Multimedia

Σουηδία: Ταραχές στη Στοκχόλμη

Παρασκευή, 24 Μαΐου 2013 16:16

Η αστυνομία στη σουηδική πρωτεύουσα πρόκειται να ζητήσει ενισχύσεις ύστερα από τα επεισόδια που προκάλεσαν νεαροί οι οποίοι πυρπόλησαν αυτοκίνητα και επιτέθηκαν με πέτρες εναντίον αστυνομικών για πέμπτη συνεχή νύχτα.

Περίπου 30 αυτοκίνητα πυρπολήθηκαν στις φτωχές συνοικίες στα βορειοδυτικά και νοτιοδυτικά τμήματα της πρωτεύουσας όπου κατοικούν πολλοί ξένοι.

Τα βίαια επεισόδια των τελευταίων ημερών πυροδότησε ο θάνατος στο Χούσμπι—επίκεντρο των ταραχών—ενός 69χρονου από πυρά αστυνομικών στις αρχές του μήνα.

Μία πρόσφατη κυβερνητική έρευνα έδειξε ότι σχεδόν το ένα τρίτο των νέων, ηλικίας 16 με 29 ετών, σε μερικές από τις πιο φτωχές συνοικίες των μεγάλων σουηδικών πόλεων, δεν σπουδάζουν και δεν εργάζονται.

Σουηδία: Επεισόδια στη Στοκχόλμη #4. Κατεστράμμενα αυτοκίνητα μετά τα επεισόδια νεαρών διαδηλωτών στα φτωχά προάστια της Στοκχόλμης, όπου ζουν πολλοί ξένοι.
REUTERS / SCANPIX SWEDEN

Κατεστράμμενα αυτοκίνητα μετά τα επεισόδια νεαρών διαδηλωτών στα φτωχά προάστια της Στοκχόλμης, όπου ζουν πολλοί ξένοι.

Σουηδία: Επεισόδια στη Στοκχόλμη #1. Πυροσβέστες προσπαθούν να κατασβήσουν τη φωτιά σε αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια επεισοδίων νεαρών διαδηλωτών στα φτωχά προάστια της Στοκχόλμης, όπου ζουν πολλοί ξένοι. 
REUTERS / SCANPIX SWEDEN

Πυροσβέστες προσπαθούν να κατασβήσουν τη φωτιά σε αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια επεισοδίων νεαρών διαδηλωτών στα φτωχά προάστια της Στοκχόλμης, όπου ζουν πολλοί ξένοι. 

Σουηδία: Επεισόδια στη Στοκχόλμη #2. Πυροσβέστες προσπαθούν να κατασβήσουν τη φωτιά σε αυτοκίνητα κατά τη διάρκεια επεισοδίων νεαρών διαδηλωτών στα φτωχά προάστια της Στοκχόλμης, όπου ζουν πολλοί ξένοι.
REUTERS / SCANPIX SWEDEN

Πυροσβέστες προσπαθούν να κατασβήσουν τη φωτιά σε αυτοκίνητα κατά τη διάρκεια επεισοδίων νεαρών διαδηλωτών στα φτωχά προάστια της Στοκχόλμης, όπου ζουν πολλοί ξένοι.

Σουηδία: Επεισόδια στη Στοκχόλμη #3. Πυροσβέστες προσπαθούν να κατασβήσουν τη φωτιά σε αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια επεισοδίων νεαρών διαδηλωτών στα φτωχά προάστια της Στοκχόλμης, όπου ζουν πολλοί ξένοι.
REUTERS / SCANPIX SWEDEN

Πυροσβέστες προσπαθούν να κατασβήσουν τη φωτιά σε αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια επεισοδίων νεαρών διαδηλωτών στα φτωχά προάστια της Στοκχόλμης, όπου ζουν πολλοί ξένοι.

