Multimedia

Στο έλεος εκτεταμένων πλημμυρών η κεντρική Ευρώπη

Κυριακή, 02 Ιουνίου 2013 22:02

Εκατοντάδες άνθρωποι εγκαταλείπουν τις εστίες τους στην κεντρική Ευρώπη, λόγω των πλημμυρών που προκάλεσαν οι άνευ προηγούμενου βροχοπτώσεις των τελευταίων εβδομάδων.

Στην Τσεχία, ο ποταμός Βλτάβα υπερχείλισε με αποτέλεσμα να εκκενωθούν όλα τα παρακείμενα χωριά. Οι αρχές προειδοποιούν ότι η στάθμη του νερού στο ποτάμι μπορεί να ξεπεράσει το όριο σε τέτοιο βαθμό που θα πλημμυρίσουν και περιοχές της Πράγας.

Ίδιο το σκηνικό και στο Τιρόλο της Αυστρίας. Το χωριό Κέσεν βρίσκεται κυριολεκτικά πλέον κάτω από το νερό. Σε μερικές περιπτώσεις πλημμύρισαν ακόμα και κατοικίες που βρίσκονται σε όροφο.

Στο Πασάου της Γερμανίας, κοντά στα γερμανοαυστριακά σύνορα, το όριο της στάθμης του νερού του Δούναβη έχει σημάνει κόκκινο συναγερμό στις αρχές.

Οι τοπικές αρχές ζήτησαν τη συνδρομή του στρατού για να ενισχύσουν τα οχυρωματικά έργα στην περιοχή. Εκφράζονται φόβοι ότι οι φετινές πλημμύρες θα ξεπεράσουν σε μέγεθος τις πλημμύρες του 2002 που είχαν θεωρηθεί από τις πιο εκτεταμένες των τελευταίων εκατό ετών.

Πλημμύρες στην Αυστρία #1. Πινακίδα έχει σχεδόν καλυφθεί με νερό σε δρόμο στο κέντρο της πόλης Μελκ, στην Αυστρία, περίπου 100 χλμ. δυτικά της πρωτεύουσας Βιέννης.
REUTERS / LEONHARD FOEGER

Πινακίδα έχει σχεδόν καλυφθεί με νερό σε δρόμο στο κέντρο της πόλης Μελκ, στην Αυστρία, περίπου 100 χλμ. δυτικά της πρωτεύουσας Βιέννης.

Πλημμύρες στην Αυστρία #2. Τσουβάλια με άμμο έχουν τοποθετηθεί για να προστατέψουν κτήριο από μια πιθναή πλημμύρα στην πόλη Μέλκ, στην Αυστρία, περίπου 100 χλμ. δυτικής της πρωτεύουσας Βιέννης.
REUTERS / LEONHARD FOEGER

Τσουβάλια με άμμο έχουν τοποθετηθεί για να προστατέψουν κτήριο από μια πιθναή πλημμύρα στην πόλη Μέλκ, στην Αυστρία, περίπου 100 χλμ. δυτικής της πρωτεύουσας Βιέννης.

Πλημμύρες στην Αυστρία #3. Διασώστες μετακινούνται με βάρκα σε πλημμυρισμένο δρόμο στο κέντρο της πόλης Μέλκ, στην Αυστρία, περίπου 100 χλμ. δυτικά της πρωτεύουσας Βιέννης.
REUTERS / LEONHARD FOEGER

Διασώστες μετακινούνται με βάρκα σε πλημμυρισμένο δρόμο στο κέντρο της πόλης Μέλκ, στην Αυστρία, περίπου 100 χλμ. δυτικά της πρωτεύουσας Βιέννης.

Πλημμύρες στην Αυστρία #4 . Ενας κάδος απορριμμάτων έχει πέσει στο έδαφος στο πλημμυρισμένο χωριό Κέσεν, στη δυτική Αυστρία.
REUTERS / DOMINIC EBENBICHLER

Ενας κάδος απορριμμάτων έχει πέσει στο έδαφος στο πλημμυρισμένο χωριό Κέσεν, στη δυτική Αυστρία.

