Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Κυριακή, 02 Ιουνίου 2013 23:56

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Κυριακή 02 Ιουνίου 2013.

Τουρκία: Νέες συγκρούσεις σε Κωνσταντινούπολη και Άγκυρα. Διαδηλωτές φωνάζουν συνθήματα από τα παράθυρα ενός κτηρίου, κατά τη διάρκεια διαδήλωσης εναντίον του Τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του κόμματός του, στην Κωνσταντινούπολη. Την επιμονή του στην υλοποίηση του σχεδίου ανάπλασης της ευρύτερης περιοχής της πλατείας Ταξίμ στην Κωνσταντινούπολη επανέλαβε την Κυριακή ο τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατηγορώντας το μεγαλύτερο κόμμα της κεμαλικής κοσμικής αντιπολίτευσης ότι βρίσκεται πίσω από το κύμα διαδηλώσεων.
REUTERS / MURAD SEZER

Διαδηλωτές φωνάζουν συνθήματα από τα παράθυρα ενός κτηρίου, κατά τη διάρκεια διαδήλωσης εναντίον του Τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του κόμματός του, στην Κωνσταντινούπολη. Την επιμονή του στην υλοποίηση του σχεδίου ανάπλασης της ευρύτερης περιοχής της πλατείας Ταξίμ στην Κωνσταντινούπολη επανέλαβε την Κυριακή ο τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατηγορώντας το μεγαλύτερο κόμμα της κεμαλικής κοσμικής αντιπολίτευσης ότι βρίσκεται πίσω από το κύμα διαδηλώσεων.

Πρώτη εμφάνιση μετά τη μαστεκτομή για την Αντζελίνα Τζολί. Την πρώτη δημόσια εμφάνισή της αφότου ανακοίνωσε ότι υποβλήθηκε σε διπλή μαστεκτομή έκανε την Κυριακή η ηθοποιός Αντζελίνα Τζολί, στο πλευρό του συντρόφου της Μπραντ Πιτ, με την ευκαιρία της πρεμιέρας της νέας του ταινίας στο Λονδίνο. Οι δυο ηθοποιοί υπέγραψαν αυτόγραφα και φωτογραφήθηκαν για τους θαυμαστές τους πριν από την πρεμιέρα της ταινίας, στην οποία ο Μπραντ Πιτ παίζει τον ερευνητή των Ηνωμένων Εθνών ο οποίος προσπαθεί να αντιμετωπίσει μια πανδημία ζόμπι.
REUTERS / NEIL HALL

Την πρώτη δημόσια εμφάνισή της αφότου ανακοίνωσε ότι υποβλήθηκε σε διπλή μαστεκτομή έκανε την Κυριακή η ηθοποιός Αντζελίνα Τζολί, στο πλευρό του συντρόφου της Μπραντ Πιτ, με την ευκαιρία της πρεμιέρας της νέας του ταινίας στο Λονδίνο. Οι δυο ηθοποιοί υπέγραψαν αυτόγραφα και φωτογραφήθηκαν για τους θαυμαστές τους πριν από την πρεμιέρα της ταινίας, στην οποία ο Μπραντ Πιτ παίζει τον ερευνητή των Ηνωμένων Εθνών ο οποίος προσπαθεί να αντιμετωπίσει μια πανδημία ζόμπι.

Και τρίτο τρόπαιο για τη Μπάγερν Μονάχου. Ο Φρανκ Ριμπερί της Μπάγερν Μονάχου, ο Σερντάν Σακίρι και ο Μπαστιάν Σβαϊνστάιγκερ (από αριστερά προς δεξιά) σηκώνουν τα τρόπαια του Κυπέλλου Γερμανίας (DFB Pokal), του Τσάμπιονς Λιγκ και του πρωταθλήματος της Γερμανίας, στο μπαλκόνι του δημαρχείου στο Μόναχο. Οι Βαυαροί απέδειξαν γι΄ άλλη μια φορά ότι εφέτος δεν έχουν αντίπαλο. Μετά από ένα συγκλονιστικό τελικό, οι «κόκκινοι» πανηγύρισαν το 16ο τρόπαιο στην ιστορία τους, ολοκληρώνοντας τη σεζόν 2012/2013 με τον ιδανικότερο τρόπο («τρεμπλ»), κάτι που πετυχαίνει για πρώτη φορά στα χρονικά γερμανική ομάδα.
REUTERS / WOLFGANG RATTAY

