Multimedia

Νέες ταραχές στην Αίγυπτο

Τετάρτη, 14 Αυγούστου 2013 13:11

Επιχείρηση διάλυσης των συγκεντρώσεων των υποστηρικτών του Μοχάμεντ Μόρσι σε δύο πλατείες του Καΐρου, πραγματοποιούν σήμερα οι αιγυπτιακές δυνάμεις ασφαλείας. Οι πληροφορίες σχετικά με τον αριθμό των νεκρών κατά την επιχείρηση είναι συγκεχυμένες. Το στέλεχος της Μουσουλμανικής Αδελφότητας Μοχάμεντ αλ-Μπελτάγκι, δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera ότι 300 διαδηλωτές σκοτώθηκαν κατά την διάλυση των δύο συγκεντρώσεων. Ο αιγυπτιακός στρατός άνοιξε πυρ εναντίον διαδηλωτών που πετούσαν πέτρες και προσπαθούσαν να εισέλθουν στην πλατεία Ραμπάα αλ-Αλαουίγια στο Κάιρο, ανέφερε δημοσιογράφος του πρακτορείου Reuters που βρίσκεται στο σημείο, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, διαδηλωτές συγκεντρώνονται στην Αλεξάνδρεια, το Σουέζ και το Ασουάν.

Αίγυπτος: Eπιχείρηση διάλυσης συγκεντρώσεων υποστηρικτών του Μόρσι. Αναποδογυρισμένα αυτοκίνητα και καμένα λάστιχα στους δρόμους Καΐρου.
EPA / KHALED ELFIQI

Αναποδογυρισμένα αυτοκίνητα και καμένα λάστιχα στους δρόμους Καΐρου.

Αίγυπτος - συγκρούσεις. Καπνός αναδύεται κατά τη διάρκεια συγκρούσεων μεταξύ της αστυνομίας και μελών της Μουσουλμανικής Αδελφότητας στην πλατεία Ραμπάα αλ-Ανταουίγια του Καϊρου.
REUTERS / AMR ABDALLAH DALSH

Καπνός αναδύεται κατά τη διάρκεια συγκρούσεων μεταξύ της αστυνομίας και μελών της Μουσουλμανικής Αδελφότητας στην πλατεία Ραμπάα αλ-Ανταουίγια του Καϊρου.

Αίγυπτος - Συγκρούσεις - Δακρυγόνα . Η αστυνομία κάνει χρήση δακρυγόνων κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με μέλη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας και υποστηρικτές του έκπτωτου προέδρου της Αιγύπτου, Μόρσι στην περιοχή γύρω από το Πανεπιστήμιο του Καΐρου.
REUTERS / MOHAMED ABD EL GHANY

Η αστυνομία κάνει χρήση δακρυγόνων κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με μέλη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας και υποστηρικτές του έκπτωτου προέδρου της Αιγύπτου, Μόρσι στην περιοχή γύρω από το Πανεπιστήμιο του Καΐρου.

Αίγυπτος - Συγκρούσεις - Διαδηλωτής σκαρφαλωμένος σε μπουλντόζα. Αιγύπτιος διαδηλωτής έχει σκαρφαλώσει πάνω σε μπουλντόζα, αντιστεκόμενος με αυτό τον τρόπο στην επιχείρηση διάλυσης των συγκεντρώσεων των υποστηρικτών του έκπτωτου προέδρου της χώρας, Μοχάμεντ Μόρσι.
EPA / MAHMOUD GHANY

Αιγύπτιος διαδηλωτής έχει σκαρφαλώσει πάνω σε μπουλντόζα, αντιστεκόμενος με αυτό τον τρόπο στην επιχείρηση διάλυσης των συγκεντρώσεων των υποστηρικτών του έκπτωτου προέδρου της χώρας, Μοχάμεντ Μόρσι.

Αίγυπτος: Επιχείρηση διάλυσης συγκεντρώσεων υποστηρικτών του Μόρσι. Μπουλντόζα κατεδαφίζει ένα οδόφραγμα σε περιοχή όπου βρίσκονται υποστηρικτές του ανατραπέντος αιγύπτιου προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι (φωτογραφία από βίντεο).
REUTERS / REUTERS TV

Μπουλντόζα κατεδαφίζει ένα οδόφραγμα σε περιοχή όπου βρίσκονται υποστηρικτές του ανατραπέντος αιγύπτιου προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι (φωτογραφία από βίντεο).

