Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Παρασκευή, 24 Μαΐου 2013 19:09

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Παρασκευή, 24 Μαΐου 2013

Εορτασμός του Βεσάκ στην Ταϊλάνδη. Βουδιστές στέκονται γύρω από άγαλμα του Βούδα κρατώντας κεριά κατά τη διάρκεια του εορτασμού του Βεσάκ σε ναό της Ταϊλάνδης. Το Βεσάκ αποτελεί τον ετήσιο εορτασμό της γέννησης του Βούδα.
REUTERS / CHAIWAT SUBPRASOM

Βουδιστές στέκονται γύρω από άγαλμα του Βούδα κρατώντας κεριά κατά τη διάρκεια του εορτασμού του Βεσάκ σε ναό της Ταϊλάνδης. Το Βεσάκ αποτελεί τον ετήσιο εορτασμό της γέννησης του Βούδα.

Κρίκετ στον «αέρα». Παιδιά παίζουν κρίκετ στην πόλη της Ινδίας, Τσεννάι.
REUTERS / BABU

Παιδιά παίζουν κρίκετ στην πόλη της Ινδίας, Τσεννάι.

Ισχυρή έκρηξη και πυρά όπλων στην Καμπούλ. Αντρας μεταφέρει αφγανό αστυνομικό μακριά από το σημείο της έκρηξης στην Καμπούλ. Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε σήμερα στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, Καμπούλ, με στόχο υπηρεσίες ασφαλείας, ενώ μια ομάδα ενόπλων φέρεται ότι κατέλαβε ένα κτίριο στην περιοχή κι άνοιξε πυρ. Η έκρηξη σημειώθηκε στο κέντρο της πρωτεύουσας, κοντά στην διεύθυνση της υπηρεσίας ασφαλείας κι ένα ιατρικό κέντρο της υπηρεσίας πληροφοριών, σύμφωνα με την αστυνομία και δημοσιογράφους που βρίσκονται επί τόπου.
REUTERS / OMAR SOBHANI

Αντρας μεταφέρει αφγανό αστυνομικό μακριά από το σημείο της έκρηξης στην Καμπούλ. Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε σήμερα στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, Καμπούλ, με στόχο υπηρεσίες ασφαλείας, ενώ μια ομάδα ενόπλων φέρεται ότι κατέλαβε ένα κτίριο στην περιοχή κι άνοιξε πυρ. Η έκρηξη σημειώθηκε στο κέντρο της πρωτεύουσας, κοντά στην διεύθυνση της υπηρεσίας ασφαλείας κι ένα ιατρικό κέντρο της υπηρεσίας πληροφοριών, σύμφωνα με την αστυνομία και δημοσιογράφους που βρίσκονται επί τόπου.

Λευκά λιονταράκια γεννήθηκαν σε τσίρκο. Ενα λευκό λιονταράκι σκύμνος κοιτάζει σαστισμένο τον φωτογραφικό φακό. Από τα έξι λιονταράκια που γεννήθηκαν στο Circus Krone πριν από 15 ημέρες τα τέσσερα είναι λευκά.
EPA / FREDRIK VON ERICHSEN

Ενα λευκό λιονταράκι σκύμνος κοιτάζει σαστισμένο τον φωτογραφικό φακό. Από τα έξι λιονταράκια που γεννήθηκαν στο Circus Krone πριν από 15 ημέρες τα τέσσερα είναι λευκά.

Ενισχύσεις θα ζητήσει η αστυνομία της Στοκχόλμης. Η αστυνομία στη σουηδική πρωτεύουσα πρόκειται να ζητήσει ενισχύσεις ύστερα από τα επεισόδια που προκάλεσαν νεαροί οι οποίοι πυρπόλησαν αυτοκίνητα και επιτέθηκαν με πέτρες εναντίον αστυνομικών για πέμπτη συνεχή νύχτα, ανακοίνωσαν σήμερα αξιωματούχοι. Περίπου 30 αυτοκίνητα πυρπολήθηκαν στις φτωχές συνοικίες στα βορειοδυτικά και νοτιοδυτικά τμήματα της πρωτεύουσας το βράδυ της Πέμπτης και νεαροί διαδηλωτές προκάλεσαν εκτεταμένες ζημιές σε κτίρια, περιλαμβανομένου ενός σχολείου, ανακοίνωσε η αστυνομία.
REUTERS / SCANPIX SWEDEN

Η αστυνομία στη σουηδική πρωτεύουσα πρόκειται να ζητήσει ενισχύσεις ύστερα από τα επεισόδια που προκάλεσαν νεαροί οι οποίοι πυρπόλησαν αυτοκίνητα και επιτέθηκαν με πέτρες εναντίον αστυνομικών για πέμπτη συνεχή νύχτα, ανακοίνωσαν σήμερα αξιωματούχοι. Περίπου 30 αυτοκίνητα πυρπολήθηκαν στις φτωχές συνοικίες στα βορειοδυτικά και νοτιοδυτικά τμήματα της πρωτεύουσας το βράδυ της Πέμπτης και νεαροί διαδηλωτές προκάλεσαν εκτεταμένες ζημιές σε κτίρια, περιλαμβανομένου ενός σχολείου, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Το νέο τουριστικό προφίλ της Θεσσαλονίκης. Το infokiosk στην πλατεία Αριστοτέλους στην Θεσσαλονίκη. Ο υπερδιπλασιασμός των ξένων τουριστών, μια νέα αεροπορική σύνδεση με 34 πόλεις της Ρωσίας, οι καθημερινές πτήσεις για Κωνσταντινούπολη, το άνοιγμα στην αγορά της Κίνας και οι επαγγελματίες της πόλης που... «κάθονται στα θρανία» για να μάθουν ρώσικα είναι στοιχεία που συνθέτουν το νέο τουριστικό προϊόν της Θεσσαλονίκης.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗ

Το infokiosk στην πλατεία Αριστοτέλους στην Θεσσαλονίκη. Ο υπερδιπλασιασμός των ξένων τουριστών, μια νέα αεροπορική σύνδεση με 34 πόλεις της Ρωσίας, οι καθημερινές πτήσεις για Κωνσταντινούπολη, το άνοιγμα στην αγορά της Κίνας και οι επαγγελματίες της πόλης που... «κάθονται στα θρανία» για να μάθουν ρώσικα είναι στοιχεία που συνθέτουν το νέο τουριστικό προϊόν της Θεσσαλονίκης.

«Σχολεία τέλος» στην Ουκρανία. Μαθητές γιορτάζουν το τέλος της σχολικής χρονιάς χορεύοντας μέσα σε ένα σιντριβάνι σε κεντρική πλατεία στο Κίεβο.
EPA / SERGEY DOLZHENKO

Μαθητές γιορτάζουν το τέλος της σχολικής χρονιάς χορεύοντας μέσα σε ένα σιντριβάνι σε κεντρική πλατεία στο Κίεβο.

Κινηματογραφικό Φεστιβάλ των Καννών – Στιγμιότυπα. Η ηθοποιός Marion Cotillard στη φωτογράφηση των συντελεστών της ταινίας «The Immigrant», στο 66ο φεστιβάλ κινηματογράφου των Καννών.
REUTERS / ERIC GAILLARD

Η ηθοποιός Marion Cotillard στη φωτογράφηση των συντελεστών της ταινίας «The Immigrant», στο 66ο φεστιβάλ κινηματογράφου των Καννών.

Προειδοποίηση Ομπάμα για τον κίνδυνο ενός «εξ αρχής χαμένου, αέναου πολέμου». Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα ανακοίνωσε χθες την εφαρμογή ρυθμιστικού πλαισίου που θα διέπει τη χρήση των μη επανδρωμένων αεροσκαφών και νέα μέτρα για το κλείσιμο του στρατιωτικού κέντρου κράτησης του Γκουαντάναμο, κατά τη διάρκεια μακράς ομιλίας του που ήταν αφιερωμένη στην αντιτρομοκρατική στρατηγική των Ηνωμένων Πολιτειών. Από το βήμα του Πανεπιστημίου Εθνικής Αμυνας στην Ουάσινγκτον ο Μπαράκ Ομπάμα ανακοίνωσε ότι υπέγραψε νέο μνημόνιο το οποίο προβλέπει τις συνθήκες υπό τις οποίες οι ΗΠΑ θα μπορούν να προσφεύγουν σε αεροπορικές επιδρομές με μη επανδρωμένα αεροσκάφη στο εξωτερικό.
REUTERS / LARRY DOWNING

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα ανακοίνωσε χθες την εφαρμογή ρυθμιστικού πλαισίου που θα διέπει τη χρήση των μη επανδρωμένων αεροσκαφών και νέα μέτρα για το κλείσιμο του στρατιωτικού κέντρου κράτησης του Γκουαντάναμο, κατά τη διάρκεια μακράς ομιλίας του που ήταν αφιερωμένη στην αντιτρομοκρατική στρατηγική των Ηνωμένων Πολιτειών. Από το βήμα του Πανεπιστημίου Εθνικής Αμυνας στην Ουάσινγκτον ο Μπαράκ Ομπάμα ανακοίνωσε ότι υπέγραψε νέο μνημόνιο το οποίο προβλέπει τις συνθήκες υπό τις οποίες οι ΗΠΑ θα μπορούν να προσφεύγουν σε αεροπορικές επιδρομές με μη επανδρωμένα αεροσκάφη στο εξωτερικό.