Ο Φρανκ Ριμπερί της Μπάγερν Μονάχου, ο Σερντάν Σακίρι και ο Μπαστιάν Σβαϊνστάιγκερ (από αριστερά προς δεξιά) σηκώνουν τα τρόπαια του Κυπέλλου Γερμανίας (DFB Pokal), του Τσάμπιονς Λιγκ και του πρωταθλήματος της Γερμανίας, στο μπαλκόνι του δημαρχείου στο Μόναχο. Οι Βαυαροί απέδειξαν γι΄ άλλη μια φορά ότι εφέτος δεν έχουν αντίπαλο. Μετά από ένα συγκλονιστικό τελικό, οι «κόκκινοι» πανηγύρισαν το 16ο τρόπαιο στην ιστορία τους, ολοκληρώνοντας τη σεζόν 2012/2013 με τον ιδανικότερο τρόπο («τρεμπλ»), κάτι που πετυχαίνει για πρώτη φορά στα χρονικά γερμανική ομάδα.

Ενας αγρότης οργώνει το χωράφι του στην επαρχία Γκανζού στην Κίνα. Ενας αγρότης οργώνει το χωράφι του στην επαρχία Γκανζού στην Κίνα. 
REUTERS / CHINA STRINGER NETWORK

Ενας αγρότης οργώνει το χωράφι του στην επαρχία Γκανζού στην Κίνα. 

Στα προημιτελικά του Ρολάν Γκαρός η Σερένα Γουίλιαμς. Η Σερένα Γουίλιαμς επικράτησε 2-0 σετ της Ιταλίδας, Ρομπέρτα Βίντσι, και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Ρολάν Γκαρός, όπου θα αντιμετωπίσει τη Σβετλάνα Κουζνέτσοβα.
REUTERS / VINCENT KESSLER

Η Σερένα Γουίλιαμς επικράτησε 2-0 σετ της Ιταλίδας, Ρομπέρτα Βίντσι, και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Ρολάν Γκαρός, όπου θα αντιμετωπίσει τη Σβετλάνα Κουζνέτσοβα.

Καλιφόρνια: Καταστροφική πυρκαγιά στο Εθνικό Δάσος. Πυροσβέστες πολεμούν με τις φλόγες στο Εθνικό Δάσος του Αντζελες, στην Καλιφόρνια. Η πυρκαγιά έχει καταστρέψει μέχρι τώρα αρκετές κατοικίες κοντά στη λίμνη Χιούτζες, ενώ πάνω από 5.600 στρέμματα δάσους έχουν γίνει στάχτη.
REUTERS / GENE BLEVINS

Πυροσβέστες πολεμούν με τις φλόγες στο Εθνικό Δάσος του Αντζελες, στην Καλιφόρνια. Η πυρκαγιά έχει καταστρέψει μέχρι τώρα αρκετές κατοικίες κοντά στη λίμνη Χιούτζες, ενώ πάνω από 5.600 στρέμματα δάσους έχουν γίνει στάχτη.

Κίνα: Παιδική παράσταση πολεμικών τεχνών. Ενα κορίτσι γελά ενώ περιβάλλεται παιδιά που κρατούν βεντάλιες, κατά τη διάρκεια μίας παράστασης στην παιδική γιορτή πολεμικών τεχνών στο Φοσάν, στην Κίνα.
REUTERS / CHINA STRINGER NETWORK

Ενα κορίτσι γελά ενώ περιβάλλεται παιδιά που κρατούν βεντάλιες, κατά τη διάρκεια μίας παράστασης στην παιδική γιορτή πολεμικών τεχνών στο Φοσάν, στην Κίνα.

