Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Σάββατο, 18 Μαΐου 2013 22:55

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Σάββατο 18 Μαΐου.

Ουκρανία: Υποστηρικτές του Ουκρανού προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς συνεπλάκησαν με οπαδούς της αντιπολίτευσης . Υποστηρικτές του Ουκρανού προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς συνεπλάκησαν με οπαδούς της αντιπολίτευσης κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στο Κίεβο. Η αντιπολίτευση κατηγορεί το κόμμα του Βίκτορ Γιανουκόβιτς, για κατάχρηση εξουσίας, επειδή όπως υποστηρίζει, ελέγχει πλήρως το δικαστικό σώμα και αρνείται να διενεργήσει εκλογές για το δήμο Κιέβου. Από την πλευρά τους οι υποστηρικτές της κυβερνώσας παράταξης, είχαν διοργανώσει παράλληλη πορεία στους δρόμους του Κιέβου, διαδηλώνοντας κατά του φασισμού και του κόμματος Σβόμποντα, που το εκπροσωπεί.
REUTERS / STRINGER

Υποστηρικτές του Ουκρανού προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς συνεπλάκησαν με οπαδούς της αντιπολίτευσης κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στο Κίεβο. Η αντιπολίτευση κατηγορεί το κόμμα του Βίκτορ Γιανουκόβιτς, για κατάχρηση εξουσίας, επειδή όπως υποστηρίζει, ελέγχει πλήρως το δικαστικό σώμα και αρνείται να διενεργήσει εκλογές για το δήμο Κιέβου. Από την πλευρά τους οι υποστηρικτές της κυβερνώσας παράταξης, είχαν διοργανώσει παράλληλη πορεία στους δρόμους του Κιέβου, διαδηλώνοντας κατά του φασισμού και του κόμματος Σβόμποντα, που το εκπροσωπεί.

Κάννες: Πυροβολισμοί σε ζωντανή εκπομπή γαλλικού καναλιού. Επεισοδιακή ήταν η τρίτη ημέρα του Φεστιβάλ των Καννών. Μετά την κλοπή των κοσμημάτων που θα φορούσαν οι ηθοποιοί, πανικός προκλήθηκε στην Κρουαζέτ όταν ένας άντρας άνοιξε πυρ κατά τη διάρκεια ζωντανής εκπομπής γαλλικού καναλιού. Σύμφωνα με τις αρχές ο άντρας συνελήφθη. Έριξε άσφαιρα, ενώ φέρεται να κρατούσε και ψεύτικη χειροβομβίδα.
REUTERS / STRINGER

Επεισοδιακή ήταν η τρίτη ημέρα του Φεστιβάλ των Καννών. Μετά την κλοπή των κοσμημάτων που θα φορούσαν οι ηθοποιοί, πανικός προκλήθηκε στην Κρουαζέτ όταν ένας άντρας άνοιξε πυρ κατά τη διάρκεια ζωντανής εκπομπής γαλλικού καναλιού. Σύμφωνα με τις αρχές ο άντρας συνελήφθη. Έριξε άσφαιρα, ενώ φέρεται να κρατούσε και ψεύτικη χειροβομβίδα.

Μιανμάρ: Αντρες Ροχίνγκιας ψαρεύουν σε μία παραλία κοντά στον καταυλισμό τους. Αντρες από ένα καταυλισμό εκτοπισμένων μουσουλμάνων Ροχίνγκιας ψαρεύουν σε μία παραλία έξω από την Σιτουε, στη Μιανμάρ. Οι αρχές του Μπαγκλαντές και της Μιανμάρ έδωσαν εντολή να απομακρυνθούν εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι από τις παράκτιες περιοχές των δυο χωρών, για να προστατευτούν από τον κυκλώνα Μαχάσεν.
Reuters / Soe Zeya Tun

Αντρες από ένα καταυλισμό εκτοπισμένων μουσουλμάνων Ροχίνγκιας ψαρεύουν σε μία παραλία έξω από την Σιτουε, στη Μιανμάρ. Οι αρχές του Μπαγκλαντές και της Μιανμάρ έδωσαν εντολή να απομακρυνθούν εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι από τις παράκτιες περιοχές των δυο χωρών, για να προστατευτούν από τον κυκλώνα Μαχάσεν.

X-Games 2013: «Ιπτάμενα» ποδήλατα στη Βαρκελώνη. Αγωνιζόμενος επιχειρεί ένα ελεύθερο άλμα στον αέρα με το ΒΜΧ του κατά τη διάρκεια των αγώνων X-Games 2013 στη Βαρκελώνη.
REUTERS / ALBERT GEA

Αγωνιζόμενος επιχειρεί ένα ελεύθερο άλμα στον αέρα με το ΒΜΧ του κατά τη διάρκεια των αγώνων X-Games 2013 στη Βαρκελώνη.

Τσεχία: Πυρηνική αποθήκη του Ψυχρού Πολέμου ανοίγει τις πύλες της για το κοινό . Μία φωτογραφία του Τζόσεφ Στάλιν βρίσκεται στον τοίχο της Σοβιετικής αποθήκης πυρηνικών κεφαλών στο χωριό Μίσοβ στα νοτιοδυτικά της Πράγας.Το υπόγειο κρησφύγετο στο χωριό Μίσοβ, ήταν ένα από τα πιο καλά κρυμμένα μυστικά των Σοβιετικών κατά την περίοδο του Ψυχρού Πολέμου και σήμερα ανοίγει τις πύλες του ως μουσείο. Οι ειδικοί του αποδίδουν μεγάλη ιστορική αξία, καθώς έχει διατηρηθεί σε πολύ καλή κατάσταση. Κανένας Τσεχοσλοβάκος δεν είχε δυνατότητα πρόσβασης στις στρατιωτικές εγκαταστάσεις του Μίσοβ. Η αποθήκη κατασκευάστηκε στα τέλη της δεκαετίας του
REUTERS / PETR JOSEK

Μία φωτογραφία του Τζόσεφ Στάλιν βρίσκεται στον τοίχο της Σοβιετικής αποθήκης πυρηνικών κεφαλών στο χωριό Μίσοβ στα νοτιοδυτικά της Πράγας.Το υπόγειο κρησφύγετο στο χωριό Μίσοβ, ήταν ένα από τα πιο καλά κρυμμένα μυστικά των Σοβιετικών κατά την περίοδο του Ψυχρού Πολέμου και σήμερα ανοίγει τις πύλες του ως μουσείο. Οι ειδικοί του αποδίδουν μεγάλη ιστορική αξία, καθώς έχει διατηρηθεί σε πολύ καλή κατάσταση. Κανένας Τσεχοσλοβάκος δεν είχε δυνατότητα πρόσβασης στις στρατιωτικές εγκαταστάσεις του Μίσοβ. Η αποθήκη κατασκευάστηκε στα τέλη της δεκαετίας του '60, επί ηγεσίας Χρουστσόφ. Το μουσείο θα ανοίξει τις πύλες του για το κοινό τον ερχόμενο Αύγουστο.

Γαλλία: Ανοίγει ο δρόμος για τους πρώτους γάμους ομοφυλοφίλων. Ο γάμος μεταξύ προσώπων του ιδίου φύλου είναι πλέον γεγονός στη Γαλλία. Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, υπέγραψε το νόμο που ανοίγει το δρόμο για τους γάμους των ομοφυλοφίλων, μετά την απόρριψη της προσφυγής της αντιπολίτευσης στο Συνταγματικό Συμβούλιο. Η υιοθέτηση του νόμου αποτελούσε προεκλογική δέσμευση του Φρανσουά Ολάντ, η οποία εκπληρώνεται μετά από τέσσερις μήνες κοινοβουλευτικής μάχης και διαδηλώσεων. Η Γαλλία έγινε η 8η χώρα στην Ευρώπη και η 14η παγκοσμίως, που νομιμοποιεί τους γάμους μεταξύ προσώπων του ιδίου φύλου.
REUTERS / GONZALO FUENTES

Ο γάμος μεταξύ προσώπων του ιδίου φύλου είναι πλέον γεγονός στη Γαλλία. Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, υπέγραψε το νόμο που ανοίγει το δρόμο για τους γάμους των ομοφυλοφίλων, μετά την απόρριψη της προσφυγής της αντιπολίτευσης στο Συνταγματικό Συμβούλιο. Η υιοθέτηση του νόμου αποτελούσε προεκλογική δέσμευση του Φρανσουά Ολάντ, η οποία εκπληρώνεται μετά από τέσσερις μήνες κοινοβουλευτικής μάχης και διαδηλώσεων. Η Γαλλία έγινε η 8η χώρα στην Ευρώπη και η 14η παγκοσμίως, που νομιμοποιεί τους γάμους μεταξύ προσώπων του ιδίου φύλου.

Αναρρίχηση στον ψηλότερο υπαίθριο ανελκυστήρα του κόσμου . Ο παράτολμος γάλλος αναρριχητής Ζαν Μισέλ Καζανόβα σκαρφαλώνει στον υπαίθριο ανελκυστήρα Μπαϊλόνγκ που βρίσκεται στο γκρεμό της τουριστικής περιοχής Γουλίνγκγουαν στην επαρχία Χουνάν. Ο ανελκυστήρας που φθάνει σε ύψος 330 μέτρων, λειτουργεί από το 2002 και θεωρείται ο ψηλότερος και βαρύτερος ανελκυστήρας εξωτερικού χώρου στον κόσμο. Ο Καζανόβα σκαρφάλωσε επιτυχώς 172 μέτρα χωρίς εξοπλισμό ασφαλείας σε 68 λεπτά και 26 δευτερόλεπτα, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα.
REUTERS / CHINA DAILY

Ο παράτολμος γάλλος αναρριχητής Ζαν Μισέλ Καζανόβα σκαρφαλώνει στον υπαίθριο ανελκυστήρα Μπαϊλόνγκ που βρίσκεται στο γκρεμό της τουριστικής περιοχής Γουλίνγκγουαν στην επαρχία Χουνάν. Ο ανελκυστήρας που φθάνει σε ύψος 330 μέτρων, λειτουργεί από το 2002 και θεωρείται ο ψηλότερος και βαρύτερος ανελκυστήρας εξωτερικού χώρου στον κόσμο. Ο Καζανόβα σκαρφάλωσε επιτυχώς 172 μέτρα χωρίς εξοπλισμό ασφαλείας σε 68 λεπτά και 26 δευτερόλεπτα, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα.

Μπαράκ Ομπάμα: Επιστροφή στα θρανεία. Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα κάθεται με τους μαθητές του παιδικού σταθμού του δημοτικού σχολείου Μοράβια Παρκ και σηκώνει το χέρι του για να παρει το λόγο από τη δασκάλα. Ο Ομπάμα επισκέφθηκε τη Βαλτιμόρη στο πλαίσιο της δεύτερης περιοδείας του «Μεσαία Τάξη: Εργασία και ευκαιρίες απασχόλησης».
REUTERS / KEVIN LAMARQUE

Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα κάθεται με τους μαθητές του παιδικού σταθμού του δημοτικού σχολείου Μοράβια Παρκ και σηκώνει το χέρι του για να παρει το λόγο από τη δασκάλα. Ο Ομπάμα επισκέφθηκε τη Βαλτιμόρη στο πλαίσιο της δεύτερης περιοδείας του «Μεσαία Τάξη: Εργασία και ευκαιρίες απασχόλησης».

Κάννες: Η Εύα Λονγκόρια στο κόκκινο χαλί. Η ηθοποιός Εύα Λονγκόρια ποζάρει στους φωτογράφους, κατά την άφιξή της στην προβολή της ταινίας «Το παρελθόν» του ιρανού σκηνοθέτη Ασκάρ Φαραντί, στο 66ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου στις Κάννες.
REUTERS / JEAN-PAUL PELISSIER

Η ηθοποιός Εύα Λονγκόρια ποζάρει στους φωτογράφους, κατά την άφιξή της στην προβολή της ταινίας «Το παρελθόν» του ιρανού σκηνοθέτη Ασκάρ Φαραντί, στο 66ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου στις Κάννες.

Νέα Υόρκη: Το «Δωμάτιο της Βροχής» . Κόσμος στέκεται μέσα στην εγκατάσταση «Δωμάτιο της Βροχής» στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης (ΜοΜΑ) στη Νέα Υόρκη. Στην εγκατάσταση αυτή, έκτασης περίπου 500 τετραγωνικών μέτρων, πέφτει νερό από ψηλά δημιουργώντας την αίσθηση της βροχής, το οποίο όμως σταματά στην περιοχή όπου περπατούν οι άνθρωποι, επιτρέποντάς τους να μένουν στεγνοί.
Reuters / SHANNON STAPLETON

Κόσμος στέκεται μέσα στην εγκατάσταση «Δωμάτιο της Βροχής» στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης (ΜοΜΑ) στη Νέα Υόρκη. Στην εγκατάσταση αυτή, έκτασης περίπου 500 τετραγωνικών μέτρων, πέφτει νερό από ψηλά δημιουργώντας την αίσθηση της βροχής, το οποίο όμως σταματά στην περιοχή όπου περπατούν οι άνθρωποι, επιτρέποντάς τους να μένουν στεγνοί.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι τρεις επαρχίες Μπόρνο, Γιόμπε και Ανταμάουα της Νιγηρίας. Νιγηριανοί στρατιώτες πυροβολούν σε ένα πεδίο βολής στο Μπαούτσι. Η Νιγηρία διεξάγει από την Τετάρτη μεγάλη επίθεση ενάντια στην Μπόκο Χαράμ, αναπτύσσοντας χιλιάδες στρατιώτες στις τρεις γειτονικές επαρχίες Μπόρνο, Γιόμπε και Ανταμάουα, στα βορειοανατολικά, όπου κηρύχτηκε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την ανάκτηση των περιοχών που είχαν περάσει υπό τον έλεγχο των ανταρτών.
EPA / DEJI YAKE

Νιγηριανοί στρατιώτες πυροβολούν σε ένα πεδίο βολής στο Μπαούτσι. Η Νιγηρία διεξάγει από την Τετάρτη μεγάλη επίθεση ενάντια στην Μπόκο Χαράμ, αναπτύσσοντας χιλιάδες στρατιώτες στις τρεις γειτονικές επαρχίες Μπόρνο, Γιόμπε και Ανταμάουα, στα βορειοανατολικά, όπου κηρύχτηκε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την ανάκτηση των περιοχών που είχαν περάσει υπό τον έλεγχο των ανταρτών.

Καζακστάν: Η αστροναύτης της NASA Κάρεν Νάιμπεργκ ελέγχει τον εξοπλισμό της κατά τη διάρκεια εκπαίδευσης. Η αστροναύτης της NASA Κάρεν Νάιμπεργκ ελέγχει τον εξοπλισμό της κατά τη διάρκεια εκπαίδευσης στο κοσμοδρόμιο Μπαϊνοκούρ. Η Νάιμπεργκ αποτελεί το ένα από τα τρία μέλη της ομάδας που θα μεταβούν στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό στις 29 Μαϊου.
REUTERS / SERGEI REMEZOV

Η αστροναύτης της NASA Κάρεν Νάιμπεργκ ελέγχει τον εξοπλισμό της κατά τη διάρκεια εκπαίδευσης στο κοσμοδρόμιο Μπαϊνοκούρ. Η Νάιμπεργκ αποτελεί το ένα από τα τρία μέλη της ομάδας που θα μεταβούν στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό στις 29 Μαϊου.

Ο Μπαρτέκ, μία αρσενική τίγρης Αμουρ ενός έτους, είναι ξαπλωμένος και κοιτάζει έξω από το κλουβί του, στο ζωολογικό κήπο Royev Ruchey. Ο Μπαρτέκ, μία αρσενική τίγρης Αμουρ ενός έτους, είναι ξαπλωμένος και κοιτάζει έξω από το κλουβί του, στο ζωολογικό κήπο Royev Ruchey, στα προάστια της ρωσικής σιβηρικής πόλης Κρασνογιαρσκ.
REUTERS / ILYA NAYMUSHIN

Ο Μπαρτέκ, μία αρσενική τίγρης Αμουρ ενός έτους, είναι ξαπλωμένος και κοιτάζει έξω από το κλουβί του, στο ζωολογικό κήπο Royev Ruchey, στα προάστια της ρωσικής σιβηρικής πόλης Κρασνογιαρσκ.

Ρώμη: Χιλιάδες στους δρόμους κατά της λιτότητας. Xιλιάδες διαδήλωσαν στη Ρώμη, διαμαρτυρόμενοι για τις πολιτικές λιτότητας και την υψηλή ανεργία, και ζητώντας από τον νέο πρωθυπουργό της χώρας Ενρίκο Λέτα να εστιάσει σε πολιτικές που δημιουργούν θέσεις εργασίας.
REUTERS / STEFANO RELLANDINI

Xιλιάδες διαδήλωσαν στη Ρώμη, διαμαρτυρόμενοι για τις πολιτικές λιτότητας και την υψηλή ανεργία, και ζητώντας από τον νέο πρωθυπουργό της χώρας Ενρίκο Λέτα να εστιάσει σε πολιτικές που δημιουργούν θέσεις εργασίας.

Ο πρώην δικτάτορας της Αργεντινής Χόρχε Ραφαέλ Βιδέλα πανηγυρίζει  το γκολ της εθνικής ομάδας της χώρας εναντίον της Γερμανίας. Ο πρώην δικτάτορας της Αργεντινής, αντιστράτηγος Χόρχε Ραφαέλ Βιδέλα (στο κέντρο), πανηγυρίζει δίπλα στον Εμίλιο Μασέρα (αριστερά) και τον Ορλάντο Ραμόν Αγκοστι (δεξιά), άλλα μέλη της στρατιωτικής χούντας, το γκολ της εθνικής ομάδας της Αργεντινής εναντίον της Γερμανίας, κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1978 που έγινε στην Αργεντινή (φωτογραφία αρχείου, 1978). Ο έγκλειστος πρώην δικτάτορας της Αργεντινής πέθανε την Παρασκευή 17 Μαϊου, σε ηλικία 87 ετών. Ο πρώην δικτάτορας ηγήθηκε της χώρας μεταξύ Μαρτίου του 1976 και Μαρτίου του 1981, σαν επικεφαλής της στρατιωτικής χούντας, η οποία έμεινε στην ιστορία ως «Δικτατορία του Βρώμικου Πολέμου». Μέχρι το τέλος της ζωής του, ο Βιδέλα δήλωνε αμετανόητος για τις απαγωγές και τις δολοφονίες στις οποίες προέβη η δικτατορία.
Reuters / STRINGER

Ο πρώην δικτάτορας της Αργεντινής, αντιστράτηγος Χόρχε Ραφαέλ Βιδέλα (στο κέντρο), πανηγυρίζει δίπλα στον Εμίλιο Μασέρα (αριστερά) και τον Ορλάντο Ραμόν Αγκοστι (δεξιά), άλλα μέλη της στρατιωτικής χούντας, το γκολ της εθνικής ομάδας της Αργεντινής εναντίον της Γερμανίας, κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1978 που έγινε στην Αργεντινή (φωτογραφία αρχείου, 1978). Ο έγκλειστος πρώην δικτάτορας της Αργεντινής πέθανε την Παρασκευή 17 Μαϊου, σε ηλικία 87 ετών. Ο πρώην δικτάτορας ηγήθηκε της χώρας μεταξύ Μαρτίου του 1976 και Μαρτίου του 1981, σαν επικεφαλής της στρατιωτικής χούντας, η οποία έμεινε στην ιστορία ως «Δικτατορία του Βρώμικου Πολέμου». Μέχρι το τέλος της ζωής του, ο Βιδέλα δήλωνε αμετανόητος για τις απαγωγές και τις δολοφονίες στις οποίες προέβη η δικτατορία.

Συνάντηση της γερμανίδας Καγκελάριου Ανγκελα Μέρκελ με τον Πάπα Φραγκίσκο τον Α
REUTERS / POOL

Ο Πάπας Φραγκίσκος τον Α' με την γερμανίδα Καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ, κατά τη διάρκεια συνάντησής τους στο Βατικανό. Σε ανακοίνωσή του το Βατικανό αναφέρει πως «κατά τη διάρκεια των εγκάρδιων συνομιλιών τους έγινε αναφορά στη μακρά ιστορία των σχέσεων μεταξύ της Αγίας Έδρας και της Γερμανίας, και συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως η κοινωνική η πολιτική, η οικονομική και η θρησκευτική κατάσταση στην Ευρώπη και στον κόσμο.

Σύγκρουση επιβατικών αμαξοστοιχιών στο Κονέκτικατ. Τουλάχιστον 60 άτομα τραυματίστηκαν το βράδυ της Παρασκευής, όταν επιβατική αμαξοστοιχία, που κινείτο ανατολικά, εκτροχιάστηκε κοντά στο προάστιο Φέρφιλντ του Κονέκτικατ και συγκρούσθηκε με επιβατικό τρένο που κατευθυνόταν προς τα δυτικά. Η σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών υποχρέωσε τη σιδηροδρομική υπηρεσία να διακόψει επ
REUTERS / MICHELLE MCLOUGHLIN

Τουλάχιστον 60 άτομα τραυματίστηκαν το βράδυ της Παρασκευής, όταν επιβατική αμαξοστοιχία, που κινείτο ανατολικά, εκτροχιάστηκε κοντά στο προάστιο Φέρφιλντ του Κονέκτικατ και συγκρούσθηκε με επιβατικό τρένο που κατευθυνόταν προς τα δυτικά. Η σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών υποχρέωσε τη σιδηροδρομική υπηρεσία να διακόψει επ' αόριστον τα δρομολόγια ανάμεσα στη Νέα Υόρκη και τη Βοστώνη, ανακοινώθηκε από την Amtrak.

Ο Πάπας Φραγκίσκος Α
REUTERS / STEFANO RELLANDINI

Ο Πάπας Φραγκίσκος Α' χαιρετάει τα πλήθη που συγκεντρώθηκαν για να ακούσουν τον λόγο του, στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, στο Βατικανό. Σε νέα καταδίκη της υπεροχής της οικονομίας επί του ανθρώπου προχώρησε το απόγευμα ο πάπας Φραγκίσκος, μιλώντας ενώπιον διακοσίων χιλιάδων πιστών, μελών καθολικών οργανώσεων, που συγκεντρώθηκαν στην πλατεία του Αγίου Πέτρου.