Πλημμύρες στην Αυστρία #5. Κατεστραμμένο αυτοκίνητο στο χωριό Κέσεν της δυτικής Αυστρίας που έχει πλημμυρίσει.
REUTERS / DOMINIC EBENBICHLER

Κατεστραμμένο αυτοκίνητο στο χωριό Κέσεν της δυτικής Αυστρίας που έχει πλημμυρίσει.

Πλημμύρες στην Αυστρία #6. Τοπίο υδάτινης καταστροφής και στην Αυστρία με την ισχυρή βροχόπτωση.
REUTERS / DOMINIC EBENBICHLER

Τοπίο υδάτινης καταστροφής και στην Αυστρία με την ισχυρή βροχόπτωση.

Πλημμύρες στην Αυστρία #7. Διασώστες κινούνται με μικρή βάρκα σε πλημμυρισμένο δρόμο της πόλης Μέλκ, στην Αυστρία.
EPA / HELMUT FOHRINGER

Διασώστες κινούνται με μικρή βάρκα σε πλημμυρισμένο δρόμο της πόλης Μέλκ, στην Αυστρία.

Πλημμύρες στην Αυστρία #8. Το μέγεθος της καταστροφής στην πόλη Μελκ της Αυστρίας.
EPA / ROLAND SCHLAGER

Το μέγεθος της καταστροφής στην πόλη Μελκ της Αυστρίας.

Πλημμύρες στην Αυστρία #9. Πολλές πόλεις της Κάτω Αυστρίας έχουν πλημμυρίσει.
EPA / HERBERT P. OCZERET

Πολλές πόλεις της Κάτω Αυστρίας έχουν πλημμυρίσει.

Πλημμύρες στην Αυστρία #10. Οι καταστροφές σε κατοικίες και καταστήματα στην Αυστρία είναι μεγάλες.
EPA / THOMAS LEITNER

Οι καταστροφές σε κατοικίες και καταστήματα στην Αυστρία είναι μεγάλες.

Πλημμύρες στη Γερμανία #1. Διασώστες κινούνται με βάρκα μεταξύ των πλημμυρισμένων δρόμων κέντρο της βαυαρικής πόλης Πασάου.
REUTERS / MICHAELA REHLE

Διασώστες κινούνται με βάρκα μεταξύ των πλημμυρισμένων δρόμων κέντρο της βαυαρικής πόλης Πασάου.

Πλημμύρες στη Γερμανία #2. Κάτοικος της πλημμυρισμένης πόλης Πασάου στη Γερμανία κοιτάει το δρόμο που θυμίζει περισσότερο ποτάμι.
REUTERS / MICHAELA REHLE

Κάτοικος της πλημμυρισμένης πόλης Πασάου στη Γερμανία κοιτάει το δρόμο που θυμίζει περισσότερο ποτάμι.

Πλημμύρες στη Γερμανία #3. Κάτοικοι έχουν ανέβει στη στέγη εντός κτηρίου και κοιτούν τους πλημμυρισμένους δρόμους της πόλης Πασάσου στη Γερμανία.
REUTERS / MICHAELA REHLE

Κάτοικοι έχουν ανέβει στη στέγη εντός κτηρίου και κοιτούν τους πλημμυρισμένους δρόμους της πόλης Πασάσου στη Γερμανία.

Πλημμύρες στη Γερμανία #4. Οι δρόμοι στο κέντρο της πόλης Πασάου θυμίζουν ποτάμια.
REUTERS / MICHAELA REHLE

Οι δρόμοι στο κέντρο της πόλης Πασάου θυμίζουν ποτάμια.

Πλημμύρες στη Γερμανία #5. Οι δρόμοι στο κέντρο της πόλης Πασάου στη Γερμανία έχουν πλημμυρίσει.
REUTERS / MICHAELA REHLE

Οι δρόμοι στο κέντρο της πόλης Πασάου στη Γερμανία έχουν πλημμυρίσει.

Πλημμύρες στη Γερμανία #6. Το μέγεθος της καταστροφής στην πόλη Πασάου της Γερμανίας.
REUTERS / MICHAELA REHLE

Το μέγεθος της καταστροφής στην πόλη Πασάου της Γερμανίας.

Πλημμύρες στη Γερμανία #7. Οι δρόμοι στο κέντρο της πόλης Πασάου, περίπου 200 χλμ. βορειοδυτικά του Μονάχου, θυμίζουν ποτάμια.
REUTERS / MICHAELA REHLE

Οι δρόμοι στο κέντρο της πόλης Πασάου, περίπου 200 χλμ. βορειοδυτικά του Μονάχου, θυμίζουν ποτάμια.

Πλημμύρες στη Γερμανία #8. Οι κάτοικοι της πόλης Πασάου στη Γερμανία προσπαθούν να διασχίσουν τους πλημμυρισμένους δρόμους.
REUTERS / MICHAELA REHLE

Οι κάτοικοι της πόλης Πασάου στη Γερμανία προσπαθούν να διασχίσουν τους πλημμυρισμένους δρόμους.

Πλημμύρες στη Γερμανία #9. Τμήματα του γερμανικού αυτοκινητοδρόμου A8 έχουν πλημμυρίσει κοντά στο Κόλμπερμουρ. Ισχυρές βροχοπτώσεις προκάλεσαν πλημμύρες στη Βαυαρία και άλλες περιοχές της Γερμανίας.
epa03728905 Stretches of German Autobahn A8 are flooded near Kolbermoor, Germany, 03 June 2013. Heavy rains are causing serious flooding in Bavaria and other areas of Germany. EPA/PETER KNEFFEL
EPA / PETER KNEFFEL

Τμήματα του γερμανικού αυτοκινητοδρόμου A8 έχουν πλημμυρίσει κοντά στο Κόλμπερμουρ. Ισχυρές βροχοπτώσεις προκάλεσαν πλημμύρες στη Βαυαρία και άλλες περιοχές της Γερμανίας.

epa03728905 Stretches of German Autobahn A8 are flooded near Kolbermoor, Germany, 03 June 2013. Heavy rains are causing serious flooding in Bavaria and other areas of Germany. EPA/PETER KNEFFEL

Πλημμύρες στην Πράγα #1. Γενική άποψη του ποταμού Μπερούνκα που έχει πλημμυρίσει στα προάστια της Πράγας.
REUTERS / DAVID W CERNY

Γενική άποψη του ποταμού Μπερούνκα που έχει πλημμυρίσει στα προάστια της Πράγας.

Πλημμύρες στην Πράγα #2. Πινακίδα κυκλοφορίας καλυμμένη μέχρι με μέση από τον ποταμό Μπερούνκα που έχει πλημμυρίσει, στα προάστια της Πράγας.
REUTERS / DAVID W CERNY

Πινακίδα κυκλοφορίας καλυμμένη μέχρι με μέση από τον ποταμό Μπερούνκα που έχει πλημμυρίσει, στα προάστια της Πράγας.

Πλημμύρες στην Πράγα #3. Η στάθμη του νερού στον ποταμό Vltava, στο κέντρο της Πράγας έχει ανέβει.
EPA / FILIP SINGER

Η στάθμη του νερού στον ποταμό Vltava, στο κέντρο της Πράγας έχει ανέβει.

Πλημμύρες στην Πράγα #4. Κύκνος κολυμπά δίπλα σε εστιατόριο που έχει πλημμυρίσει και βρίσκεται στην όχθη του ποταμού Vltava, στο κέντρο της Πράγας.
EPA / FILIP SINGER

Κύκνος κολυμπά δίπλα σε εστιατόριο που έχει πλημμυρίσει και βρίσκεται στην όχθη του ποταμού Vltava, στο κέντρο της Πράγας.

Πλημμύρες στην Αυστρία. Στην Αυστρία ο ποταμός Στέιρ υπερχείλισε με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν περιοχές στο Τιρόλο, το Σάλτσμπουργκ και παρακείμενα χωριά.
REUTERS / LEONHARD FOEGER

Στην Αυστρία ο ποταμός Στέιρ υπερχείλισε με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν περιοχές στο Τιρόλο, το Σάλτσμπουργκ και παρακείμενα χωριά.

Πράγα: Στο έλεος εκτεταμένων πλημμυρών. Στην Τσεχία, ο ποταμός Βλτάβα υπερχείλισε με αποτέλεσμα να εκκενωθούν όλα τα παρακείμενα χωριά. Οι αρχές προειδοποιούν ότι η στάθμη του νερού στο ποτάμι μπορεί να ξεπεράσει το όριο σε τέτοιο βαθμό που θα πλημμυρίσουν και περιοχές της Πράγας.
REUTERS / DAVID W CERNY

Στην Τσεχία, ο ποταμός Βλτάβα υπερχείλισε με αποτέλεσμα να εκκενωθούν όλα τα παρακείμενα χωριά. Οι αρχές προειδοποιούν ότι η στάθμη του νερού στο ποτάμι μπορεί να ξεπεράσει το όριο σε τέτοιο βαθμό που θα πλημμυρίσουν και περιοχές της Πράγας.

Τσεχία - Στο έλεος εκτεταμένων πλημμυρών η κεντρική Ευρώπη #22. Ενας άντρας ελέγχει τη στάθμη του νερού στον ποταμό Βλτάβα στην Πράγα. Ο ποταμός Βλτάβα υπερχείλισε με αποτέλεσμα να εκκενωθούν όλα τα παρακείμενα χωριά. Οι αρχές προειδοποιούν ότι η στάθμη του νερού στο ποτάμι μπορεί να ξεπεράσει το όριο σε τέτοιο βαθμό που θα πλημμυρίσουν και περιοχές της Πράγας.
REUTERS / DAVID W CERNY

Ενας άντρας ελέγχει τη στάθμη του νερού στον ποταμό Βλτάβα στην Πράγα. Ο ποταμός Βλτάβα υπερχείλισε με αποτέλεσμα να εκκενωθούν όλα τα παρακείμενα χωριά. Οι αρχές προειδοποιούν ότι η στάθμη του νερού στο ποτάμι μπορεί να ξεπεράσει το όριο σε τέτοιο βαθμό που θα πλημμυρίσουν και περιοχές της Πράγας.

Τσεχία - Στο έλεος εκτεταμένων πλημμυρών η κεντρική Ευρώπη #21. Ενας αστυνομικός στέκεται στο φράγμα Χούσινεκ στην Τσεχία. Στην Τσεχία, ο ποταμός Βλτάβα υπερχείλισε με αποτέλεσμα να εκκενωθούν όλα τα παρακείμενα χωριά. Οι αρχές προειδοποιούν ότι η στάθμη του νερού στο ποτάμι μπορεί να ξεπεράσει το όριο σε τέτοιο βαθμό που θα πλημμυρίσουν και περιοχές της Πράγας.
REUTERS / PETR JOSEK

Ενας αστυνομικός στέκεται στο φράγμα Χούσινεκ στην Τσεχία. Στην Τσεχία, ο ποταμός Βλτάβα υπερχείλισε με αποτέλεσμα να εκκενωθούν όλα τα παρακείμενα χωριά. Οι αρχές προειδοποιούν ότι η στάθμη του νερού στο ποτάμι μπορεί να ξεπεράσει το όριο σε τέτοιο βαθμό που θα πλημμυρίσουν και περιοχές της Πράγας.

Τσεχία - Στο έλεος εκτεταμένων πλημμυρών η κεντρική Ευρώπη #19. Πυροσβέστες απομακρύνουν μπάζα που έχουν παρασυρθεί από τα νερά, στο πλημμυρισμένο χωριό Νεμκίκι, στην Τσεχία.Ο ποταμός Βλτάβα υπερχείλισε με αποτέλεσμα να εκκενωθούν όλα τα παρακείμενα χωριά. Οι αρχές προειδοποιούν ότι η στάθμη του νερού στο ποτάμι μπορεί να ξεπεράσει το όριο σε τέτοιο βαθμό που θα πλημμυρίσουν και περιοχές της Πράγας.
REUTERS / PETR JOSEK

Πυροσβέστες απομακρύνουν μπάζα που έχουν παρασυρθεί από τα νερά, στο πλημμυρισμένο χωριό Νεμκίκι, στην Τσεχία.Ο ποταμός Βλτάβα υπερχείλισε με αποτέλεσμα να εκκενωθούν όλα τα παρακείμενα χωριά. Οι αρχές προειδοποιούν ότι η στάθμη του νερού στο ποτάμι μπορεί να ξεπεράσει το όριο σε τέτοιο βαθμό που θα πλημμυρίσουν και περιοχές της Πράγας.

Στο έλεος εκτεταμένων πλημμυρών η κεντρική Ευρώπη. Πυροσβέστες μεταφέρουν μία ηλικιωμένη έξω από το πλημμυρισμένο σπίτι της, στο χωριό Νεμκίκι, στην Τσεχία.Ο ποταμός Βλτάβα υπερχείλισε με αποτέλεσμα να εκκενωθούν όλα τα παρακείμενα χωριά. Οι αρχές προειδοποιούν ότι η στάθμη του νερού στο ποτάμι μπορεί να ξεπεράσει το όριο σε τέτοιο βαθμό που θα πλημμυρίσουν και περιοχές της Πράγας.
REUTERS / PETR JOSEK

Πυροσβέστες μεταφέρουν μία ηλικιωμένη έξω από το πλημμυρισμένο σπίτι της, στο χωριό Νεμκίκι, στην Τσεχία.Ο ποταμός Βλτάβα υπερχείλισε με αποτέλεσμα να εκκενωθούν όλα τα παρακείμενα χωριά. Οι αρχές προειδοποιούν ότι η στάθμη του νερού στο ποτάμι μπορεί να ξεπεράσει το όριο σε τέτοιο βαθμό που θα πλημμυρίσουν και περιοχές της Πράγας.

Τσεχία - Στο έλεος εκτεταμένων πλημμυρών η κεντρική Ευρώπη #5. Ενα ζευγάρι κοιτάζει ένα κτήριο που έχει πλημμυρίσει από την υπερχείλιση του ποταμού Βλτάβα, στην μεσαιωνική περιοχή Κάμπα στην Πράγα.
REUTERS / DAVID W CERNY

Ενα ζευγάρι κοιτάζει ένα κτήριο που έχει πλημμυρίσει από την υπερχείλιση του ποταμού Βλτάβα, στην μεσαιωνική περιοχή Κάμπα στην Πράγα.

Ελβετία - Στο έλεος εκτεταμένων πλημμυρών η κεντρική Ευρώπη #3. Πυροσβέστες θέτουν σε λειτουργία μία αντλία πίσω από ένα αντιπλημμυρικό τείχος στον ποταμό Ρήνο, στο ελβετικό χωριό Γουόλμπαχ.
REUTERS / ARND WIEGMANN

Πυροσβέστες θέτουν σε λειτουργία μία αντλία πίσω από ένα αντιπλημμυρικό τείχος στον ποταμό Ρήνο, στο ελβετικό χωριό Γουόλμπαχ.

Ελβετία - Στο έλεος εκτεταμένων πλημμυρών η κεντρική Ευρώπη #2. Ενας άντρας τραβάει φωτογραφία από ένα αντιπλημμυρικό τείχος στον ποταμό Ρήνο, στο ελβετικό χωριό Γουόλμπαχ.
REUTERS / ARND WIEGMANN

Ενας άντρας τραβάει φωτογραφία από ένα αντιπλημμυρικό τείχος στον ποταμό Ρήνο, στο ελβετικό χωριό Γουόλμπαχ.

Ελβετία - Στο έλεος εκτεταμένων πλημμυρών η κεντρική Ευρώπη #1. Μία γυναίκα τραβάει μία φωτογραφία του πλημμυρισμένου ποταμού Ρήνου στο ελβετικό χωριό Γουόλμπαχ.
REUTERS / ARND WIEGMANN

Μία γυναίκα τραβάει μία φωτογραφία του πλημμυρισμένου ποταμού Ρήνου στο ελβετικό χωριό Γουόλμπαχ.

Γερμανία - Στο έλεος εκτεταμένων πλημμυρών η κεντρική Ευρώπη #11. Μία πινακίδα που γράφει «Πλημμύρα» βρίσκεται σε ένα δρόμο της πόλης Γκρίμα κοντά στη Λειψία.
REUTERS / FABRIZIO BENSCH

Μία πινακίδα που γράφει «Πλημμύρα» βρίσκεται σε ένα δρόμο της πόλης Γκρίμα κοντά στη Λειψία.

Γερμανία - Στο έλεος εκτεταμένων πλημμυρών η κεντρική Ευρώπη #10. Κόσμος κοιτάζει από μία γέφυρα τον υπερχειλισμένο ποταμό Μούλντε στην πόλη Γκρίμα κοντά στη Λειψία..
REUTERS / FABRIZIO BENSCH

Κόσμος κοιτάζει από μία γέφυρα τον υπερχειλισμένο ποταμό Μούλντε στην πόλη Γκρίμα κοντά στη Λειψία..

Γερμανία - Στο έλεος εκτεταμένων πλημμυρών η κεντρική Ευρώπη #9. Ενας κάτοικος στέκεται έξω από το πλημμυρισμένο σπίτι του σηκώνοντας τα χέρια ψηλά, στην πόλη Γκρίμα κοντά στη Λειψία.
REUTERS / FABRIZIO BENSCH

Ενας κάτοικος στέκεται έξω από το πλημμυρισμένο σπίτι του σηκώνοντας τα χέρια ψηλά, στην πόλη Γκρίμα κοντά στη Λειψία.

Γερμανία - Στο έλεος εκτεταμένων πλημμυρών η κεντρική Ευρώπη #8. Ενας άντρας κουβαλάει το ποδήλατό του σε ένα πλημμυρισμένο δρόμο στην πόλη Γκρίμα, στη Γερμανία.
REUTERS / FABRIZIO BENSCH

Ενας άντρας κουβαλάει το ποδήλατό του σε ένα πλημμυρισμένο δρόμο στην πόλη Γκρίμα, στη Γερμανία.

Γερμανία - Στο έλεος εκτεταμένων πλημμυρών η κεντρική Ευρώπη #7. Κάτοικοι έχοντας στα χέρια τους τα παιδιά τους, περπατούν σε ένα πλημμυρισμένο δρόμο  στην πόλη Γκρίμα, κοντά στη Λειψία.
REUTERS / FABRIZIO BENSCH

Κάτοικοι έχοντας στα χέρια τους τα παιδιά τους, περπατούν σε ένα πλημμυρισμένο δρόμο  στην πόλη Γκρίμα, κοντά στη Λειψία.

Αυστρία - Στο έλεος εκτεταμένων πλημμυρών η κεντρική Ευρώπη #6. Ενας άντρας διασχίζει με το ποδήλατό του ένα πλημμυρισμένο δρόμο στην πόλη Σανκτ Τζοχαν στην Αυστρία.
REUTERS / DOMINIC EBENBICHLER

Ενας άντρας διασχίζει με το ποδήλατό του ένα πλημμυρισμένο δρόμο στην πόλη Σανκτ Τζοχαν στην Αυστρία.

