Multimedia

Αίγυπτος: Αιματηρές συγκρούσεις στο Κάιρο

Σάββατο, 06 Ιουλίου 2013 00:38

Υποστηρικτές και αντιπολιτευόμενοι στον Μοχάμεντ Μόρσι συγκρούστηκαν την Παρασκευή στα περίχωρα της πλατείας Ταχρίρ του Καΐρου, ενώ νωρίτερα επεισόδια σημειώθηκαν μεταξύ διαδηλωτών και στρατού έξω από το κτήριο της Προεδρικής Φρουράς. Τουλάχιστον 17 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση.

Αίγυπτος - Ταχρίρ - Συγκρούσεις. Συγκρούσεις υποστηρικτών και αντιπάλων του ανατραπέντος προέδρου Μόρσι κοντά στην πλατεία Ταχρίρ.
REUTERS / ASMAA WAGUIH

Συγκρούσεις υποστηρικτών και αντιπάλων του ανατραπέντος προέδρου Μόρσι κοντά στην πλατεία Ταχρίρ.

Αίγυπτος - Ταχρίρ - Συγκρούσεις. Συγκρούσεις υποστηρικτών και αντιπάλων του ανατραπέντος προέδρου Μόρσι κοντά στην πλατεία Ταχρίρ.
REUTERS / AMR ABDALLAH DALSH

Συγκρούσεις υποστηρικτών και αντιπάλων του ανατραπέντος προέδρου Μόρσι κοντά στην πλατεία Ταχρίρ.

Αίγυπτος - Κάιρο - Διαδηλωτές. Συγκρούσεις υποστηρικτών και αντιπάλων του ανατραπέντος προέδρου Μόρσι κοντά στην πλατεία Ταχρίρ. 
REUTERS / ASMAA WAGUIH

Συγκρούσεις υποστηρικτών και αντιπάλων του ανατραπέντος προέδρου Μόρσι κοντά στην πλατεία Ταχρίρ.

 

Αίγυπτος - Κάιρο - Διαδηλωτές. Διαδηλωτές - αντίπαλοι του ανατραπέντος προέδρου Μόρσι τρέχουν κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με μέλη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας και υποστηρικτές του πρώην αιγύπτιου προέδρου, κοντά στην πλατεία Ταχρίρ.
REUTERS / AMR ABDALLAH DALSH

Διαδηλωτές - αντίπαλοι του ανατραπέντος προέδρου Μόρσι τρέχουν κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με μέλη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας και υποστηρικτές του πρώην αιγύπτιου προέδρου, κοντά στην πλατεία Ταχρίρ.

Αίγυπτος - Ταχρίρ - Συγκρούσεις. Υποστηρικτές και αντίπαλοι του ανατραπέντος προέδρου Μόρσι συγκρούονται κοντά στην πλατεία Ταχρίρ.
REUTERS / ASMAA WAGUIH

Υποστηρικτές και αντίπαλοι του ανατραπέντος προέδρου Μόρσι συγκρούονται κοντά στην πλατεία Ταχρίρ.

Αίγυπτος - Κάιρο - Διαδηλωτές - Δακρυγόνα. Διαδηλωτές - υποστηρικτές του ανατραπέντος προέδρου Μόρσι τρέχουν μακριά από δακρυγόνα που έριξαν οι δυνάμεις ασφαλείας, κατά τη διάρκεια συγκρούσεων έξω από το κτήριο της Προεδρικής Φρουράς στο Κάιρο.
REUTERS / LOUAFI LARBI

Διαδηλωτές - υποστηρικτές του ανατραπέντος προέδρου Μόρσι τρέχουν μακριά από δακρυγόνα που έριξαν οι δυνάμεις ασφαλείας, κατά τη διάρκεια συγκρούσεων έξω από το κτήριο της Προεδρικής Φρουράς στο Κάιρο.

Αίγυπτος - Κάιρο - Διαδηλωτές - Στρατιώτες. Στρατιώτες παρατάσσουν άρματα και τοποθετούν συρματόπλεγμα, σε μια προσπάθεια να κρατήσουν μακριά από το κτίριο της Προεδρικής Φρουράς στο Κάιρο τους διαδηλωτές - υποστηρικτές του Μόρσι.
REUTERS / Khaled Abdullah

Στρατιώτες παρατάσσουν άρματα και τοποθετούν συρματόπλεγμα, σε μια προσπάθεια να κρατήσουν μακριά από το κτίριο της Προεδρικής Φρουράς στο Κάιρο τους διαδηλωτές - υποστηρικτές του Μόρσι.

Αίγυπτος - Κάιρο - Στρατιώτες - Διαδήλωση. Άνδρες των υπηρεσιών ασφαλείας παρακολουθούν τους διαδηλωτές κατά τη διάρκεια συγκρούσεων έξω από το κτήριο της Προεδρικής Φρουράς στο Κάιρο.
REUTERS / LOUAFI LARBI

Άνδρες των υπηρεσιών ασφαλείας παρακολουθούν τους διαδηλωτές κατά τη διάρκεια συγκρούσεων έξω από το κτήριο της Προεδρικής Φρουράς στο Κάιρο.

Πυρ κατά διαδηλωτών. Πυρ κατά υποστηρικτών του Μόρσι άνοιξαν άνδρες των αιγυπτιακών δυνάμεων ασφαλείας στο Κάιρο, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον τρεις άνθρωποι.
EPA / KHALED ELFIQI

Πυρ κατά υποστηρικτών του Μόρσι άνοιξαν άνδρες των αιγυπτιακών δυνάμεων ασφαλείας στο Κάιρο, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον τρεις άνθρωποι.

Συγκρούσεις στην Αίγυπτο. Διαδηλωτές που υποστηρίζουν τον Μόρσι μεταφέρουν στα χέρια τους έναν τραυματισμένο άνδρα, κατά τη διάρκεια συγκρούσεων έξω από το κτήριο της Προεδρικής Φρουράς στο Κάιρο.
REUTERS / LOUAFI LARBI

Διαδηλωτές που υποστηρίζουν τον Μόρσι μεταφέρουν στα χέρια τους έναν τραυματισμένο άνδρα, κατά τη διάρκεια συγκρούσεων έξω από το κτήριο της Προεδρικής Φρουράς στο Κάιρο.

Αίγυπτος - Κάιρο - Διαδηλωτές. Υποστηρικτές του Μόρσι στήνουν οδοφράγματα κοντά στο Πανεπιστήμιο του Καΐρου.
EPA / MOHAMED ASSADI

Υποστηρικτές του Μόρσι στήνουν οδοφράγματα κοντά στο Πανεπιστήμιο του Καΐρου.

Αίγυπτος - Κάιρο - Διαδηλωτές - Τραυματίας. Διαδηλωτές - υποστηρικτές του Μόρσι μεταφέρουν έναν τραυματία, ύστερα από συγκρούσεις στο Κάιρο.
REUTERS / LOUAFI LARBI

Διαδηλωτές - υποστηρικτές του Μόρσι μεταφέρουν έναν τραυματία, ύστερα από συγκρούσεις στο Κάιρο.

Αίγυπτος - Κάιρο - Διαδηλωτές. Υποστηρικτής του Μόρσι ανεμίζει μία αιγυπτιακή σημαία, κοντά σε στρατόπεδο της Προεδρικής Φρουράς στο Κάιρο, όπου κρατείται ο πρώην ισλαμιστής αιγύπτιος πρόεδρος.
REUTERS / MOHAMED ABD EL GHANY

Υποστηρικτής του Μόρσι ανεμίζει μία αιγυπτιακή σημαία, κοντά σε στρατόπεδο της Προεδρικής Φρουράς στο Κάιρο, όπου κρατείται ο πρώην ισλαμιστής αιγύπτιος πρόεδρος.

Αίγυπτος - Κάιρο - Διαδηλωτές. Υποστηρικτές του Μόρσι διαδηλώνουν κοντά στο Πανεπιστήμιο του Καΐρου.
EPA / MOHAMED ASSADI

Υποστηρικτές του Μόρσι διαδηλώνουν κοντά στο Πανεπιστήμιο του Καΐρου.

Αίγυπτος - Κάιρο - Διαδηλωτές . Υποστηρικτές του Μόρσι συνεχίζουν να συγκεντρώνονται στο Κάιρο για να διαδηλώσουν υπέρ της επαναφοράς του στην Προεδρία.
REUTERS / SUHAIB SALEM

Υποστηρικτές του Μόρσι συνεχίζουν να συγκεντρώνονται στο Κάιρο για να διαδηλώσουν υπέρ της επαναφοράς του στην Προεδρία.