Σουηδία: Επεισόδια στη Στοκχόλμη #5. Περίπου 30 αυτοκίνητα πυρπολήθηκαν στις φτωχές συνοικίες στα βορειοδυτικά και νοτιοδυτικά τμήματα της πρωτεύουσας το βράδυ της Πέμπτης 23 Μαΐου και νεαροί διαδηλωτές προκάλεσαν εκτεταμένες ζημιές σε κτίρια, περιλαμβανομένου ενός σχολείου.
REUTERS / SCANPIX SWEDEN

Περίπου 30 αυτοκίνητα πυρπολήθηκαν στις φτωχές συνοικίες στα βορειοδυτικά και νοτιοδυτικά τμήματα της πρωτεύουσας το βράδυ της Πέμπτης 23 Μαΐου και νεαροί διαδηλωτές προκάλεσαν εκτεταμένες ζημιές σε κτίρια, περιλαμβανομένου ενός σχολείου.

Σουηδία: Επεισόδια στη Στοκχόλμη #6. Η αστυνομία στη σουηδική πρωτεύουσα πρόκειται να ζητήσει ενισχύσεις ύστερα από τα επεισόδια που προκάλεσαν νεαροί οι οποίοι πυρπόλησαν αυτοκίνητα και επιτέθηκαν με πέτρες εναντίον αστυνομικών για πέμπτη συνεχή νύχτα.
REUTERS / SCANPIX SWEDEN

Η αστυνομία στη σουηδική πρωτεύουσα πρόκειται να ζητήσει ενισχύσεις ύστερα από τα επεισόδια που προκάλεσαν νεαροί οι οποίοι πυρπόλησαν αυτοκίνητα και επιτέθηκαν με πέτρες εναντίον αστυνομικών για πέμπτη συνεχή νύχτα.

Σουηδία: Επεισόδια στη Στοκχόλμη #9. Νεαροί πετούσαν πέτρες σε πυροσβέστες και αξιωματικούς της αστυνομίας κατά τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας, πέμπτης κατά σειράν που σημειώνονται σοβαρά επεισόδια στα βορειοδυτικά και νοτιοδυτικά προάστια της Στοκχόλμης.
EPA / JOHAN NILSSON / SCANPIX

Νεαροί πετούσαν πέτρες σε πυροσβέστες και αξιωματικούς της αστυνομίας κατά τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας, πέμπτης κατά σειράν που σημειώνονται σοβαρά επεισόδια στα βορειοδυτικά και νοτιοδυτικά προάστια της Στοκχόλμης.

Σουηδία: Επεισόδια στη Στοκχόλμη #7. Οι ταραχές ξεκίνησαν από το θάνατο στο Χούσμπι, μια φτωχή συνοικία της πρωτεύουσας, ενός 69χρονου κατοίκου που σκοτώθηκε από την αστυνομία στην κατοικία του. Η αστυνομία δήλωσε πως δεν κατάφερε να επικοινωνήσει λογικά με τον ένοπλο αυτόν άνδρα και επικαλέσθηκε νόμιμη άμυνα.
EPA / FREDRIK SANDBERG / SCANPIX

Οι ταραχές ξεκίνησαν από το θάνατο στο Χούσμπι, μια φτωχή συνοικία της πρωτεύουσας, ενός 69χρονου κατοίκου που σκοτώθηκε από την αστυνομία στην κατοικία του. Η αστυνομία δήλωσε πως δεν κατάφερε να επικοινωνήσει λογικά με τον ένοπλο αυτόν άνδρα και επικαλέσθηκε νόμιμη άμυνα.

Σουηδία: Επεισόδια στη Στοκχόλμη #8. Περίπου 30 αυτοκίνητα πυρπολήθηκαν στις φτωχές συνοικίες στα βορειοδυτικά και νοτιοδυτικά τμήματα της πρωτεύουσας το βράδυ της Πέμπτης και νεαροί διαδηλωτές προκάλεσαν εκτεταμένες ζημιές σε κτίρια, περιλαμβανομένου ενός σχολείου.
EPA / FREDRIK SANDBERG / SCANPIX

Περίπου 30 αυτοκίνητα πυρπολήθηκαν στις φτωχές συνοικίες στα βορειοδυτικά και νοτιοδυτικά τμήματα της πρωτεύουσας το βράδυ της Πέμπτης και νεαροί διαδηλωτές προκάλεσαν εκτεταμένες ζημιές σε κτίρια, περιλαμβανομένου ενός σχολείου.