Κινηματογραφικό Φεστιβάλ των Καννών – Στιγμιότυπα. Ο αμερικανός ηθοποιός Jeremy Renner στη φωτογράφηση των συντελεστών της ταινίας «The Immigrant», στο 66ο φεστιβάλ κινηματογράφου των Καννών.
EPA / GUILLAUME HORCAJUELO

Ο αμερικανός ηθοποιός Jeremy Renner στη φωτογράφηση των συντελεστών της ταινίας «The Immigrant», στο 66ο φεστιβάλ κινηματογράφου των Καννών.

66ο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ των Κανών. Οι τολμηρές σκηνές γυναικείου ομοφυλοφιλικού έρωτα στη γαλλική ταινία «Η ζωή της Αντέλ, κεφάλαια 1 και 2» του Αμπντελατίφ Κεσίς (Κ) και οι σκηνές υπερβολικής ωμότητας στη δανέζικη ταινία «Μόνο ο θεός συγχωρεί» του Νίκολας Γουάιντινγκ Ρεφν έδωσαν μιαν άλλη νότα την Πέμπτη στο 66ο φεστιβάλ των Κανών. Παρά τις τολμηρές ερωτικές σκηνές (χωρίς όμως ίχνος πορνογραφίας) ο Κεσίς αφηγείται την ιστορία του με λεπτότητα και τρυφερότητα, μέσα από όμορφες εικαστικά σκηνές, αποσπώντας μιαν εξαιρετική, γεμάτη πάθος και δύναμη ερμηνεία από την ελληνικής καταγωγής νεαρή ηθοποιό του, Αντέλ Εξαρχόπουλος (Δ), ερμηνεία που θα είναι στα φαβορί για τα βραβεία.
REUTERS / REGIS DUVIGNAU

Οι τολμηρές σκηνές γυναικείου ομοφυλοφιλικού έρωτα στη γαλλική ταινία «Η ζωή της Αντέλ, κεφάλαια 1 και 2» του Αμπντελατίφ Κεσίς (Κ) και οι σκηνές υπερβολικής ωμότητας στη δανέζικη ταινία «Μόνο ο θεός συγχωρεί» του Νίκολας Γουάιντινγκ Ρεφν έδωσαν μιαν άλλη νότα την Πέμπτη στο 66ο φεστιβάλ των Κανών. Παρά τις τολμηρές ερωτικές σκηνές (χωρίς όμως ίχνος πορνογραφίας) ο Κεσίς αφηγείται την ιστορία του με λεπτότητα και τρυφερότητα, μέσα από όμορφες εικαστικά σκηνές, αποσπώντας μιαν εξαιρετική, γεμάτη πάθος και δύναμη ερμηνεία από την ελληνικής καταγωγής νεαρή ηθοποιό του, Αντέλ Εξαρχόπουλος (Δ), ερμηνεία που θα είναι στα φαβορί για τα βραβεία.

Πέμπτη νύκτα επεισοδίων στα προάστια της Στοκχόλμης. Τουλάχιστον εννέα οχήματα καταστράφηκαν από τη φωτιά ενώ δύο σχολεία και ένα αστυνομικό τμήμα υπέστησαν ζημιές από πυρκαγιά κατά την πέμπτη διαδοχική νύκτα επεισοδίων στα φτωχά προάστια της Στοκχόλμης όπου ζουν πολλοί ξένοι. Οκτώ άνθρωποι συνελήφθησαν στη διάρκεια αυτών των επεισοδίων, αλλά δεν αναφέρθηκε κανένας τραυματίας, ανακοίνωσε σήμερα το πρωί η σουηδική αστυνομία προς το πρακτορείο ΤΤ.
REUTERS / SCANPIX SWEDEN

Τουλάχιστον εννέα οχήματα καταστράφηκαν από τη φωτιά ενώ δύο σχολεία και ένα αστυνομικό τμήμα υπέστησαν ζημιές από πυρκαγιά κατά την πέμπτη διαδοχική νύκτα επεισοδίων στα φτωχά προάστια της Στοκχόλμης όπου ζουν πολλοί ξένοι. Οκτώ άνθρωποι συνελήφθησαν στη διάρκεια αυτών των επεισοδίων, αλλά δεν αναφέρθηκε κανένας τραυματίας, ανακοίνωσε σήμερα το πρωί η σουηδική αστυνομία προς το πρακτορείο ΤΤ.

Αποχώρησε από τη δίκη ο Ά. Τσοχατζόπουλος. Την απόφασή του να αποχωρήσει από τη δίκη του μέχρι να κληθούν να καταθέσουν ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Σημίτης και τα μέλη του ΚΥΣΕΑ της επίμαχης περιόδου, ανακοίνωσε στο τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ο πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος.
EUROKINISSI / ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ

Την απόφασή του να αποχωρήσει από τη δίκη του μέχρι να κληθούν να καταθέσουν ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Σημίτης και τα μέλη του ΚΥΣΕΑ της επίμαχης περιόδου, ανακοίνωσε στο τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ο πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος.

Ο Μπερλουσκόνι ήταν ο εμπνευστής του συστήματος φοροδιαφυγής της Mediaset. Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο οποίος καταδικάσθηκε δευτεροβάθμια σε φυλάκιση ενός έτους, είναι εκείνος που «δημιούργησε και ανέπτυξε» το σύστημα φοροδιαφυγής για το οποίο κρίθηκε ένοχος στη δίκη για την εταιρεία μέσων ενημέρωσης Mediaset, ανέφεραν την Πέμπτη στο σκεπτικό τους οι δικαστές. «Η σύλληψη, η δημιουργία και η ανάπτυξη του συστήματος που επιτρέπει την ύπαρξη χρηματικών ποσών χωριστά από την (οικογενειακή εταιρεία του) Finninvest κι ως εκ τούτου αγνώστων (στην εφορία), στόχος του οποίου ήταν η παράνομη διατήρηση και τροφοδότηση περιουσιακών στοιχείων στο εξωτερικό, μπορεί κάλλιστα να αποδοθεί στον Μπερλουσκόνι», επισημαίνουν οι δικαστές.
REUTERS / GIAMPIERO SPOSITO

Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο οποίος καταδικάσθηκε δευτεροβάθμια σε φυλάκιση ενός έτους, είναι εκείνος που «δημιούργησε και ανέπτυξε» το σύστημα φοροδιαφυγής για το οποίο κρίθηκε ένοχος στη δίκη για την εταιρεία μέσων ενημέρωσης Mediaset, ανέφεραν την Πέμπτη στο σκεπτικό τους οι δικαστές. «Η σύλληψη, η δημιουργία και η ανάπτυξη του συστήματος που επιτρέπει την ύπαρξη χρηματικών ποσών χωριστά από την (οικογενειακή εταιρεία του) Finninvest κι ως εκ τούτου αγνώστων (στην εφορία), στόχος του οποίου ήταν η παράνομη διατήρηση και τροφοδότηση περιουσιακών στοιχείων στο εξωτερικό, μπορεί κάλλιστα να αποδοθεί στον Μπερλουσκόνι», επισημαίνουν οι δικαστές.

Συνεχίζονται οι έρευνες για τη δολοφονία στρατιώτη στο Λονδίνο. Οι βρετανικές αστυνομικές αρχές που διερευνούν τη δολοφονία ενός στρατιώτη, ο οποίος μαχαιρώθηκε στο Λονδίνο, εξετάζουν το ενδεχόμενο οι δύο βρετανοί νιγηριανής καταγωγής που συνελήφθησαν ως ύποπτοι για το έγκλημα, να αποτελούν μέρος μιας ευρύτερης συνωμοσίας. Οι δύο άνδρες, 22 και 28 ετών, βρίσκονται υπό κράτηση σε νοσοκομεία του Λονδίνου, αφού πυροβολήθηκαν και συνελήφθησαν από τις αστυνομικές αρχές μετά τη δολοφονία του 25χρονου στρατιώτη, Λι Ρίγκμπι.
REUTERS / NEIL HALL

Οι βρετανικές αστυνομικές αρχές που διερευνούν τη δολοφονία ενός στρατιώτη, ο οποίος μαχαιρώθηκε στο Λονδίνο, εξετάζουν το ενδεχόμενο οι δύο βρετανοί νιγηριανής καταγωγής που συνελήφθησαν ως ύποπτοι για το έγκλημα, να αποτελούν μέρος μιας ευρύτερης συνωμοσίας. Οι δύο άνδρες, 22 και 28 ετών, βρίσκονται υπό κράτηση σε νοσοκομεία του Λονδίνου, αφού πυροβολήθηκαν και συνελήφθησαν από τις αστυνομικές αρχές μετά τη δολοφονία του 25χρονου στρατιώτη, Λι Ρίγκμπι.

Γέφυρα κατέρρευσε σε αυτοκινητόδρομο στις β.δ. ΗΠΑ. Τμήμα μιας γέφυρας αυτοκινητόδρομου τεσσάρων λωρίδων πάνω από ποταμό σε αγροτική περιοχή βορείως του Σηάτλ κατέρρευσε χθες Πέμπτη με αποτέλεσμα οχήματα και άνθρωποι να πέσουν στα παγωμένα νερά, ανακοίνωσαν οι αρχές.
EPA / DAN LEVINE

Τμήμα μιας γέφυρας αυτοκινητόδρομου τεσσάρων λωρίδων πάνω από ποταμό σε αγροτική περιοχή βορείως του Σηάτλ κατέρρευσε χθες Πέμπτη με αποτέλεσμα οχήματα και άνθρωποι να πέσουν στα παγωμένα νερά, ανακοίνωσαν οι αρχές.