Αίγυπτος: Eπιχείρηση διάλυσης συγκεντρώσεων υποστηρικτών του Μόρσι . Αφίσα του ανατραπέντος ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι διακρίνεται μέσα στους καπνούς, κατά τη διάρκεια συγκρούσεων μεταξύ αστυνομίας και μελών - υποστηρικτών της Μουσουλμανικής Αδελφότητας στην πλατεία Ραμπάα αλ-Ανταουίγια του Καϊρου.
REUTERS / AMR ABDALLAH DALSH

Αφίσα του ανατραπέντος ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι διακρίνεται μέσα στους καπνούς, κατά τη διάρκεια συγκρούσεων μεταξύ αστυνομίας και μελών - υποστηρικτών της Μουσουλμανικής Αδελφότητας στην πλατεία Ραμπάα αλ-Ανταουίγια του Καϊρου.

Αίγυπτος: Eπιχείρηση διάλυσης συγκεντρώσεων υποστηρικτών του Μόρσι. Καπνός υψώνεται, καθώς καίγεται μία σκηνή σε μία από τις δύο τοποθεσίες, όπου είχαν κατασκηνώσει υποστηρικτές του ανατραπέντος προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι στην πλατεία Νάχντα, κοντά στο πανεπιστήμιο του Καΐρου.
EPA / AHMED ASSADI

Καπνός υψώνεται, καθώς καίγεται μία σκηνή σε μία από τις δύο τοποθεσίες, όπου είχαν κατασκηνώσει υποστηρικτές του ανατραπέντος προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι στην πλατεία Νάχντα, κοντά στο πανεπιστήμιο του Καΐρου.

Αίγυπτος: Eπιχείρηση διάλυσης συγκεντρώσεων υποστηρικτών του Μόρσι. Συγκεχυμένες είναι οι πληροφορίες σχετικά με τον αριθμό των νεκρών κατά την επιχείρηση των αιγυπτιακών δυνάμεων ασφαλείας για τη διάλυση των συγκεντρώσεων των υποστηρικτών του Μοχάμεντ Μόρσι σε δύο πλατείες του Καΐρου.
EPA / AHMED ASSADI

Συγκεχυμένες είναι οι πληροφορίες σχετικά με τον αριθμό των νεκρών κατά την επιχείρηση των αιγυπτιακών δυνάμεων ασφαλείας για τη διάλυση των συγκεντρώσεων των υποστηρικτών του Μοχάμεντ Μόρσι σε δύο πλατείες του Καΐρου.

Αίγυπτος: Eπιχείρηση διάλυσης συγκεντρώσεων υποστηρικτών του Μόρσι. Η αστυνομία προσπαθεί με τη χρήση δακρυγόνων να απομακρύνει του υποστηρικτές του ανατραπέντος προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι.
REUTERS / REUTERS TV

Η αστυνομία προσπαθεί με τη χρήση δακρυγόνων να απομακρύνει του υποστηρικτές του ανατραπέντος προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι.

Αίγυπτος - Συγκρούσεις. Άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας βρίσκονται συγκεντρωμένοι πίσω από τεθωρακισμένο όχημα κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με μέλη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας και υποστηρικτές του έκπτωτου προέδρου της Αιγύπτου, Μοχάμεντ Μόρσι στην πλατεία Ραμπάα αλ-Αλαουίγια στο Κάιρο.
REUTERS / AMR ABDALLAH DALSH

Άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας βρίσκονται συγκεντρωμένοι πίσω από τεθωρακισμένο όχημα κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με μέλη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας και υποστηρικτές του έκπτωτου προέδρου της Αιγύπτου, Μοχάμεντ Μόρσι στην πλατεία Ραμπάα αλ-Αλαουίγια στο Κάιρο.