Βιετνάμ: Παιχνίδια στη λάσπη. Παίδιά παίζουν στη λάσπη κατά τη διάρκεια των εορτασμών για την Ημέρα της Λάσπης, στο Ανόι. Το Βιετνάμ γιόρτασε για πρώτη φορά φέτος την Ημέρα της Λάσπης, ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος.
REUTERS / KHAM

Παίδιά παίζουν στη λάσπη κατά τη διάρκεια των εορτασμών για την Ημέρα της Λάσπης, στο Ανόι. Το Βιετνάμ γιόρτασε για πρώτη φορά φέτος την Ημέρα της Λάσπης, ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος.

Μαχητής του Ελεύθερου Συριακού Στρατού βγαίνει από μία τρύπα από τον τοίχο ενός κτηρίου στο Χαλέπι. Μαχητής του Ελεύθερου Συριακού Στρατού βγαίνει από μία τρύπα από τον τοίχο ενός κτηρίου κουβαλώντας τα όπλα του στην περιοχή Καρμ αλ-Τζαμπάλ στο Χαλέπι.
REUTERS / MUZAFFAR SALMAN

Μαχητής του Ελεύθερου Συριακού Στρατού βγαίνει από μία τρύπα από τον τοίχο ενός κτηρίου κουβαλώντας τα όπλα του στην περιοχή Καρμ αλ-Τζαμπάλ στο Χαλέπι.

Ουκρανία: Αυτοσχέδιες ιπτάμενες μηχανές στο Κίεβο. Συμμετέχοντες οδηγούν την αυτοσχέδια ιπτάμενη μηχανή τους κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης «Ημέρα Πτήσης» (Flugtag) που διοργάνωσε η Red Bull, στο Κίεβο.
REUTERS / GLEB GARANICH

Συμμετέχοντες οδηγούν την αυτοσχέδια ιπτάμενη μηχανή τους κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης «Ημέρα Πτήσης» (Flugtag) που διοργάνωσε η Red Bull, στο Κίεβο.

Διαδήλωση του κινήματος «Blockupy» έξω από την ΕΚΤ. Το σήμα του ευρώ φαίνεται μπροστά από τα κεντρικά γραφεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), στη Φρανκφούρτη. Χιλιάδες διαδηλωτές του αντικαπιταλιστικού κινήματος «Blockupy» απέκλεισαν την πρόσβαση στην έδρα της ΕΚΤ, διαμαρτυρόμενοι για τους χειρισμούς της στην αντιμετώπιση της κρίσης χρέους της ευρωζώνης. Μικροεπεισόδια ξέσπασαν κατά τη δεύτερη συνεχόμενη ημέρα διαδηλώσεων του κινήματος Blockupy, όπου οι αστυνομικοί επιχείρησαν να διαλύσουν τους περίπου 7.000 διαδηλωτές ενάντια στις πολιτικές λιτότητας.
REUTERS / KAI PFAFFENBACH

Το σήμα του ευρώ φαίνεται μπροστά από τα κεντρικά γραφεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), στη Φρανκφούρτη. Χιλιάδες διαδηλωτές του αντικαπιταλιστικού κινήματος «Blockupy» απέκλεισαν την πρόσβαση στην έδρα της ΕΚΤ, διαμαρτυρόμενοι για τους χειρισμούς της στην αντιμετώπιση της κρίσης χρέους της ευρωζώνης. Μικροεπεισόδια ξέσπασαν κατά τη δεύτερη συνεχόμενη ημέρα διαδηλώσεων του κινήματος Blockupy, όπου οι αστυνομικοί επιχείρησαν να διαλύσουν τους περίπου 7.000 διαδηλωτές ενάντια στις πολιτικές λιτότητας.