Αυστρία - Στο έλεος εκτεταμένων πλημμυρών η κεντρική Ευρώπη #4. Κόσμος περπατά σε ένα πλημμυρισμένο δρόμο έπειτα από έντονες βροχοπτώσεις στην πόλη Σανκτ Τζοχαν στην Αυστρία.
REUTERS / DOMINIC EBENBICHLER

Κόσμος περπατά σε ένα πλημμυρισμένο δρόμο έπειτα από έντονες βροχοπτώσεις στην πόλη Σανκτ Τζοχαν στην Αυστρία.

Αυστρία - Στο έλεος εκτεταμένων πλημμυρών η κεντρική Ευρώπη #12. Κόσμος στέκεται σε ένα πλημμυρισμένο δρόμο έπειτα από έντονη βροχόπτωση στο χωριό Κέσεν στην Αυστρία.
REUTERS / DOMINIC EBENBICHLER

Κόσμος στέκεται σε ένα πλημμυρισμένο δρόμο έπειτα από έντονη βροχόπτωση στο χωριό Κέσεν στην Αυστρία.

Αυστρία - Στο έλεος εκτεταμένων πλημμυρών η κεντρική Ευρώπη #13. Ακινητοποιημένα αυτοκίνητα σε ένα πλημμυρισμένο δρόμο στο χωριό Κέσεν στην Αυστρία.
REUTERS / DOMINIC EBENBICHLER

Ακινητοποιημένα αυτοκίνητα σε ένα πλημμυρισμένο δρόμο στο χωριό Κέσεν στην Αυστρία.

Αυστρία - Στο έλεος εκτεταμένων πλημμυρών η κεντρική Ευρώπη #14. Ενας άντρας κοιτάζει τα πλημμυρισμένα σπίτια στην μικρή πόλη Στέιρ στην Αυστρία.
REUTERS / LEONHARD FOEGER

Ενας άντρας κοιτάζει τα πλημμυρισμένα σπίτια στην μικρή πόλη Στέιρ στην Αυστρία.

Αυστρία - Στο έλεος εκτεταμένων πλημμυρών η κεντρική Ευρώπη #15. Κόσμος περνάει από μία γέφυρα κατά τη διάρκεια σφοδρής ωροχόπτωσης στην μικρή πόλη Στέιρ, στην Αυστρία.
REUTERS / LEONHARD FOEGER

Κόσμος περνάει από μία γέφυρα κατά τη διάρκεια σφοδρής ωροχόπτωσης στην μικρή πόλη Στέιρ, στην Αυστρία.

Αυστρία - Στο έλεος εκτεταμένων πλημμυρών η κεντρική Ευρώπη #16. Κόσμος στέκεται σε μία γέφυρα και παρακολουθεί τον ποταμό Στέιρ που έχει υπερχειλίσει από τις έντονες βροχοπτώσεις που έχουν πλήξει την περιοχή.
REUTERS / LEONHARD FOEGER

Κόσμος στέκεται σε μία γέφυρα και παρακολουθεί τον ποταμό Στέιρ που έχει υπερχειλίσει από τις έντονες βροχοπτώσεις που έχουν πλήξει την περιοχή.

Αυστρία - Στο έλεος εκτεταμένων πλημμυρών η κεντρική Ευρώπη #17. Πλημμυρισμένα σπίτια στις όχθες του ποταμού Στέιρ, ο οποίος έχει υπερχειλίσει κατά τη διάρκεια έντονων βροχοπτώσεων στην περιοχή.
REUTERS / LEONHARD FOEGER

Πλημμυρισμένα σπίτια στις όχθες του ποταμού Στέιρ, ο οποίος έχει υπερχειλίσει κατά τη διάρκεια έντονων βροχοπτώσεων στην περιοχή.

Αυστρία - Στο έλεος εκτεταμένων πλημμυρών η κεντρική Ευρώπη #20. Γενική εικόνα του πλημμυρισμένου χωριού Κέσεν στην Αυστρία.
REUTERS / DOMINIC EBENBICHLER

Γενική εικόνα του πλημμυρισμένου χωριού Κέσεν στην Αυστρία.