Αίγυπτος - Συγκρούσεις - Νάχντα. Αφίσα με το πρόσωπο του έκπτωτου προέδρου της Αιγύπτου, Μόρσι είναι πεσμένη δίπλα σε μια σκηνή που φλέγεται στην πλατεία Νάχντα, όπου είχαν συγκεντρωθεί υποστηρικτές του.
EPA / GINA MOHAMED

Αφίσα με το πρόσωπο του έκπτωτου προέδρου της Αιγύπτου, Μόρσι είναι πεσμένη δίπλα σε μια σκηνή που φλέγεται στην πλατεία Νάχντα, όπου είχαν συγκεντρωθεί υποστηρικτές του.

Αίγυπτος - Συγκρούσεις -  Ραμπάα αλ-Αλαουίγια. Πανό από τους πρόσφατους εορτασμούς για το Ιντ αλ-φιτρ διακρίνεται πίσω από τον καπνό και τα συντρίμμια κοντά στην πλατεία Ραμπάα αλ-Αλαουίγια, ύστερα από την επιχείρηση διάλυσης των συγκεντρώσεων υποστηρικτών του έκπτωτου προέδρου Μόρσι.
EPA / MOSTAFA DARWISH

Πανό από τους πρόσφατους εορτασμούς για το Ιντ αλ-φιτρ διακρίνεται πίσω από τον καπνό και τα συντρίμμια κοντά στην πλατεία Ραμπάα αλ-Αλαουίγια, ύστερα από την επιχείρηση διάλυσης των συγκεντρώσεων υποστηρικτών του έκπτωτου προέδρου Μόρσι.

Αίγυπτος: Eπιχείρηση διάλυσης συγκεντρώσεων υποστηρικτών του Μόρσι. Ελικόπτερο πετά πάνω από την πλατεία Νάχντα του Καΐρου, όπου προηγουμένως οι δυνάμεις ασφαλείας διέλυσαν την κατασκήνωση των διαδηλωτών – υποστηρικτών του ανατραπέντος προέδρου Μόρσι.
REUTERS / REUTERS TV

Ελικόπτερο πετά πάνω από την πλατεία Νάχντα του Καΐρου, όπου προηγουμένως οι δυνάμεις ασφαλείας διέλυσαν την κατασκήνωση των διαδηλωτών – υποστηρικτών του ανατραπέντος προέδρου Μόρσι.

Αίγυπτος - Συγκρούσεις - Αφίσα Μόρσι. Αφίσα του Μοχάμεντ Μόρσι έχει πέσει πάνω σε μια μπουλντόζα κατά τη διάρκεια των  επιχειρήσεων διάλυσης των υποστηρικτών του ανατραπέντος ισλαμιστή προέδρου και μελών της Μουσουλμανικής Αδελφότητας στην περιοχή γύρω από Πανεπιστήμιο του Καΐρου.
REUTERS / MOHAMED ABD EL GHANY

Αφίσα του Μοχάμεντ Μόρσι έχει πέσει πάνω σε μια μπουλντόζα κατά τη διάρκεια των  επιχειρήσεων διάλυσης των υποστηρικτών του ανατραπέντος ισλαμιστή προέδρου και μελών της Μουσουλμανικής Αδελφότητας στην περιοχή γύρω από Πανεπιστήμιο του Καΐρου.

Αίγυπτος: Eπιχείρηση διάλυσης συγκεντρώσεων υποστηρικτών του Μόρσι. Δυνάμεις της αστυνομίας συγκεντρώνονται πίσω από ένα τεθωρακισμένο όχημα κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με μέλη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας στην πλατεία Ραμπάα αλ-Ανταουίγια.
REUTERS / AMR ABDALLAH DALSH

Δυνάμεις της αστυνομίας συγκεντρώνονται πίσω από ένα τεθωρακισμένο όχημα κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με μέλη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας στην πλατεία Ραμπάα αλ-Ανταουίγια.

Αίγυπτος: Eπιχείρηση διάλυσης συγκεντρώσεων υποστηρικτών του Μόρσι. Διαδηλωτής έχει ανέβει σε μπουλντόζα, καθώς δυνάμεις ασφαλείας επιχειρούν να διαλύσουν μία από τις δύο περιοχές, όπου είχαν κατασκηνώσει υποστηρικτές του ανατραπέντος προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι στην πλατεία Νάχντα, κοντά στο πανεπιστήμιο του Καΐρου.
EPA / GINA MOHAMED

Διαδηλωτής έχει ανέβει σε μπουλντόζα, καθώς δυνάμεις ασφαλείας επιχειρούν να διαλύσουν μία από τις δύο περιοχές, όπου είχαν κατασκηνώσει υποστηρικτές του ανατραπέντος προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι στην πλατεία Νάχντα, κοντά στο πανεπιστήμιο του Καΐρου.

Αίγυπτος: Eπιχείρηση διάλυσης συγκεντρώσεων υποστηρικτών του Μόρσι. Αιγύπτιοι διαδηλωτές χλευάζουν τις δυνάμεις ασφαλείας, οι οποίες  επιχειρούν να διαλύσουν μία από τις δύο περιοχές, όπου είχαν κατασκηνώσει υποστηρικτές του ανατραπέντος προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι στην πλατεία Ραμπάα αλ-Ανταουίγια.
EPA / HESHAM MOSTAFA

Αιγύπτιοι διαδηλωτές χλευάζουν τις δυνάμεις ασφαλείας, οι οποίες  επιχειρούν να διαλύσουν μία από τις δύο περιοχές, όπου είχαν κατασκηνώσει υποστηρικτές του ανατραπέντος προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι στην πλατεία Ραμπάα αλ-Ανταουίγια.

Αίγυπτος: Επιχείρηση διάλυσης συγκεντρώσεων υποστηρικτών του Μόρσι. Αιγύπτιοι πυροσβέστες προσπαθούν να σβήσουν φωτιά που προκλήθηκε από την επιχείρηση διάλυσης συγκεντρώσεων υποστηρικτών του ανατραπέντος προέδρου Μόρσι.
EPA / HESHAM MOSTAFA

Αιγύπτιοι πυροσβέστες προσπαθούν να σβήσουν φωτιά που προκλήθηκε από την επιχείρηση διάλυσης συγκεντρώσεων υποστηρικτών του ανατραπέντος προέδρου Μόρσι.

Αίγυπτος: Eπιχείρηση διάλυσης συγκεντρώσεων υποστηρικτών του Μόρσι. Μέλη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας και υποστηρικτές του ανατραπέντος αιγύπτιου προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι περπατούν μέσα από καπνούς δακρυγόνων στην πλατεία Ραμπάα αλ-Ανταουίγια.
REUTERS / AMR ABDALLAH DALSH

Μέλη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας και υποστηρικτές του ανατραπέντος αιγύπτιου προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι περπατούν μέσα από καπνούς δακρυγόνων στην πλατεία Ραμπάα αλ-Ανταουίγια.

Αίγυπτος: Eπιχείρηση διάλυσης συγκεντρώσεων υποστηρικτών του Μόρσι. Ένας τραυματίας, μέλος της Μουσουλμανικής Αδελφότητας και υποστηρικτής του ανατραπέντος αιγύπτιου προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι, μεταφέρεται από μέλη των δυνάμεων ασφαλείας και του στρατού, έπειτα από την επιχείρηση διάλυσης της συγκέντρωσης υποστηρικτών του Μόρσι στην πλατεία Ραμπάα αλ-Ανταουίγια.
REUTERS / STRINGER

Ένας τραυματίας, μέλος της Μουσουλμανικής Αδελφότητας και υποστηρικτής του ανατραπέντος αιγύπτιου προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι, μεταφέρεται από μέλη των δυνάμεων ασφαλείας και του στρατού, έπειτα από την επιχείρηση διάλυσης της συγκέντρωσης υποστηρικτών του Μόρσι στην πλατεία Ραμπάα αλ-Ανταουίγια.

Αίγυπτος - Συγκρούσεις - Ραμπάα αλ-Αλαουίγια. Σκηνές διαδηλωτών φλέγονται κατά τη διάρκεια της επιχείρησης διάλυσης της συγκέντρωσης υποστηρικτών του Μοχάμεντ Μόρσι κοντά στην πλατεία Ραμπάα αλ-Αλαουίγια στο Κάιρο.
EPA / HESHAM MOSTAFA

Σκηνές διαδηλωτών φλέγονται κατά τη διάρκεια της επιχείρησης διάλυσης της συγκέντρωσης υποστηρικτών του Μοχάμεντ Μόρσι κοντά στην πλατεία Ραμπάα αλ-Αλαουίγια στο Κάιρο.