Γιατροί του Κόσμου: Ποδηλατοδρομία κατά της ρατσιστικής βίας. Ποδηλατοδρομία από το κέντρο της Αθήνας μέχρι τον Φλοίσβο διοργανώνουν σήμερα οι Γιατροί του Κόσμου, στα πλαίσια στήριξης του προγράμματος «Enough!/Αρκετά!» που υλοποιούν σε συνεργασία με το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες
REUTERS / YORGOS KARAHALIS

Ποδηλατοδρομία από το κέντρο της Αθήνας μέχρι τον Φλοίσβο διοργανώνουν σήμερα οι Γιατροί του Κόσμου, στα πλαίσια στήριξης του προγράμματος «Enough!/Αρκετά!» που υλοποιούν σε συνεργασία με το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες

Αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στην Τουρκία. Διαδηλωτές έχουν μαζευτεί σε ένα κεντρικό δρόμο στην Αγκυρα, κατά τη διάρκεια εκτεταμένων επεισοδίων με την αστυνομία. Οι διαδηλωτές άναψαν φωτιές και συνεπλάκησαν με την αστυνομία σε περιοχές της Κωνσταντινούπολης και της Αγκυρας τα ξημερώματα, όμως το γενικότερο κλίμα είναι πιο ήρεμο από το απόγευμα της Κυριακής, μετά από δύο ημέρες σφοδρών συγκρούσεων.
REUTERS / STRINGER/TURKEY

Διαδηλωτές έχουν μαζευτεί σε ένα κεντρικό δρόμο στην Αγκυρα, κατά τη διάρκεια εκτεταμένων επεισοδίων με την αστυνομία. Οι διαδηλωτές άναψαν φωτιές και συνεπλάκησαν με την αστυνομία σε περιοχές της Κωνσταντινούπολης και της Αγκυρας τα ξημερώματα, όμως το γενικότερο κλίμα είναι πιο ήρεμο από το απόγευμα της Κυριακής, μετά από δύο ημέρες σφοδρών συγκρούσεων.

Η ομάδα του Γιουπ Χάινκες κατάκτησε και το κύπελλο Γερμανίας. Τα πήρε όλα εφέτος η Μπάγερν. Μετά το πρωτάθλημα και το Τσάμπιονς Λιγκ, η ομάδα του Γιουπ Χάινκες κατάκτησε απόψε και το κύπελλο Γερμανίας, καθώς επικράτησε με 3-2 της Στουτγκάρδης στο Ολυμπιακό Στάδιο του Βερολίνου.
REUTERS / TOBIAS SCHWARZ

Τα πήρε όλα εφέτος η Μπάγερν. Μετά το πρωτάθλημα και το Τσάμπιονς Λιγκ, η ομάδα του Γιουπ Χάινκες κατάκτησε απόψε και το κύπελλο Γερμανίας, καθώς επικράτησε με 3-2 της Στουτγκάρδης στο Ολυμπιακό Στάδιο του Βερολίνου.

Τουρκία: Νέες συγκρούσεις στην Άγκυρα. Αστυνομικοί εκτοξεύουν δακρυγόνα για να διαλύσουν το πλήθος, κατά τη διάρκεια διαδήλωσης εναντίον του Τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην Άγκυρα. Εκτεταμένη χρήση χημικών προκειμένου να διαλύσει τους διαδηλωτές έκανε η αστυνομία, καθώς συνεχίζονται για τρίτη ημέρα, οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις.
REUTERS / STRINGER

Αστυνομικοί εκτοξεύουν δακρυγόνα για να διαλύσουν το πλήθος, κατά τη διάρκεια διαδήλωσης εναντίον του Τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην Άγκυρα. Εκτεταμένη χρήση χημικών προκειμένου να διαλύσει τους διαδηλωτές έκανε η αστυνομία, καθώς συνεχίζονται για τρίτη ημέρα, οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις.