Κάιρο . Μία αφίσα του ανατραπέντος προέδρου της Αιγύπτου, Μοχάμεντ Μόρσι, είναι τοποθετημένη σε ένα οδόφραγμα σε δρόμου του Καΐρου.
EPA / KHALED ELFIQI

Μία αφίσα του ανατραπέντος προέδρου της Αιγύπτου, Μοχάμεντ Μόρσι, είναι τοποθετημένη σε ένα οδόφραγμα σε δρόμου του Καΐρου.

Αίγυπτος - Κάιρο - Διαδηλωτές. Αιματηρές συγκρούσεις σημειώνονται στο Κάιρο ανάμεσα σε δυνάμεις ασφαλείας και μέλη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας και υποστηρικτές του Μόρσι. 
REUTERS / ASMAA WAGUIH

Αιματηρές συγκρούσεις σημειώνονται στο Κάιρο ανάμεσα σε δυνάμεις ασφαλείας και μέλη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας και υποστηρικτές του Μόρσι. 

Αμμάν - Ιορδανία - Αφίσα Μόρσι. Διαδηλωτής κρατά αφίσα του ανατραπέντος αιγύπτιου προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι, κατά τη διάρκεια κινητοποίησης συμπαράστασης στους αιγύπτιους διαδηλωτές, κοντά στην πρεσβεία της Αιγύπτου στο Αμμάν της Ιορδανίας.
REUTERS / MUHAMMAD HAMED

Διαδηλωτής κρατά αφίσα του ανατραπέντος αιγύπτιου προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι, κατά τη διάρκεια κινητοποίησης συμπαράστασης στους αιγύπτιους διαδηλωτές, κοντά στην πρεσβεία της Αιγύπτου στο Αμμάν της Ιορδανίας.

Διαδήλωση υπέρ του Μόρσι στην Κωνσταντινούπολη. Διαδηλωτές στην Κωνσταντινούπολη κρατούν αιγυπτιακές σημαίες και αφίσες του Μοχάμεντ Μόρσι, κατά τη διάρκεια κινητοποίησης υπέρ του πρώην αιγύπτιου προέδρου. 
REUTERS / MURAD SEZER

Διαδηλωτές στην Κωνσταντινούπολη κρατούν αιγυπτιακές σημαίες και αφίσες του Μοχάμεντ Μόρσι, κατά τη διάρκεια κινητοποίησης υπέρ του πρώην αιγύπτιου προέδρου.